Σελίδα 1 από 14 12345611 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 208

Θέμα: Βόλτα ανοιχτή με αγνώστους...

Βόλτα ανοιχτή με αγνώστους...

Με αφορμή μια κουβέντα που έγινε, διαπίστωσα ότι πολλοί αναβάτες διστάζουν να συμμετέχουν σε μια ανοιχτή βόλτα που ανακοινώνει κάποιος σε ένα φόρουμ.

Υπάρχουν πολλοί που φοβούνται τους άλλους.
    Φοβούνται ότι μπορεί να είναι πιο αργοί, ότι μπορεί να "εκτεθούν" οδηγικα.
    Ο φόβος είναι μεγαλύτερος όταν στην βόλτα συμμετέχουν και θεωρητικά πιο "έμπειροι" οδηγοί.

Νομιζω, ότι κατ αρχήν ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του. Αυτό που είναι υποχρεωμένος να σεβαστεί είναι τα όρια τα δικά του και όχι των άλλων.

Τον ίδιο φόβο είχα κι εγώ παλιότερα, ειδικά άμα ήξερα ότι θα υπάρχουν γρήγοροι κσι έμπειροι οδηγοί..

Τότε, ένας αρχαίος σοφός και χιλιάδες φορές πιο γρήγορος και έμπειρος από εμένα μου είχε πει :

"να παρακαλάς να πηγαίνεις βόλτες με πιο έμπειρους. Θα μαθαίνεις πράγματα χωρίς τον φόβο να σε στείλουν στα χωράφια γιατί οι πραγματικά έμπειροι ξέρουν να βλέπουν τα όρια των οδηγών και σε καμία περίπτωση δεν θα κάνουν κάτι που θα φέρουν ένα αρχάριο σε κίνδυνο ".

Και σήμερα, που είμαι αρκετά μεγαλύτερος αλλά το ίδιο αρχάριος, παρακαλάω να συμμετέχω σε βόλτες με πιο έμπειρους οδηγούς. Νοιωθω μεγαλύτερη σιγουριά..

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Ελάχιστοι θα παραδεχτούν ότι είναι νέοι και αργοί, οι περισσότεροι θα θελήσουν να αποδείξουν ότι είναι χεράδες με άσχημες τις περισσότερες φορές αποτελέσματα για την έκβαση της βόλτας.

Για μένα ισχύει το "πηγαίνω βόλτες με μυαλωμένους και συνετούς" ασχέτως ηλικίας και δεξιοτήτων.
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Παλαιό μέλος Το avatar του/της tuning
    οχι.δεν παω βολτα με αγνωστους πλεον,οσες φορες πηγα δεν το ευχαριστηθηκα.
    τωρα πια παω με ανθρωπους που τους ξερω και γνωριζω οτι το χουν,βεβαια οι δικες μας βολτες δεν ειναι του τυπου παω και χαζευω τα πουλακια και τα τοπια κλπ παρα οσο πιο γρηγορες γινεται,κακως το ξερω αλλα δυστυχως δεν γινεται αλλιως για πολλους λογους

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από tuning Προβολή μηνύματος
    οχι.δεν παω βολτα με αγνωστους πλεον,οσες φορες πηγα δεν το ευχαριστηθηκα.
    τωρα πια παω με ανθρωπους που τους ξερω και γνωριζω οτι το χουν,βεβαια οι δικες μας βολτες δεν ειναι του τυπου παω και χαζευω τα πουλακια και τα τοπια κλπ παρα οσο πιο γρηγορες γινεται,κακως το ξερω αλλα δυστυχως δεν γινεται αλλιως για πολλους λογους
    Ναι... αν οι βόλτες όμως είναι "πολεμικές" φαντάζομαι ότι δεν τις βάζεις ανοιχτα σε ένα φόρουμ

Το χεις??το χωωω.. Το avatar του/της o teos
    Moderator
    Γιώργο....είπες μεγάλες κουβέντες...θα μείνω στο σημείο που λες πόσο καλό κάνει να πηγαίνεις με πιο έμπειρους...το λοιπόν εγώ όπως όλοι ξέρουμε είμαι κολαδι απ τα λίγα..πρόσεξα πόσο καλύτερα οδηγώ όταν μπροστά είναι κάποιος καλύτερος δες blitz η gayros (μ@λ@λες όντως ο γαυρος έχει απ τους πιο σταθερους ρυθμούς όταν οδηγάει και οδηγάει πολύ στρωτα )πάρα με κάνα δυο άλλους που κάνανε απότομες κινήσεις ατσαλες με αποτέλεσμα να πρέπει να χω το νου μου και σε αυτο..και πάντα μα πάντα στις βόλτες πάμε όσο μπορούμε αν δεν απλά αφήνουμε να περάσουν οι άλλοι και η σκούπα θα ναι εκεί για παρέα..κάνεις δε θα κοροϊδέψει κανένα..........στην αρχή τουλάχιστον κάτσε να γνωριστούμε πρωτα
    Throttle that mysterious friend of ours

ΜΑΥΡΟΣ ΙΠΠΟΤΗΣ Το avatar του/της DAYMAN
    ειχα ενα αγχος τετοιο στην 1η σιδεροκωλη -οχι για εμενα ,ξερω ποιος ειμαι και τι ειμαι- αλλα για τα παιδια που συμμετειχαν και πως θα παντρεψουμε ολα οσα αναφερεις στο αρχικο ποστ. Τελικα ολα αυτα καταρριφθηκαν και η εξελιξη της ηταν απροσμενα ομορφη.
    Εχω να συμπληρωσω -σε οτι αφορα τον εαυτο μου φυσικα- οτι πιο παλια και μιλαω πριν 20 25 χρονια οταν ξεκινησαν απο στομα σε στομα οτι στη Επιδαυρο πχ θα μαζευτει κοσμος και κανονιζαμε με φιλους των φιλων ω φιλοι καποια εξορμηση οτι δεν σκεφτομουν τπτ απο ολα αυτα και ειχα μια συμπεριφορα υπερμετρης ινδιανιας,ορμης και αγνοιας κινδυνου. Με το περασμα του χροου οταν αρχισα να "μαζευομαι" μετα απο ενα ατυχημα του στυλ ζω δεν ζω και μετα τον ερχομο των παιδιων αρχισα να ζυγίζω και να τιθασευω την οδηγηση μου στα ορια μου.

Να ρίξω και μιά παράμετρο ακόμα: Πόσοι ΘΕΛΟΥΝ να πάνε βόλτα με αγνώστους.

Είμαστε σε ένα μέσο "δημόσιας συζήτησης" και διαβάζουμε συχνά ότι πολύς κόσμος δεν θέλει να γράφει για τον Χ, Ψ λόγο (δεν θα επεκταθώ και σε άλλες συμπεριφορές, δεν είναι η ώρα και το μέρος).

Αν δεν θέλει να έχει επαφή μέσω του λόγου με αγνώστους, πως περιμένουμε να ξυπνήσει ένα πρωί και να πάει βόλτα μαζί τους; Όπως συζητάμε -κυρίως- οι ίδιοι και οι ίδιοι, έτσι βολτάρουμε -κυρίως- οι ίδιοι και οι ίδιοι. Και δεν είναι ότι δεν μπορεί κάποιος άγνωστος να έρθει, προφανώς δεν θέλει. Είναι χιλιάδες άνθρωποι εδώ μέσα, δεν πιστεύω πως όλοι "δεν βγαίνουν μάναμ' " για μιά βόλτα στο κάθε τόσο. Βολτάρουν με την παρέα τους ή μόνοι τους. Είναι συνειδητή η αποχή από τα "κοινά".

Αυτό που λέει ο ggs είναι το δεύτερο κομμάτι, που έρχεται σαν ζήτημα αφού αποφασίσεις ότι "θα εκτεθείς" με την φυσική σου παρουσία σε αγνώστους... Την δική μου εμπειρία στο θέμα την έχω γράψει ξανά και ξανά, θα την προσθέσω αργότερα.

Το χεις??το χωωω.. Το avatar του/της o teos
    Moderator
    Όλα μια ιδέα είναι....είναι μέχρι να καταλάβει κάποιος πόσο γαματα παιδιά ειμαστε......το γαματα δεν έχει τόνο επίτηδες
    Throttle that mysterious friend of ours

Παλαιό μέλος
    Νομίζω ότι παλιά τα πράγματα ηταν πιο αγνά και πολύ καλύτερα....μεγαλύτεροι σε ηλικία θα θυμούνται που άγνωστοι μοτοσυκλετιστές εκαναν σινιαλα μεταξύ τους και πολλές φιλίες γεννήθηκαν απο τυχαίες συναντήσεις και βόλτες στον δρομο!.
    Τωρα με την κρίση και τον κοινωνικό αυτοματισμό - κανιβαλισμό ο κόσμος κλείστηκε γενικά στο καβούκι του...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    Να ρίξω και μιά παράμετρο ακόμα: Πόσοι ΘΕΛΟΥΝ να πάνε βόλτα με αγνώστους.

Είμαστε σε ένα μέσο "δημόσιας συζήτησης" και διαβάζουμε συχνά ότι πολύς κόσμος δεν θέλει να γράφει για τον Χ, Ψ λόγο (δεν θα επεκταθώ και σε άλλες συμπεριφορές, δεν είναι η ώρα και το μέρος).

Αν δεν θέλει να έχει επαφή μέσω του λόγου με αγνώστους, πως περιμένουμε να ξυπνήσει ένα πρωί και να πάει βόλτα μαζί τους; Όπως συζητάμε -κυρίως- οι ίδιοι και οι ίδιοι, έτσι βολτάρουμε -κυρίως- οι ίδιοι και οι ίδιοι. Και δεν είναι ότι δεν μπορεί κάποιος άγνωστος να έρθει, προφανώς δεν θέλει. Είναι χιλιάδες άνθρωποι εδώ μέσα, δεν πιστεύω πως όλοι "δεν βγαίνουν μάναμ' " για μιά βόλτα στο κάθε τόσο. Βολτάρουν με την παρέα τους ή μόνοι τους. Είναι συνειδητή η αποχή από τα "κοινά".

Αυτό που λέει ο ggs είναι το δεύτερο κομμάτι, που έρχεται σαν ζήτημα αφού αποφασίσεις ότι "θα εκτεθείς" με την φυσική σου παρουσία σε αγνώστους... Την δική μου εμπειρία στο θέμα την έχω γράψει ξανά και ξανά, θα την προσθέσω αργότερα.
    Μωρέ, μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι που κάποιος δεν θέλει - μπορεί να πάει βολτα, πόσο μάλλον με αγνώστους.

Οικονομικοί, βαρεμάρας, δεν θέλει άλλους κλπ

Λεμε για την περίπτωση που κάποιος θέλει, αλλά φοβάται να "εκτεθεί"

Banned
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Μανολης67 Προβολή μηνύματος
    Νομίζω ότι παλιά τα πράγματα ηταν πιο αγνά και πολύ καλύτερα....μεγαλύτεροι σε ηλικία θα θυμούνται που άγνωστοι μοτοσυκλετιστές εκαναν σινιαλα μεταξύ τους και πολλές φιλίες γεννήθηκαν απο τυχαίες συναντήσεις και βόλτες στον δρομο!.
    Τωρα με την κρίση και τον κοινωνικό αυτοματισμό - κανιβαλισμό ο κόσμος κλείστηκε γενικά στο καβούκι του...

Την Κυριακή καθως κατεβαινα για την πίτα, εκανα σινιάλο σε κάνα δυο.
    Πήρα τα @@ μου.
    Ε δεν εκανα σε κανέναν άλλο όπως δεν μου έκανε κανείς.
    Απο τα ατομα που ηταν εκεί, ήξερα μόνο δυο προσωπικά.
    Ε εντάξει.
    Θα πηγαινα άνετα με όλους μαζί βόλτα απο κοινού.
    Γνωριζομαστε μέσω γραμματοσειρών εδώ μέσα.
    Και πολλές φορές δεν φτάνουν αυτές να βγαλεις ασφαλή συμπεράσματα για τους άλλους.
    Πρωτα μια γνωριμία,ένας καφές.
    Μετα μια βόλτα

Έτσι τα φτιάχνουν τώρα Το avatar του/της 7Tolis
    Όσο περισσότεροι άγνωστοι,τόσο περισσότερο μελλοντικοί γνωστοί.
    Ευγε στα παιδιά που δεν έχουν πρόβλημα να βολτάρουν με όλο τον κόσμο και δημοσιεύουν τις επικείμενες βόλτες τους αναζητώντας παρέα.
    Μια οικογένεια είμαστε.

Τώρα αν κάποιος είναι γρηγορότερος,κανένα πρόβλημα,ραντεβού στον προορισμό για καφέ.Ετσι και αλλιώς 2 λεπτά πιο νωρίς θα φτάσει,θα παραγγείλει και για εμάς να τον βρούμε έτοιμο τον καφέ.
    Φίου φίου φι φι φίου

Παλαιό μέλος Το avatar του/της buckley
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SHOOTER045 Προβολή μηνύματος
    Την Κυριακή καθως κατεβαινα για την πίτα, εκανα σινιάλο σε κάνα δυο.
    Πήρα τα @@ μου.
    Ε δεν εκανα σε κανέναν άλλο όπως δεν μου έκανε κανείς.
    Απο τα ατομα που ηταν εκεί, ήξερα μόνο δυο προσωπικά.
    Ε εντάξει.
    Θα πηγαινα άνετα με όλους μαζί βόλτα απο κοινού.
    Γνωριζομαστε μέσω γραμματοσειρών εδώ μέσα.
    Και πολλές φορές δεν φτάνουν αυτές να βγαλεις ασφαλή συμπεράσματα για τους άλλους.
    Πρωτα μια γνωριμία,ένας καφές.
    Μετα μια βόλτα
    Και ότι προκύψει αχαχαχαχαχα

Banned
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από buckley Προβολή μηνύματος
    Και ότι προκύψει αχαχαχαχαχα
    Ε ναι ρε

Χαλαραααα

Παλαιό μέλος
    το εχω σκεφτει πολλες φορες αυτο που λες..και σε αρκετες εκδρομες που εχουν κανονιστει οπως προχθες που πηγατε Φολοη και ηθελα αλλα τελικα δεν μπορεσα, στις υπολοιπες με σκαλωνε και το γεγονος οτι δεν ξερω κανεναν και επειδη βλεπω πως καποιοι εδω εως πολλοι γνωριζεστε με τα μικρα σας ονοματα και εχετε σχεσεις μεταξυ σας με αποθαρρυνε. Τι να παω να κανω λεω ρε γαμωτο? Και αλλοι λογοι βεβαια

Σελίδα 1 από 14 12345611 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Η ΠΡΩΤΗ ΣΑΣ ΜΕΓΑΛΗ ΒΟΛΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ?
    από ΜΗΤΣΟΣΚΥΛΟΣ στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 131
    Τελευταίο μήνυμα: 25/07/2008, 08:09
  2. κοντηνη βολτα αυριο με το σκουτερ κλαμπ.
    από ΓΙΑΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 04/02/2006, 18:36
  3. Απαντήσεις: 48
    Τελευταίο μήνυμα: 01/08/2005, 20:23
  4. Βόλτα στη Ναύπακτο με καιρό Θούπερ επιτέλους!!!
    από stako στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 04/06/2005, 22:53
  5. Σχετικα με την βολτα που "σκατωσα" ...
    από crs-k στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 20/05/2005, 08:54

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF