Μπαίνω στην πλατεία μιας μικρής κωμόπολης, μαρσάροντας και πυροδοτώντας το έγκαυλον exhaust system, να προκαλεί οργασμικούς σπασμούς στις τζαμαρίες. Ο κόσμος είναι συγκεντρωμένος... Αλλόφρων με χειροκροτεί. Κατεβαίνω από τη μοτοσυκλέτα. Δύο τηλεοπτικές κάμερες με προβολείς είναι στημένες μπροστά σε μια τιμητική εξέδρα.
Ο Δήμαρχος με μούρη μυρμηγκοφάγου κι ένα ημίψηλο μαύρο καπέλο, φορώντας φράκο πλησιάζει το μικρόφωνο και απευθυνόμενος στο αλαλάζον πλήθος ανακοινώνει... "Ας εγείρομεν και τούτον τον αδριάντα προς τιμήν του μεγάλου ταξιδευτή που άφησε τη σκόνη των τροχών του στην ταπεινήν κωμόπολιν μας..."
"...μια σαλάτα κινοα με αβοκαντο και μάνγκο και ένα χυμό γκρειπφρουτ μουλτιβιτ με κοτσιπερι μυρτιλο και σπόρους παπαγιας,παρακαλω."
Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες
«Ο Σαλάμ, μας είχε καλέσει στην σκηνή του. Η κλασική σκηνή Βεδουίνου/ Τουαρέγκ/ ανθρώπου της ερήμου, ήταν στημένη στον προαύλιο χώρο του κάμπινγκ.
- Εγωωωώ Τουαρεεεέγκ...Δεν μπορώ να κοιμάμαι μέσα σε κτίσματα και σπίτια.
Θέλω να βλέπω τα άστρα. Είμαι άνθρωπος της ερήμου.
Άουτ ιζ γκούντ φορ δε άις’»
Προσπεράσαμε (αλλα όχι με πολλά) φορτηγάκι σε δρόμο με συνεχόμενη μονη λωρίδα, ακριβως μπροστα από μπλόκο, στο οποίο ευτυχώς ήταν υπέυθηνοι (και μόνοι) οι ιταλοί μπόλεκ και λόλεκ. Θυμίζω ότι δίπλωμα δεν... Σταματώ, "κάτι στα ιταλικά", "παρλάρε ιγκλέζε" λέω γω, "Νο" λέει ο λόλεκ, "Απο που είσαι;" υποθέτω ότι ρωτάει, "Βαλκάνια, Αθηνα απαντάω", "Ατενα, γκρέκο;", "μμμμμ γκρεκο δεν με λες αλλα ενιγουεη, σι", και λέει ο τεραστιος, "ιο νο παρλάρε γκρέκο γελώντας"... "Γαμω, του λέω γιατι δεν έχω και το δίπλωμα μαζί"... Εγω τώρα απο το ψιλοάγχος ψάχνω να ανοίξω το φερμουαρ απο το μουφαν, εκείνος νομίζει οτι προσπαθω να του πω κάτι και λέει ο τρισμέγιστος σε άπταιστα αγγλικα "ντε γουορντ γου λουκ ισ γκραδιτιουτ"... "Μερσι μποκου" του λέω δεκα μέρες στη γαλλία τι να του πω του ιταλού και με χαιρετα με φιλικά χτυπήματα στην πλάτη και εμένα να του λέω τσαο λολεκ μπέλλα ιτάλια...
"Good for the eyes" είναι ατάκα-σφραγίδα PanVas.
Life begins at 45°.