Καλημερα - καλησπέρα,
Λεγομαι Σταυρος και απέκτησα πριν λίγους μήνες ένα FMX650 . Μοντέλο 2007, όλα πάνω του είναι της μαμάς Honda και επειδή με τρώει το χέρι μου , είπα να αρχίσω να το πειράζω ελαφρώς. Βρίσκομαι ακόμη στη φάση research. Ψάξιμο διάβασμα και συλλογή υλικών. Η εμπειρία που έχω δεν είναι και τεράστια αλλά θα έλεγε κανείς ότι πιάνει το χέρι μου μιας που ένα Kia Picanto που αγόρασα καινούριο το 2007 του έβαλα τουρμπίνα (κατασκευή πολλαπλής , αλλαγή μπεκ, κατασκευή εγκεφάλου και άλλα πολλά). Το 2009 έγινε αυτό και ακόμα το καημένο δουλεύει .
Στο θέμα μας λοιπόν. Σκέφτομαι για το FMX να του βάλω καρμπυρατέρ FCR KEIHIN, επειδή όμως οι τιμές απότι είδα είναι στο θεό για έτοιμο απο τη SUDCO , άλλαξα πορεία και σκέφτομαι να βάλω μεταχειρισμένο. Ψάχνοντας λοιπόν βρήκα ένα απο Αγγλία απο CRF450 , FCR 41 και το πήρα περίπου στα 100 ευρώ. Ναι έχει λίγο μπίχλα επάνω αλλά είπα να το καθαρίσω κυριλέ και αγόρασα καθαριστή με υπέρηχους. Καλό το εργαλείο , ήδη έβγαλα το "κουπάκι" απο κάτω και μαζί με τα κυρίως ζιγκλέρ το έβαλα για καθάρισμα. Χρησιμοποίησα μείγμα "Stavros" αρκετό νερό απιονισμένο, λίγο απορρυπαντικό για τα πιάτα , και μια κουταλιά περίπου σόδα πλυσίματος, έριξα μέσα και λίγο καθαριστικό καρμπυρατέρ και το έβαλα για περίπου 1 ώρα να πλυθεί.
Λογικά αύριο ( αν έχει ενδιαφέρον εδώ στο φόρουμ ) θα ανεβάσω φωτο.
Αρχίζουμε τις ερωτήσεις
1) Το καρμπυρατέρ της Honda έχει στο πάνω μέρος ένα πραγματάκι μαύρο με δυο καλώδια. Τι είν' τούτο??? Να είναι άραγε
TPS (throttle position sensor?)
2) φαντάζομαι θα χρειαστώ αντάπτορες για να το βάλω στην εισαγωγή του κινητήρα, και στο φιλτροκούτι , καμμια ιδέα για το υλικό που θα χρησιμοποιήσω??
3) Με την εμπειρία πού έχω απο το αυτοκίνητο , ο αισθητήρας Lambda που είχα βάλει εκεί (wideband) βοηθάει ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΟΛΥ. Στο FMX όμως πού έχω δυο απολήξεις ( μια απο κάθε βαλβίδα εξαγωγής) γίνεται λέτε να το βάλω στον ένα σωλήνα απο τους δυο μόνο? Και αν ναι πιστεύετε ότι θα έχω σωστές ενδειξεις??
Πέρασε η ώρα πρέπει να βγάλουμε και μεροκάματο, χαιρετώ και ευχαριστώ για το χρόνο σας.