Ε ναι. Δοκίμασέ το και μετά διαγράφεις τα παλιά, για να είσαι ακόμα πιο σίγουρος.![]()
Ε ναι. Δοκίμασέ το και μετά διαγράφεις τα παλιά, για να είσαι ακόμα πιο σίγουρος.![]()
Life begins at 45°.
Μια βοήθεια παρακαλω.
Ανά τακτά διαστήματα έχω πτώση του συγχρονισμού της γραμμής ADSL, με αντίστοιχη πτώση και της ταχύτητας. Αιτία μπορεί να είναι διάφορες αναβαθμίσεις που βλέπω να κάνει ο ΟΤΕ στα καφαο (φτιάχνει νέα).
Η γραμμή που έχω είναι στην Vodafone και οπότε βλέπω χαμηλο συγχρονισμό, αφήνω να περάσει ένα δωδεκάωρο και μετά τους παίρνω τηλ.
Την πρώτη φορά, μετά το τηλεφώνημα μου, η γραμμή ήρθε στα ίσα. Τυχαίο λέω.
Την δευτερη, την ώρα του τηλεφωνήματος η γραμμή έφτιαξε παλι. Παλι τυχαίο;
Σήμερα, παλι τα ιδια, αμέσως μόλις έκλεισα το τηλεφωνο.
Είναι δυνατόν να κάνουν κάτι αυτοί; Πως δουλεύει περίπου το συστημα;
Υπόψιν, ήμουν ΟΤΕ, η γραμμή κλείδωνε στα 10000kbps περίπου, αλλά τότε δεν έφτιαχναν τίποτα στην περιοχή. Μετά πήγα Vodafone, όπου τον 1ο μήνα ήταν οκ, και μετά την μία κόπηκε το καλώδιο και ταυτόχρονα άρχισαν τις εργασίες για νέα καφαο.
Βάζω και μία φωτογραφία του ρούτερ με κάτι νούμερα που δεν ξέρω τι σημαίνουν ή εάν είναι καλά.
Aprilia SXV 5.5 Rulesssssssssss
Απ'ο,τι βλέπω πάντως και τώρα στα 10Μ κλειδώνεις (Downstream) και είναι λογικό αφού τόσο κλείδωνες και στον ΟΤΕ. Όταν έχεις πρόβλημα και σου αποσυγχρωνίζει μετά αν καταλαβαίνω καλά συγχρονίζει και πάλι αλλά σε χαμηλώτερη ταχύτητα, έχεις μπει στο μοντεμ να δείς πόσο κλειδώνει τότε (καθώς και να παρατηρήσεις το Max rate, SNR kai Attenuation). Έχεις δοκιμάσει μόνος σου μετά να κάνεις ένα restart το μόντεμ ή απλά να βγάλεις το καλώδιο του τηλεφώνουν απο την μπρίζα και να το ξαναβάλεις για να δείς αν θα συγχρονίσει ξανά?
Why do you go away? So that you can come back. So that you can see the place you came from with new eyes and extra colors. And the people there see you differently, too. Coming back to where you started is not the same as never leaving. T. Pratchett
Ναι, τώρα στην φώτο είναι οκ.
Όταν έχει πρόβλημα συγχρονίζει στα 800-1000.
Το line attenuation στο download, ανεβαίνει στο 45 σίγουρα όταν υπάρχει χαμηλός συγχρονισμός. Τα αλλά δεν είμαι σίγουρος/δεν τα έχω προσέξει. Ίσως και το snr margin να γίνεται μικρότερο, αλλά δεν είμαι σίγουρος.
είσαι πολύ μακριά από το dslam. περίπου 2.5-3 χιλιόμετρα.
Είναι λάθος να σε κλειδώνουν σε 10άρι προφίλ με SNR 5dB.
Το μόνο που σε γλιτώνει είναι οτι ο χαλκός της περιοχής σου είναι σε καλή κατάσταση (γι αυτό και δε βλέπεις και errors)
ή πάρε modem με ρυθμιζόμενο SNR ώστε να το ανεβάζεις από το 5 στο 7-8και να κλειδώσεις στα 6-7000
ή πες τους να σε βάλουν σε προφίλ 4άρι mbps.
μοναδική σου ελπίδα αν δεν κάνεις κάτι από τα παραπάνω να φέρουν νέα mini dslam με οπτικές και μέχρι τότε υπομονή
Κατα πάσα πιθανότητα όπως τα λέει ο Γιώργος απο πάνω είναι.. Έχεις δοκιμάσει ξανα reboot του modem μετά απο χαμηλό κλειδωμα να δείς αν στρώνει (ωστε να μην χρειάζεται να τους πάρεις τηλέφωνο)?
Aν δεν παίζεις παιχνίδια ωστε να σε ενδιαφέρει το χαμηλό latency, ζήτα τους να σου βάλουν κάποιο interleaved profile μήπως σώσεις τίποτα.
Why do you go away? So that you can come back. So that you can see the place you came from with new eyes and extra colors. And the people there see you differently, too. Coming back to where you started is not the same as never leaving. T. Pratchett
~13db = 1km αρα εσύ είσαι πάνω από 3km (μήκος καλωδίου και οχι απόσταση απο το κέντρο οτε που σε παίζει), και υποθέτοντας οτι ο χαλκός σου ειναι καθαρός
Το λοιπόν κάνε οτι σου είπαν οι απο πάνω με το μοδεμ η την εταιρία σου.
Εναλλακτικά υπομονή για το FTTC που θα παίζεις 20+ (αν κάνει συμφωνία η vodafone με τον οτε για παραχώρηση).
edit: και το SNR σου να ειναι ΜΑΣΤ πανω απο 6.5
Nαι πρέπει να είναι πάνω από 2.5χλμ απόσταση.
Αυτό που θέλω να μάθω είναι εάν μπορούν στην Vodafone να πειράξουν κάτι κ η γραμμή να ανακάμπτει για κάποιο χρονικό διάστημα.
Με τον ΟΤΕ, για αρκετά χρόνια κλειδωνα στα 10, με ίδια νούμερα και δεν είχα ποτέ θέμα με σκαμπανεβάσματα στο κλειδωμα. Πραγματικά ποτέ όμως.
Τώρα, αποτι έμαθα βάζουν οπτικές και αναβαθμίζουν τα καφαο στον ΟΤΕ, γι'αυτό και τα έργα. Δεν ξέρω όμως εάν επιδρά σε μένα και Vodafone υποστηρίζει ότι δεν την ενημερώνει ο ΟΤΕ για τις αναβαθμίσεις.
Αν είσαι σε dslam της vodafone, ναι φυσικά και μπορούν να σου πειράξουν τις ρυθμίσεις.
Η αλλαγή στο καφάο ουσιαστικά θα σε πειράξει μία φορά, όταν θα κόψουν την γραμμή σου απο το παλιό για να την γυρίσουν στο νέο. Απο εκεί και πέρα δεν σε επηρεάζει σε κάτι άλλο (εκτός και αν προέκυψε κάποιο πρόβλημα στην νέα μικτονόμηση)
Πως γνωριζω εαν βρισκομαι σε dslam της vodafone; Αυτο που θελω ειναι να μην με δουλευουν ψιλο γαζι, γιατι χθες το ξυπνοπουλι τεχνικος τους αρχισε να μου λεει για την καλωδιωση στο σπιτι και προσπαθουσα να του εξηγησω οτι δεν υπαρχει καλοδιωση αλλα αυτος τον χαβα του. Παιρνω νετ και τηλ απο την ιδια γραμμη, η οποια ειναι ολοκαινουρια, με φιλτρο φυσικα για το τηλ.
Σημερα το πρωι παλι τα ιδια.![]()
Aprilia SXV 5.5 Rulesssssssssss
Ρε μαν, έχεις αυξομειώσεις σε SNR. Αυτό μοιραία οδηγεί το modem να κάνει disconnect και reconnect ξανά.
Ο τεχνικός της Vodafone σου μέτρησε την γραμμή ομικα? Πρέπει να έχεις Tip ring, Tip ground, Ring ground πάνω από 10MOhm?
Κοίτα αν δεν φταίει ΚΑΙ το modem σου μπορείς να τους πεις να σε βάλουν σε Gtmt να δεις αν θα στρώσει.
Αλλά να ξέρεις ότι οι περισσότεροι παροχοι, κατά περιόδους αν δουν ότι έχεις diconects, υπάρχουν scriptakia στα dslam που σου ανεβάζουν το SNR (για να κλειδώσεις πιο χαμηλά) μπας και σταθεροποιηθεί η γραμμή.
Τώρα στην ερώτηση σου αν εισαι σε DSLAM Vodafone, κατά 99% ναι γιαυτο και μπορούν να το πειράζουν. Αλλα αυτό το ξέρει μόνο η voda να στο πει.