Σελίδα 5 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 73 από 73

Θέμα: 14 τεστ για όσους σκέφτονται να κάνουν παιδιά / ΚΑΤΙ ΘΥΜΙΖΕΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SHOOTER045 Προβολή μηνύματος
    Μια τυχαία καθημερινή, που εγώ δεν δουλεύω και δουλεύει η γυναίκα μου.
    Ξύπνημα στις 7:00
    ετοιμασία τσάντες,πρωινό.
    Τα τρία φεύγουν μόνα τούς.
    Την μικρή την πάω εγώ (νήπια)08:20
    Επιστροφή στο σπίτι.
    Εναν καφέ και πάμε κρεβάτια, στρώματα, πιτζάμες,καμια σκούπα κλπ
    Αν δεν έχει φαγητό απο την προηγουμενη,πρέπει να φτιαξω.
    Συνεννόηση για το τι θα κάνω ψώνια κλπ.
    Αν με πάρουν τηλ για καφέ έχω μια ωριτσα
    11:00 με 12:00 .
    Γιατι θα πρεπει να ξεκινησω το φαι και στης 13:00 παίρνω την μικρή απο τα νήπια.
    Το φαγητο πρέπει να είναι έτοιμο στις 2 παρά που θα έρθουν και τα υπολοιπα παιδιά.
    Αφού φάνε πιάτα τραπέζι κτλπ.
    Και πάμε για φροντιστήριο
    Επανάληψη κτλπ
    Άλλος για φροντιστήριο, άλλος προπόνηση
    Να τους πας να τους φέρεις.
    Στο λίγο κενό ξεκουράζονται καμία ώρα.
    Μετά υπηρεσία.

Ξέρεις πόσες Κυριακές έχασα βόλτες η εντουραδες γιατί έπρεπε να είμαι στο γήπεδο?
    Τα αγόρια παιζουν ποδόσφαιρο, και η μεγάλη χάντμπολ.
    Τώρα που κόπηκαν οι αγώνες τούς, κόπηκαν και οι βόλτες/εντουραδες λόγω κρύου.
    Θα μου πεις γιατί να πηγαίνεις εσύ γήπεδο.
    Γιατί (συνήθως) τις Κυριακές δουλεύω η βράδυ η έχω ρεπό.
    Αρα δουλεύει η γυναικα μου.
    Ελάχιστες είναι οι φορές που συνυπαρξαμε σε ρεπό.
    Αλλα και τότε θα γυρίσει να πεί (έχει γίνει)
    -μια Κυριακή μετα απο καιρό δεν δουλεύω, και θα πας βόλτα με τους φίλους σου?
    Κάποτε είχα βοήθεια απο την μάνα μου που μένει κοντά.
    Τα τελευταία δυο χρόνια δεν μπορεί και δεν την επιβαρυνω.
    Αρα για ποιες δικαιολογίες μιλάμε?
    Ποιο είναι το άλλοθι και που η τεμπελιά?
    κοιτα , επειδη ειναι πολλοι που εχουν παιδια και τα προγραμματα τους ειναι το ιδιο και χειροτερα σφιχτα , θα μεινω στο οτι δεν υπαρχει καμια περιπτωση να μην βρεις μια μερα να κανεις την καβλαντα σου αν το θες.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Φαντάζομαι ότι απευθύνεσαι στον ggs κι ας έκανες εμένα quote.

Νομίζω ότι εννοεί ότι πάντα θα βρεις χρόνο, αν θες να κάνεις κάτι που αγαπάς. Αν δε βρεις, δεν το αγαπάς πραγματικά. Ναι, το δέχομαι, ισχύει.

Από την άλλη, δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ περίπτωση να έχεις τον ίδιο διαθέσιμο χρόνο/όρεξη/ενέργεια που θα είχες αν δεν υπήρχαν παιδιά. Ακόμα κι αν διαθέτεις όλη την αγάπη του πλανήτη.

φυσικα και ισχύει αυτό , αλλά από την άλλη δεν υπάρχει καμία περίπτωση να έχεις τις ίδιες προτεραιότητες όταν έχεις παιδιά και όταν δεν έχεις . (αν έχεις τις ίδιες προτεραιότητες , υπάρχει πρόβλημα… με εσένα όχι με τα παιδιά..)

Από την άλλη, δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ περίπτωση να έχεις τον ίδιο διαθέσιμο χρόνο/όρεξη/ενέργεια που θα είχες αν δεν υπήρχαν παιδιά. Ακόμα κι αν διαθέτεις όλη την αγάπη του πλανήτη.
    Ο διαθέσιμος χρόνος ανά ημέρα είναι 24 ώρες. (Έτσι τουλάχιστον έχουμε συμφωνήσει). Το μέγεθος αυτό δεν αλλάζει είτε έχουμε παιδιά είτε όχι.

Αυτό που αλλάζει είναι το πώς θα επιλέξουμε να τον διαθέσουμε.
    Think faster than you ride

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Εγώ παραδέχομαι απεριόριστα ανθρώπους που έχουν οικογένεια και παιδιά και δεν το παίρνεις καν χαμπάρι, αφού τους συναντάς μονίμως σε καφέδες, βόλτες και άλλες δραστηριότητες. Ο ggs είναι ένας από αυτούς. Αλλά δεν ξέρω αν εγώ θα μπορούσα να το κάνω.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bladerunner Προβολή μηνύματος
    Ο διαθέσιμος χρόνος ανά ημέρα είναι 24 ώρες. (Έτσι τουλάχιστον έχουμε συμφωνήσει). Το μέγεθος αυτό δεν αλλάζει είτε έχουμε παιδιά είτε όχι.

Αυτό που αλλάζει είναι το πώς θα επιλέξουμε να τον διαθέσουμε.
    Ο διαθέσιμος χρόνος είναι αυτός που περισσεύει αφού ξεμπερδέψεις από τις πάγιες υποχρεώσεις. Πες τον "ελεύθερο", μην κολλάς στη λέξη.
    Life begins at 45°.

Banned
    Φαντάζομαι ότι απευθύνεσαι στον ggs κι ας έκανες εμένα quote.

Νομίζω ότι εννοεί ότι πάντα θα βρεις χρόνο, αν θες να κάνεις κάτι που αγαπάς. Αν δε βρεις, δεν το αγαπάς πραγματικά. Ναι, το δέχομαι, ισχύει.

Εκανα quote σε εσένα, μιας.και εσύ εθεσες αρχικα ερώτημα, αλλά απαντησα και στο ggs.
    Το πάντα που λες δεν ισχύει στην περίπτωση μού.
    Το σπάνια ναι.
    Γιατί δεν υπάρχει ,δεν περισσεύει χρόνος .
    Τόσο απλά
    Αν μεγαλώσει η μικρή ίσως να είναι αλλιώς τα πράματα

Ογκόλιθος Το avatar του/της Sapadak
    Super Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SHOOTER045 Προβολή μηνύματος
    Αν μεγαλώσει η μικρή ίσως να είναι αλλιώς τα πράματα
    Ναι θα έχεις 4 παιδία να πηγαίνεις σε εξοσχολικές δραστηριότητες

Banned
    Εγώ παραδέχομαι απεριόριστα ανθρώπους που έχουν οικογένεια και παιδιά και δεν το παίρνεις καν χαμπάρι, αφού τους συναντάς μονίμως σε καφέδες, βόλτες και άλλες δραστηριότητες. Ο ggs είναι ένας από αυτούς. Αλλά δεν ξέρω αν εγώ θα μπορούσα να το κανω

Στο είπα ποιο πίσω ίσως είμαι ιδιάζουσα περίπτωση.
    Για να παω εγώ κάπου.
    Θα πρεπει η γυναίκα μου να έχει ρεπό.
    Αλλιως δεν παίζει
    Για να πάω πέρυσι Ιταλία πήρε και αυτή άδεια

Ο διαθέσιμος χρόνος είναι αυτός που περισσεύει αφού ξεμπερδέψεις από τις πάγιες υποχρεώσεις.
    Εκεί έγκειται η διαφορά μας.

Δεν θεωρώ τίποτα ως υποχρέωση.

Ούτε την εργασία, ούτε την οικογένεια, ούτε τις κοινωνικές σχέσεις, ούτε τίποτα! Δεν είναι τυχαίο ότι δεν είναι λίγοι εκείνοι που με θεωρούν ακοινώνητο.

Τα πάντα για μένα είναι θέμα επιλογής και προτεραιοτήτων. Δεν υφίσταται -για μένα πάντα- η έννοια "ελεύθερος χρόνος" όπως έχουμε συνηθίσει να την χρησιμοποιούμε.

Οι άνθρωποι που παραδέχομαι είναι εκείνοι που τα έχουν καλά με το εαυτό τους.

Είσαι πολύ τυχερός τότε, αν έχεις πραγματικά την άνεση να μην έχεις υποχρεώσεις. Και, φυσικά, είσαι η εξαίρεση. Ο περισσότερος κόσμος χρειάζεται τουλάχιστον να αφιερώνει καθημερινά ένα 8ωρο σε κάποια δουλειά, για να έχει οποιαδήποτε άλλη άνεση.

Και έγραψα "παραδέχομαι", όχι "ζηλεύω".
    Life begins at 45°.

Banned
    Πάντως αν ήμουν τώρα Θεσσαλονίκη η ειδικά Αθήνα θα τα είχα παίξει στα όρια της τρέλας.

Ο περισσότερος κόσμος χρειάζεται τουλάχιστον να αφιερώνει καθημερινά ένα 8ωρο σε κάποια δουλειά, για να έχει οποιαδήποτε άλλη άνεση.
    Κι εγώ δουλεύω. Πολλές φορές παραπάνω από 8 ώρες. Δεν "χρειάζεται" όμως να το κάνω επειδή μου το επιβάλει κάποιος. Επιλέγω να το κάνω επειδή μου αρέσει κι επειδή θέλω να αγοράζω κάποια αγαθά και υπηρεσίες. Θα μπορούσα να είχα επιλέξει να δουλεύω λιγότερες ώρες ή και καθόλου και να ζούσα παρασιτικά π.χ

Αυτή προσπαθώ να είναι η στάση μου. Φυσικά και υπάρχουν περιπτώσεις που σου επιβάλλονται κάποιες επιλογές, λόγω ανεργίας, προβλημάτων υγείας κλπ

Το ίδιο πράγμα λέμε, απλά με διαφορετικές λέξεις. Ούτε εγώ θεωρώ καταναγκαστική την εργασία μου, αλλά κατά μια έννοια είναι, αφού αν είχα μερικά εκατομμύρια ευρώ στην άκρη, σίγουρα θα προτιμούσα να κάνω κάτι άλλο, π.χ. να γυρνάω τον κόσμο. Δε στο επιβάλλει κάποιος άμεσα, όχι. Αλλά "επιλέγεις" να δουλέψεις για να έχεις την "άνεση" να ξοδέψεις και να χαρείς άλλες πτυχές της ζωής. Και, φυσικά, αυτό επεκτείνεται και σε άλλους τομείς, δεν είναι η εργασία μόνο. Απλά την έφερα ως παράδειγμα.

Βλέπω πού το πας και συμφωνώ. Είναι όλα θέμα προοπτικής.
    Life begins at 45°.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της buckley
    Outnumbered... πάντως (χαμο)γέλασα.
    http://www.huffingtonpost.gr/2017/01...&utm_term=Pos4

Σελίδα 5 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 24/10/2012, 23:18
  2. Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 09/05/2008, 21:24
  3. Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 15/06/2007, 13:01