Σελίδα 98 από 141 ΠρώτοΠρώτο ... 488893949596979899100101102103108 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1.456 έως 1.470 από 2101

Θέμα: Εργαλεία χειρός (For Tool Addicts')

Παλαιό μέλος Το avatar του/της virus
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Peace Προβολή μηνύματος
    καλες οι συλλογες και ακριβες. αλλα πολυ στα σκληρα πεφτεις και χαλας λεφτα χωρις λογο. τα εργαλεια ειναι πορωση.

ας το παμε λιγο διαφορετικα. τι δουλειες εχεις σκοπο να κανεις; ξερεις τι εργαλεια χρειαζεσαι;

διοτι τα εργαλεια ειναι μεγαλος πειρασμος. πολλες φορες αγοραζουμε εργαλειο μονο και μονο επειδη μας αρεσει η εικονα. μην πεφτεις στην λουπα και μην νομιζεις οτι εχουμε nepros και dazwille. ολοι μας εχουμε ξεκινησει με κατι champion και noname.

κι ομως ακομα και τα noname αμα ξερεις να δουλευεις δεν θα σου παθουν ΤΙΠΟΤΑ. ειναι προτιμοτερο να ξεκινησεις λιγο πιο χαμηλα σε ανθρωπινες τιμες εργαλεια και σε προεκταση να παρεις ποιοτικοτερα κι ακριβοτερα ανταλακτικα για την μηχανη σου.

δεν μπορω να σου προτεινω τι να παρεις. μπορω ομως να σου πω. ανοιξε manual μηχανης και γραψε τι εργαλεια θελει και κανε μια σουμα. εκει θα κατασταλαξεις καλυτερα. και μετα θα ξερεις τι σου χρειαζεται. οποτε κανονιζεις και το οικονομικο σου.

εγω προσωπικα ειμαι κατα των συλλογων. δεν μου αρεσουν καθολου. βεβαια ειναι προσωπικη αποψη αυτο.

μην πεφτεις σε λουπα.

Γιαννης

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Εγώ πάλι έχω άλλη άποψη από τον Γιάννη. Μιας και τώρα ξεκινάς καλό θα ήταν να ξεκινήσεις με καλό κι επώνυμο εργαλείο. Όπως σου είπε ο Γιάννης εμείς ξεκινήσαμε με φτηνιάρικα και τα ξαναπληρώσαμε σε καλά. Άσε που γ@μήσαμε και βίδες που αν είχαμε το σωστό εργαλείο θα έβγαιναν ανέπαφες. Το φτηνό είναι τελικά ακριβό, είμαι φτωχός γι' αυτό κι αγοράζω καλά εργαλεία, είναι οι 2 μπούσουλες που έχω εγώ. Δεν είναι ανάγκη βέβαια να πας στο τοπ αλλά αν μπορείς να το ακουμπήσεις οικονομικά, δεν βλέπω τον λόγο να μην ο κάνεις.
    Για τα υπόλοιπα θα συμφωνήσω, οι συλλογές έχουν το καλό ότι τα έχουν όλα τακτοποιημένα και μετά δεν ψάχνεις να βρεις τι άφησες αμάζευτο, αλλά έχουν και πολύ άχρηστο πράγμα για να κάνουν μπούγιο. επίσης "τα εργαλεία είναι πώρωση" είναι κι αυτό μεγάλη αλήθεια.
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Αυτή η dazwille είναι καλή μάρκα?
    Sent from me using a computer.

Moderator
    Baska και virus έχετε και οι δύο δίκιο!

Ο Γιάννης ανέφερε τα champion που είναι οικονομικά και καλά ενώ στις no name μάρκες που υπάγονται όλες αυτές που δεν κατασκευάζουν τίποτα και πουλάνε τα πάντα, μπορείς να βρεις και αξιόλογα εργαλεία να κάνεις τη δουλειά σου μια χαρά! Συμφωνώ απολύτως.
    Όπως συμφωνώ και με το οτι καλό είναι, αν μπορούμε να το κάνουμε, να τραβήξουμε τη σκανδάλη και σε κάτι καλύτερο και επώνυμο!

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι τι σχέση έχουν οι συλλογές της stahl με τις άλλες δύο! Τα καρυδάκια της stahl φτάνουν μέχρι το 19 και στην facom πχ μέχρι το 32! Χάος! Τα καρυδάκια μετά το 19 γίνονται πιο ακριβά.
    Επίσης στο υπόλοιπο περιεχόμενο οι διαφορές είναι τεράστιες. Προεκτάσεις, μύτες, αντάπτορες, κατσαβίδια!
    Βάση περιεχομένου η stahl έχει την διπλάσια τιμή απ' την facom.

Πριν κοιτάξουμε μάρκες, ποιότητα, τιμή κοιτάμε τι χρειαζόμαστε.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Baska και virus έχετε και οι δύο δίκιο!

Ο Γιάννης ανέφερε τα champion που είναι οικονομικά και καλά ενώ στις no name μάρκες που υπάγονται όλες αυτές που δεν κατασκευάζουν τίποτα και πουλάνε τα πάντα, μπορείς να βρεις και αξιόλογα εργαλεία να κάνεις τη δουλειά σου μια χαρά! Συμφωνώ απολύτως.
    Όπως συμφωνώ και με το οτι καλό είναι, αν μπορούμε να το κάνουμε, να τραβήξουμε τη σκανδάλη και σε κάτι καλύτερο και επώνυμο!

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι τι σχέση έχουν οι συλλογές της stahl με τις άλλες δύο! Τα καρυδάκια της stahl φτάνουν μέχρι το 19 και στην facom πχ μέχρι το 32! Χάος! Τα καρυδάκια μετά το 19 γίνονται πιο ακριβά.
    Επίσης στο υπόλοιπο περιεχόμενο οι διαφορές είναι τεράστιες. Προεκτάσεις, μύτες, αντάπτορες, κατσαβίδια!
    Βάση περιεχομένου η stahl έχει την διπλάσια τιμή απ' την facom.

Πριν κοιτάξουμε μάρκες, ποιότητα, τιμή κοιτάμε τι χρειαζόμαστε.
    και αν κοιτάξουμε τι χρειαζόμαστε και τα πάρουμε σιγά σιγά κι επώνυμα?? Κάπως έτσι χτίζονται οι καλές και αξιόπιστες συλλογές εργαλείων. Με no name έκανα πέρσι ζημιά σε παξιμάδι πίσω άξονα κι έμεινε το DR ακίνητο στο εξοχικό από το Σάββατο το μεσημέρι που προσπάθησα να μαζέψω λίγο τον τζόγο της αλυσίδας μέχρι την επόμενη Τετάρτη που ξανακατέβηκα χωριό. Ένα Σαββατοκύριακο χαμένης βόλτας. Και όλα αυτά επειδή χρησιμοποίησα ένα πολύγωνο Ινδικό. Έλιωσαν οι ακμές (αν είναι δυνατόν) και σακάτεψαν τις γωνίες του παξιμαδιού. Και μεγάλο νούμερο ήταν που θεωρητικά δεν θα είχε πρόβλημα το κακής ποιότητας εργαλείο και δεν ήταν η πρώτη μου φορά να πω δεν ήξερα. Για μένα σιγά σιγά και επώνυμο εργαλείο παρά όλα μαζί και της συμφοράς.

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από vaska Προβολή μηνύματος
    και αν κοιτάξουμε τι χρειαζόμαστε και τα πάρουμε σιγά σιγά κι επώνυμα?? Κάπως έτσι χτίζονται οι καλές και αξιόπιστες συλλογές εργαλείων. Με no name έκανα πέρσι ζημιά σε παξιμάδι πίσω άξονα κι έμεινε το DR ακίνητο στο εξοχικό από το Σάββατο το μεσημέρι που προσπάθησα να μαζέψω λίγο τον τζόγο της αλυσίδας μέχρι την επόμενη Τετάρτη που ξανακατέβηκα χωριό. Ένα Σαββατοκύριακο χαμένης βόλτας. Και όλα αυτά επειδή χρησιμοποίησα ένα πολύγωνο Ινδικό. Έλιωσαν οι ακμές (αν είναι δυνατόν) και σακάτεψαν τις γωνίες του παξιμαδιού. Και μεγάλο νούμερο ήταν που θεωρητικά δεν θα είχε πρόβλημα το κακής ποιότητας εργαλείο και δεν ήταν η πρώτη μου φορά να πω δεν ήξερα. Για μένα σιγά σιγά και επώνυμο εργαλείο παρά όλα μαζί και της συμφοράς.
    Βασίλη έχεις απόλυτο δίκιο, έτσι είναι, δε διαφωνεί κανείς με αυτό! Και εγώ και ο Γιάννης απ' ότι κατάλαβα, δεν μιλήσαμε σε καμία περίπτωση για σκουπίδια. Κατά τη γνώμη μου αυτή η ποιότητα που περιγράφεις δεν πρέπει να έχει θέση σε καμία εργαλειοθήκη γιατί είναι τουλάχιστον επικίνδυνη. Όταν λέω no name εννοώ μάρκες που πίσω τους κρύβεται ένας άγνωστος κατασκευαστής. Το γεγονός ότι δεν ξέρουμε που και ποιος τα κατασκευάζει, δεν τα κάνει αυτόματα όλα σκουπίδια και αυτό φαίνεται τουλάχιστον απ' την τιμή.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από vaska Προβολή μηνύματος
    Εγώ πάλι έχω άλλη άποψη από τον Γιάννη. Μιας και τώρα ξεκινάς καλό θα ήταν να ξεκινήσεις με καλό κι επώνυμο εργαλείο. Όπως σου είπε ο Γιάννης εμείς ξεκινήσαμε με φτηνιάρικα και τα ξαναπληρώσαμε σε καλά. Άσε που γ@μήσαμε και βίδες που αν είχαμε το σωστό εργαλείο θα έβγαιναν ανέπαφες. Το φτηνό είναι τελικά ακριβό, είμαι φτωχός γι' αυτό κι αγοράζω καλά εργαλεία, είναι οι 2 μπούσουλες που έχω εγώ. Δεν είναι ανάγκη βέβαια να πας στο τοπ αλλά αν μπορείς να το ακουμπήσεις οικονομικά, δεν βλέπω τον λόγο να μην ο κάνεις.
    Για τα υπόλοιπα θα συμφωνήσω, οι συλλογές έχουν το καλό ότι τα έχουν όλα τακτοποιημένα και μετά δεν ψάχνεις να βρεις τι άφησες αμάζευτο, αλλά έχουν και πολύ άχρηστο πράγμα για να κάνουν μπούγιο. επίσης "τα εργαλεία είναι πώρωση" είναι κι αυτό μεγάλη αλήθεια.
    να δωσω το σκεπτικο μου αν και δεν διαφωνω καθολου μαζι σου βασκα.

οταν θα παρεις τα φτηνα ναι μεν κατι θα χαλασεις ειτε βιδα ειτε εργαλειο. ομως ΜΕΤΑ θα ξερεις τι πραγματικα θελεις. θα εχεις αποκομισει δυο εμπειριες.

η μια εμπειρια θα ειναι το λαθος της χρησης εργαλειου
    και η αλλη θα ειναι οτι θα ξερεις ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ τι εργαλειο θες

ετσι γλυτωνεις πολυ χασουρα και αχρειαστα εργαλεια.

πραγματικα ειναι πολυ αστειο να βλεπεις μια συλλογη οπου απο τα 20 κομματια που εχει να χρησιμοποιουνται μονο τα πεντε. παραδειγμα στο λινκ του peace εχει μια συλλογη stahlwille ΑΥΤΑ τα καρυδακια απο 3,5-6 που θα τα χρησιμοποιησεις σε μια μοτο;
    Γιαννης

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Peace Προβολή μηνύματος
    Ο καθένας λέει την γνώμη του άρα (opinions are like assholes- everybody has one) ας πώ και εγώ την δική μου: Peace πάρε ότι τραβάει η ψυχή σου και αντέχει η τσέπη σου. Διάβασε τα post στο starter Kit και μετά κάνε ότι θες. Μην ακούς κανέναν μας. Άμα μπορείς να έχεις δίπλωμα και μηχανάκι μπορεις αφου ενημερψθεις να χαλασεις τα λεφτά σου όπως θες.

Μια καλή κασετίνα θα δεις στο σταρτερ κιτ ότι μπορεί να είναι μια toptul στα 3/8 που έχει και μερικά μακριά καρυδάκια κάπου στα 80 ευρώ. Με άλλα τόσα για να φτάσουμε στα λεφτά των Hazet και Facom μαζεύεις όλα τα απαραίτητα (σχεδον) για τα βασικά σε μία μοτοσυκλέτα σε ανάλογη ποιότητα της Toptul. θα τα έχεις χύμα όμως...

Η λύση για αυτό είναι πάλι κάπου χαμένη εδω μέσα-δεν αντέχω να ψάχνω- και λέγεται κασετίνα Teng-Tools ή Force με συλλογή που εκτός από βασικά καρυδάκι έχει 2-3 πενσικά κατσαβίδια κτλ. Πάλι κάτι θα λείπει αλλά αυτό συμβαίνει πάντα και παντού. Force είναι εύκολο να βρεις για Teng που την θεωρώ καλυτερη μπορούμε να σου πούμε που.

Εναλλακτικά πάρε τη Hazet ή τη Facom. Facom θα βρεις άλλα πράγματα στο φιλικό με το forum κατάστημα το κ.Η. Βράττη(δες συνεργαζόμενα καταστήματα). Ηazet ακριβώτερα και λίγοτερο διαδεδομένα αλλά θα βρεις στη Σ.Πάτση και αλλού. Stahlwille δεν θα βρεις στη Ελλάδα ή αν βρεις πέστο μας και εμάς γιατι τα εκτιμούμε πολύ. Αυτά..........
    Τελευταία τροποποίηση από Leon67; 01/12/2016 στις 17:41.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από virus Προβολή μηνύματος
    να δωσω το σκεπτικο μου αν και δεν διαφωνω καθολου μαζι σου βασκα.

παραδειγμα στο λινκ του peace εχει μια συλλογη stahlwille ΑΥΤΑ τα καρυδακια απο 3,5-6 που θα τα χρησιμοποιησεις σε μια μοτο;
    Δεν αγόρασα ποτέ εργαλεία με βάση την μοτο που είχα κάθε φορά, δυστυχώς αγόραζα και αγοράζω εργαλεία γενικά . Η μοτό ή το αυτοκίνητο ή οι δουλειές στο σπίτι είναι απλά η αφορμή, η αιτία είναι ότι είμαι αρρωστάκι για να μην πω αρρωστάρα και ψυχολογικά διαταραγμένος. Άρρωστος λέμε.

αυτο το ξερουμε. μια απ τα ιδια κι εδω
    Γιαννης

πολυμηχανο μελος Το avatar του/της motomaniac
    εχω hazet, unior, bahco, gedore, gear plus, koken, pastorino, facom, kreator, ( not Anthrax and Metallica) foerch η πως σκατα γραφεται.. και τα φορψε μεχρι στιγμης ειναι το καλυτερο value for money για ιδωτη. κι η unior το χειροτερο που εχω βρει.

υγ.. εχω στραβο μυτοτσιμπιδο facom με κενα και γενικα σε κακη κατασταση. δυο ετων χρηση μονο. στην Βεροια δεν τα εχει κανεις. που μπορω να απευθυνθω? Μελος Προδιαγραφης?

πολυμηχανο μελος Το avatar του/της motomaniac
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από motomaniac Προβολή μηνύματος
    εχω hazet, unior, bahco, gedore, gear plus, koken, pastorino, facom, kreator, ( not Anthrax and Metallica) foerch η πως σκατα γραφεται.. και τα force μεχρι στιγμης ειναι το καλυτερο value for money για ιδωτη. κι η unior το χειροτερο που εχω βρει.

υγ.. εχω στραβο μυτοτσιμπιδο facom με κενα και γενικα σε κακη κατασταση. δυο ετων χρηση μονο. στην Βεροια δεν τα εχει κανεις. που μπορω να απευθυνθω? Μελος Προδιαγραφης?
    υγ2 Toyota Nissan Honda επισης χρονια χρηση κι ακομα αντεχουν. (γι'αυτο που φτιαχτηκαν.)
    Τελευταία τροποποίηση από motomaniac; 08/12/2016 στις 09:48.

Moderator
    εχω hazet, unior, bahco, gedore, gear plus, koken, pastorino, facom, kreator, ( not Anthrax and Metallica) foerch η πως σκατα γραφεται.. και τα φορψε μεχρι στιγμης ειναι το καλυτερο value for money για ιδωτη. κι η unior το χειροτερο που εχω βρει.
    Μείνε σε αυτό που σε καλύπτει! Γι αυτόν όμως που ψωνίζει απ τα lidl τα force δεν είναι καθόλου vfm. Επίσης για κάποιον άλλο, vfm μπορεί να είναι τα hazet και ας μη μπορείς να καταλάβεις γιατί!
    Για το μυτοτσιμπιδο πήγαινε σε οποιοδήποτε κατάστημα facom και και αν δεν έχει γίνει λάθος χρήση δε πρέπει να έχεις πρόβλημα. Αλλά σίγουρα έχει γίνει λάθος χρηση για να στραβωσουν οι μύτες. Τα μυτοτσίμπιδα δεν είναι για να τα πατάμε όπως τις πένσες, για μεγάλες ροπές υπάρχει συγκεκριμένος τύπος που αντέχει παραπάνω σε ανάλογη χρήση. Το έχω βάλει στο ανάλογο θέμα.

Moderator
    υγ2 Toyota Nissan Honda επισης χρονια χρηση κι ακομα αντεχουν. (γι'αυτο που φτιαχτηκαν.)
    Για αμάξια μιλάς τωρα ή για εργαλεία? Σε κάθε περίπτωση είναι ιαπωνικά πάντως.
    Έχω και εγώ μερικά τέτοια όπως και παλιά yamaha κ.α. Τα περισσότερα είναι άνω του μετρίου έως πολύ καλά.

foerch η πως σκατα γραφεται.. και τα φορψε μεχρι στιγμης ειναι το καλυτερο value for money για ιδωτη
    Forch ή Force;
    Dream with the feathers of angels stuffed beneath your head.

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 36
    Τελευταίο μήνυμα: 02/01/2017, 14:36
  2. [ΠΩΛΕΙΤΑΙ] Alpinestars Tech Tool Pack - Τσαντάκι μέσης με θέση για εργαλεία
    από 675 στο forum Αγγελίες εξοπλισμού αναβάτη
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 01/07/2016, 16:46
  3. Tool box (εργαλειοθήκη) for Tenere '08
    από xtkoulas στο forum Yamaha XT series
    Απαντήσεις: 33
    Τελευταίο μήνυμα: 27/01/2010, 19:45
  4. ONE for the money,TWO for the show,THREE for the girl
    από ntamigio στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 22/12/2003, 08:48
  5. Pink Panther (for TManiac)