γει σε ολους. εχω ενα kmx 200 και εχω βγαλει κυλινδροπιστονο. η μπιελα εχει ενα υπερβολικα μικρο κενο. θα ηπαρξει προβλημα?αν πρεπει να την αλλαξω μπορω να το κανω μονος μου με κλειδια πενσες καρυδακια και αλεν?
γει σε ολους. εχω ενα kmx 200 και εχω βγαλει κυλινδροπιστονο. η μπιελα εχει ενα υπερβολικα μικρο κενο. θα ηπαρξει προβλημα?αν πρεπει να την αλλαξω μπορω να το κανω μονος μου με κλειδια πενσες καρυδακια και αλεν?
το service manual τι γράφει; το κενό είναι εντός ορίων;
δεξια-αριστερα εχουν μια ανοχή.
πανω κατω ειναι το προβλημα αν εχει.
στο manual θα λεει ακριβος ποσο πρεπει να εχει.
για να ξεπρεσαριστει ο στροφαλος χρειαζεται πρεσα και για να ανοιξουν τα καρτερ ισως εξολκεας.και για το βολαν
γιατι δεν δινετε κανενα φραγκο σε καποιον σωστο μαστορα για να εχετε το κεφαλι σας ησυχο?![]()
Χωρίς εξολκεα ανοιγη το Κάρτερ?
Ρε σεις...τι λέτε;
Μέτρηση ανοχών μπιελας με το μάτι, και άνοιγμα στροφαλου στο σπίτι; με τι;;; Με ματσόλα;
Φίλε, αυτά που θέλεις να κάνεις, είναι τσαπατσοδουλειες. Δεν γίνονται έτσι οι επισκευές.
Έχεις και συ κάτι απορίες...
Φίλε πέραν της πλάκας επειδή είδα ότι άνοιξες κι άλλο θρεντ.Υπομονή μάζεψε κανά φράγκο και κάνε έρευνα για μάστορα.Δε λέω να μην κάνεις έρευνα στο διαδίκτυο για τιμές και λίγες τεχνικές πληροφορίες ώστε να προστατευτείς από πιθανό "δάγκωμα" μάστορα... αλλά προς θεού μην αποπειραθείς τέτοια πράγματα στο σπίτι γιατί θα τα πληρώσεις διπλά.Βεβαίως ο αντίλογος λέει αν δεν χαλάσεις δεν θα μάθεις,εσύ αποφασίζεις.
Ρε Βύρωνα
Σορυ κιόλας.
Άλλα το παλικάρι έχει και άλλο παρόμοιο θέμα.
Στην αρχή είπε οτι έχει κάποια κενά η μπιέλα οκ.
Που να ξέρουμε οτι δεν ξέρει η δεν μπορεί (και δεν έχει και μανιουαλ)να τα μετρήσει.
Υποθετικά πάντα και λογω των όσων είπε για πιστόνι/κύλινδρο σε άλλο θέμα.
Του συνέστησα να προχωρήσει σε αλλαγή σετ μπιελας
Και εγώ το ίδιο θα έλεγα σε κάποιον που θα έλυνε κάποιο παλιό δίχρονο, εφόσον ξέρει και μπορεί να μετρήσει ανοχές.
Το «υπερβολικά μικρό κενό» και άνοιγμα κάρτερ και στροφάλου με πένσες καρυδάκια και άλλεν δείχνουν αν μη τι άλλο οτι η διαδικασία του είναι εντελώς άγνωστη (για να το πω κομψά).
Πολύ σωστά παιδιά. Είμαι άπειρος από άνοιγμα Κάρτερ.θα πάω σε μάστορα να γίνει σωστή δουλεία
Πάρε το ανταλλακτικό και πάνε σε ένα μηχανουργειο με πρεσα να σου ξεπεράσει την μπιελα και να πρεσαρει την καινούργια εμένα μου κόστισε 20€ αυτή η διαδικασία