ΕΠΕΙΔΗ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΝΑ ΕΧΩ ΜΕΤΡΟ ΣΥΓΚΡΙΣΗΣ
Ανέβηκα σε πολλά τέτοια on-off και έχω και ένα δικό μου που δεν πάει 250-260 όσο τα άλλα βέβαια,
αλλά στα 230 πηγαίνει.
Μόλις παιρνώ τα 200 νοιώθω φτερό στον άνεμο,καμμία σύγκριση με το ταπεινό μου Χαγιαμπούζα που στα
220 άφηνες το τιμόνι και έστριβε μόνο του.
Τρομεροί κραδασμοί από τους 2 κυλίνδρους μόλις πιεστούν,αστάθεια μεγάλη,λόγω αεροδυναμικής και υψηλού
κέντρου βάρους,γεωμετρίας ,αναρτήσεων,τροχών,ελαστικών κ.λ.π.
Επειδή ό καθένας μας έχει τα δικά του μέτρα,εγώ σαν κάτοχος αρκουδόγκαζων από το 1980,έχω να πω ότι
όλα αυτά πυ ισχυρίζεσαι ΔΕΝ ΕΥΣΤΑΘΟΥΝ..!!
Συνεπώς για μένα τα 250 χλμ. μπορεί να τα βλέπει κάποιος στο κοντέρ μιας τέτοιας μηχανής ,όμως προσωπικά για παράδειγμα
όταν το 1190 ΚΤΜ χτύπησε στο κοντέρ 240-250 εγώ νόμιζα ότι είμαι σε πάιπερ που απογειώνεται,έχασα και το κοντέρ
από τους κραδασμούς και έκλεισα γρήγορα το γκάζι γιατί δεν μου άρεσε ή αίσθηση.
Θα πω ότι όποιος πήρε τέτοιο μηχανάκι για να βλέπει έστω και για λίγο τα 250 είναι ΠΟΛΥ ΛΑΘΟΣ..!!
Έτυχε να κινηθώ άπειρες φορές με 280-300 χλμ.Πάνω από τα 250-260 κάθε φορά που σήκωνα το στήθος η μοτό έκοβε μαχαίρι
αν άφηνα το γκάζι.Τώρα πως μπορεί κάποιος να κάθεται καμαρωτός πίσω από μια ζελατίνα με 250..??
Ίσως δεν έχουμε την ίδια αίσθηση ΠΕΡΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥ..!!
Όσο για πόσο γρήγορα πάει ένα μηχανάκι σε ένα στριφτερό κομμάτι............ας το αφήσουμε καλύτερα είναι άλλο θέμα.
Και το πόση σιγουριά νοιώθει κάποιος που απέχει από το έδαφος 15 ή 35 πόντους π.χ.
Και μόνο ο τρόπος που υπερασπίζεσαι τη συγκεκριμένη κατηγορία για μένα είναι ΛΑΘΟΣ.
ΓΙΑΤΙ..?? Διότι αυτά τα μηχανάκια προωθούνται στην αγορά με τη φιλοσοφία όχι του γκαζιάρικου ,του στριφτερού και του απόλυτου,
ΑΛΛΑ του ΣΟΥΠΕΡ ταξιδιάρικου,του σούπερ άνετου,του σούπερ κουβαλητή με ΑΝΕΣΗ μεγάλη όλα αυτά.
Και ταυτόχρονα δημιουργούν την ψευδαίσθηση στον καημένο τον καταναλωτή ότι αν τα καβαλήσει θα φτάσει στην άκρη της γης
με σούζες μέσα από ερήμους βουνά ,λάσπες και βράχια.ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΟΠΛΟ....

Ξεχνάνε βέβαια να αναφέρουν ότι από πίσω χρειάζεται και ένα φορτηγό με ανταλλακτικά για υποστήριξη και πως στο τέλος της βόλτας
ίσως χρειαστεί o καταναλωτής να βάλει και κανένα χιλιάρικο ανάλογα με το τί του έτυχε...!!!
Και σου τα γράφω όλα αυτά επειδή πάντα σχεδόν είχα στην κατοχή μου ταυτόχρονα και SS και ON-OFF.
υγ. Αν θέλεις πήγαινε τα κάπου αλλού αυτά που λέμε να το αναλύσουμε χωρίς να ενοχλούμε κανέναν.