Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα!
Μετά από μία οκταετή, όμορφη συμβίωση με ένα Pegaso 650, ήρθε η ώρα για αλλαγή σε κάτι On-Off.
Ξέρω ότι έχουν δημοσιευθεί αρκετά ποστ με αυτό το θέμα όμως έχω 2 ερωτήσεις που χρήζουν απάντησης από τους εμπειρότερους. Εάν υποθέσουμε πως θέλεις ένα μηχανάκι για χρήση στην πόλη (κυρίως) αλλά και για χώμα εάν βγεις προς τα έξω, κοιτάς σε μηχανάκι On-Off, όπως λέει και το όνομα. Μου φαίνεται όμως αρκετά αντιφατικό το εξής:
1. Δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν με λάστιχα On (δρόμου) να πας στο χώμα.
Οι εταιρίες (π.χ. η Honda, για το Africa) εφαρμόζουν marketing για τα μηχανάκια τους του τύπου "go anywhere!". Θα μπορούσε να απαντήσει κάποιος "βάλε τακούνια". Ναι, αλλά με τακούνια πως θα βγεις στην Εθνική; Και όταν η διαδρομή εναλλάσεται; Ποια είναι δηλαδή η πιό ασφαλής λύση για κάποιον "κοινό θνητό" όπως εγώ που θέλει να κινηθεί με ασφάλεια στο χώμα, να περάσει από τυχόν ρυάκια ή λασπωμένα μέρη με ασφάλεια; (χωρίς να έχει βέβαια απαιτήσεις για enduro). Φτάνουν για μία μότο οι μεγάλες διαδρομές των αναρτήσεων και ο μεγάλος στενός τροχός εμπρός την ίδια στιγμή που το βάρος τους είναι αρκετά μεγάλο;
Γιατί δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου, με ύψος 1,75, πάνω σε ένα τόσο ψηλό και βαρύ μηχανάκι όπως το Africa, να μου γλυστράει πάνω στο χώμα...
2. Είμαι μεταξύ F800gs, F800gs Adventure ή το νέο CRF 1000L Africa Twin.
Το πρώτο που είναι μάλλον περισσότερο On, είναι πανάκριβο (@#$%^*!*!## BMW). Ξεκινάει από 12.500. Αυτό σε οδηγεί στο δεύτερο που είναι περισσότερο Off και το οποίο ξεκινάει από 13.500 και που σε κάνει να σκέφτεσαι "μήπως να πάω σε 1.000άρι Honda με 1.500 ακόμα που είναι ακόμα περισσότερο Off"; (και είναι και θρύλος!)
Συγνώμη για την πολυλογία αλλά προσπαθώ να κάνω την σωστή επιλογή μιας και θα ζήσω μαζί του για αρκετά χρόνια. Ξέρω ότι όλα έχουν συν και πλην, όμως η γνώμη ενός πιο ειδικού από 'μένα μετράει. Την στιγμή μάλιστα που μία ζωή έχω "On μηχανάκια με ολίγην από πεζοδρόμιο και (άντε) 1-2 σκαλάκια" εμπειρία!
Ευχαριστώ!
nicon