Σελίδα 73 από 120 ΠρώτοΠρώτο ... 2363686970717273747576777883 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1.081 έως 1.095 από 1798

Θέμα: HABEMUS PAPA(RIA)M 666 ΙΙI

Τι αρώτηξε; Το avatar του/της Acacius
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ggs Προβολή μηνύματος
    Η αριστερά είναι
    Να μην διαχωρίζεις κανένα άνθρωπο ανάλογα με το χρώμα, καταγωγή, θρησκεία, εθνικότητα, τσέπη κλπ
    Να βάζεις πάντα το δημόσιο συμφέρον πάνω από το ιδιωτικό.
    Να παρέχεις δωρεάν παιδεία, υγεία και βασικές ανάγκες.
    Να μην υπάρχει εργαζόμενος απλήρωτος,ανασφάλιστος.
    Να μην μπλέκει η θρησκεία με το κράτος.
    Κ. Α.
    Τα μισά τουλάχιστον από αυτά που έγραψες δεν είναι αποκλειστικότητα της αριστεράς, τα μοιράζεται με τα υπόλοιπα προοδευτικά ρεύματα, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ότι

α) στην αριστερά σπάνια συνδυάζονται με ένα οικονομικό μοντέλο που να μπορεί να τα στηρίξει μακροπρόθεσμα και

β) ότι αυτά τα ευγενή ιδανικά είναι η "βιτρίνα", περίπου όπως είναι η αγάπη για το πλησίον στο χριστιανισμό. Στην πράξη τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά και εκεί έχει αποδειχθεί πολλάκις ότι η αριστερή προσέγγιση πάσχει, όχι μόνο λόγω προβλήματος α), αλλά και επειδή συχνά ρέπει προς την απολυταρχία (συγκέντρωση εξουσίας, περιορισμός ελευθεριών κλπ).

Όσο αυστηρότερο το δόγμα που ευαγγελίζεται ότι υπηρετεί τους ανθρώπους, τόσο περισσότερες οι πιθανότητες να καταλήξουν οι άνθρωποι να υπηρετούν το δόγμα υποφέροντας.

Περασμένα ξεχασμένα... Το avatar του/της Δεινόσαυρος
    Και άντε, να μην πιάσουμε το ΠΟΙΟΣ κρίνει ποιο είναι το «δημόσιο» συμφέρον και ποιο το ιδιωτικό....

Η καταστολή του ατόμου από το κράτος παίρνει πολλές μορφες.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Acacius
    Όσο αυστηρότερο το δόγμα που ευαγγελίζεται ότι υπηρετεί τους ανθρώπους, τόσο πιο στανταράκι η βεβαιότητα να καταλήξουν οι άνθρωποι να υπηρετούν το δόγμα υποφέροντας.
    Α-Α-ΑΑΜΗΝ...
    (και Αλληλούια, αλληλούια, αλληλούια)

(Το άλλαξα, λιγάκι, δεν νομίζω να πειράζει, ε; )

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    Ε και πως θα γινει να καταλαβουμε οτι οπως ελεγε ο Μισσιος η επανασταση εχει αξια μεχρι να γινει εξουσια...;
    Η "αριστερα" λοιπον εξ ορισμου οταν κυβερναει ΔΕΝ ειναι αριστερα οπως και ο Χριστιανισμος απο τη στιγμη που στην πραξη δεν ακολουθει τις αρχες του ταλιμπανισμος ειναι.

Επειδη λοιπον ειναι και λιγο κουραστικο να προσπαθουμε να εξηγησουμε τα αυτονοητα, οταν η "αριστερα" πηρε σκυταλη απο την δεξια και εχωσε το παλουκι πιο βαθια καλο θα ειναι να καταλαβετε οτι δεν κυβερναει η αριστερα αλλα ο λυκος με στολη προβατου. Λυκος παραμενει. Κι επειδη θα συνεχισετε να ψαχνετε σωτηρες, περαστικα σας.
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Δεινόσαυρος Προβολή μηνύματος
    Sorry ρε ggs, δεν στο λέω προσωπικά, συμπαθέστατο άτομο είσαι, έχεις και ΑΤ, αλλά αυτά που αναφέρεις, με το συμπάθειο, είναι απλά κλισέ. Θα μπορούσα να ισχυριστώ, εξ ίσου βάσιμα, οτι τα αναφερόμενα είναι τα γνωρίσματα της πεφωτισμένης φασιστικής δεξιάς. Λεμε τώρα.

Εδώ όμως μίλαμε για την σημερινη πραγματικότητα, έτσι; Όχι για κάποια εξιδανικευμένα νοήματα, που ούτε με το 0.1% του πληθυσμού δεν έχουν σχέση. «Αριστερά», όπως την περιγράφεις δεν θα βρεις ουτε δεκα νοματέους σ' αυτην την χώρα να στηρίξουν (πραγματικά).

BTW, από αυτόν που έχουμε σήμερα, θαρρώ πως ο Μπραντ Πιτ θα έκανε πολύ καλύτερη δουλειά. Τουλάχιστον είναι πιο ειλικρινής και ποτέ δεν εκρυψε το γεγονός οτι είναι κομματάκι χαζούλης.
    Ναι, δεν διαφωνώ. Μπορεί να είναι "κλισέ" και "ρομαντικό" αλλά είναι λιγότερο "κλισε" και "ρομαντικό" από τις έννοιες "αυτορυθμιση της αγοράς" και "καπιταλισμός με ανθρώπινο πρόσωπο".
    Όποιος πιστεύει σε αυτά τα κλισε, είναι χειρότερα "ρομαντικός".

Υγ. Αν νομίζεις ότι αυτά που έγραψα είναι γνωρίσματα της πεφωτισμενης φασιστικης δεξιάς, κάτι έχεις καταλάβει λάθος από την πεφωτισμενη φασιστική δεξιά.

Αν την αριστερά όπως την περιγράφω, δεν θα την βρω ούτε σε 10 νοματεους, τότε αριστεροί στην Ελλάδα είναι αυτοί οι 10.
    Για αυτό κάνουμε την κουβέντα, για να το ξεκαθαρισουμε

Και όλο αυτό να ξέρεις έχει άμεση σχέση με την σημερινή πραγματικότητα.

Υγ:ευχαριστώ για την συμπάθεια. Είχα και καβασακι, απριλια, γιαμαχα και μου αρέσουν κάποια bmw...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Acacius Προβολή μηνύματος
    Τα μισά τουλάχιστον από αυτά που έγραψες δεν είναι αποκλειστικότητα της αριστεράς, τα μοιράζεται με τα υπόλοιπα προοδευτικά ρεύματα, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ότι

α) στην αριστερά σπάνια συνδυάζονται με ένα οικονομικό μοντέλο που να μπορεί να τα στηρίξει μακροπρόθεσμα και

β) ότι αυτά τα ευγενή ιδανικά είναι η "βιτρίνα", περίπου όπως είναι η αγάπη για το πλησίον στο χριστιανισμό. Στην πράξη τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά και εκεί έχει αποδειχθεί πολλάκις ότι η αριστερή προσέγγιση πάσχει, όχι μόνο λόγω προβλήματος α), αλλά και επειδή συχνά ρέπει προς την απολυταρχία (συγκέντρωση εξουσίας, περιορισμός ελευθεριών κλπ).

Όσο αυστηρότερο το δόγμα που ευαγγελίζεται ότι υπηρετεί τους ανθρώπους, τόσο περισσότερες οι πιθανότητες να καταλήξουν οι άνθρωποι να υπηρετούν το δόγμα υποφέροντας.
    Οχι. Κάποια δεν είναι μόνο της αριστεράς, αλλά όλα μαζί είναι.

Το οικονομικό δόγμα της αριστεράς , αφού έχουμε συνδυάσει την τσέπη μας με τις ιδέες, είναι πολύ απλό.
    Δεν πρέπει να υπάρχουν πλούσιοι όσο υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν τα βασικά ή απλήρωτοι εργαζόμενοι. Τελεία.

Στην πράξη όντως τα πράγματα δεν είναι απλά γιατί η αριστερά και αριστεροί είναι πράγματι ένα πάρα πολύ μικρό κομμάτι στις κοινωνίες των ανθρώπων άσχετα με το τι γράφει η ταμπέλα του κάθε κόμματος ή το προφίλ του καθενός στο fb.

Δεν πάει να πει όμως ότι επειδή είναι λιγότεροι, έχουν άδικο.

...και καλη τυχη μάγκες Το avatar του/της bulmont
    Moderator
    ...... και μου αρέσουν κάποια bmw...

Μας το γ@μησες τώρα................
    "ελλαδα ειναι η χωρα οπου ο λαζοπουλος κανει σατιρα και ο αρκας προπαγανδα....(!)"

Παλαιό μέλος Το avatar του/της skylaros
    Ο Δεινόσαυρος τι έχει πάθει; Ρε μπας και σε κάΜαν διευθυντή πουθενά και μας το φέρνεις σιγά σιγά μέχρι να σε δούμε με Porsche ?

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από skylaros Προβολή μηνύματος
    Ο Δεινόσαυρος τι έχει πάθει; Ρε μπας και σε κάΜαν διευθυντή πουθενά και μας το φέρνεις σιγά σιγά μέχρι να σε δούμε με Porsche ?
    1) Δεν είμαι του αμαξιού, αν με κάνουν διευθυντή με SD1290 θα με δεις, τα Porsche για κάποιο λόγο ανέκαθεν τα αντιπαθούσα. Παραέχουν και Θατσερικά κστάλοιπα για τα γούστα μου. Και επειδή σε κάποια συμφωνω με τον ggs, άντε και μια διευθυντική BMW1600 για διευθυντικές βολτούλες.

2) Η περίπτωση να με κάνουν διευθυντή έχει τις ίδιες πιθανότητες με το να κάνουν τον Έλτον Τζων πρόεδρο της Ρωσίας.

3) Τίποτα δεν έχω πάθει skylare, η αντιπάθειά μου για την «αριστερά» πάντα ήταν ίση με την αντιπάθειά μου για τον νεοσυντηριτισμό που το παίζει «φιλελε». Ισως δεν το πρόσεξες. ggs συμφωνώ απόλυτα οτι τα τερπνά περι αυτορύθμισης αγορών, κλπ, είναι εξ ίσου γραφικά, αλλά δεν το θεωρώ αυτό αιτία να ασπαστώ τον noble lefty του Καρανίκα:
    Δυο κακών προκειμένου, g@mise t@ και τα δύο, που λέγαν και οι Αρχαίοι Σκυθες...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από bulmont Προβολή μηνύματος
    Μας το γ@μησες τώρα................
    Διακρίνω κάποιον φουνταμενταλισμό;

Εδώ απˊ ο,τι βλέπω, οι περσσότεροι αριστερούτσηδες του χώρου, Μπεμβεδάκηδες είναι!!

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Ναι...ξεφτίλας μεγάλος είναι ο συριζανελ αλλά κι εσύ ελπίζω στις επόμενες εκλογές να ψηφίσεις με μεγαλύτερη προσοχή απ αυτή που δείχνεις αναπαραγοντας εμετούς για κάτι τόσο σοβαρό.

http://www.iatropedia.gr/eidiseis/ap...-dokimo/73935/

http://www.iatropedia.gr/eidiseis/id...mo-zois/74120/
    Ο μόνος εμετός που υπάρχει, είναι αυτού που το υπέγραψε. Η καταγγελία έγινε από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, όχι από εφημερίδα.

http://www.newsit.gr/politikh/Idoy-t...pathoys/698186

Οι σελίδα του ΗΔΙΚΑ, αναφέρει πως δεν υπάρχει ο όρος στο ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης (που δεν είπε κανείς πως υπάρχει στο σύστημα). Στις επιτροπές έγκρισης των φαρμάκων υπάρχει.

http://www.newsit.gr/ygeia/Proedros-...patheis/698296
    Τελευταία τροποποίηση από byron; 08/02/2017 στις 08:55.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

ΜΑΥΡΟΣ ΙΠΠΟΤΗΣ Το avatar του/της DAYMAN
    Πες μου ότι το κριτήριο για να ψηφίσει κάνεις πρωθυπουργό είναι να είναι κουλ γκομενακι, να φέρει ο σωρρας τον μπράτ Πιτ να γίνει κυβέρνηση.

Το αληθινό πρόσωπο της αριστεράς φίλτατε δεν το βλέπεις στα κόμματα αλλά στον καθρέφτη.

Η αριστερά δεν είναι λέξη μέσα σε ένα τίτλο κόμματος.
    Ουτε δύο βιβλία.

Η αριστερά είναι
    Να μην διαχωρίζεις κανένα άνθρωπο ανάλογα με το χρώμα, καταγωγή, θρησκεία, εθνικότητα, τσέπη κλπ
    Να παρέχεις δωρεάν παιδεία, υγεία και βασικές ανάγκες.
    Να μην υπάρχει εργαζόμενος απλήρωτος,ανασφάλιστος.
    Να μην μπλέκει η θρησκεία με το κράτος.
    Κ. Α.
    αριστερα ειναι η ιστορια που ειχα γραψει καπου εδω μεσα με την γκομενα απο το ΑΑΜΠΕ-ΑΑΣΠΕ και το Ρηγα που με ετρεχε-δηλ ετρεχα εγω για να...- και ακομα και σημερα που καβαλησαμε τα 52 ψαχνεται να βρει τις διαφορες αναμεσα στον Μπακουνιν και τον Μαρξ που διαβαζε και ο Καρανικας σνομπαροντας ΚΚ ,Δημου,Κληρονομο,Χατζαρα,Χοιδα κτλ
    Τωρα αν μπορουμε να βρουμε σημερα η και στο παρελθον σε κρατη με αυτα τα καθεστωτα, αυτα τα οποια μνημονευεις και συμφωνω οτι ειναι ιδανικα τοτε τουλαχιστον εγω κατι λαθος εχω επιλεξει να κανω στην ζωη μου. Εννοω οτι αδικα ψαχνω και δεν το εχω βρει ακομα.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από byron Προβολή μηνύματος
    Ο μόνος εμετός που υπάρχει, είναι αυτού που το υπέγραψε. Η καταγγελία έγινε από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, όχι από εφημερίδα.

http://www.newsit.gr/politikh/Idoy-t...pathoys/698186

Οι σελίδα του ΗΔΙΚΑ, αναφέρει πως δεν υπάρχει ο όρος στο ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης (που δεν είπε κανείς πως υπάρχει στο σύστημα). Στις επιτροπές έγκρισης των φαρμάκων υπάρχει.

http://www.newsit.gr/ygeia/Proedros-...patheis/698296

Βυρωνα , εχω βαλει ΔΥΟ λινκ απο την iatropedia.

Θα ελαγα ότι τα ξερω κι ολας από πρωτο χερι , αλλα θα ηθελα να μην ταξερω καθολου από πρωτο χερι.

Πιπες γραφουν , κανεις δεν εχει ζητησει ποτε επισημα προσδοκιμο ζωης από γιατρο ,γιατι κανεις γιατρος δεν μπορει φυσικα να απαντήσει με βεβαιότητα σε κάτι τετοιο ακομα κι αν το υποχρεωναν.
    Ακομα και μαλακια να εχει γραψει η επιτροπη , καταλαβαίνεις (ελπιζω) ότι δεν βγάζεις βουκινο ότι ζητάνε από τους καρκινοπαθεις να τους μετραει ο γιατρος τις μερες ζωης για να παρουν φαρμακο όταν αυτό δεν ισχύει και πως θα μπορούσε άλλωστε .
    Ναι, φατε τους συριζαιους αλλα μην γίνετε χειροτεροι.
    Ναι , το πρώτο θέμα και το newsit είναι εμετός ακόμα και αν γράφουν για τα διανυκτερεύοντα βενζιναδικα. Φυσικα , δεν θα πιστευα χωρις να την διασταυρωσω καμια ειδηση απ αυτούς τους βοθρους.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DAYMAN Προβολή μηνύματος
    αριστερα ειναι η ιστορια που ειχα γραψει καπου εδω μεσα με την γκομενα απο το ΑΑΜΠΕ-ΑΑΣΠΕ και το Ρηγα που με ετρεχε-δηλ ετρεχα εγω για να...- και ακομα και σημερα που καβαλησαμε τα 52 ψαχνεται να βρει τις διαφορες αναμεσα στον Μπακουνιν και τον Μαρξ που διαβαζε και ο Καρανικας σνομπαροντας ΚΚ ,Δημου,Κληρονομο,Χατζαρα,Χοιδα κτλ
    Τωρα αν μπορουμε να βρουμε σημερα η και στο παρελθον σε κρατη με αυτα τα καθεστωτα, αυτα τα οποια μνημονευεις και συμφωνω οτι ειναι ιδανικα τοτε τουλαχιστον εγω κατι λαθος εχω επιλεξει να κανω στην ζωη μου. Εννοω οτι αδικα ψαχνω και δεν το εχω βρει ακομα.
    αυτο ειναι χυλοπιτα φιλε.

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Ρε Γιώργο...τι σχέση έχει αυτό που λες με τα γεγονότα. Είδες το τελευταίο link που έβαλα; ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ δήλωσε πως θα αλλάξει η διαδικασία αυτή, μπλα μπλα μπλα.

Που είναι το ψέμα και ο εμετός; και τι σχέση έχει με το κυβερων κόμμα "για να τα χώσουμε";

Και ξαναλέω. Η καταγγελία έγινε από τον ΙΣΑ.

Από όποιον και αν είχε γίνει, για κλωτσιδια δεν θα ήταν;
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Παρόμοια θέματα

1. HABEMUS PAPA(RIA)M 666 ΙΙ
    από Bowleno στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 2188
    Τελευταίο μήνυμα: 21/11/2016, 10:30
  2. HABEMUS PAPA(RIA)M 666
    από kostas777 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 2020
    Τελευταίο μήνυμα: 29/05/2016, 10:13
  3. HABEMUS PAPA(RIA)M 5
    από sniper στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 1994