Σελίδα 106 από 135 ΠρώτοΠρώτο ... 65696101102103104105106107108109110111116 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1.576 έως 1.590 από 2022

Θέμα: Ηλεκτρονικό τσιγάρο - ΙΙ

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Kαλά οκ, δεν δουλεύει με την απλή μέθοδο των τριών.

Εδώ έχουμε τον υπέρτατο υπολογιστή.
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

.................... Το avatar του/της LogOutGoRide
    Δεν έχω καταλάβει πως λειτουργούν αυτά. Εγώ έχω δύο βάσεις με νικοτίνη. Που θα βάλω την δεύτερη;

Που κάνω λάθος όμως στο προηγούμενο ποστ;
    Τελευταία τροποποίηση από LogOutGoRide; 12/01/2017 στις 10:26.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sniper Προβολή μηνύματος
    VW, αλλά εσύ πας να βρεις γεύσεις σε τσιγαρίσιες τζούρες και θες να βάλεις σουπερ Clapton;

Ρε σεις, αν δεν ξέρετε τι κάνετε, γυρίστε καλύτερα στο τσιγάρο... Χωρίς καμία δόση ειρωνίας
    Ε μα γιαυτό ρωτάμε βρε Sniper , για να μάθουμε ! Για τι χρήση είναι το Super Clapton και τι σύρμα προτείνεις για γεύση και τσιγαρίσιες ?
    KTM950 Adventure - Tuono 660 Factory

Όχι μικροκόλια με νικέλιο (αν το Mod σου υποστηρίζει TCR ξεκίνα απο χαμηλά και δες - υποθέτουμε ότι έχεις ήδη TC mod), μην πας σε ακραίες διαμέτρους και βαμβάκι καλό και πες μας εντυπώσεις.
    Εβαλα λοιπόν την έτοιμη Ni200 και είναι φανταστική ! Βγαινει λίγο ζεστή τζούρα (στους 200 c) και δυνατό χτύπημα (80 PG) αλλά πολύ αρωματική , δεν το περίμενα από 0,2Ω αντίσταση . Θεωρούσα οτι πάνω από 1Ω βγάζουν άρωμα .
    Για να φτιάξω την RBA αντίσταση της Kanger se Ti , τι σύρμα προτείνεται και πόσες βόλτες ? (στο περίπου λέμε - θα κάνω δοκιμές)

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Lamnian Προβολή μηνύματος
    Ε μα γιαυτό ρωτάμε βρε Sniper , για να μάθουμε ! Για τι χρήση είναι το Super Clapton και τι σύρμα προτείνεις για γεύση και τσιγαρίσιες ?

Τα πολύπλοκα σύρματα είναι για επιδέξιους πισινούς.

Το είδος της τζούρας το καθορίζει ο ατμοποιητής. Ότι σύρμα και να βάλεις στον Βellus πχ, ποτέ δεν θα έχεις τσιγαρίσια τζούρα, ή αντίστροφα ο τοπτανκ δεν θα σου βγάλει πνευμονική (παρακαλώ μην αρχίζεται ότι βγάζει, δοκιμάστε με αεράτο ατμο ή dripper πνευμονικές και ελάτε μετά).

OK , άρα το Super Clapton κάνει για τον Fodi F2 που τσίμπησα

Ε, αν δεν μ'αρέσει 1,87ε έκανε , θα στο κάνω δώρο να δοκιμάσεις στους δικούς σου .

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Μη βάλεις Τι! Μια μαλακία είναι. Το Νι200 είναι μια χαρά!
    Sent from me using a computer.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Μη βάλεις Τι! Μια μαλακία είναι. Το Νι200 είναι μια χαρά!
    Εκ παραδρομής έγραψα Ti αντί Ni . Μπορώ να πάρω σύρμα NI και να βάλω στην RBA αντίσταση έ ?

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Lamnian Προβολή μηνύματος
    Εκ παραδρομής έγραψα Ti αντί Ni . Μπορώ να πάρω σύρμα NI και να βάλω στην RBA αντίσταση έ ?
    Το βίντεο που σου έβαλα το είδες ή θες να έρθουμε απο εκεί να στα κάνουμε όλα εμείς;

Το βίντεο που σου έβαλα το είδες ή θες να έρθουμε απο εκεί να στα κάνουμε όλα εμείς;
    , δεν έχω youtube δουλεια και μετά το ξέχασα . Thanks for the reminder !

@@ μαστορας Το avatar του/της Bob_o_mastoras
    Ποσα Gauze ειναι το συρμα Ni200 και βγαζει 0,2 Ω ...??? Εγω που δοκιμασα Νι200 με 10 (!) σπειρες μου εβγαζε 0,065 Ω, οποτε το εγκατελειψα γιατι επρεπε να εχω για μοντακι τις γεννητριες της Πτολεμαϊδας..
    MADE IN JAPAN 日本製

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bob_o_mastoras Προβολή μηνύματος
    Ποσα Gauze ειναι το συρμα Ni200 και βγαζει 0,2 Ω ...??? Εγω που δοκιμασα Νι200 με 10 (!) σπειρες μου εβγαζε 0,065 Ω, οποτε το εγκατελειψα γιατι επρεπε να εχω για μοντακι τις γεννητριες της Πτολεμαϊδας..
    Οι παράγοντες που μεταβάλουν την τελική τιμή της αντίστασης είναι το πάχος του σύρματος κι ο αριθμός των σπειρών (το μήκος του σύρματος δλδ).

Το 0,065Ω που λες αφενός δεν το μετράει κανενα μοντακι ή τεστερ αφετέρου δεν γίνεται.

Gauge είναι το σωστό, όπως μετράμε τη διάμετροο της κάννης στα λειόκαννα.

Δες εδώ πάντως.

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από LogOutGoRide Προβολή μηνύματος
    Αν έχουμε δύο βάσεις της ίδιας εταιρίας 50/50 VG/PG, η μία με 12 mg νικοτίνη και η άλλη με 6mg και τις αναμείξουμε σε ποσοστό 50/50, το τελικό αποτέλεσμα δεν θα είναι 9mg νικοτίνης;
    Ναι!
    Απλή εύρεση μέσου όρου. Αθροίζεις τις τιμές και διαιρείς με το πλήθος τους. 12+6 /2

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από LogOutGoRide Προβολή μηνύματος
    Αν θέλουμε να προσθέσουμε ένα άρωμα σε ποσοστό 5%, πως θα υπολογιστεί το τελικό αποτέλεσμα σε τελική ποσότητα 30ml;

Αν το τελικό αποτέλεσμα είναι 30ml, το 5% είναι 1.5ml.

Άρα 30-1.5 κάνει 28.5 και επειδή η αναλογία των βάσεων είναι ίδια 28.5/2 από 14.25ml από κάθε βάση;
    Σωστά!

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bob_o_mastoras Προβολή μηνύματος
    Μήπως σου έβγαλε 0,16?

Τα περισσότερα μοντάκια μετράνε οριακά κάτω απ' το 0,1 μέχρι 0,08 νομίζω. Πιο κάτω βγάζουν σφαλμα χαμηλής αντίστασης. Αν πράγματι σου έβγαλε 0,06 τότε πιθανότατα έπαιξαν ρόλο και οι απώλειες μέτρησης λόγω των πολλών επαφών του ατμοποιητή σου και σίγουρα το σύρμα σου ήταν αρκετά χοντρό.

Οι αντιστάσεις με σύρμα νικελίου είναι συνήθως απ' το 0,1Ω μέχρι ελάχιστα πάνω απ' 0,2. Συνηθέστερες τιμές 0,14 0,16Ω. Με πιο λεπτό σύρμα 0,18 έως 0,22Ω ανάλογα τις σπείρες και τη διάμετρο αυτών. Το ρεύμα που χρειάζονται αυτές οι αντιστάσεις για να λειτουργήσουν είναι μικρότερο από αυτό που θα χρειαζόταν η ίδια αντίσταση με κάνθαλ. Μια αντίσταση με κάνθαλ στο 0,2Ω χρειάζεται 75W ή ίδια αντίσταση με νικέλιο ανάβει και με 20W. Επειδή όμως έχεις τον έλεγχο θερμοκρασίας μπορείς να της ρίξεις και 75W αν θέλεις, επειδή θα όταν ανάψει θα την "κόψει" το μοντάκι.

Ουσιαστικά αυτό που πετυχαίνεις είναι η αντίσταση να φτάνει στο πικ της απόδοσης άμεσα και να παραμένει εκεί καθ' όλη τη διάρκεια της τζούρας. Στο κάνθαλ ξεκινάει να ζεσταίνεται σιγά σιγά έχοντας μειωμένη απόδοση και κατά τη διάρκεια της τζούρας η απόδοση αυξάνεται σταδιακά. Ο αέρας μιας παρατεταμένης πνευμονικής την ψύχει και δεν την αφήνει να ανεβάσει παραπάνω θερμοκρασία (αν έχουμε ρυθμίσει σωστά βατ). Οπότε έρχεται το κλαπτον όπου το λεπτο σύρμα το οποίο είναι τυλιγμένο γύρω απ' το πιο χοντρό ζεσταίνεται πρώτο για να δώσει απόδοση όσο τα βατ είναι χαμηλά και καθώς αυξάνονται και η θερμοκρασία ανεβαίνει (κατά τη διάρκεια της τζούρας) ανάβει και το πιο χοντρό σύρμα.

Όλα αυτά απλά μεταφράζονται σε διαφορετική εμπειρία τζούρας αλλά και λίγο διαφορετική γεύση.

Επίσης μια αντίσταση με 5 σπείρες στο 1Ω με μια αντίσταση από πιο χοντρό σύρμα με 7 σπείρες που δίνει πάλι 1Ω, έχουν διαφορετική εμπειρία ατμίσματος. Και οι δύο χρειάζονται τα ίδια W για να δώσουν πχ 4,2V αλλά η πρώτη λειτουργεί πιο άμεσα. Δλδ δίνει περισσότερη απόδοση στην αρχή της τζούρας.
    Τελευταία τροποποίηση από daz; 12/01/2017 στις 22:13.

@@ μαστορας Το avatar του/της Bob_o_mastoras
    Οι παράγοντες που μεταβάλουν την τελική τιμή της αντίστασης είναι το πάχος του σύρματος κι ο αριθμός των σπειρών (το μήκος του σύρματος δλδ).

Το 0,065Ω που λες αφενός δεν το μετράει κανενα μοντακι ή τεστερ αφετέρου δεν γίνεται.

Gauge είναι το σωστό, όπως μετράμε τη διάμετροο της κάννης στα λειόκαννα.

Δες εδώ πάντως.
    Nαι, gauge ηθελα να γραψω αλλα μπερδευτηκα με ενα πανκ συγκροτημα..

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    ...
    Oπως τα λες, μου εβγαζε σφαλμα χαμηλης αντιστασης αλλα αφου το θερμανα το συρμα με τεχνητα μεσα μου εγραψε 0,06 αλλα παλι δεν ειχε watt να το σηκωσει και εβγαζε σφαλμα. Μοντακι pico με το τελευταιο λογισμικο.
    Τεσπα.. Το συρμα πηρε την αγουσα.. 1 € εκανε αλλωστε..

Και πλεον, ουτως ή αλλως κανω τσιγαρισιες μονο με καπνικα 50/50.. Βαρεθηκα τα ντουμανια και τις φρουτο-μπισκοτο-γευσεις. Οποτε stainless και αγιος ο θεος..
    MADE IN JAPAN 日本製

Παρόμοια θέματα

1. ηλεκτρονικο τσιγαρο
    από 7gibernau στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 1994
    Τελευταίο μήνυμα: 03/03/2016, 01:25
  2. Ηλεκτρονικό τσιγάρο
    από sergiosm στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 24/09/2015, 10:30
  3. Απαντήσεις: 258
    Τελευταίο μήνυμα: 10/12/2011, 11:13