Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 24

Θέμα: FMX650 Tuning

Νέο μέλος

FMX650 Tuning

Καλημερα - καλησπέρα,

Λεγομαι Σταυρος και απέκτησα πριν λίγους μήνες ένα FMX650 . Μοντέλο 2007, όλα πάνω του είναι της μαμάς Honda και επειδή με τρώει το χέρι μου , είπα να αρχίσω να το πειράζω ελαφρώς. Βρίσκομαι ακόμη στη φάση research. Ψάξιμο διάβασμα και συλλογή υλικών. Η εμπειρία που έχω δεν είναι και τεράστια αλλά θα έλεγε κανείς ότι πιάνει το χέρι μου μιας που ένα Kia Picanto που αγόρασα καινούριο το 2007 του έβαλα τουρμπίνα (κατασκευή πολλαπλής , αλλαγή μπεκ, κατασκευή εγκεφάλου και άλλα πολλά). Το 2009 έγινε αυτό και ακόμα το καημένο δουλεύει .
    Στο θέμα μας λοιπόν. Σκέφτομαι για το FMX να του βάλω καρμπυρατέρ FCR KEIHIN, επειδή όμως οι τιμές απότι είδα είναι στο θεό για έτοιμο απο τη SUDCO , άλλαξα πορεία και σκέφτομαι να βάλω μεταχειρισμένο. Ψάχνοντας λοιπόν βρήκα ένα απο Αγγλία απο CRF450 , FCR 41 και το πήρα περίπου στα 100 ευρώ. Ναι έχει λίγο μπίχλα επάνω αλλά είπα να το καθαρίσω κυριλέ και αγόρασα καθαριστή με υπέρηχους. Καλό το εργαλείο , ήδη έβγαλα το "κουπάκι" απο κάτω και μαζί με τα κυρίως ζιγκλέρ το έβαλα για καθάρισμα. Χρησιμοποίησα μείγμα "Stavros" αρκετό νερό απιονισμένο, λίγο απορρυπαντικό για τα πιάτα , και μια κουταλιά περίπου σόδα πλυσίματος, έριξα μέσα και λίγο καθαριστικό καρμπυρατέρ και το έβαλα για περίπου 1 ώρα να πλυθεί.
    Λογικά αύριο ( αν έχει ενδιαφέρον εδώ στο φόρουμ ) θα ανεβάσω φωτο.
    Αρχίζουμε τις ερωτήσεις

1) Το καρμπυρατέρ της Honda έχει στο πάνω μέρος ένα πραγματάκι μαύρο με δυο καλώδια. Τι είν' τούτο??? Να είναι άραγε
    TPS (throttle position sensor?)
    2) φαντάζομαι θα χρειαστώ αντάπτορες για να το βάλω στην εισαγωγή του κινητήρα, και στο φιλτροκούτι , καμμια ιδέα για το υλικό που θα χρησιμοποιήσω??
    3) Με την εμπειρία πού έχω απο το αυτοκίνητο , ο αισθητήρας Lambda που είχα βάλει εκεί (wideband) βοηθάει ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΟΛΥ. Στο FMX όμως πού έχω δυο απολήξεις ( μια απο κάθε βαλβίδα εξαγωγής) γίνεται λέτε να το βάλω στον ένα σωλήνα απο τους δυο μόνο? Και αν ναι πιστεύετε ότι θα έχω σωστές ενδειξεις??

Πέρασε η ώρα πρέπει να βγάλουμε και μεροκάματο, χαιρετώ και ευχαριστώ για το χρόνο σας.
    Τελευταία τροποποίηση από stabmegane; 01/02/2017 στις 10:53.

Μέλος Το avatar του/της Rigas.
    Έχω την εντύπωση πως το fcr στο φιλτροκουτι δεν αποδίδει χρειάζεται φιλτοχοανη...

Και εγώ πάλι σκέφτομαι αισθητήρες λ και καρμπιρατέρ...;

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    Ε ναι. Πως αλλιως;

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stabmegane Προβολή μηνύματος
    Καλημερα - καλησπέρα,

Λεγομαι Σταυρος και απέκτησα πριν λίγους μήνες ένα FMX650 . Μοντέλο 2007, όλα πάνω του είναι της μαμάς Honda και επειδή με τρώει το χέρι μου , είπα να αρχίσω να το πειράζω ελαφρώς. Βρίσκομαι ακόμη στη φάση research. Ψάξιμο διάβασμα και συλλογή υλικών. Η εμπειρία που έχω δεν είναι και τεράστια αλλά θα έλεγε κανείς ότι πιάνει το χέρι μου μιας που ένα Kia Picanto που αγόρασα καινούριο το 2007 του έβαλα τουρμπίνα (κατασκευή πολλαπλής , αλλαγή μπεκ, κατασκευή εγκεφάλου και άλλα πολλά). Το 2009 έγινε αυτό και ακόμα το καημένο δουλεύει .
    Στο θέμα μας λοιπόν. Σκέφτομαι για το FMX να του βάλω καρμπυρατέρ FCR KEIHIN, επειδή όμως οι τιμές απότι είδα είναι στο θεό για έτοιμο απο τη SUDCO , άλλαξα πορεία και σκέφτομαι να βάλω μεταχειρισμένο. Ψάχνοντας λοιπόν βρήκα ένα απο Αγγλία απο CRF450 , FCR 41 και το πήρα περίπου στα 100 ευρώ. Ναι έχει λίγο μπίχλα επάνω αλλά είπα να το καθαρίσω κυριλέ και αγόρασα καθαριστή με υπέρηχους. Καλό το εργαλείο , ήδη έβγαλα το "κουπάκι" απο κάτω και μαζί με τα κυρίως ζιγκλέρ το έβαλα για καθάρισμα. Χρησιμοποίησα μείγμα "Stavros" αρκετό νερό απιονισμένο, λίγο απορρυπαντικό για τα πιάτα , και μια κουταλιά περίπου σόδα πλυσίματος, έριξα μέσα και λίγο καθαριστικό καρμπυρατέρ και το έβαλα για περίπου 1 ώρα να πλυθεί.
    Λογικά αύριο ( αν έχει ενδιαφέρον εδώ στο φόρουμ ) θα ανεβάσω φωτο.
    Αρχίζουμε τις ερωτήσεις

1) Το καρμπυρατέρ της Honda έχει στο πάνω μέρος ένα πραγματάκι μαύρο με δυο καλώδια. Τι είν' τούτο??? Να είναι άραγε
    TPS (throttle position sensor?)
    2) φαντάζομαι θα χρειαστώ αντάπτορες για να το βάλω στην εισαγωγή του κινητήρα, και στο φιλτροκούτι , καμμια ιδέα για το υλικό που θα χρησιμοποιήσω??
    3) Με την εμπειρία πού έχω απο το αυτοκίνητο , ο αισθητήρας Lambda που είχα βάλει εκεί (wideband) βοηθάει ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΟΛΥ. Στο FMX όμως πού έχω δυο απολήξεις ( μια απο κάθε βαλβίδα εξαγωγής) γίνεται λέτε να το βάλω στον ένα σωλήνα απο τους δυο μόνο? Και αν ναι πιστεύετε ότι θα έχω σωστές ενδειξεις??

Πέρασε η ώρα πρέπει να βγάλουμε και μεροκάματο, χαιρετώ και ευχαριστώ για το χρόνο σας.
    Σχετικα με τον wb....αφου θα βελτιωσεις την αποδοση, φτιαξε ενα λαιμο 2σε1 και βαλε τον σενσορα στην ενωση. Φροντισε η ενωση να ειναι οχι πανω απο 30εκ απο τις βαλβιδες εξαγωγης.

Νέο μέλος
    Ευχαριστώ για τις απαντήσεις,
    Σκεφτόμουν να κρατήσω πίσω τις δυο εξατμίσεις, να αλλάξω τα τελικά (μάλλον με Arrow) και να φτιάξω (??) λαιμό μεγαλύτερο , αλλά να κρατήσω όπως είπα τα δυο τελικά. Σκοπός δεν είναι η επίτευξη της μέγιστης δύναμης, ξέρω τι έχω αγοράσει , δεν περιμένω επιδόσεις ΚΤΜ.
    Θα βόλευε πολύ να βάλω το wideband στον ένα σωλήνα γιαυτό και ρωτάω. Πιστεύετε ότι τζάμπα ο κόπος?
    Πάω σε λίγο σπίτι να δω τι έκανε ο καθαριστής υπερήχων , αύριο λογικά θα ανεβάσω φωτο.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις,
    Σκεφτόμουν να κρατήσω πίσω τις δυο εξατμίσεις, να αλλάξω τα τελικά (μάλλον με Arrow) και να φτιάξω (??) λαιμό μεγαλύτερο , αλλά να κρατήσω όπως είπα τα δυο τελικά. Σκοπός δεν είναι η επίτευξη της μέγιστης δύναμης, ξέρω τι έχω αγοράσει , δεν περιμένω επιδόσεις ΚΤΜ.
    Θα βόλευε πολύ να βάλω το wideband στον ένα σωλήνα γιαυτό και ρωτάω. Πιστεύετε ότι τζάμπα ο κόπος?
    Πάω σε λίγο σπίτι να δω τι έκανε ο καθαριστής υπερήχων , αύριο λογικά θα ανεβάσω φωτο.
    Δεν εχω ιδεα αλλα σκεφτομαι μηπως ειναι πολυ μικρη η διαμετρος για να κολληθει το bung. Απο θεμα ακριβειας δεν νομιζω να υπαρχει θεμα.

Τι αρώτηξε; Το avatar του/της Acacius
    Καλό το εργαλείο , ήδη έβγαλα το "κουπάκι" απο κάτω και μαζί με τα κυρίως ζιγκλέρ το έβαλα για καθάρισμα. Χρησιμοποίησα μείγμα "Stavros" αρκετό νερό απιονισμένο, λίγο απορρυπαντικό για τα πιάτα , και μια κουταλιά περίπου σόδα πλυσίματος, έριξα μέσα και λίγο καθαριστικό καρμπυρατέρ και το έβαλα για περίπου 1 ώρα να πλυθεί
    Από χημεία δε θυμάμαι και πολλά πράγματα, αλλά αν δεν κάνω λάθος η σόδα πλυσίματος δεν κάνει για καθαρισμό αλουμινίου διότι προκαλείται αντίδραση. Δε σου έκανε ζημιά;

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    Με αισθητήρα λ και wide band θα μπορέσει να τα ρυθμίσει εύκολα και τέλεια.
    Δεν θα είναι συνδεδεμένος μετα, μόνο για τις ρυθμίσεις τους FCR θα χρησιμεύσει.

@stabmegane
    Το FCR που πήρες είναι με TPS ή όχι? Αν ναι, τότε θα το συνδέσεις φυσικά.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Acacius Προβολή μηνύματος
    Από χημεία δε θυμάμαι και πολλά πράγματα, αλλά αν δεν κάνω λάθος η σόδα πλυσίματος δεν κάνει για καθαρισμό αλουμινίου διότι προκαλείται αντίδραση. Δε σου έκανε ζημιά;
    Οντως. Αν και δε χαλασε τιποτα εχει μια μαυριλα γενικως. Ξαναδοκιμαζω μπουγαδα χωρις σοδα

Νέο μέλος
    Ασχετο... γιατι δε μπορω να ανεβάσω φωτο?

Ασχετο... γιατι δε μπορω να ανεβάσω φωτο?
    Οδηγίες:
    https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=129391

Νέο μέλος
    Λοιπόν,
    δοκιμη με νερο, fairy, σόδα πλυσίματος και καθαριστικο καρμπυρατερ απέτυχε.
    Σαν μείγμα δούλεψε και τα κομμάτια καθάρισαν αλλά εκτός απο μια γλίτσα που είχε παντού πήρε ένα σκούρο χρώμα , δε φαίνεται καλό.
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	IMG_20170201_201913.jpg 
Προβολές:	194 
Μέγεθος:	102,4 KB 
ID:	378260

Επόμενη δοκιμή με νερό , fairy και καθαριστικό καρμπυρατέρ. Μια απο τα ίδια. Συνεχίζει η μαυρίλα

Όνομα:	IMG_20170201_201917.jpg 
Προβολές:	195 
Μέγεθος:	105,7 KB 
ID:	378261
    Δεν έβγαλα φωτο πρίν ξεκινήσω το καθάρισμα , έχω όμως το υπόλοιπο καρμπυρατέρ,

Όνομα:	IMG_20170201_201928.jpg 
Προβολές:	196 
Μέγεθος:	102,8 KB 
ID:	378262

Επόμενη δοκιμή , μόνο νερό και fairy. Το αυτό. Η μαυρίλα επιμένει .

Κάπου εδώ σταμάτησα και άρχισα το ψάξιμο. Είδα λοιπόν στο νετ ότι το απορρυπαντικό για τα πιάτα κάνει μεν δουλειά , οξειδώνει κάπως όμως το αλουμίνιο και αφήνει αυτή τη μαυρίλα. Απότι λένε δε φεύγει με τίποτα.
    Επιμένω όμως και αγοράζω καθαριστικό για ψησταριές. Μόνο του μέσα χωρίς νερο η κάτι άλλο.

Τζίφος.......

Επόμενη λύση για το καθάρισμα , η αμμμοβολή....που έιδα ένα πιστολάκι αμμοβολής με 18 ευρώ?? .......

Υ/Γ: και ένα βιντεάκι όπου φαίνεται και λίγο το γκαράζ που γίνεται το έγκλημα.
    Τελευταία τροποποίηση από stabmegane; 03/02/2017 στις 07:59.

Νέο μέλος
    Ευρέθη.... 12 ευρώπουλα.

Όνομα:	TLS.050654.jpg 
Προβολές:	190 
Μέγεθος:	26,5 KB 
ID:	378263

Ξυδι

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Power Kit Gia Fmx650!!!!
    από jinks στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 188
    Τελευταίο μήνυμα: 09/02/2006, 14:57
  2. EΓΚΑΙΝΙΑ Βill's Rebuilts Tuning Parts
    από BILLWANTED στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 26/12/2005, 12:30
  3. tuning gia aprilia atlantic 250?
    από yappie_biker στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 01/09/2005, 22:39
  4. air box tuned για Ζ1000 κάνει δουλειά?
    από haldaios στο forum Kawasaki Z series
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 12/08/2005, 20:11
  5. PEUGEOT LOOXOR 100cc TUNING
    από GAS-GAS στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 26/01/2005, 13:28

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας