ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές
Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
ψαναψόφα φούστη γλάρε
Μάλιστα. Μάλλον δεν έχω καταλάβει κάτι, όπως πως μετρούσαν τα 0.098 Nm με τα προϊστορικά μέσα στο manual....
Για να προλάβω κάποιους και τα 0.98 Nm δε μπορώ να καταλάβω πως τα μετρούσαν.
Τελευταία τροποποίηση από MISKIN; 14/12/2016 στις 07:19.
Dream with the feathers of angels stuffed beneath your head.
Πρέπει λέει να εφαρμόσεις αυτό το εργαλείο με το σχοινάκι στη φλάντζα του διαφορικού (το οποίο από ότι καταλαβαίνω έχει 5 cm ακτίνα)
Και μετά με μία ζυγαριά με ελατήριο μετράς τα κιλά.
Τα κιλά που θα βρεις επί τα 5 cm του εργαλείου μας κάνει την ροπή (Pinion bearing preload)
Σε ότι έχω δει όταν χρησιμοποιούν σύγχρονα μέσα, δουλεύουν πάντα με dial torque wrench με κλίμακα 0-3.5 Νm
Το θέμα είναι πως αυτό το ειδικό εργαλείο δεν πρόκειται να το βρω και ένα dial torque wrench είναι ακριβό...
Όποτε θα πρέπει μάλλον να φτιάξω δικό μου special tool!!
Δε μπορείς να φτιάξεις ρε φίλε τέτοιας ακρίβειας εργαλείο. Ποιος είσαι; Ο Dowidat;
Οκ! Good luck!![]()
Ενα σετ ροποκλειδων gedore με καρυδακια.
http://www.tbs-aachen.de/Special_Off...i342_57177.htm
Στα 120€
Ακουγεται καλη τιμη αν μοιραστει σε δυο τελικους αγοραστες, ειναι?
Λοιπόν μετά από πολύ σκέψη κατέληξα στην παρακάτω κατασκευή...
Τάπα από αποχεύτεση Φ100 η οποία έχει την σωστή διάμετρο και με τις κατάλληλες τρύπες προσαρμόστηκε στην φλάντζα του διαφορικού. Ένα παλιό κορδόνι παπουτσιών και ένα καντάρι...
Οπότε τώρα λογικά μπορώ να μετρήσω μικρές τιμές ροπής με το κατάλληλο καντάρι!
Τύφλα να έχει ο Dowidat!!!
(Δεν ξέρω αν πρέπει να μπει στην κατηγορία κατασκευή εργαλείων!)
![]()
Δλδ τώρα νομίζεις ότι έφτιαξες όργανο ακριβείας?
Να ρωτήσω πως γνωρίζεις την ακτίνα του δίσκου στο original special tool?
Οι τιμές που σου δίνει το μανουαλ είναι τα κιλά της δύναμης που πρέπει να ασκήσεις στο σπέσιαλ τουλ, σωστά? Για να ξέρεις πόσα nm φτάνουν στον κέντρο χρειάζεσαι την ακτίνα του δίσκου. Αν το μανουαλ σου δίνει τα νμ που πρέπει να φτάσουν στο σημείο εφαρμογής της δύναμης, τότε μπορείς να υπολογίσεις την δύναμη που πρέπει να ασκήσεις στην κατασκευή σου με οποιονδήποτε δίσκο, οποιασδήποτε ακτίνας (απλά ασκείς περισσοερη ή λιγότερη δύναμη ανάλογα με την ακτίνα του δίσκου).
Πέρα απ' τα παραπάνω.
Ένα όργανο μέτρησης για να μεταφέρει με ακρίβεια την δύναμη πρέπει να έχει και μια Α στιβαρότητα. Ξεκινώντας απ' το κορδόνι παπουτσιών θα σου πω ότι έχει πολύ μεγάλη ελαστικότητα και απορροφά μεγάλο μέρος της δύναμης που ασκείς με το καντάρι. Ένα άλλο μέρος της δύναμης θα χαθεί στις τρύπες που περνάνε οι βίδες.
Καλύτερα θα ήταν να βάλεις ναύλον σπάγκο και ο δίσκος να είναι μεταλλικός. Ή ο δίσκος να έχει τρύπα (ή προεξοχή) απ' την οποία θα περνάει το άγκιστρο απ' το καντάρι.
Σε κάθε περίπτωση πρέπει να είναι γνωστά ή τα nm που θέλεις να μεταφέρεις στο κέντρο ή η ακτίνα του special tool.
Sent from me using a computer.
Εντάξει από 9 έως 17 κιλά/εκ δεν απαιτείται και ιδιαίτερη ακρίβια![]()