Σελίδα 109 από 155 ΠρώτοΠρώτο ... 95999104105106107108109110111112113114119 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1.621 έως 1.635 από 2315

Θέμα: Μια βοηθεια απο κομπιουτεραδες...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της thunder ace
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από George_Sp Προβολή μηνύματος
    θα σου πω τη συνταγή ενός φίλου αντίστοιχου γκρινιάρη που δεν ικανοποιείται με τίποτα. μου βγάζει το λάδι τι λάπτοπ να πάρει......σκέφτεται το οικονομικό, ανεβάζει μπατζετ κατεβάζει...ξαναψάχνεται...2μήνες μετά ακόμα ψάχνεται και τελικά παίρνει το ακριβότερο σουπερντουπεργουαου γιατί ξέρει οτι αν δε πάρει το καλύτερο θα έχει λόγο να γκρινιάζει πάλι.

κάνει το ίδιο και στα μηχανάκια του και γενικά σε ότι αγοράζει
    Για τον Αμιρου λες,τσι; μη κρυβεσαι

The Tech guy Το avatar του/της George_Sp
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από thunder ace Προβολή μηνύματος
    Για τον Αμιρου λες,τσι; μη κρυβεσαι
    τσου αλλά γράφει και εδώ μέσα μια στο τόσο

Παλαιό μέλος Το avatar του/της virus
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από vaska Προβολή μηνύματος
    Η αλήθεια είναι πως έχω καιρό να πιάσω μεγάλο ΑΡ αλά και πάλι δεν το θυμόμουνα ότι ανεβάζουν τόσο ψηλά τάση τα τροφοδοτικά τους. Ανάποδα να με κρεμάσεις τα 20v θυμάμαι.

εγω στα ορθια μια χαρα τα θυμαμαι τα 220v
    Γιαννης

Παλαιό μέλος Το avatar του/της thunder ace
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από thunder ace Προβολή μηνύματος
    Για τον Αμιρου λες,ετσι; μη κρυβεσαι

Καλησπέρα, ένα σεντονάκι με το πρόβλημα που αντιμετωπίζω:

Έχω εδω και χρόνια ένα συστημάκι που αποτελείται από:
    Asus Maximus formula x38
    Intel Q6600 g0 ( ψύξη thermlright ultra extreme με 2x120άρια fans)
    Xfx 8800gts
    4x2gb sticks corsair dominator 8500
    PSU seasonic 650W
    3x sata HDD, 2x ssd, μια κάρτα usb3, 1 dvdrw

Το οποίο έτρεχε ικανοποιητικά από το 2008 με ελαφρό o/c με fsb 333 και λογικά ρεύματα/θερμοκρασίες. Τις προάλλες παρατήρησα πως οι θερμοκρασίες εχουν ανέβει σχετικά (CPU 45-50 idle, 65+ με load) μιας και χρόνο με το χρόνο όλο και κάτι προσέθετα (hdd, κάρτες κλπ) χωρίς να τακτοποιήσω το κουτί.

Ειπα να το συμμαζέψω, να καθαρίσω την θερμοαγωγιμη πάστα, να ξαναβάλω κλπ.
    Αφού το συμμάζεψα λοιπόν, το ξαναστηνω και δεν έκανε post, δούλευε συνεχώς όλα τα fans στο φουλ κλπ. Μετά από clr cmos, μπαταρίες, συνδέσεις-αποσυνδέσεις έφτασα στο εξής:

παιζει ΜΟΝΟ με το ένα stick (οποιοδήποτε όμως απο τα 4) ΜΟΝΟ στη θέση B1 (το δεύτερο μπλε στην asus). Με το που βάλω άλλο stick πάνω (στη θέση A1 πχ οπως προτείνει η asus για ζεύγος) δεν κάνει post.
    Αυτά που δοκίμασα ειναι τα παρακάτω:
    1) BIOS Default ολα
    2) bios default, ram στα 800 δηλωμένη
    3) CPU default και ram στα 1066 με voltage 2.04-2.12 (true στο HWINFO απο 2.08 έως 2.16-τα στικάκια θέλουν 2.1)
    4) το παλιό setup για o/c στα 3Ghz αλλά με NB ανεβασμένο στα 1.41 απο 1.37
    5) διάφορα setup που βρήκα για ρεύματα κλπ στο net για 3.2-3.4 αλλά με το fsb στα 333 (ώστε να δω αν δεν επαρκούν πλεον τα ρεύματα)
    6) εχω ξεμείνει απο ιδέες.....

Μόλις βάλω 2 dimms και πάνω, απλά ανοίγει, δουλεύουν οι ανεμιστήρες, ολα τα led πράσινα, το led hdd διαβάζει για λιγο και μετά σβήνει...και μένουν όλα ετσι χωρις post.

Υπόψην, με 1 stick στη θέση B1 παιζει μια χαρά, θερμοκρασίες idle 35/ max 60.

Plz ιδέες;;; ειναι ακόμα αξιόμαχο συστήματάκι για αυτα που κάνω και τα -6gb ram μου λείπουν...

3 σενάρια από το απλούστερο στο πιο σύνθετο
    Σκόνη στο slot κατά το κούμπωμα ξεκούμπωμα των parts.

Ή παράσφιξες την ψύκτρα και στράβωσε η μητρική τραυματίζοντας τα pcb trails που πάνε στα dimms, ή ο Internal Memory Controller (IMC) του 6600 την άκουσε λόγω πολλών ετών με overclock και πειραγμένα ρεύματα. Ποντάρω περισσότερο στο 1ο.
    Πάμε λοιπόν.

Ρίξε ένα φύσημα και στα memory slots. Αν εχεις και πινελάκι μαλακό προσεκτικά περνάς από πάνω χωρίς να κόψεις καμιά τρίχα μέσα στις χαρακιές.
    Αν λύθηκε ez pez lemon squeezy. Αν όχι continue reading

Ξεκίνα να ξεσφίγγεις στροφή στροφή και σε διαγώνιο τις βίδες στην Thermalright προσεκτικά ενώ παράλληλα έχεις ανοιχτό στο bios τη καρτέλα θερμοκρασιών. Εντός bios έχεις ένα cpu load περί το 40-50% οπότε όταν ξεσφίξεις σε σημείο που η θερμοκρασία θα ξεκινήσει να ανεβαίνει δυσανάλογα ξανασφίγγεις μισή στροφή κάθε βίδα μέχρι να πατήσει ξανά σωστά και να σταθεροποιηθεί η θερμοκρασία.

Αν μετά το παραπάνω σβήσεις το μηχάνημα και τα slot δουλέψουν σωστά τη γλίτωσες φθηνά και προσοχή από δω και πέρα στο σφίξιμο.

Αν πάλι δεν βγει άκρη ξήλωμα την UltraExtreme και προσεκτικό βγάλσιμο του επεξεργαστή. Παίζει να σου πέρασε θερμοαγώγιμη κάτω ή περιμετρικά από τα πινάκια ή να έκατσε ελάχιστη μέσα στο socket. Λίγο βαμβάκι σε ένα ψιλό τσιμπιδάκι για τα φρύδια και προσεκτικό καθαρισμό χωρίς να τραυματίσεις-λυγίσεις pins.

Τελευταίο σενάριο κατά την αλλαγή των parts να μην έκανες καθαρή δουλειά ώστε να αποκλείσεις στατικό ηλεκτρισμό ή καμιά κατσαβιδιά που δε φαίνεται πάνω στο pcb.

Thanks.
    Για αρχή τον στατικό τον αποκλείω μιας και "γειωνομουνα" πάντα στο κουτί πριν πιάσω κάτι φυσικά αφού είχαν αποφορτίσει πυκνωτές κλπ.
    Σκόνη στα slots λίγο δύσκολο μιας και το φύσηξα καλά και με το μάτι σε φως δεν φάνηκε κάτι, είναι όμως ένα ενδεχόμενο.
    Θα δοκιμάσω το ξεσφίγμα της thermalright...
    Για θερμοαγωγιμη στην CPU το βλέπω πολύ χλωμό καθώς έκανα την διαδικασία 2 φορές (καθάρισμα-πάστα) βάζοντας ποσότητα φασολιού και δεν είχε εκτός CPU.
    Το άλλο που δεν είδα προσεκτικά και το σκέφτομαι είναι για κανένα στραβό pin στο socket.
    Όποτε, πρώτα δοκιμή της ψύκτρας και μετά socket

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από xaotikos Προβολή μηνύματος
    Thanks.
    Για αρχή τον στατικό τον αποκλείω μιας και "γειωνομουνα" πάντα στο κουτί πριν πιάσω κάτι φυσικά αφού είχαν αποφορτίσει πυκνωτές κλπ.
    Σκόνη στα slots λίγο δύσκολο μιας και το φύσηξα καλά και με το μάτι σε φως δεν φάνηκε κάτι, είναι όμως ένα ενδεχόμενο.
    Θα δοκιμάσω το ξεσφίγμα της thermalright...
    Για θερμοαγωγιμη στην CPU το βλέπω πολύ χλωμό καθώς έκανα την διαδικασία 2 φορές (καθάρισμα-πάστα) βάζοντας ποσότητα φασολιού και δεν είχε εκτός CPU.
    Το άλλο που δεν είδα προσεκτικά και το σκέφτομαι είναι για κανένα στραβό pin στο socket.
    Όποτε, πρώτα δοκιμή της ψύκτρας και μετά socket

Δεν μπορείς να έχεις στραβό πιν στο σόκετ και να μπουτάρει το μηχάνημα με την μία μνήμη. Μάλλον γειά σας ο κοντρόλερ της μνήμης (αρκετά συνηθισμένο σε πολυετίας Asus.
    Επίσης δεν γίνεται να παρασφίξεις οποιοδήποτε επώνυμο CPU Cooler γιατί έχουν τέρματα οι βίδες γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο. Αν συμβαίνει με το σφίξιμο του cpu cooler να κάνει κουλά, υπάρχει σπάσιμο του κυκλώματος πάνω στο pcb. Στα 25+ χρόνια που είμαι στον χώρο μόνο μία φορά μου έχει τύχει και την πάθαινε όταν μοντάριζα το boar στο κουτί. Μόλις λασκάριζα μία βίδα όλα καλά, μόλις την έσφιγγα πέθαινε. Και είχε δημιουργηθεί από λαλακία του κατόχου που προσπάθησε να το παίξει μάστορας. Το PCB είναι αρκετά εύκαμπτο και οι πίστες αντέχουν αρκετή στρέβλωση

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από George_Sp Προβολή μηνύματος
    Εντός bios έχεις ένα cpu load περί το 40-50%
    Αν και δεν το έχω μετρήσει ποτέ, το θεωρώ υπερβολή να φτάνει στο 50% η cpu σε κατάσταση σχεδόν idle. Κάτω από 10% θα έλεγα αν με ρωτούσαν. Και πάλι λέω δεν το έχω μετρήσει ποτέ, αν το ξέρεις σίγουρα, πάσο (θα με ενδιέφερε να διαβάσω κάτι σχετικό)
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Live2ride
    Ξεσυνδεσε τα πάντα απο την μητρική, άσε μόνο πληκτρολόγιο πάνω και παιξε με τις μνήμες.
    Στο slot που παίζει η μνήμη κανετες ολες memtest να δεις αν έχει κάποια πρόβλημα.
    Αν πάλι δεν, δοκίμασε να ξανα φλασαρεις το bios η να βάλεις παλιότερη η νεότερη έκδοση.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από vaska Προβολή μηνύματος
    Αν και δεν το έχω μετρήσει ποτέ, το θεωρώ υπερβολή να φτάνει στο 50% η cpu σε κατάσταση σχεδόν idle. Κάτω από 10% θα έλεγα αν με ρωτούσαν. Και πάλι λέω δεν το έχω μετρήσει ποτέ, αν το ξέρεις σίγουρα, πάσο (θα με ενδιέφερε να διαβάσω κάτι σχετικό)
    Έχει μετρηθεί με αισθητήρα θερμοκρασίας χωνευτό σε custom μπλοκ υδρόψυξης. Και λέω για 40-50% γιατί έγινε σύγκριση με την ίδια θερμοκρασία που έδινε ένα stress test εντός windows σε διαφορετικά πσοοστά loading. Οι θερμοκρασίες που ταυτίστηκαν ήταν για ποσοστό 40-50% cpu load. Δεν έχω κάτι σε λινκ να σε παραπέμψω αλλά λογικά σε overclocking fora θα βρεις αντίστοιχες αναφορές

Windows 10, κάποιες φορές κολλάει το PC και το μόνο που κινείται είναι το ποντίκι.
    Και format έκανα πάλι τα ίδια.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της macdeath_s
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από macdeath_s Προβολή μηνύματος
    Thanks για την απάντηση. Έχω τις αντίστοιχες λειτουργίες στο Linkrunner (Fluke) αλλά ήμουν σε άλλο project και δεν το χα μαζί.

Βασικά τώρα περνάμε καλώδια (όχι εμείς φυσικά αλλά οι contractors ) και το AP όπως έγραψα δούλευε μόνο όταν το συνέδεες απευθείας πάνω στο switch. Το καλώδιο όμως πέρναγε κανονικά πιστοποίησης (Ideal Lantek κάτι ο πιστοποιητής)
    Λύθηκε το μυστήριο. Δεν ήταν γειωμένο το συγκεκριμμένο ρακ και για αυτό δεν δούλευε το AP. Κουλό, πρώτη φορά που το βλέπω και ακόμη πιο περίεργο ήταν ότι το καλώδιο αυτό καθαυτό δεν ήταν STP... Τεσπα ελύθη πάμε παρακάτω...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από macdeath_s Προβολή μηνύματος
    Λύθηκε το μυστήριο. Δεν ήταν γειωμένο το συγκεκριμμένο ρακ και για αυτό δεν δούλευε το AP. Κουλό, πρώτη φορά που το βλέπω και ακόμη πιο περίεργο ήταν ότι το καλώδιο αυτό καθαυτό δεν ήταν STP... Τεσπα ελύθη πάμε παρακάτω...
    Πρωτη φορα ακουω κατι τετοιο...

Update:
    Δοκίμασα να κάνω 2-3 restart και μετά να βαλω άλλο ενα στικάκι στο A1 αλλα παλι δεν.
    Τελικά ξαναεβγαλα ψύκτρα/CPU να τσεκάρω για pins.
    Οπως φαινεται στα συνημμένα βρήκα ενα λιιγο στραβομένο και προσπάθησα να το φέρω κάπως.
    Ξανά κούμπωσα, εβαλα πάστα. Δοκίμασα 1 στικάκι στο b1 για να βεβαιωθώ οτι δεν χάλασα κατι, οκ.
    Εβαλα δεύτερο στο b2. ΟΚ.
    Απο εκει και περα οτι και να βαλω σε a1/a2 δεν κανει post.
    Τουλάχιστον τώρα εχω 4gb...

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	IMG_1844.jpg 
Προβολές:	67 
Μέγεθος:	110,9 KB 
ID:	388075

Αν ήταν κάποιο ακριανό πιν δε θα σε επηρέαζε...δυστυχώς αυτά που είναι στο κέντρο αν δεν είναι όλα στη θέση τους σωστά έχεις τέτοια θέματα. Πολύ δύσκολη επέμβαση και που αρκετοί τεχνικοί δεν την αναλαμβάνουν. Ή το δουλεύεις όπως είναι ή προσπαθείς να το ισιώσεις διακινδυνεύοντας να το σπάσεις και να χαιρετίσεις τη μητρική.

Παρόμοια θέματα

1. μια βοηθεια απο τους εμπειρους
    από neos mixanovios στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 16/10/2009, 16:07
  2. Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 19/08/2008, 22:14
  3. Μια βοήθεια για Kawasaki
    από tidime στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 09/09/2004, 14:15
  4. Μια Ερωτηση Απο Εναν Απληροφορητο