Καλησπέρα,
την Κυριακή 23/07 (better late than never) έκανα στο Riding School το personal μάθημα που κέρδισα στην κοπή της πίτας του forum κι ευχαριστώ πολύ γιαυτό.
Πέρασα τις εξετάσεις για δίπλωμα Α τέλη Ιουνίου, μου ήρθε κι η μοτοσυκλέτα δώρο (Kawasaki Ninja 250), την κλειδωσα ωραία - ωραία και τώρα περιμένω να πάρω στα χέρια μου το ροζ καρτελάκι. Όπως καταλαβαίνετε, ο ενθουσιασμός που επιτέλους έμαθα να οδηγώ, καταπιέστηκε κι η ανυπομονησία αυξήθηκε.
Όλο αυτό το διάστημα, όση είναι η θεωρία που έχει μαζευτεί στο κεφάλι μου, άλλες τόσες είναι κι οι αγχωτικές και δυνητικά επικύνδινες καταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί στο μυαλό μου, παρ’ όλο που η εκπαίδευσή μου θεωρώ ότι ήταν κάτι παραπάνω από άρτια. Σε αυτό το σημείο ευχαριστήσω και την Ιωάννα (jarv) που μου σύστησε τον δάσκαλο μου, ο οποίος ειναι του χώρου και μέσα στο πλαίσιο των υποχρεωτικών μαθημάτων για την απόκτηση του διπλώματος, με θωράκισε με πολύ σημαντικές πληροφορίες όπως θέση πάνω στη μοτοσυκλέτα, βλέμμα και οδηγική συμπεριφορά, κάτι που από ο,τι κατάλαβα, δυστυχώς, δεν γίνεται από όλους τους εκπαιδευτές. Αλλά από την θεωρία στη πράξη και την οδήγηση στον έξω κόσμο, πρέπει να περιμένω 800 χρόνια (1 ½ μήνα +) μέχρι να εκδοθεί το δίπλωμα.
Και ήρθε η ώρα να ευχαριστήσω το Riding School, κυρίως για την υπομονή και την επιμονή του εκπαιδευτή ώστε να αφαιρέσει ένα μέρος του φόβου και της ανησυχίας που με διακατείχε ώστε η οδήγηση να αρχίσει να γίνεται απόλαυση. Κι όταν λέω φόβο, δεν εννοώ τον φόβο που φυλάει τα έρημα, αλλά τον υπερβολικό φοβο που σε οδηγεί σε λάθη.
Το μάθημα λοιπόν, με πήγε ένα βήμα παραπέρα σε κάποια πολύ σημαντικά κομμάτια της θεωρίας, όπως θέση πάνω στη μοτοσυκλέτα, βλέμμα, στροφές και φρενάρισμα, να αποβάλλω ένα μεγάλο μέρος της ανησυχίας μου για αυτά, να ακούσω τις διορθώσεις και τα σχόλια, να αισθανθώ μεγαλύτερη σιγουριά και φυσικά να οδηγήσω την μοτοσυκλέτα μου και να το ευχαριστηθώ.
Τέλος, να ευχαριστήσω και τα δύο μικρά από το Junior Academy για το τσάι που με κέρασαν.
.... κι ένα μικρό φωτορεπορτάζ
Στην αρχή ..
Στο τέλος ..