Σελίδα 64 από 155 ΠρώτοΠρώτο ... 1454596061626364656667686974114 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 946 έως 960 από 2315

Θέμα: Μια βοηθεια απο κομπιουτεραδες...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της macdeath_s
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    όταν μιλάει για "πολυεπίπεδο" αν μιλάμε για τρία επίπεδα μεζονέτα ας πούμε, το ρούτερ στο μεσαίο επίπεδο και σχετικά κεντρικά, αν δεν μιλάμε για το σπίτι των Κάρινγκτονς τότε λογικά ένα πΧιοτικό ρουτεράκι κάνει δουλειά. Στην χειρότερη βάζεις ένα ακόμα κάπου, είτε σαν ριπίτερ είτε όχι. Το βασικό σου εμπόδιο δεν θα είναι τόσο οι τοίχοι όσο το μπετόν με τον οπλισμό.
    Sorry ναι δεν το κατάλαβα αυτό. Σε αυτή την περίπτωση καλύτερα να βάλεις παραπάνω access points σαν extenders και όχι repeaters αν όμως έχεις προνοήσει να περάσεις καλώδια δικτύου. Αν όχι σώζει την κατάσταση το powerline.

Ο καφετζης Το avatar του/της teogtp
    Καλωδιο δικτυου θα περαστει στο νεο σπιτι.
    Στο wifi τι κανω.....στο τωρινο σπιτι μου στην κρεβατοκαμαρα,δεν περναει τιποτα!Ουτε το war room δεν εχει τετοια θωρακιση.Εχω repeater στα 2 μετρα και δεν ......
    Gagourus agamitus Parthenopipitsus!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από vaska Προβολή μηνύματος
    Κανένα καλώδιο δικτύου (ασθενή ρεύματα) δεν πρέπει να είναι κοντά (μιν 15 εκατ) σε καλώδια ρεύματος, όσο καλά θωρακισμένο κι αν είναι όσο μικρή απόσταση κι αν διατρέχει. Ακόμα και σε σπίτι. Αφου το κάνεις κάντο σωστά κι επιμελημένα, φρόντισε να βρεις ηλεκτρολόγους που όταν συναντάνε δυσκολία δεν ξεκωλιάζουν το καλώδιο στο τράβηγμα. Επίσης κάνε πρόβλεψη για την θέση του ρούτερ σε καλό σημείο στο σπίτι για να έχεις την μέγιστη δυνατή κάλυψη στο wifi
    Aν είναι αμφότερα θωρακισμένα (SFTP για data) δεν υπάρχει πρόβλημα και δίπλα να είναι. Παρακάτω ένα πινακάκι που έχω μπούσουλα και βασίζεται πάνω σε στάνταρ που μου είχαν δώσει μηχανικοί για να περάσει ISΟ data center που φτιάξαμε στην Αγγλία πριν 5 χρόνια.

Η πρώτη απόσταση είναι με τα καλώδια χύμα, η 2η με αλουμινένιο κανάλι και η τελευταία με σιδερένιο (χάλυβα).

U electricity cable and UTP: 200mm : 100mm : 50mm
    U electricity cable and STP/SFTP: 50mm : 20mm: 5mm
    Screened electricity cable and UTP: 20mm : 10mm: 2mm
    both shielded with screen: 0mm : 0mm : 0mm

Για ένα σπίτι πάντως μια χαρά θα παίζει Gigabit ακόμη και με πλαστικό κανάλι που είναι διαχωρισμένα τα καλώδια 3-4 δάχτυλα. Certification δεν θα πάρει αλλά δεν χρειάζεται κιόλας To ξεκώλιασμα τον καλωδίων δεν έχω δει σχεδόν κανέναν ηλεκτρολόγο που να μην το κάνει στην Ελλάδα.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από teogtp Προβολή μηνύματος
    Στο wifi τι κανω.....στο τωρινο σπιτι μου στην κρεβατοκαμαρα,δεν περναει τιποτα!Ουτε το war room δεν εχει τετοια θωρακιση.Εχω repeater στα 2 μετρα και δεν ......
    Πιο repeater έχεις και πόσα db μπορεί να παράγει η κεραία ?

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από macdeath_s Προβολή μηνύματος
    Aν είναι αμφότερα θωρακισμένα (SFTP για data) δεν υπάρχει πρόβλημα και δίπλα να είναι. Παρακάτω ένα πινακάκι που έχω μπούσουλα και βασίζεται πάνω σε στάνταρ που μου είχαν δώσει μηχανικοί για να περάσει ISΟ data center που φτιάξαμε στην Αγγλία πριν 5 χρόνια.

Η πρώτη απόσταση είναι με τα καλώδια χύμα, η 2η με αλουμινένιο κανάλι και η τελευταία με σιδερένιο (χάλυβα).

U electricity cable and UTP: 200mm : 100mm : 50mm
    U electricity cable and STP/SFTP: 50mm : 20mm: 5mm
    Screened electricity cable and UTP: 20mm : 10mm: 2mm
    both shielded with screen: 0mm : 0mm : 0mm

Για ένα σπίτι πάντως μια χαρά θα παίζει Gigabit ακόμη και με πλαστικό κανάλι που είναι διαχωρισμένα τα καλώδια 3-4 δάχτυλα. Certification δεν θα πάρει αλλά δεν χρειάζεται κιόλας To ξεκώλιασμα τον καλωδίων δεν έχω δει σχεδόν κανέναν ηλεκτρολόγο που να μην το κάνει στην Ελλάδα.
    Γιατί έχεις δει κανάλι αλουμινίου ή χάλυβα?? Εδώ το πληρώνεις, το απαιτείς και ο λεβέντης βάζει πάλι πλαστικό για δουλεύεται πιο εύκολα. Εγώ πάντως το έχω στάνταρ το 10άποντο απόσταση σε όποια εγκατάσταση επιβλέπω. Έχω δει απίστευτα κουφά πχ για πάνω από 100 μέτρα τα καλώδια ρεύματος μάτσο με τα δικτύου σε 568Β και όλα μια χαρά και σε άλλη εγκατάσταση σε διπλανά κανάλια κολλητά όμως για 4-5 μέτρα απόσταση και όλα τα μπριζάκια μετά το σμίξιμο των καλωδίων έκαναν κουλά. Άνοιξα το κανάλι, έντυσα όλα τα δικτυοκαλώδια με αλουμινόχαρτο τσαλακωμένο και ως δια μαγείας τα μπριζάκια δούλεψαν.
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

βάλε power line αν και με αλλαγή καναλιού εκπομπής μπορεί να δεις σημαντική βελτίωση του σήματος. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές για αντρόιντ που ανιχνεύουν δίκτυα και κανάλια εκπομπής πχ wifi analyzer. Ψάξε με το κινητό σου να βρεις ελεύθερη μπάντα ή αυτή με την μικρότερη επικάλυψη για να διευρύνεις την εμβέλεια του wifi σου
    Τελευταία τροποποίηση από vaska; 24/01/2017 στις 01:07.

Γιατί έχεις δει κανάλι αλουμινίου ή χάλυβα?? Εδώ το πληρώνεις, το απαιτείς και ο λεβέντης βάζει πάλι πλαστικό για δουλεύεται πιο εύκολα. Εγώ πάντως το έχω στάνταρ το 10άποντο απόσταση σε όποια εγκατάσταση επιβλέπω. Έχω δει απίστευτα κουφά πχ για πάνω από 100 μέτρα τα καλώδια ρεύματος μάτσο με τα δικτύου σε 568Β και όλα μια χαρά και σε άλλη εγκατάσταση σε διπλανά κανάλια κολλητά όμως για 4-5 μέτρα απόσταση και όλα τα μπριζάκια μετά το σμίξιμο των καλωδίων έκαναν κουλά. Άνοιξα το κανάλι, έντυσα όλα τα δικτυοκαλώδια με αλουμινόχαρτο τσαλακωμένο και ως δια μαγείας τα μπριζάκια δούλεψαν.
    Ισχύει ότι το 100m είναι ενδεικτικό και θα σου λειτουργήσει και χωρίς προβλήματα το Ethernet. Σε VOIP όμως μπορεί αν έχεις σωστά τερματικά, εννοώντας ακριβά, να μην σου λειτουργήσουν. Χάλυβα κανάλι όχι δεν μου έχουν βάλει ποτέ Ελλάδα, νομίζω είναι πολύ ακριβό, αλλά αλουμινίου ναι.

Πάντως μην υπερβάλουμε για οικιακές εγκαταστάσεις, εδώ λέμε στον άλλον να βάλει powerline

Ισχύει ότι το 100m είναι ενδεικτικό και θα σου λειτουργήσει και χωρίς προβλήματα το Ethernet. Σε VOIP όμως μπορεί αν έχεις σωστά τερματικά, εννοώντας ακριβά, να μην σου λειτουργήσουν. Χάλυβα κανάλι όχι δεν μου έχουν βάλει ποτέ Ελλάδα, νομίζω είναι πολύ ακριβό, αλλά αλουμινίου ναι.

Πάντως μην υπερβάλουμε για οικιακές εγκαταστάσεις, εδώ λέμε στον άλλον να βάλει powerline
    Μια χαρά παίζει και δίνει λύση εκεί που ακριβότεροι εξοπλισμοί δεν μπορούν. Ειδικά τα τελευταίας γενιάς παίζουν άψογα. Δεν μιλάω για VOIP

Μια χαρά παίζει και δίνει λύση εκεί που ακριβότεροι εξοπλισμοί δεν μπορούν. Ειδικά τα τελευταίας γενιάς παίζουν άψογα. Δεν μιλάω για VOIP
    Δουλεύει μια χαρά δεν είπα το αντίθετο αλλά είναι ουσιαστικά το Εthernet πάνω από τις γραμμές του ρεύματος για αυτό και για πολύ καιρό δεν υποστήριζαν Gigabit τα περισσότερα. Έρχεται σε αντίφαση με τα κανάλια που λέγαμε Δεν θα βρεις "ακριβό εξοπλισμό" σε powerline καμία από τις μεγάλες δεν βγάζει τέτοια (Cisco, HP, Juniper κλπ).

Δουλεύει μια χαρά δεν είπα το αντίθετο αλλά είναι ουσιαστικά το Εthernet πάνω από τις γραμμές του ρεύματος για αυτό και για πολύ καιρό δεν υποστήριζαν Gigabit τα περισσότερα. Έρχεται σε αντίφαση με τα κανάλια που λέγαμε Δεν θα βρεις "ακριβό εξοπλισμό" σε powerline καμία από τις μεγάλες δεν βγάζει τέτοια (Cisco, HP, Juniper κλπ).
    Τελείως διαφορετικό πράγμα το να χρησιμοποιείς την συχνότητα του 220 ως φέρουσα και να κουβαλάς πληροφορία (το κάνει χρόνια τώρα η ΔΕΗ για να συνδέσει ασφαλώς εργοστάσια παραγωγής με κέντρα διανομής - μάλιστα περνάει και φωνή πάνω στην υψηλή τάση) και άλλο να τρως παρεμβολή από την συχνότητα του 220 στα καλώδια ασθενών ρευμάτων. Δεν το κάνει καμία από τις μεγάλες γιατί το σνομπάρισαν (και όχι άδικα) από την αρχή, το πράγμα όμως εξελίχθηκε και συνεχώς εξελίσσεται γιατί είναι είναι φτηνή τεχνολογία και την υλοποιούν πολλοί οπότε έχει χαμηλό κόστος. Εύκολα κλειδώνεις και τον παλμό για έξτρα ασφάλεια, οπότε θεωρώ είναι κοντά ο καιρός που θα μπούνε και αυτές στο παιχνίδι.

Σε πολυεπιπεδο σπιτι μαλλον δυσκολο το wifi.
    Ο παράς και ο βήχας δεν κρύβονται φιλαράκι

edit
    Ρίξε μια ματιά εδώ να δεις και να καταλάβεις μερικές τυπικές διατάξεις καθώς και τι μπορούν να κάνουν οι νεότεροι wifi routers

https://www.repeaterstore.com/pages/...er-differences

2o edit στη σειρά
    Πρέπει να ξέρεις ότι θεωρητικά κάθε τέτοια σύνδεση τύπου extender ή repeater (σχεδόν το ίδιο είναι) χρησιμοποιεί το μισό μπάντγουιθ για να εξυπηρετήσει της απομακρυσμένες από τον ρούτερ συσκευές και το άλλο μισό για να επικοινωνήσει προς τα πίσω με τον ρούτερ, με απλές κουβέντες θα έχεις την μισή ταχύτητα από εκείνη που μοιράζει το wifi του router. Η πιο σωστή λύση είναι APs
    Τελευταία τροποποίηση από vaska; 24/01/2017 στις 01:42.

Τι αρώτηξε; Το avatar του/της Acacius
    Μη χαλάσω το θέμα, αλλά μια που γίνεται συζήτησή περί καλωδίων, τι τηλε-διάγνωση βγάζετε για τηλεφωνική καλωδίωση όπου σε όποια πριζάκια (από τα 4 στο διαμέρισμα) και να βάλεις ρούτερ/τηλέφωνο πέφτει το ίντερνετ κάθε τρεις και λίγο; Ειδικά όταν έρχεται κλήση στο τηλέφωνο.
    Ο παλιός ρούτερ αντί να ανακάμψει μάλιστα πάγωνε και ήθελε reset με το χέρι.

Λύση βρέθηκε αλλά δεν είναι ιδανική - φίλος μου μάτισε ρούτερ/τηλ στα καλώδια όπως έρχονται μέσα στο διαμέρισμα (κρέμονται από τον τοίχο), πριν διαμοιραστούν. Βράχος η σύνδεση έκτοτε.
    Τελευταία τροποποίηση από Acacius; 24/01/2017 στις 01:32.

Τελείως διαφορετικό πράγμα το να χρησιμοποιείς την συχνότητα του 220 ως φέρουσα και να κουβαλάς πληροφορία (το κάνει χρόνια τώρα η ΔΕΗ για να συνδέσει ασφαλώς εργοστάσια παραγωγής με κέντρα διανομής - μάλιστα περνάει και φωνή πάνω στην υψηλή τάση) και άλλο να τρως παρεμβολή από την συχνότητα του 220 στα καλώδια ασθενών ρευμάτων. Δεν το κάνει καμία από τις μεγάλες γιατί το σνομπάρισαν (και όχι άδικα) από την αρχή, το πράγμα όμως εξελίχθηκε και συνεχώς εξελίσσεται γιατί είναι είναι φτηνή τεχνολογία και την υλοποιούν πολλοί οπότε έχει χαμηλό κόστος. Εύκολα κλειδώνεις και τον παλμό για έξτρα ασφάλεια, οπότε θεωρώ είναι κοντά ο καιρός που θα μπούνε και αυτές στο παιχνίδι.
    Δεν πρόκειται να μπούνε αυτές οι εταιρείες Tουλάχιστον το τελευταίο Cisco Live δεν είχε καμιά αναφορά σε κάτι τέτοιο. Μέσα από powerline όσο και να προσπαθήσεις δεν υπάρχει περίπτωση να πιστοποιήσεις CAT6 και πάνω για κανένα λόγο. Είναι τελειώς διαφορετικό το Ethernet από ATM πχ που χει το xDSL με διαφορετικές ανοχές.

Το powerline δεν είναι επαγγελματική λύση αλλά οικιακή. Η ΔΕΗ ήξερα ότι έπαιζε MPLS με hub spoke από οπτικές ΟΤΕ τώρα μπορεί να έχει αλλάξει κάτι προς το χειρότερο και να μην το γνωρίζω.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Acacius Προβολή μηνύματος
    Μη χαλάσω το θέμα, αλλά μια που γίνεται συζήτησή περί καλωδίων, τι τηλε-διάγνωση βγάζετε για τηλεφωνική καλωδίωση όπου σε όποια πριζάκια (από τα 4 στο διαμέρισμα) και να βάλεις ρούτερ/τηλέφωνο πέφτει το ίντερνετ κάθε τρεις και λίγο; Ειδικά όταν έρχεται κλήση στο τηλέφωνο.
    Ο παλιός ρούτερ αντί να ανακάμψει μάλιστα πάγωνε και ήθελε reset με το χέρι.

Λύση βρέθηκε αλλά δεν είναι ιδανική - φίλος μου μάτισε ρούτερ/τηλ στα καλώδια όπως έρχονται μέσα στο διαμέρισμα (κρέμονται από τον τοίχο), πριν διαμοιραστούν. Βράχος η σύνδεση έκτοτε.
    Την είπες μόνο σου την απάντηση και τηλεδιάγνωση δεν γίνεται σε τέτοια θέματα που απάντηση σου δίνουν μηχανήματα ακριβότατα. Είχες δει καθόλου στατιστικά στο μόντεμ σου για θόρυβο (S/N ratio) όταν ήταν συνδεδεμένο στα καλώδια που περνούσαν από τους τοίχους.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της balakia
    θα ηθελα μια γνωμη απο τους γνωστες σχετικα με αυτο https://www.skroutz.gr/s/6988853/TP-...WR940N-v3.html ?

θελω να βαλω ενα καταγραφικο και καμερες στο σπιτι αλλα εκει που θα μπει δεν ειναι ευκολη η συνδεση του με ethernet,υπαρχει τροπος να το συνδεσω με ασυρματα?

μιια φθηνη λυση,νομιζω,ειναι να βαλω powerline και να το συνδεσω με ethernet,ειναι σωστο?
    ΣΚΟΝΗ ΠΕΤΡΕΣ ΛΑΣΠΗ ΟΛΗ ΜΕΡΑ......
    ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΩΣΟΠΙΚΟΤΗΤΕΣ

Παρόμοια θέματα

1. μια βοηθεια απο τους εμπειρους
    από neos mixanovios στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 16/10/2009, 16:07
  2. Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 19/08/2008, 22:14
  3. Μια βοήθεια για Kawasaki
    από tidime στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 7