Σελίδα 27 από 48 ΠρώτοΠρώτο ... 17222324252627282930313237 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 391 έως 405 από 715

Θέμα: Παπί VS scooter VS μοτοσικλέτα, ποιό έχει την καλύτερη οδική συμπεριφορά;

Καρχάριος προχωρημένος Το avatar του/της kostas777
    Κι όμως (το περιστατικό το είχα ξαναγράψει κάπου όταν έγινε, αλλά δεν θυμάμαι που), πριν λίγο καιρό συνάντησα λάδια πάνω σε στροφή. Σε στροφή δεξιά με φανάρι, το οποίο αν το πετύχουμε πράσινο, απλά φρενάρουμε, κατεβάζουμε και μπαίνουμε. Έρχομαι εγώ με φόρα, με το CB-1.. και πλησιάζοντας διακρίνω στην άκρη της στροφής κάποιον να στέκεται και να κρατάει κράνος, οπότε αρχίζει να μου μπαίνει μια υποψία. Το επόμενο δευτεόλεπτο τον έχω φτάσει και τον ακούω να μου φωνάζει «λάδια!». Πριν προλαβω να πω γαμωτ... έχω αρχίσει να γλυστράω στα λάδια ενώ είμαι φρεναριστός και πάω καρφωτός προς τα αυτοκίνητα που περίμεναν στο ίδιο φανάρι από το αντίθετο ρεύμα..

Το CB-1 δεν έχει ABS.. το έσωσα, πέρασα ξυστά από τα αυτοκίνητα χορεύοντας ζεϊμπεκιές Τώρα, να σου πω ότι το μηχανάκι είναι σούπερ και δεν με έριξε, ότι εγώ είμαι πιλότος, ότι είμαι κωλόφαρδος, ότι δεν ήταν πολλά τα λάδια.. τίποτα από όλα αυτα. Δεν ξέρω και το απέδωσα στην κωλοφαρδία της στιγμής. Δυστυχώς ο άλλος είχε πέσει, δεν θυμάμαι ακριβώς τι είχε νομίζω KLE 500.

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Αυτό που νομίζατε ότι είναι λάδια μπορεί να ήταν πετρελαιο η κάτι άλλο.
    Ή δεν ξέρω τι.

Φρεναριστος σε λαδια, χωρίς abs, με ζεμπεκιες κτλ δεν γίνεται.

hercooligan Το avatar του/της doctoras
    τωρα που η κουβέντα πήγε παπί vs μοτο γιατί δε συμφωνείτε στο οτι το να βολτάρεις εντός πολης μη ότι είδους θετε μηχανάκι παπακι σκουτερ εώς 130kg είναι ευκολότερο και για πολλούς πιο διασκεδαστικό σε σχέση με μοτό / σκουτερ από 200kg και ανω
    και αφήστε την ασφάλεια στα κουτιά
    you rise you fall you're down then you rise again

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Αυτό που νομίζατε ότι είναι λάδια μπορεί να ήταν πετρελαιο η κάτι άλλο.
    Ή δεν ξέρω τι.

Φρεναριστος σε λαδια, χωρίς abs, με ζεμπεκιες κτλ δεν γίνεται.
    Έβαλα πόδι κάτω, περάσαμε πάνω από τα λάδια με εμένα να κάνω το doctor's dangle, αμόλησα το εμπρός φρένο και πάτησα το πίσω, ή μπροστινή ρόδα κύλισε και η «αλάδωτη» μεριά της βρήκε σε άσφαλτο χωρίς λάδια και «τσίμπήσε», αμόλησα το πίσω φρένο, πετάχτηκα από την άλλη μεριά και πάτησα με το άλλο πόδι (δεξί), ταυτόχρονα μαλακά μπροστινό φρένο, ισιώνει, τσαρουχώνω, σταματώ όρθιος 10 πόντους από το κράσπεδο. Μόνο που δεν χειροκροτήσανε..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της buckley
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από kostas777 Προβολή μηνύματος
    έλα μου ντε... πάντως εγώ φαίνεται σε ποιό αναφέρομαι, ελπίζω
    To visa ε ?
    http://www.citroenax.net/history.htm

Ο καφετζης Το avatar του/της teogtp
    Έβαλα πόδι κάτω, περάσαμε πάνω από τα λάδια με εμένα να κάνω το doctor's dangle, αμόλησα το εμπρός φρένο και πάτησα το πίσω, ή μπροστινή ρόδα κύλισε και η «αλάδωτη» μεριά της βρήκε σε άσφαλτο χωρίς λάδια και «τσίμπήσε», αμόλησα το πίσω φρένο, πετάχτηκα από την άλλη μεριά και πάτησα με το άλλο πόδι (δεξί), ταυτόχρονα μαλακά μπροστινό φρένο, ισιώνει, τσαρουχώνω, σταματώ όρθιος 10 πόντους από το κράσπεδο. Μόνο που δεν χειροκροτήσανε..
    https://youtu.be/123tVmQqcyM

Gagourus agamitus Parthenopipitsus!

Moderator
    Τζόκερ έπαιξες μετά;

Σε μία καλή άσφαλτο με σχετικά καλά λάστιχα ο συντελεστής τριβής είναι γύρω στον άσσο.
    Άσφαλτο καθρέπτη ή με παλιά λάστιχα ο συντελεστής μπορεί να πάει στο μισό. Σε βρεγμένη άσφαλτο πάει ακόμα πιο κάτω απ το 0,5. Στο χιόνι είναι κάπου στο 0,1. Στο πάγο πιο χαμηλα και στα λάδια ακόμα χαμηλότερα.
    Επίσης η τριβή ολίσθησης είναι ακόμα μικρότερη της τριβής.

Βάλε τώρα τα παραπάνω σε μία μηχανή σε στροφη, με φρένα που ολισθαίνει επάνω σε λάδια.

Αλλά είμαστε εκτός του όποιου θέματος συζητιέται εδώ. Ας μείνουμε στο γεγονός ότι σε λάδια δεν φρενάρουμε ούτε με βαραντερο.

Από την αρχή φωνάζω ότι εξαρτάται από τον αναβάτη και από τη σχέση που έχει με τη μοτοσυκλέτα. Εδώ μέσα μας προέκυψαν γραφικοί τύποι που δηλώνουν μηχανόβιοι με παπάκι. Δηλαδή ότι την έψαξαν και κατέληξαν στο παπάκι, όχι ότι έχουν και ένα παπάκι. Εδώ έχουμε δει εθνικούς σωτήρες του μοτοσυκλετισμού και αρχιμαστοράτζες της πατέντας, αυτό θα μας πειράξει; Περισσότερο θα με πειράξει μια γκόλτγουϊνγκ γυφτέ ολέ γεμάτη χαϊμαλιά να εκπέμπει Σαλέα.

Έχω έναν φίλο μοτοσυκλετιστή, 1.60 ύψος 150 κιλά. Έχει βγάλει όλα τα μηχανάκια σκραπ. Είχε κάποτε το εργαλείο το Baja 250, σκουπίδι.. τα CB 400 το ίδιο, έχει βρει την υγειά του με το SH300. Το τέλειο μηχανάκι για εκείνον μόνο για εντός και για εκτός μόνο με το κουτί. Δεν θα διαφωνήσω καθόλου μαζί του!

Βάλε τώρα τα παραπάνω σε μία μηχανή σε στροφη, με φρένα που ολισθαίνει επάνω σε λάδια.
    Δεν διαφωνώ καθόλου, απλώς στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν είναι ολόκληρος ο δρόμος γεμάτος λάδια (ή κάτι άλλο που γλυστράει, δεν έχει σημασία). Το πιο πιθανό είναι να πέσουμε σε μια κηλίδα είτε μικρή είτε μεγάλη. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι τετέλεσται. Σκέψου ότι σε κάθε περίπτωση ένα σημείο του ελαστικού έρχεται σε επαφή με τα λάδια και όταν είσαι φρεναριστός και ο τροχός μπλοκάρει, τότε ένα μέρος του δεν έχει έρθει σε επαφή με το λάδι. Όταν το ελαστικό σου έρχεται σε επαφή με το λάδι, αυτό κολλάει επάνω του και σχηματίζει ένα φίλμ, το οποίο σε συνδυασμό με το λάδι στο οδόστρωμα έχει σαν αποτέλεσμα τον μηδενικό συντελεστή τριβής. Αν το λάδι είναι πάνω στο ελαστικό και το ελαστικό γυρνάει σε άσφαλτο χωρίς λάδι, τότε σε κάθε περιστροφή, το λάδι απομακρύνεται από αυτό και σταδιακά αποκτάει πρόσφυση. Δηλαδή νιώθεις σαν να παει να γλυστρήσει και μετά να πιάνει και μετά όλο και λιγότερο μέχρι να καθαρίσει το λάστιχο. Σκέψου λοιπόν ότι ελαφρώς πλαγιασμένος και φρεναριστός, έχει λαδωθει ένα κομμάτι των ελαστικών στο πέλμα τους ελαφρώς προς τα δεξιά (η στροφή ήταν δεξιά) και το μόνο που χρειάζεται είναι να περιστραφούν λίγο, να πλαγιάσει προς τα αριστερά και να πατήσουν σε καθαρό οδόστρωμα.

Τώρα όλα αυτά, να τα υπολογίσει κάποιος σε ένα δευτερόλεπτο, είναι φύσει αδύνατον. Να μην χρειάζεται να τα υπολογίσει είναι φύσει δυνατόν.

Λόττο και τζόκερ παίζω, αλλά τπτ..

Moderator
    Κωστή δεν προσπαθώ να σε βγάλω ούτε τρελό ούτε ψεύτη. Εξ άλλου είπα πως υπό προϋποθέσεις όλα γίνονται.
    Απλά ήθελα να επισημάνω ότι τα φρένα σε λάδια δεν μπορούν να αποτελουν επιχείρημα από καμιά πλευρά διότι πρακτικά* ο συντελεστής τριβής είναι μηδενικός. Είτε με παπί είτε με βαραντερο είναι θέμα συγκιριων, τύχης και εμπειρίας. Οι πιθανότητες πάντως δεν είναι υπέρ μας. Πόσο μάλλον να μιλάμε για το ποιο κάνει το ασφαλέστερο φρενάρισμα σε λάδια.

*Στην ουσία είναι ελάχιστα πάνω απ το μηδέν και μειώνεται ακόμα περισσότερο όταν αρχίζει η ολίσθηση.

Κωστή δεν προσπαθώ να σε βγάλω ούτε τρελό ούτε ψεύτη. Εξ άλλου είπα πως υπό προϋποθέσεις όλα γίνονται.
    Κουβέντα κάνουμε αδερφέ, εγώ πρώτος είπα ότι δεν κατάλαβα πως έγινε και ότι ήμουν κωλόφαρδος, αλλά ότι υπάρχει και μια λογική εξήγηση, αλλιώς θα κέρδιζα το γαμωτζόκερ

Αλλά τι θα πάθαινα αν είχα ABS; (let the flame wars begin )

Παλαιό μέλος Το avatar του/της zopas
    Τι εισαστε εσεις ρε μερικοι δω..αμαανν!!..να φατε τον αλλον με μαχαιροπηρουνα χωρις λογο κιολας....δεν ειπαμε η ασφαλτος καλυμμενη με γρασσολαδα παντου και οι ταδε μηχανες κανουνε παρτυ, οι άλλες σκοτώνονται...στο πολύ και κρυφο λαδι στη βροχη ολοι είναι κατω...εγω μιλησα για τις συνήθεις κηλιδες που ολοι βλέπουμε κατω και αν εινα φρεσκια μπορει να σε βγαλει από την πορεια σου λιγο ενώ φρεναρεις, τις συνήθεις καθημερινες καταστασεις, δεν ειπαμε για τονους γρασσολαδα που κολυμπάει καποιος..ελεος...

Ένα παπακι εχει πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να παει βολτα bye bye σε γλιστερο( να το πουμε ετσι μηπως και ξεκολλησουν καποιοι) δρομο, από ότι ένα βαρυτερο μηχανακι με abs και ηλεκτρονικα...παθων πολλακις..τι γραφετε λοιπον σεντονια σε επιπεδο μεταφυσικης;..συζητηση κανουμε..ελεος..

τον τερενς δεν ακουω όμως τωρα τελευταια και ανησυχω....χα,χα,χα,χα,χα...
    Κανε το καλο..ριξτο στο γυαλο...that's the law..

@@ μαστορας Το avatar του/της Bob_o_mastoras
    Εκτός φυσικά και αν κάποιος έχει βαραντερο. Όσο το βαραντερο είναι σε κίνηση δε το διέπουν οι νόμοι της φυσικής.
    Mια χαρα το διεπουν. Απλα, αυτο που θα συμβει ειναι να γλιστρισει η Γη κατω απο το Βαραντερο και οχι το αντιστροφο (λογω μαζας) με αποτελεσμα το τελευταιο να μεινει σταθερο.

MADE IN JAPAN 日本製

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    Παπί πήρα από Χαλάνδρι για να πάω Αγία Παρασκευή. Άπαξ. Γιατί έπρεπε να πάω από συνεργείο στην αντιπροσωπεία να πάρω μιά μπουζόπιπα και να γυρίσω και δεν είχαν τίποτα άλλο. Δεν θα το ξανακάνω ποτέ. Καλά, επειδή το ποτέ είναι βαριά λέξη, θα πρέπει να μην έχω καμμία εναλλακτική και να ΠΡΕΠΕΙ να το κάνω γιατί... είπαμε, πρέπει.

Για τα λοιπά, επειδή τα γραπτά μένουν και η παραπληροφόρηση δεν είναι δική μου ειδικότητα όπως φαίνεται...

Θα σε βόλευε να αγορεύεις χωρίς αντίρρηση, όπως έκανες στην τάξη τόσα χρόνια; Πολύ όμως. Καλωσόρισες στον έξω κόσμο, εκεί όπου οι άνθρωποι έχουν εμπειρία, γνώση και γνώμη και κατ' επέκταση άποψη.

ΡΕ ΦΙΛΕ

Εγώ ασχολούμαι με τα παπάκια κι εσύ με το αν
    ΗΜΟΥΝ ΚΑΛΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ..??
    Ε...αυτό με ξεπερνάει,δεν μπορώ να σε συναγωνιστώ.

Και για να μη γίνονται παρεξηγήσεις ο τίτλος που θα έπρεπε να μπει στην κουβέντα και το ξαναέγραψα είναι...

ΠΑΠΙ VS ΣΚΟΥΤΕΡ ΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΗ ΟΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ..??

Θέμα μοτό δεν έθεσα,απλά απάντησα, παρότι πιστεύω ότι με το παπάκι μου κυκλοφορώ πολύ πιο ασφαλής στην πόλη ακόμα και από τη μοτό του Ρόσσι αν είχα...!!!
    Τελευταία τροποποίηση από irinia; 11/04/2017 στις 01:50.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της teo_g7
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από irinia Προβολή μηνύματος
    ΡΕ ΦΙΛΕ

Θέμα μοτό δεν έθεσα,απλά απάντησα, παρότι πιστεύω ότι με το παπάκι μου κυκλοφορώ πολύ πιο ασφαλής στην πόλη ακόμα και από τη μοτό του Ρόσσι αν είχα...!!!
    Ε ναι...Τωρα μάλιστα!
    Κλείδωμα και μεταφορά στο hall of fame μ@/€να admins εδώ και τώρα!!!!

Παρόμοια θέματα

1. Mega Scooter VS ON/OFF
    από partakiasss στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 23
    Τελευταίο μήνυμα: 13/06/2015, 11:57
  2. Honda CBF 600 vs Suzuki GSF 650 S (ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ!)
    από tkata στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 21/04/2012, 15:41
  3. Scooter vs Παπί (Την γνώμη σας)
    από Stavrosqq στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 18/04/2011, 01:03
  4. Piaggio MP3 vs scooters τύπου beverly, t-max ktl
    από Nyor στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 23
    Τελευταίο μήνυμα: 12/05/2009, 19:44
  5. Κατανάλωση: Scooter vs Παπιού!
    από thanar στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 12/10/2007, 10:41

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •