Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 42

Θέμα: Περί On-Off ο λόγος...

Νέο μέλος

Περί On-Off ο λόγος...

Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα!

Μετά από μία οκταετή, όμορφη συμβίωση με ένα Pegaso 650, ήρθε η ώρα για αλλαγή σε κάτι On-Off.
    Ξέρω ότι έχουν δημοσιευθεί αρκετά ποστ με αυτό το θέμα όμως έχω 2 ερωτήσεις που χρήζουν απάντησης από τους εμπειρότερους. Εάν υποθέσουμε πως θέλεις ένα μηχανάκι για χρήση στην πόλη (κυρίως) αλλά και για χώμα εάν βγεις προς τα έξω, κοιτάς σε μηχανάκι On-Off, όπως λέει και το όνομα. Μου φαίνεται όμως αρκετά αντιφατικό το εξής:

1. Δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν με λάστιχα On (δρόμου) να πας στο χώμα.
    Οι εταιρίες (π.χ. η Honda, για το Africa) εφαρμόζουν marketing για τα μηχανάκια τους του τύπου "go anywhere!". Θα μπορούσε να απαντήσει κάποιος "βάλε τακούνια". Ναι, αλλά με τακούνια πως θα βγεις στην Εθνική; Και όταν η διαδρομή εναλλάσεται; Ποια είναι δηλαδή η πιό ασφαλής λύση για κάποιον "κοινό θνητό" όπως εγώ που θέλει να κινηθεί με ασφάλεια στο χώμα, να περάσει από τυχόν ρυάκια ή λασπωμένα μέρη με ασφάλεια; (χωρίς να έχει βέβαια απαιτήσεις για enduro). Φτάνουν για μία μότο οι μεγάλες διαδρομές των αναρτήσεων και ο μεγάλος στενός τροχός εμπρός την ίδια στιγμή που το βάρος τους είναι αρκετά μεγάλο;
    Γιατί δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου, με ύψος 1,75, πάνω σε ένα τόσο ψηλό και βαρύ μηχανάκι όπως το Africa, να μου γλυστράει πάνω στο χώμα...

2. Είμαι μεταξύ F800gs, F800gs Adventure ή το νέο CRF 1000L Africa Twin.
    Το πρώτο που είναι μάλλον περισσότερο On, είναι πανάκριβο (@#$%^*!*!## BMW). Ξεκινάει από 12.500. Αυτό σε οδηγεί στο δεύτερο που είναι περισσότερο Off και το οποίο ξεκινάει από 13.500 και που σε κάνει να σκέφτεσαι "μήπως να πάω σε 1.000άρι Honda με 1.500 ακόμα που είναι ακόμα περισσότερο Off"; (και είναι και θρύλος!)

Συγνώμη για την πολυλογία αλλά προσπαθώ να κάνω την σωστή επιλογή μιας και θα ζήσω μαζί του για αρκετά χρόνια. Ξέρω ότι όλα έχουν συν και πλην, όμως η γνώμη ενός πιο ειδικού από 'μένα μετράει. Την στιγμή μάλιστα που μία ζωή έχω "On μηχανάκια με ολίγην από πεζοδρόμιο και (άντε) 1-2 σκαλάκια" εμπειρία!

Ευχαριστώ!

nicon

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    για μένα

Το τοπ ομ οφ όλων των εποχών είναι το ΚΤΜ 990.....

(και μακάρι να χα λεφτά να το περνα)
    ανανήψαντας

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Το 800 adventure είναι λιγότερο off από το απλό 800gs.

εναλλακτικό μέλος Το avatar του/της akis_trevor
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MikeG Προβολή μηνύματος
    Κι επίσης αρκετά ψηλό.
    ....νιώθω μεγάλη μοναξιά μέσα στο πλήθος....

ΜΑΥΡΟΣ ΙΠΠΟΤΗΣ Το avatar του/της DAYMAN
    μετα το 990 το κομματι OFF πιστευω οτι ταιριαζει πιο πολυ στο CRF 1000 με μια επιφυλαξη για το 1190R.
    Το CRF ειναι ομως η πιο τιμια αγορα αυτη την στιγμη ασχετα αν ο Ελληνας αντιπροσωπος πεταει χαρταετο και με τα 2 χερια.
    Αν ειχα τα 13500 το ειχα παρει χθες και με ενα τακουνατο λαστιχο...........

Τα άφρικα με 13500 που γράφετε, αφορούν μοντέλα του '16 χωρίς ABS και μονόχρωμα;

γιατί...

φουλ έξτρα, λεντ φλας, συναγερμός, χωμάτινα ελαστικά... 3easy ride, ασφάλεια κλοπής στην τιμή του τιμολογίου, της παναγιάς τα μάτια...

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	Clipboard013.jpg 
Προβολές:	291 
Μέγεθος:	65,0 KB 
ID:	377986
    Τελευταία τροποποίηση από amyroukai; 26/01/2017 στις 18:33.

Το γιατί θες ονοφ, θα πρέπει να το σιγουρεψεις.
    Το πόσο ον ή οφ θα είναι το μηχανάκι εξαρτάται από εσένα περισσότερο.
    Αν σε ενδιαφέρει πράγματι και το οφ της υπόθεσης, τότε τα λάστιχα θα είναι το λιγότερο που θα σε απασχολήσει.
    Υπάρχουν λάστιχα μικτής χρήσης που κάνουν μια χαρά δουλειά και σε άσφαλτο και σε χώμα.

Το βάρος και το κόστος πτώσης στα μεγάλα ονοφ είναι μεγαλύτερο θέμα.

Από εκεί και πέρα, φαντάζομαι ότι έχεις δει τα μοντέλα που κυκλοφορούν και εχεις καταλήξει στο bmw και στο honda.

Το bmw είναι πλέον δοκιμασμένο με αρκετά εξτρά στο πακέτο αλλά και πιο "γερασμένο", το αφρικα είναι πιο καινούριο με αρκετές δυνατότητες και δεν έχει βγάλει καμία σοβαρή παιδική αρρώστια.

Όμως, το πιο σοβαρό κριτήριο για την απόκτηση μηχανής σε αυτά τα λεφτά που την θες πολλά χρόνια, είναι ποια γουστάρεις εσύ να βλέπεις στο γκαράζ σου.
    Όλα τα άλλα είναι δεύτερα.

...και καλη τυχη μάγκες Το avatar του/της bulmont
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nicon Προβολή μηνύματος
    .... "μήπως να πάω σε 1.000άρι Honda ..... (και είναι και θρύλος!)......

Για τα 650-750 Αφρικα να δεχτώ το ''θρύλος''

Για το 1000 να περάσουν λίγα χρόνια ακόμα.......
    "ελλαδα ειναι η χωρα οπου ο λαζοπουλος κανει σατιρα και ο αρκας προπαγανδα....(!)"

Παλαιό μέλος Το avatar του/της zopas
    Mεταχειρισμενο ΚΤΜ990 η καινουργιο Αφρικα..στο πρωτο ποναει η τσεπη σε καταναλωση και σερβις σε βαθος χρονου αλλα είναι μηχανή με @ρχιδι@, το δευτερο υστερει σε χαρακτηρα του πρωτου αλλα ησυχια ταξιδιου, οικονομια βενζίνης και ξεχνας μαστορα( τροπος του λεγειν σε σχεση με το ΚΤΜ)...και τα δυο πιστευω θα τα καταευχαριστηθεις ...κανε τα πρωτα ένα τεστ ραιντ παντως...η αισθηση σου πανω από όλα...

Οσο για τα λάστιχα τι να πω..προσωπικα εμπιστεύομαι τους κατασκευαστες, δεν εχουν λογους να αποπροσανατολιζουν εσκεμμένα τους πελατες τους...ετσι όταν π.χ η Πιρελλι λεει ότι το τραιλ2 παει και χωμα ( όχι νεροφαγώματα βεβαια) την εμπιστεύομαι..προσωπικη μου αποψη...

Βαρυ το αφρικα με 230 κιλα;( αν δεν κανω λαθος..)..ελα ρεεε...παντως η χοντα το διαφημιζει κυριως για λασπουριά, ρυακια και αμμοχαλικο...κατι ξερει..
    Κανε το καλο..ριξτο στο γυαλο...that's the law..

Banned
    Αν σε καλύπτουν τα κυβικά τού

Όνομα:	newego_LARGE_t_77761_325697_type13145.jpg 
Προβολές:	284 
Μέγεθος:	100,4 KB 
ID:	377987

Στα 9κ

V STROM 650 XT
    Τελευταία τροποποίηση από SHOOTER045; 26/01/2017 στις 19:55.

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    Τα άφρικα με 13500 που γράφετε, αφορούν μοντέλα του '16 χωρίς ABS και μονόχρωμα;

γιατί...

φουλ έξτρα, λεντ φλας, συναγερμός, χωμάτινα ελαστικά... 3easy ride, ασφάλεια κλοπής στην τιμή του τιμολογίου, της παναγιάς τα μάτια...

Χμ... Πρέπει να το ξαναδώ. Νομίζω ότι είναι Special το χρώμα. Το ABS νομίζω ότι είναι στάνταρντ σε όλα.

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MikeG Προβολή μηνύματος
    Είσαι σίγουρος; Χμμμ... Νομίζω ότι είναι "ίδια" με μεγαλύτερο ρεζερβουάρ το ADV και άλλη σέλα νομίζω...

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από zopas Προβολή μηνύματος

παντως η χοντα το διαφημιζει κυριως για λασπουριά, ρυακια και αμμοχαλικο...κατι ξερει..
    Τωρα εσύ ή μας δουλεύεις ή κοροιδεύεις τον εαυτό σου? Από πότε τα διαφημιστικά τερτίπια είναι ενδεικτικά των δυνατοτήτων της μηχανής?

Πήγαινε ρίξε 230 κιλά με δυο κυλίνδρους στη λάσπη και έλα να μας πεις την εμπειρία σου!
    Sent from me using a computer.

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος

γιατί...

Συγνώμη. Το άφρικα είναι + 1500 από τα 13500. Περίπου 15.000. (15.150 για την ακρίβεια)

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nicon Προβολή μηνύματος
    Είσαι σίγουρος; Χμμμ... Νομίζω ότι είναι "ίδια" με μεγαλύτερο ρεζερβουάρ το ADV και άλλη σέλα νομίζω...
    Μάλλον, λες για τις διάφορες bmw f800gs adventure και απλού.

Το αντβ εχει
    Μεγαλύτερο ντεποζιτο
    Στάνταρτ κομφόρτ σέλα
    Ψηλή ζελατίνα
    Κάγκελα μπρος πίσω
    Φαρδυτερα μαρσπιε οδηγού.

Αυτά νομίζω

Η τιμή του στην φουλ έκδοση (δεν έρχεται άλλη στην Ελλάδα, μόνο κατόπιν πολυμηνης παραγγελίας) για το μοντέλο 2017(euro4,RideByWire)ειναι περίπου 15900.

Το απλό μοντέλο έρχεται περίπου 1500 φτηνότερα.
    Τ απλό είναι πιο οφ γιατί είναι πιο ελαφρύ, μαζεμένο και μανιτζεβελο.

Την διαφορά τιμής το αντβε την αξίζει γιατι, αν κάνεις ταξίδια, τα έξτρα που έχει θα τα χρειαστείς.
    Τελευταία τροποποίηση από ggs; 26/01/2017 στις 19:26.

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Περί ελαστικών σε on-off
    από Costas KLE στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 28/04/2009, 17:14
  2. Τιμόνι αλουμινίου για mega ON-OFF
    από zeli στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 24/02/2005, 10:25
  3. τελικά αυτό το on-off μπαινει χώμα?
    από PQC στο forum Suzuki V-Strom series