Σελίδα 89 από 155 ΠρώτοΠρώτο ... 3979848586878889909192939499139 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1.321 έως 1.335 από 2315

Θέμα: Μια βοηθεια απο κομπιουτεραδες...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της macdeath_s
    Τα φώτα σας από όποιον σχετικό...

Προσπαθώ να τερματίσω FTP CAT6Α (δοκίμασα και CAT6 αν και επί του θέματος δεν έχει απολύτως καμία διαφορά) στο πριζάκι που βλέπετε στη φωτό. Συνήθως χρησιμοποιώ το χάλκινο σιδεράκι για γείωση και φροντίζω να ακουμπάει στο RJ45 ή να το βιδώνω σε κάποια βίδα εφόσον μιλάμε για patch panel.

Στο συγκεκριμένο τώρα παρότι ακολούθησα τις οδηγίες που έχει μέσα (όπου έλεγε να βάζεις το foil στην αντίστοιχη υποδοχή που φαίνεται) η γείωση δεν περνάει το certification με τπτ. Δοκίμασα να βάλω το συρματάκι όπου κατέβασε η γκλάβα μου αλλά χωρίς απολύτως καμία τύχη.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	IMG_2083.jpg 
Προβολές:	110 
Μέγεθος:	70,0 KB 
ID:	381949

Όνομα:	IMG_2084.jpg 
Προβολές:	111 
Μέγεθος:	80,6 KB 
ID:	381950

Όνομα:	IMG_2085.jpg 
Προβολές:	111 
Μέγεθος:	76,0 KB 
ID:	381951

φανταζομαι ή το καλωδιο σου θα φταιει, ή το πριζακι.
    Τι μαρκα ειναι και τα δυο?
    Το patch κορντ που βλεπω εκει (το χειροποιητο) περναει το certification αν εχεις εκτος το πριζακι?

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από borbos Προβολή μηνύματος
    φανταζομαι ή το καλωδιο σου θα φταιει, ή το πριζακι.
    Τι μαρκα ειναι και τα δυο?
    Το patch κορντ που βλεπω εκει (το χειροποιητο) περναει το certification αν εχεις εκτος το πριζακι?
    Δεν ξέρω τι μάρκα είναι. Power green νομίζω... To θέμα δεν είανι το certification αλλά ότι δεν γειώνει στο πριζάκι με τπτ.

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από macdeath_s Προβολή μηνύματος
    Δεν ξέρω τι μάρκα είναι. Power green νομίζω... To θέμα δεν είανι το certification αλλά ότι δεν γειώνει στο πριζάκι με τπτ.
    Δοκίμασε με ενα πολύμετρο να δεις αν κλείνει κύκλωμα και μετά μέτρα αντίσταση μήπως έχει πουθενά οξείδωση και ανεβαίνει η αντίσταση οπότε και δεν περνάει στον πιστοποιητή.
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Δεν έχω πολύμετρο αλλά δοκίμασα και άλλα πριζάκια αλλά δεν.

The Tech guy Το avatar του/της George_Sp
    εφόσον δεν παίζει πολύμετρο δύσκολα τα πράγματα. μπορεί το θέμα σου να είναι και στην άλλη άκρη.

δε βάζεις μια γενικότερη φώτο της κατάστασης από point σε point και τί μεσολαβεί;

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από George_Sp Προβολή μηνύματος
    εφόσον δεν παίζει πολύμετρο δύσκολα τα πράγματα. μπορεί το θέμα σου να είναι και στην άλλη άκρη.

δε βάζεις μια γενικότερη φώτο της κατάστασης από point σε point και τί μεσολαβεί;
    Δεν μπορώ να βγάλω φωτό τώρα γιατί είναι δουλειά εξωτερική. Δεν έχει νόημα όμως νομίζω. Ποιά άλλη άκρη ?

Κάνω το εξής. Έχω καλώδιο patch να μου δείχνει ΟΚ γείωση. Τερματίζω μια μεριά άλλου καλωδίου στην πρίζα (με LSA) και την άλλη μεριά του σε RJ45 FTP και δεν δείχνει τη γείωση. Αν κάνω ακριβώς το ίδιο στο patch panel όλα είναι κομπλέ.

Δεν μπορώ να βγάλω φωτό τώρα γιατί είναι δουλειά εξωτερική. Δεν έχει νόημα όμως νομίζω. Ποιά άλλη άκρη ?

Κάνω το εξής. Έχω καλώδιο patch να μου δείχνει ΟΚ γείωση. Τερματίζω μια μεριά άλλου καλωδίου στην πρίζα (με LSA) και την άλλη μεριά του σε RJ45 FTP και δεν δείχνει τη γείωση. Αν κάνω ακριβώς το ίδιο στο patch panel όλα είναι κομπλέ.
    προφανώς όχι στην άλλη άκρη του καλωδίου

τη γενικότερη φωτό τη λέω για να δούμε μήπως ξεφεύγει κάτι που είναι μπροστά στα μάτια σου. όλοι το χουμε πάθει.

προφανώς όχι στην άλλη άκρη του καλωδίου

τη γενικότερη φωτό τη λέω για να δούμε μήπως ξεφεύγει κάτι που είναι μπροστά στα μάτια σου. όλοι το χουμε πάθει.
    θα βάλω οκ αν και δεν νομίζω... Σκέψου ότι αυτό που θα βάλω ουσιαστικά είναι ένα καλώδιο που από τη μία θα τερματίζει σε RJ45 και από την άλλη στο πριζάκι με LSA. Και @@

άλλα μπριζάκια της ίδιας μάρκας και πιθανότατα της ίδιας παρτίδας?? Έχω φάει πριν χρόνια ήττα σοβαρή με μια παραλαβή Λεγκράντ. Δεν περνούσαν πιστοποίηση με τπτ, κόντεψα να πηδήξω από τον 3ο όροφο. Και πήραμε κάτι άλλες μαλ@κίες χύμα από καλάθι της "λαϊκής" και δούλεψαν άψογα. Νομίζω ακόμα αυτά δουλεύουν στο συγκεκριμένο κτήριο. Ξέρω 'γω δεν κάνεις μια απόπειρα με άλλα ??

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από vaska Προβολή μηνύματος
    άλλα μπριζάκια της ίδιας μάρκας και πιθανότατα της ίδιας παρτίδας?? Έχω φάει πριν χρόνια ήττα σοβαρή με μια παραλαβή Λεγκράντ. Δεν περνούσαν πιστοποίηση με τπτ, κόντεψα να πηδήξω από τον 3ο όροφο. Και πήραμε κάτι άλλες μαλ@κίες χύμα από καλάθι της "λαϊκής" και δούλεψαν άψογα. Νομίζω ακόμα αυτά δουλεύουν στο συγκεκριμένο κτήριο. Ξέρω 'γω δεν κάνεις μια απόπειρα με άλλα ??
    Το θέμα δεν είναι η πιστοποίηση, κακώς την ανέφερα, δεν έχω φτάσει καν εκεί. Η γείωση είναι που δεν φαίνεται στο πριζάκι ακόμη και με verifier αν τεστάρω και όχι με certifier. Αν κάνω την ίδια διαδικασία με το patch panel γειώνει κανονικά...

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις και το ενδιαφέρον πάντως

Καμιά φορά η λύση είναι απλή και κοιτάμε το πιο απίθανο. Να φανταστώ οτι έχεις δοκιμάσει και με διαφορετικό καλώδιο cat6 αλλά και με άλλο σακουλάκι με RJ45. Μου χει τύχει να πάρω κάτι RJ45 κλιπακια από ένα μαγαζί σε ώρα ανάγκης και όταν πήγα να τα χρησιμοποιήσω δεν έσφιγγαν σωστά σε σημείο να λέω οτι έφταιγε το εργαλείο πρεσαρίσματος.

δεν αποκλείεται πάντως και η αστοχία υλικού στο πριζάκι της φωτογραφίας που έχεις ανεβάσει.

Το θέμα δεν είναι η πιστοποίηση, κακώς την ανέφερα, δεν έχω φτάσει καν εκεί. Η γείωση είναι που δεν φαίνεται στο πριζάκι ακόμη και με verifier αν τεστάρω και όχι με certifier. Αν κάνω την ίδια διαδικασία με το patch panel γειώνει κανονικά...

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις και το ενδιαφέρον πάντως
    κάτσε ρε μισό, θες να τσεκάρεις γείωση και την μία συνδέεις καλώδιο με πατς πάνελ και μπριζάκι και βλέπεις γείωση, ενώ στην άλλη περίπτωση συνδέεις καλώδιο με μπριζάκι στον αέρα (?) και δεν βλέπεις γείωση. Αυτό λες??

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από vaska Προβολή μηνύματος
    κάτσε ρε μισό, θες να τσεκάρεις γείωση και την μία συνδέεις καλώδιο με πατς πάνελ και μπριζάκι και βλέπεις γείωση, ενώ στην άλλη περίπτωση συνδέεις καλώδιο με μπριζάκι στον αέρα (?) και δεν βλέπεις γείωση. Αυτό λες??
    δεν τον έχω για τόσο ζαλισμένο να έχει το πριζάκι στον αέρα :P

Καμιά φορά η λύση είναι απλή και κοιτάμε το πιο απίθανο. Να φανταστώ οτι έχεις δοκιμάσει και με διαφορετικό καλώδιο cat6 αλλά και με άλλο σακουλάκι με RJ45. Μου χει τύχει να πάρω κάτι RJ45 κλιπακια από ένα μαγαζί σε ώρα ανάγκης και όταν πήγα να τα χρησιμοποιήσω δεν έσφιγγαν σωστά σε σημείο να λέω οτι έφταιγε το εργαλείο πρεσαρίσματος.

δεν αποκλείεται πάντως και η αστοχία υλικού στο πριζάκι της φωτογραφίας που έχεις ανεβάσει.
    Ναι δοκίμασα άλλο καλώδιο.

Παρόμοια θέματα

1. μια βοηθεια απο τους εμπειρους
    από neos mixanovios στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 16/10/2009, 16:07
  2. Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 19/08/2008, 22:14
  3. Μια βοήθεια για Kawasaki
    από tidime στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 09/09/2004, 14:15