MADE IN JAPAN 日本製
Πριν βαρέσουμε την πρωινή μας με τα Ducati ελέγχουμε ότι το βίντεο αφορά αληθινό πρόβλημα κατασκευής και όχι χαζομάρα κάποιου "μάστορα" που αλλάζοντας τα λάδια χάλασε τις βόλτες από τις βίδες του καπακιού του φίλτρου λαδιού, όπως είπε ο ιδιοκτήτης της μοτοσικλέτας στο βίντεο.
Καλημέρα σας.
ΤΕΛΙΚΑ ................
Φλάντζες έχουν τα Ντουκάτι..??
Ή βάζουμε φλαντζόκολλα και σφίγγουμε τρελά τις βίδες
μέχρι να δούμε να ξερνάει την κόλλα..??
Πάντως οι βόλτες από το φίλτρο λαδιού για να χαλάσουν...???
Λίγο χλωμό το βλέπω,ας μας πούνε την άποψη τους και οι ειδήμονες.
Αυτά με το χέρι τα βάζουν και με το χέρι τα σφίγγουν,
άντε και λίγο με το κλειδί με την αλυσίδα,..... τι έκανε ο άνθρωπος..??
Αφάνα ξέρεις ότι το σπαμ μου αρέσει. Η κακία για την κακία με έχει κουράσει.
Αμυρου, μεχρι ποιο σημειο ειδες το video..??
Ο μαν λεει οτι διαλυθηκαν τα πασα στο καρτερ. Οι βιδες μια χαρα ηταν. Απλα αναφερει στηνβ αρχη οτι οταν ειχε παει στο μαστορα για αλλαγη λαδιωνΕ οι βιδες του ειχαν φανει λιγο λασκα αλλα οχι απο μπινια του μαστορα.
MADE IN JAPAN 日本製
Ναι ΟΚ, του χάλασε τα πάσα άχρηστος μάστορας και φταίει το Ducati.
Κι εμένα μου έχει χαλάσει πάσα άχρηστος μαστορας στο καπακι του φίλτρου λαδιού στο SR500 του 81 που είναι κανονικά άθραυστο. Στο ίδιο μου είχαν χαλάσει πριν 25 χρόνια και τα πάσα του γραναζιού κίνησης λόγω αερόκλειδου.
Τι λέγαμε? Α ναι. Ολα τα μηχανάκια χαλάνε αν δεν ξερει τι του γίνεται αυτός που τα συντηρεί.
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
Δηλαδή για να καταλάβουμε και οι χαζοί χαμουτζήδες, το πήγε για αλλαγή λαδιών. Που ως τότε ήταν όλα καλά. Το πήρε πίσω και... "ήταν λίγο λάσκα οι βίδες". Αλλά το πήρε βόλτα. Και του πέταξε τα σωθικά στην εθνική. Μιά χαρά. Το αν βλέπεις ΛΑΣΚΑ τις βίδες στο φίλτρο και φεύγεις να το σχολιάσουμε; Ε εντάξει όλοι αυτό θα έκαναν (not).
Και καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι οι βίδες ήταν καλές (που δηλαδή ποιός έφερε αντίρρηση) αλλά τα πάσα δεν ήταν (λογικό - ανάμεσα στο σίδερο και στο αλουμίνιο τι λες να χαλάσει αν παρασφίξεις) και ΔΕΝ ήταν μπινιά του μάστορα, φταίει το εργοστάσιο. Γιατί σου φαίνεται λογικότερο το να χάλασε από το εργοστάσιο το σπείρωμα που ήταν ΟΚ μέχρι την αλλαγή και όχι από κακοτεχνία στην αλλαγή λαδιών, που δεν ήταν ΟΚ μετά την αλλαγή.
Το ότι θα βάλει μισό πόντο πιο μακριές βίδες και θα καλύψει το κενό με ροδέλες εξωτερικά, αυτό πως σου φαίνεται, για να κρίνουμε και το IQ του ιδιοκτήτη/μαστροχαλαστή...
Πάντως αν πας σε επίσημο/εξουσιοδοτημένο service και σου γαμήσουν το μηχανάκι, φταίει (κατ'επέκταση) και η εταιρία.
Edit: εγώ πάντως θαυμάζω ότι ο τύπος έχει τόσο καινούργια και ακριβή μοτοσυκλέτα και δεν κολώνει να κάνει μόνος του επισκευή με τέτοιο τρόπο.
Μπομπ, ο αμερικλανος λέει σε κάποια στιγμή ότι ο μάστορας του έκανε την ματσακονια.
Ότι δεν μπορεί να βάλει χελικοηλ λόγο στριμοκωλιασματος και αποφάσισε να ανοίξει μεγαλυτερης διαμέτρου σπείρωμα.
Gagourus agamitus Parthenopipitsus!