Καλησπέρα σε όλους,
σίγουρα όλοι θα έχετε δει να κυκλοφορούν αυτοκίνητα με τοποθετημένες βάσεις ποδηλάτων στο πίσω μέρος τους, χωρίς να κουβαλούν τίποτα. Μιλάω γι αυτά τα τεράστια σίδερα που προεξέχουν ίσα με μισό μέτρο στο πίσω μέρος τους.
Έχω δει πολλές φορές τέτοια αυτοκίνητα να αλλάζουν ξαφνικά και χωρίς προειδοποίηση λωρίδα, να φρενάρουν απότομα και το χειρότερο να αλλάζουν λωρίδα και ταυτόχρονα να φρενάρουν. Βλέποντας τα αναρωτιέμαι τι θα γίνει αν πίσω τους έρχεται μια μοτοσυκλέτα η οποία για οποιoνδήποτε λόγο (μεγάλη ταχύτητα, έλλειψη προσοχής, ολισθηρότητα οδοστρώματος ...) δεν προλάβει να σταματήσει;
Θα πουν κάποιοι ας πρόσεχε. Αυτοί ας σκεφτούν ότι μπορεί να είναι στη θέση του μοτοσυκλετιστή ή ακόμη και στη θέση του οδηγού του αυτοκινήτου. Στη δεύτερη περίπτωση θα έχουν τη συνείδησή τους ήσυχη;
Και ας πούμε ότι ο οδηγός ενός τέτοιου αυτοκινήτου κινείται δεξιά, με χαμηλή ταχύτητα και μεγάλη προσοχή. Ακολουθεί μηχανάκι ή ποδήλατο και πίσω του κάποιος απρόσεκτος οδηγός αυτοκινήτου χτυπάει το δίκυκλο και το ρίχνει πάνω στο προπορευόμενο με μικρή ταχύτητα. Είναι υπερβολικό το ξέρω, είναι όμως απίθανο;
Το πιο φοβερό απ' όλα, το είδα ένα βράδυ περνώντας από ένα σκοτεινό δρομάκι, όπου κάποιο octavia με τέτοιες βάσεις στο πίσω μέρος, είχει παρκάρει κάθετα όλο πάνω στο πεζοδρόμιο στην είσοδο γκαράζ, με τα σίδερα να εξέχουν στο δρόμο και μαύρα όπως ήταν να μη φαίνονται καθόλου. Τα ένιωσα σχεδόν να με αγγίζουν περνώντας δίπλα τους. Σταμάτησα για αρκετή ώρα μέχρι να συνέλθω από το σοκ.
Δεν καταλαβαίνω το λόγο που από τη στιγμή που δεν κουβαλούν ποδήλατα, δε βγάζουν αυτά τα σουβλιά από το αυτοκίνητό τους. Άσε που κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να απαγορευτεί η πώλησή τους.
Επίσης αναρωτιέμαι γιατί η τροχαία να σταματάει (και πολύ καλά κάνει) το μοτοσυκλετιστή που δε φοράει κράνος και εκθέτει τον εαυτό του σε κίνδυνο και δε σταματάει αυτά τα αυτοκίνητα που εκθέτουν πολλούς σε κίνδυνο;
Παρακαλώ πείτε και σεις την άποψή σας.
Καλό σας απόγευμα και καλές και ασφαλείς διαδρομές.