Σελίδα 1 από 5 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 74

Θέμα: Η ειρωνεία δίχως σεμνότητα και αιδώ είναι θράσος και αλαζονεία.

Η ειρωνεία δίχως σεμνότητα και αιδώ είναι θράσος και αλαζονεία.

[FONT=Arial]Περισσεύει η ειρωνεία ή μου φαίνεται; Είμαστε τόσο κουρασμένοι και απηυδισμένοι που αντιδρούμε στα πάντα με σαρκασμό και ειρωνεία;

Μόνο εγώ το βλέπω διαρκώς δίπλα μου; Μήπως δεν μπορώ να αναγνωρίσω το υψηλό φλεγματικό χιούμορ και το μπερδεύω με αλαζονεία;

[/FONT]
    Think faster than you ride

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bladerunner Προβολή μηνύματος
    [FONT=Arial]Περισσεύει η ειρωνεία ή μου φαίνεται; Είμαστε τόσο κουρασμένοι και απηυδισμένοι που αντιδρούμε στα πάντα με σαρκασμό και ειρωνεία;

Μόνο εγώ το βλέπω διαρκώς δίπλα μου; Μήπως δεν μπορώ να αναγνωρίσω το υψηλό φλεγματικό χιούμορ και το μπερδεύω με αλαζονεία;

[/FONT]
    Τώρα, κάθε περίπτωση ίσως είναι διαφορετικη. Παίζει ρόλο πως το αντιλαμβάνεται κι ο καθένας. Η ειρωνεία και η αλαζονεία δεν είναι σίγουρα ευγενική συμπεριφορά. Όμως, πολλές φορές τα όρια με το φλεγματικό χιούμορ δεν είναι ξεκάθαρα.

Η εποχή έτσι κι αλλιώς μας έχει κάνει όλους λίγο πιο κυνικους, απαθεις, αγενείς..

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ggs Προβολή μηνύματος
    (...)
    Συμφωνώ σε όλα.

Όταν όμως απαντάμε με ειρωνεία σε μια ερώτηση αποθαρρύνουμε αυτόν που ρωτάει, ή, τον βάζουμε σε θέση άμυνας απέναντί μας. Και στις δύο περιπτώσεις τον απομακρύνουμε.
    Αν τελικά αυτός είναι ο σκοπός μας τότε ...οκ
    Αν όχι, μήπως να σκεφτόμαστε λίγο παραπάνω πριν απαντήσουμε, γράψουμε;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Ζεύκας
    ή μήπως θα μην είμαστε τόσοι εύθικτοι και αρπαζόμαστεμε το παραμικρό;

στο ίντερνετ τα γραπτά είναι ευκόλως παρεξηγήσιμα και ανοιχτά σε διάφορες ερμηνείες.
    (εννοείται πως η κόκκινη γραμμή είναι όχι ύβρεις, προσβολές κτλ)

χαλαρώστε γτ η ζωή είναι μία και μικρή.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Συμφωνώ σε όλα.

Όταν όμως απαντάμε με ειρωνεία σε μια ερώτηση αποθαρρύνουμε αυτόν που ρωτάει, ή, τον βάζουμε σε θέση άμυνας απέναντί μας. Και στις δύο περιπτώσεις τον απομακρύνουμε.
    Μια ερώτηση η μια απάντηση σε μιά δημόσια συζήτηση δεν απευθύνεται προσωπικά σε κάποιον αλλά στο σύνολο.
    Τι σημασία έχει αν κάποιος έχει ειρωνική διάθεση?
    Δεν σε ξέρω δεν με ξέρεις Δεν τρέχει τίποτα.

Με θυμάσαι ρε πούστη ? Το avatar του/της AristidisZ
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stefanos Προβολή μηνύματος
    Δεν σε ξέρω δεν με ξέρεις Δεν τρέχει τίποτα.
    Δεν είναι έτσι

Υπάρχουν και κάποιοι στοιχειώδεις κανόνες που διέπουν τις ανθρώπινες σχέσεις, σε όλα τα επίπεδά τους (από το περίπτερο που πας να πάρεις ένα πακέτο τσιγάρα, μια καλημέρα στον άνθρωπο που μένει στο διπλανό σου σπίτι, και ακόμα και σε ένα φόρουμ)

ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές

Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
    ψαναψόφα φούστη γλάρε

Συμφωνώ σε όλα.

Καταλαβαίνω τι λες κι έχεις δίκιο.
    Ή ειρωνεία ή ακόμη και το δυσνόητο χιούμορ μπορεί να φέρει σε θέση Άμυνας ή να αποθαρρύνει - εκνευρίσει τον συνομιλητή σου. Ειδικά, όταν η συζήτηση είναι γραπτή μεταξύ αγνώστων.

Πλέον, κουβέντιαζουμε μέσω fb, forum, chat όπου ο καθένας κρυμμένος πίσω από ένα nickname μπορεί να είναι ότι θέλει. Αγενής, ψεύτης, εξυπνάκιας, επιθετικος..

Στις κατ ιδίαν συζητήσεις σπάνια γίνεται αυτό.

αράζω άρα ζω Το avatar του/της LOUKILOUK

[/FONT]
    Επειδή συμφωνώ μαζί σου και μιας και θεωρώ ότι η "απόρια" σου έκφράζεται στον συγκεκριμένο χώρο-φόρουμ για συγκεκριμένους ανθρώπους του χώρου νόμίζω ότι η απάντηση έχει να κάνει με την ανάγνωση...
    Εξηγούμαι...
    Αν επενδύσεις χρόνο διαβάζοντας θα βρεις την απάντηση μιας και η επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά δεν μπορεί να είναι τυχαία, παρά να δηλώνει χαρακτήρα... από κάποιους...
    Μάλλον έχεις ήδη διαβάσει αρκετά (εντελώς προσωπική εκτίμηση...) οπότε νομίζω ότι ήδη έχεις σχηματίσει άποψη και απλά ελπίζεις να είναι λάθος μιας είσαι θετικός άνθρωπος και προτιμάς να κάνεις λάθος παρά να έχεις δίκιο σε μια τέτοια στραβή περίπτωση...(πάλι προσωπική εκτίμηση...).
    Δυστυχώς ως ένα βαθμό είσαι σωστός αλλά τίποτε δεν είναι και άσπρο μαύρο...
    Η αλαζονεία, ο σαρκασμός, η ειρωνεία εμφανίζονται συχνότερα και εντονότερα απέναντι σε νέους-άγνωστους χρήστες, συχνά "μοναχικούς" και διαδικτυακά απομονωμένους, καμιά φορά χρήστες λιγότερο "γνώστες" ή και "παντογνώστες που τα θέλει ο κώλος τους..." . "Ευκολάκια" δηλαδή που δύσκολά θα βρουν υποστήριξη και συμμαχίες...σε αντίθεση με τους ''άλλους" που έχουν συμμαχίες-κλίκες. Αν ταυτόχρονα οι "νέοι" δεν χαρακτηρίζονται από δυναμισμό και υπομονή απλά θα αποχωρίσουν με ελαφρά...
    Καταλαβαίνω φυσικά και συμφωνώ ότι ο σεβασμός είναι κάτι που κερδίζεται, και χρειάζεται προσπάθεια και χρόνο πολλές φορές. Αυτό φυσικά δεν δικαιόλογεί κανένα που δεν σέβεται βασικές ανθρώπινες αξίες και αρέσκεται στο να προσβάλει, υποτιμά, μειώνει και περιθωριοποιεί ανθρώπους που έχει κρίνει βιαστικά από ένα ψεύδωνυμο ή μια ανάρτηση...ή απλά δεν είναι του γούστου του...

Οι "νέοι" χρήστες αντιμετωπίζονταιόπως περιπού στον Ε.Σ. ψαρωτικά...όσοι αντέξουν και το έχουν και λίγο συνεχίζουν...
    ΟΙ "παλίοτεροι" απλά κάνουν τις επιλογές τους...
    Ο ggs, σοβαρός, μετριοπαθής, διαλακτικός και κουλ τύπος ΑΛΛΑ μοδεράτορας τα στρογγυλεύει λίγο (ή πολύ...???) ΑΛΛΑ σίγουρα καταλαλαβαίνει και νοιώθει...
    Εγώ πάλι σαν παλιός αρκετά, αλλά και σαν μοναχικός καουμπόι έχω βγάλει τα συμπεράσματά μου, κρατάω τα καλά του φόρουμ (ότι μου αρέσει δηλάδή...) και συνεχίζω...
    διαβάζω περισσότερο παρά γράφω...ακούω παρά μιλάω...δεν θίγομαι αλλά έχω αρχές...δεν απογοητεύομαι αλλά ούτε ενθουσιάζομαι...

Υ.Γ. τώρα που τα ξαναδιάβασα κατάλαβα ότι σίγουρα δεν απαντώ στην ερώτησή σου αλλά τεσπά, είμαι σίγουρος ότι καταλάβαίνεις...
    μη ζητας μονο χρονια απο τη ζωη,δωσε ζωη στα χρονια

Η "απορία" του blade δεν είναι τυχαία. Άλλωστε, είναι ένας άνθρωπος που πάντα σκέφτεται πριν μιλήσει.
    Έχει πολλούς παραλήπτες...

Λούκι, την τοποθέτηση σου την παίρνω πολύ σοβαρά μιας κι είσαι ένα μέλος που πάντα ήξερες τι έλεγες.
    Προσωπικά, η διαπίστωση σου ότι γίνονται "καψονια" στους νέους χρήστες με στενάχωρει. Δεν (θα έπρεπε να) είναι αυτό το moto. Gr.

Ας γίνει η "απορία" του blade αφορμή για μια ωραία κουβέντα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της buckley

[/FONT]
    Μιας και ανήκεις στην τάξη των αρχαιοτάτων του φόρουμ ρε γείτονα ,δυο ερωτήσεις θα μου επιτρέψεις ?
    Τώρα το είδες αυτό που παρατηρείς ? (εννοώ τώρα που είσαι εκτός μοντερέισιον).
    Ήταν αυτό που σ' έκανε να βγεις εκτός ?
    ΥΓ Συμφωνώ με καουμπόυ του Εδιμβούργου εννοείται.
    ΥΓ2 Κάπου πριν καιρό είχα σχολιάσει τον φόβο κάποιων να μιλήσουν δεν προλαβαίνω να το ψάξω τώρα.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από buckley Προβολή μηνύματος
    Μιας και ανήκεις στην τάξη των αρχαιοτάτων του φόρουμ ρε γείτονα ,δυο ερωτήσεις θα μου επιτρέψεις ?
    ΥΓ Συμφωνώ με καουμπόυ του Εδιμβούργου εννοείται.
    ΥΓ2 Κάπου πριν καιρό είχα σχολιάσει τον φόβο κάποιων να μιλήσουν δεν προλαβαίνω να το ψάξω τώρα.
    Buckley, για τις ερωτήσεις στον blade θα σου απαντήσει ο ίδιος.
    Σχετικά με το ΥΓ2, το παρόν θρεντ (και άλλα) είναι η απάντηση.

Παλαιό μέλος

[/FONT]
    Oυτε εγω μπορουσα να τα αναγνωρισω.Απο ενα σημειο και μετα προτιμαω μονο να διαβαζω και να μην εκφραζω αποψη,για να μην ερχομαι σε δυσκολη θεση (εμπρος στον δρομο που χαραξε ο ΛουξυΛουξυ).

Εκανα ομως την εξαιρεση και μπηκα στη διαδικασια να απαντησω,σεβομενος τον δημιουργο του θεματας.

Παλαιό μέλος
    Το άσχημο τις υπόθεσης για εμάς τους αδαής είναι πώς ούτε ονόματα ούτε θρεντ αναφέρονται.
    Άντε βγάλε άκρη
    Tora telis poy den telo, kiota telo si den teliw. Kai ego tora den telo gia na telis otan telo.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από LOUKILOUK Προβολή μηνύματος
    Υ.Γ. τώρα που τα ξαναδιάβασα κατάλαβα ότι σίγουρα δεν απαντώ στην ερώτησή σου αλλά τεσπά, είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνεις...
    Κι όμως. Απάντησες. Και... καταλαβαίνω!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από buckley Προβολή μηνύματος
    Ο λόγος που δεν ήθελα να είμαι πλέον στην ομάδα διαχείρισης ήταν κυρίως η έλλειψη χρόνου.
    Όχι, δεν το πρόσεξα πρώτη φορά τώρα. Αλλά τελευταία το παρατηρώ περισσότερο μάλλον.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AristidisZ Προβολή μηνύματος
    Δεν είναι έτσι

Υπάρχουν και κάποιοι στοιχειώδεις κανόνες που διέπουν τις ανθρώπινες σχέσεις, σε όλα τα επίπεδά τους (από το περίπτερο που πας να πάρεις ένα πακέτο τσιγάρα, μια καλημέρα στον άνθρωπο που μένει στο διπλανό σου σπίτι, και ακόμα και σε ένα φόρουμ)
    Φυσικά υπάρχουν κανόνες και όρια που βάζει ο καθένας στην συμπεριφορά του.
    Θα με κακοχαρακτηρισεις εάν δεν απαντήσω σε μια ειρωνεία?
    Η θα πρέπει να αποχωρήσω από το φόρουμ ταπεινωμένος επειδή μου την είπαν?
    Η πρέπει να έρθει ο μοντεράτορας να τιμωρήσει το κακό παιδί που ειρωνεύεται.
    Μεγάλα παιδιά είμαστε.

Σελίδα 1 από 5 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ΜotoGP Iταλιας - Muggelo, και νικητης ειναι......
    από gmakris στο forum Αγωνιστικά νέα
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 06/06/2005, 13:49
  2. Απαντήσεις: 40
    Τελευταίο μήνυμα: 14/04/2005, 10:52
  3. Δέλεαρ και που είναι- για της Δευτέρες
    από afrotwin στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 04/04/2005, 12:54
  4. Καλημερα Και Ασ Ειναι Τεταρτη
    από Tigas στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 36