Σελίδα 5 από 9 ΠρώτοΠρώτο 123456789 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 75 από 128

Θέμα: Τα μηχανάκια που κινούνται ανάμεσα στις λωρίδες φταίνε σε περίπτωση ατυχήματος.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της kerasaki
    Εμένα η ιδέα να πληρώνει κάποιος το πρόστιμο ανάλογα με την τσέπη που διαθέτει μου φαίνεται πολύ λογική και δίκαιη. Δεν είναι δυνατόν σε κάποιον οικονομικά ασθενέστερο να επιβάλλονται πρόστιμα όσο 1 ή 2 βασικοί μισθοί και να τον εξοντώνεις οικονομικά ενώ σε κάποιον άλλο με εισοδήματα π.χ 500.000-1.000.000 ευρώ το χρόνο να του φαίνεται ότι απλά πήγε στο περίπτερο και αγόρασε τσίχλες.

Δεν έχει καμία σχέση το πρόστιμο που επιβάλλεται σε κάποια τροχονομική παράβαση με το αν κάποιος αφαιρέσει μία ανθρώπινη ζωή. Άλλο το πρόστιμο για την παράβαση άλλο η τυχών ποινική ευθύνη και αστική αποζημίωση που θα πάρει ένα θύμα, μην το μπερδεύετε.

Πρώτη φορά βλέπω να πηγαίνει το θέμα με τα πρόστιμα σε σωστή κατεύθυνση. Δηλαδή όχι εξαντλητικά βαριά ώστε να το σκέφτεται ο τροχονόμος εαν θα το επιβάλλει ή όχι και φυσικά να πληρώνει ο καθένας ανάλογα με την οικονομική του επιφάνεια.

Βέβαια όλα αυτά προυποθέτουν να υπάρχει σωστή αστυνόμευση καθώς και να εκλείψουν τα φαινόμενα κάποιος να βγάζει 150.000 το χρόνο και να δηλώνει 5.000

Όσοι διαφωνούν με τα αναλογικά πρόστιμα ας σκεφτούν πόσο άδικοι είναι οι έμμεσοι φόροι. Την ίδια ποσότητα γάλακτος, ψωμιού θα φάει ένας Bill Gates κι ένας βιοπαλαιστής. Κι όμως ο πρώτος θα έχει δαπανήσει για τον Φ.Π.Α(και τον εκάστοτε Φ.Π.Α) ένα κλάσμα του εισοδήματός του σε σχέση με τον δεύτερο.
    Θέλω να ζήσω στ’ αλήθεια
    Έστω μια φορά
    Να ταξιδέψω στ’ αλήθεια
    Έστω μια φορά να δω στα μάτια την τίγρη
    Που όλο με κοιτά
    Μεσ’ απ’ τα φώτα αυτής της πόλης
    Που σκοτώνει για λεφτά
    Που με σκοτώνει από αγάπη
    Όπως με σφίγγει όταν ξυπνά
    Κι ύστερα κλαίει μ’ αγκαλιάζει και μου λέει
    Πάρε με μαζί σου

ΤΟ ΚΟΥΡΑΣΑΜΕ ΠΑΙΔΙΑ

http://www.aek365.com/a-507851/areio...-atuxhmato.htm

Και ναι αν στην Ελβετία π.χ. κάνεις παράβαση το πρόστιμο είναι ανάλογο με τη φορολογική σου δήλωση.
    Ένας καλός τρόπος να τα παίρνει η πολιτεία.
    Τώρα η φιλοσοφία λεφτά έχω και σκοτώνω,έτσι κι αλλιώς ΠΑΝΤΑ ΙΣΧΥΕ,είτε χώνεις λεφτά στις παραβάσεις ,είτε όχι.
    Μήπως αυτοί που έχουν τους κορυφαίους δικηγόρους δεν τη γλυτώνουν..??
    Όπως ισχύει παντού,παράδειγμα λεφτά έχω ΚΑΙ ΖΩ ,πρόσφατη εμπειρία μου από τα ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ..!!
    Άδικη είναι η ζωή το ξέρω,ας τα παίρνουν τουλάχιστον από αυτούς που έχουν..!!
    Τελευταία τροποποίηση από irinia; 03/03/2017 στις 05:11.

μια σκιά μ' ακολουθάει Το avatar του/της cityfly
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από kerasaki Προβολή μηνύματος
    ...Δηλαδή όχι εξαντλητικά βαριά ώστε να το σκέφτεται ο τροχονόμος εαν θα το επιβάλλει ή όχι και φυσικά να πληρώνει ο καθένας ανάλογα με την οικονομική του επιφάνεια.

Βέβαια όλα αυτά προυποθέτουν να υπάρχει σωστή αστυνόμευση καθώς και να εκλείψουν τα φαινόμενα κάποιος να βγάζει 150.000 το χρόνο και να δηλώνει 5000...
    Και ποιος σου λεει ότι ο αστυνόμος που το σκέφτεσαι δε θα πει στο πλούσιο, μεγάλε το πρόστιμό σου θα πάει τουλάχιστον 10.000 ρίξε τώρα 1.000 και στο καλό.
    Τέτοιους είδους τακτικές δεν έχουν αποτέλεσμα.

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Και, επιπλέον, πιστεύετε αλήθεια ότι θα υπάρξει νόμος που τιμωρεί πιο αυστηρά τους πλούσιους;
    Life begins at 45°.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Και, επιπλέον, πιστεύετε αλήθεια ότι θα υπάρξει νόμος που τιμωρεί πιο αυστηρά τους πλούσιους;

ΣΕ ΜΠΑΝΑΝΙΕΣ.........ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ

Σε πολλές όμως χώρες ,εφαρμόζεται.

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Για τη χώρα μας μιλάμε. Δε θεώρησα ότι έπρεπε να το διευκρινίσω.
    Life begins at 45°.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από cityfly Προβολή μηνύματος
    Και ποιος σου λεει ότι ο αστυνόμος που το σκέφτεσαι δε θα πει στο πλούσιο, μεγάλε το πρόστιμό σου θα πάει τουλάχιστον 10.000 ρίξε τώρα 1.000 και στο καλό.
    Τέτοιους είδους τακτικές δεν έχουν αποτέλεσμα.
    Σε αυτή την περίπτωση τον λόγο τον έχει η δικαιοσύνη. Όπως έγινε και πρόσφατα με τον διοικητή τροχαίας. Πάντα θα υπάρχουν οι εξαιρέσεις, εμείς τώρα μιλάμε για το γενικό συνολο

...και καλη τυχη μάγκες Το avatar του/της bulmont
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Οχι ρε, αλλά θα πληρώνουν (λαδώνουν) περισσότερα γιά να την πηδήξουν........
    "ελλαδα ειναι η χωρα οπου ο λαζοπουλος κανει σατιρα και ο αρκας προπαγανδα....(!)"

Σε αυτή την περίπτωση τον λόγο τον έχει η δικαιοσύνη. Όπως έγινε και πρόσφατα με τον διοικητή τροχαίας. Πάντα θα υπάρχουν οι εξαιρέσεις, εμείς τώρα μιλάμε για το γενικό συνολο
    Και γιατί αυτό να είναι μεγαλύτερη εξαίρεση από το "να το σκέφτεται να τον γράψει";

Η παρουσία της ΛΕΜΟΤ πάντως σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ ή του alpha (Λυριτζής-Οικονόμου που παίζουν δεν θυμάμαι) ήταν επιεικώς αστεία. Ουσιαστικά και αυτοί είπαν... Τϊποτα. Ότι είκοσι χρόνια παλεύουν, ότι είχαν πει σε κάποιο υπουργό του ΠΑΣΟΚ κάποτε επί Ανδρέα κάτι, ότι μπλα μπλα μπλα και επί της ουσίας δεν είπαν ΤΙΠΟΤΑ. Θα περίμενα μιά ανάλυση σαν αυτή που έγινε εδώ, αλλά δεν. Δεν είπαν "η απόφαση του Αρείου Πάγου δεν σημαίνει αυτό που γράφεται" να ακουστεί. Τους ρώτησαν ξανά και ξανά και δεν το είπαν γιατί... είχαν πιο σημαντικά πράγματα να πουν; Ότι η μοτοσικλέτα είναι "ξεχωριστού τύπου όχημα" και δεν την λαμβάνει υπ' όψη σωστά ο ΚΟΚ και μισό λεπτό περιπτερά. Και βγήκαν με μακρυμάνικα μπλουζάκια ΛΕΜΟΤ που δεν λέω, ΟΚ, πλακίτσα έχει (αν και το σήμα δεν φαινόταν αν δεν το ήξερες), αλλά ρε φίλε έλεος, είσαι πενηντακάτι χρονών δικηγόρος ο ένας και ο άλλος (αντιπρόεδρος; πρόεδρος; κάτι) και βγαίνεις σαν τον μπογιατζή πριν πάει για μεροκάματο στην τηλεόραση; Γιατί βρε παλικαράκι μου γλυκό; Ντύσου "τηλεοπτικά" γαμώτο μου, από χτες το ήξερες και το είχες γράψει στο fb και δεν σε βλέπουν μοτοσικλετιστές, σε βλέπει ο κάθε πικραμένος και η κάθε νοικοκυρά που μπορεί να έχουν και επίπεδο IQ σάπιου μήλου, όσο περιμένουν να αρχίσει η Ελένη και ο Λιάγκας και δεν ξέρω 'γω πως το λένε το ζαβό με το γλαρωμένο βλέμμα. Είπες που είπες μιά χαζομάρα, είσαι και ντυμένος όπως να 'ναι, βγήκες και στο κλείσιμο της εκπομπής, καλύτερα να μην έβγαινες καν, ειλικρινά, ζημιά έκανες. Έλεγε και ο Λυριτζής τις εξυπνάδες του (όπως ουκ ολίγοι κουτακαίοι που βρήκαν βήμα και είχαν και την φόρα της "πορσειάδας" από προχτές), η εντύπωση που έμεινε είναι: Οι μοτοσικλετιστές είναι λετσαριά, είναι αγενείς κορνάρουν βρίζουν χώνονται εμποδίζουν όπως τα λέει ο δημοσιογράφος και καλά θα κάνουμε να τους πατάμε ατιμώρητα.

Καλύτερα ως ΛΕΜΟΤ να οργανωνόσουν και να οργάνωνες κόσμο, μέλη, λέσχες και αντί να πας σαν "είμαι ο κάτι που κάποτε είχε βαρύτητα" να είχες πίσω σου μερικές χιλιάδες ΕΝΕΡΓΟΥΣ μοτοσικλετιστές, όπως κάνουν έξω και φυσικά πετυχαίνουν τον σκοπό τους. Γιατί όταν πας κάπου και είσαι ο "Εκατό Χιλιάδες Ψήφοι" δεν σε αγνοεί κανείς, το νούμερο τυχαίο. Δεν λέω για άλλες δράσεις καν. Δάφνες, επανάπαυση και... μηδέν. Ποιός; Η πιο παλιά και ιστορική λέσχη. Γιατί...; Το να γίνονται δράσεις και να μην τις μαθαίνει κανείς (πλην μελών) μέσω τύπου, ίντερνετ κλπ μέσων το θεωρώ πιθανό (για να προλάβω τους διάφορους) αλλά ξες, αν πέσει το δέντρο στο δάσος όταν δεν είναι κανείς εκεί, κάνει θόρυβο;

Κοροϊδεύουμε τον Μάτζι μετά, γιατί ήταν γραφικός. Και οι άλλοι είναι σοβαροί. Αν είναι σοβαροί και δεν περνάει "προς τα έξω" έχει καμμιά αξία;

υ.γ. σε μιά κυβέρνηση που οι μισοί πηγαν στην αρχική ορκωμοσία με μηχανάκια, που η θεσμοθέτηση της διήθησης όπως στην Γαλλία δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ κόστος και που θα κάνουν ένα καλό σε μιά περίοδο που ΟΛΟΙ τους βρίζουν (καλά, πλην Μεϊμαράκη), δεν σκέφτηκε κανείς να χτυπήσει μιά πόρτα και να πει "Γειά σας, έχετε πέντε λεπτά να σας απασχολήσω για τον κύριο ημών Σοϊχίρο";
    Τελευταία τροποποίηση από amyroukai; 03/03/2017 στις 21:53.

Παλαιό μέλος
    Παντως ο Παπαδάκης γνωστός μοτοσικλετιστής (δεν οδηγά καν κουτι) ειπε σημερα το πρωι : οτι μετά απο αυτό εγώ δεν το ξανακάνω (!!!) θα περιμένω υπομονετικά στην ουρά!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Μανολης67 Προβολή μηνύματος
    Παντως ο Παπαδάκης γνωστός μοτοσικλετιστής (δεν οδηγά καν κουτι) ειπε σημερα το πρωι : οτι μετά απο αυτό εγώ δεν το ξανακάνω (!!!) θα περιμένω υπομονετικά στην ουρά!
    Θέλω βίντεο ντοκουμέντο με κάμερα τον Παπαδάκη να φεύγει από το στούντιο σε πηγμένη Κηφισίας και να περιμένει αενάως αλλιώς δεν πιστεύω τίποτα.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από cityfly Προβολή μηνύματος
    Και γιατί αυτό να είναι μεγαλύτερη εξαίρεση από το "να το σκέφτεται να τον γράψει";
    Όπως ξέρεις τα πρόστιμα για κάποιες ομάδες χρηστών του δρόμου είναι σε τέτοια ύψη που φυσικά και ο τροχονόμος που προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του το σκέφτεται πολύ σοβαρά πριν γράψει κάποιον για κάτι, σε πολλές περιπτώσεις γίνονται εκπτώσεις ως προς τι θα επιβάλλει στο τέλος στον εκάστοτε παραβάτη. Όταν ο καθένας θα 'ποναει' ανάλογα με το εισοδημα του, δεν θα έχει ιδιαίτερους ηθικους ενδοιασμούς και ο τροχαίος να κάνει τη δουλειά του.

Δεν μπορώ να στο πω πιο απλά. Μπορει να μην τα λέω αρκετά καλα. Πιστεύω ότι πιάνεσαι από λεπτομέρειες και εξαιρεσεις και δεν κοιτας το γενικό καλό της υπόθεσης.

Όπως ξέρεις τα πρόστιμα για κάποιες ομάδες χρηστών του δρόμου είναι σε τέτοια ύψη που φυσικά και ο τροχονόμος που προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του το σκέφτεται πολύ σοβαρά πριν γράψει κάποιον για κάτι, σε πολλές περιπτώσεις γίνονται εκπτώσεις ως προς τι θα επιβάλλει στο τέλος στον εκάστοτε παραβάτη. Όταν ο καθένας θα 'ποναει' ανάλογα με το εισοδημα του, δεν θα έχει ιδιαίτερους ηθικους ενδοιασμούς και ο τροχαίος να κάνει τη δουλειά του.

Δεν μπορώ να στο πω πιο απλά. Μπορει να μην τα λέω αρκετά καλα. Πιστεύω ότι πιάνεσαι από λεπτομέρειες και εξαιρεσεις και δεν κοιτας το γενικό καλό της υπόθεσης.
    Δεν ποιάνομαι από λεπτομέρειες. Δεν καταλαβαίνεις τι λέω. Μάλιστα κάπου "δικαιολογείς" αυτόν που δεν κόβει ή "κάνει έκπτωση" σε κάποιους. Τι θα πει ηθικούς ενδοιασμούς όταν ο άλλος παραβαίνει τον κοκ εντελώς συνειδητά πχ με το κράνος; και γιατί είναι "καλός" αυτός που θα την χαρίσει στον "φτωχό πιτσιρικά"; Ή πώς ακριβώς τον συνετίζει;
    Κατά τη γνώμη μου η διάκριση ανάλογα με το εισόδημα δεν είναι αποτελεσματική ούτε δίκαιη τακτική (κατά τη γνώμη μου δεν είναι σωστή τακτική σε πολλά πράγματα αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση). Η μόνη λύση για μένα είναι η κοινωνική εργασία επιπλέον ενός ίδιου για όλους τους παραβάτες όχι πολύ υψηλού προστίμου.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από irinia Προβολή μηνύματος
    Ο ΝΟΜΟΣ ΛΕΕΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΔΙΗΘΗΣΗ Ή ΟΧΙ..??

Αν άλλαξε και το ξέρει κάποιος ας ενημερώσει.
    Άλλο ανοχή της πολιτείας και άλλο το τι λέει ο νόμος.
    Στη Γερμανία για παράδειγμα ,αν κάνεις διήθηση με μοτό
    ΣΟΥ ΚΟΒΟΥΝΕ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ..!!
    Ο Ελληνικός ΚΟΚ τι λέει..?? Ότι επιτρέπεται..??
    Ξεκαθαρίστε πρώτα το τι λέει ο νόμος και μετά τον σχολιάζουμε
    αν είναι καλός,κακός,αναχρονιστικός κ.λ.π.
    Ειδικά στην Γερμανία δεν θα σου κάνουν τίποτα!!!! Εκεί ο κοκ είναι σαφέστατος!!! Περνάς ανάμεσα σε σταματημένα και μέχρι αυτά να αναπτύξουν ταχύτητα 30χλμ/ω! Πίσω από σταματημένο δεν σταματάς ποτέ! Απλά πολλοί Γερμανοί δεν έχουν εξοικείωση και δεν το κάνουν!

Σελίδα 5 από 9 ΠρώτοΠρώτο 123456789 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Πιλοτικά τα ΤΑΧΙ στις λωρίδες του ΟΑΣΑ.
    από Gandalf dr685sm στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 28/04/2009, 14:23
  2. Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 05/10/2007, 18:52
  3. Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 13/10/2005, 09:01
  4. Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 17/02/2004, 14:26
  5. Τα τραίνα που φύγαν..
    από wizard στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 1