Μήπως εννοείς πρίζες δικτύου;
Δικτύου, ναι. USB για ποιο λόγο;! Άσε που δε "σηκώνει" μεγάλα μήκη.
Life begins at 45°.
Σχεδόν όλες οι συσκευές έχουν wifi. Υπολογιστές, τάμπλετ, κινητά, εκτυπωτές κλπ, αλλά προσωπικά προτιμώ το utp οπότε θα σου έλεγα εφόσον μπορείς βάλε πρίζες δικτύου.
Το σκεφτηκα καθαρα ως οικονομια χωρου. Πχ μια μπριζα σαν την παρακατω αν χρησιμοποιηθει για να φορτισει δυο ηλεκτρονικες συσκευες με usb στην ουσια γινεται πολυπριζο (3 πριζες σε μια). Λετε οχι δλδ ε; Απο αποψη πρακτικοτητας το βλεπετε ή επειδη θα γινει obsolete η τεχνολογια γρηγορα; (αυτο που ρωτησα στην αρχη δλδ)
![]()
Δε θα ήταν κακό να το κάνεις σε 1-2 πρίζες, τις οποίες χρησιμοποιείς συχνά. Αλλά όχι για όλο το σπίτι. Ξαναλέω, το USB έχει σοβαρούς περιορισμούς μήκους.
Life begins at 45°.
Από την πηγή μέχρι τη συσκευή. Φαντάζομαι θα υπάρχει κάποιος μετασχηματιστής ΜΕΣΑ στον τοίχο; Σε κάθε πρίζα; Το'χεις συζητήσει με ηλεκτρολόγο; Θα γλιτώνεις το πριζάκι εξωτερικά, αλλά ουσιαστικά θα υπάρχει εσωτερικά.
Δεν είμαι ηλεκτρολόγος, φυσικά. Απλά υποθέτω.
Life begins at 45°.
Εγω που σκέφτομαι να αντικαταστήσω μια 'απλή' με μια τέτοια με 2 θύρες usb εκει που φορτίζουν, μπορεί να γίνει απλά αλλαγή 'plug 'n play' ή θα χρειαστεί και δουλειά απο μέσα (καλωδιώσεις κτλ)
Δεν πρόκειται να καταργηθεί σε 5-6 χρόνια το usb. Απλά, προσωπικά, θεωρώ ότι είναι κόπος χωρίς νόημα, δεδομένου ότι δεν είναι κάτι απλό, plug&play όπως λέει και ο Sapadak. Το usb βγάζει 5V, απαιτεί μετασχηματιστή.
Life begins at 45°.
Παντως με ενα γκουγκλαρισμα βρηκα πως υπαρχουν plug&play λυσεις. Ουσιαστικα οι μετασχηματιστες ειναι μερος της πριζας. (αυτο πιο πολυ ως απαντηση στον sapadak)
http://www.apartmenttherapy.com/how-...upgrade-165394
OK, εγω θα την κανω την ερωτηση στον ηλεκτρολογο λοιπον και αναλογως τι θα μου πει προχωραω.