Δημοσιεύθηκε αρχικά από
telegonos
Σε δηλώνουν προστατευόμενο μέλος προφανώς.
Η αγορά θα γίνει σε ποιανού το όνομα;
Η εφορία γενικά, είτε δηλώσεις είτε δεν δηλώσεις εσύ ή όποιος άλλος, ξέρει με ακρίβεια ημέρας, πότε έγινε μεταβίβαση ένα όχημα.
Σε όλες τις περιπτώσεις αυτό που σου λένε οι δικοί σου δεν ισχύει, είναι παντελώς φαντασία, όπως και πολλά από αυτά που σου απάντησαν στην συνέχεια.
ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ, όταν θα αγοράσεις μοτοσυκλέτα π.χ. 700 ευρώ, εσύ ή ο πατέρας σου αν σε έχει προστατεύομενο μέλος, στο έντυπο Ε1, στο κουτάκι που λέει ''εξοδα που δεν εκπίπτουν από την φορολογία'' θα γράψεις το 700. Τι εννοούν ''δεν μπορούν να το δηλώσουν'', πόσο δύσκολο είναι να γράψεις ''700'' στο σχετικό κουτάκι;
Και αυτό ήταν. Αν έχεις άλλα τεκμήρια ή εισοδήματα και περνάς το αφορολόγητο όριο, ενδεχομένως για αυτό το 700 που δήλωσες, να πληρώσεις ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΝΟ, ένα κάποιο φόρο εισοδήματος. Από τον φόρο εισοδήματος που πληρώνεις κάθε χρόνο (εσύ ή ο πατέρας σου), να έρθει και κανά 50ρι ευρώ παραπάνω.
Αυτό είναι το τεκμήριο αγοράς. Αυτό σημαίνει, δηλώνεις ένα κεφάλαιο (με το οποίο αγόρασες την μηχανή), το οποίο το κράτος ΑΝ εκπληρώνονται κάποιες προυποθέσεις, το θεωρεί εισόδημα, και σου λέει, ωραία δώσε και σε μας κάτι.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ.
Τα άλλα που σου γράφουν, να δικαιολογήσεις το ποσό και τέτοια είναι όλα ΣΑ-ΧΛΑ-ΜΑ-ΡΕΣ, βουλευτής είναι και πρέπει να δικαιολογήσεις τα εισόδημά σου, στον ετήσιο έλεγχο της Βουλής; Ήμαρτον....
Ο πωλητής, θα δηλώσει ΚΙ ΑΥΤΟΣ, τα 700 ευρώ ως πώληση στο δικό του εισόδημα (δεν φορολογείται για αυτό)
Συνήθως, επειδή υπάρχει μία στις 1000 περίπτωση να έρθει ο έφορας και να σου πει, και που το ξέρω εγώ ότι 700 το πήρες, για αυτό κάνεις μια υπεύθυνη δήλωση εσύ στον πωλητή, κι ο πωλητής σε εσένα, ότι 700 ευρώ το πήρατε, και την κρατάτε σε ένα συρτάρι ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΖΗΤΗΘΕΙ. (αν θέλεις να είσαι καλυμένος 100%)
Α, και εσύ μπορεί να το πάρεις 700, αλλά να συννενοηθείς με τον πωλητή, άκου δω, 400 θα το δηλώσουμε. Του κάνεις με 400 ευρώ πληρωμή μέσω τραπέζης, και τα υπόλοιπα μετρητό στο χέρι, γιατί και οι τραπεζικές κινήσεις ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ελέγχονται ή ΜΠΟΡΕΙ κάποτε να ελεγθούν.
Τέλος κι επειδή θα διάβασες αυτό το ''θεωρητικά'' που έγραψα πριν τι πρέπει να κάνεις, θα αναρωτιέσαι, ωραία δεν υπάρχει και ένα πρακτικά κάπου εδώ; ΠΡΑΚΤΙΚΑ λοιπόν, επειδή 99% των περιπτώσεων αγοράς μεταχειρισμένης μοτοσυκλέτας, δεν προκύπτει φόρος για το κράτος, το κράτος ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ακόμα και αν δεν δηλώσεις στο Ε1 τίποτα απολύτως. Έχω αγοράσει και πουλήσει μοτοσυκλέτες και προσωπικά δεν έχω δηλώσει ΠΟΤΕ την αγορά τους, αφενός γιατί το κράτος την ξέρει ήδη (όταν κάνεις μεταβίβαση το πρώτο αρχείο οχημάτων στο κράτος που ενημερώνεται είναι το οικονομικών ΚΑΙ ΜΕΤΑ το συγκοινωνιών) και αφετέρου γιατί δεν έβγαζε φόρο να πληρώσω, οπότε δικαίως το κράτος ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ να μου πει γιατι δεν την δήλωσα.
Είτε το πας με το ''θεωρητικά'' είτε το πας με το ''πρακτικά'' μια χαρά γίνεται να πάρεις μηχανή και να δηλωθεί ή όχι.
Αυτά για να ξέρεις πόσο ιστορία για αρκούδες είναι αυτά που σου λένε.
Το γιατί δεν θέλουν να πάρεις μηχανή και σου λένε τέτοια, αυτό πρέπει να ψάξεις, όπως ΣΩΣΤΑ σου έγραψε ο φίλος πιο πάνω.