Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 25

Θέμα: (St vs adv) τα φώτα σας..

Νέο μέλος

(St vs adv) τα φώτα σας..

Κατάθεση εμπειριών και απόψεις από κατόχους.. Το θέμα απλό.. Αγορά μοτοσυκλέτας.. Το δίλημμα ανάμεσα σε sport turing έως 1200cc με προτίμηση τα 1000cc και σε ψηλά Street.. Προέρχομαι από fazer 800.. Δεν θέλω κάτι με πάνω από 17ιντσες τροχο.. Δεν θελω κάτι με λιγότερους από 3 κυλίνδρους.. Με προτίμηση τους 4.. Η χρήση που θέλω είναι ταξίδια (και εξωτερικό) 2καβαλος με το λιγότερο πλαϊνές βαλίτσες η τρίπλετα.. αλλα να μπορεί να υποστηρίξει και μοναχικους κανιβαλισμους.. Ποια κατηγορία θεωρητε πιο κατάλληλη? Η καρδιά μου λέει st.. Ίσως έχω συνηθίσει? Δεν ξέρω.. Νιώθω πως κουμπώνω καλύτερα σε μηχανές τύπου z 1000 sx vfr 800 f.. Παρά σε tracer versys κτλ.. Ποια ταξιδεύει καλύτερα φόρτωμενη? Τα ψηλά είναι το ίδιο σταθερά φορτωμένα όσο τα st? Ο συνέπιβατης πρεπει να με αγαπάει πολύ για να αντέξει σε μεγάλο ταξίδι με st? Το ξέρω ότι προσπαθω να συνδυάσω λίγο αντίθετους κόσμους όσο αφορά το άνετο και γρήγορο ταξίδι 2καβαλος με τους μοναχικους κανιβαλισμους.. Και γι αυτό είμαι διατεθειμένος να κάνω και υποχωρήσεις.. Απλά. Φοβάμαι να σηκωθώ τελείως όρθιος γίατι φοβάμαι ότι θα χάσω το γρήγορο ταξίδι 150+ και τα παιχνίδια
    . και από την άλλη φοβάμαι να παραμείνω λίγο σκυφτός γίατι δεν θέλω να καταλήξω να κάνω μεγάλα ταξίδια μόνος μου.. Κάθε έμπειρια και αποψη καλόδεχόυμενη..

ενα bmw k1200-1300 θες

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Tiger 1050 sport και παιξε με το τιμονι ωστε να πετυχεις την γωνια κορμου που θες.
    Επισης vfr1200f (θα προτεινα με dct).
    Τελευταία τροποποίηση από DrBig; 24/09/2017 στις 21:04.

ΛΕΩΝΙΔΙΟ ΤΣΑΚΩΝΙΑΣ ΛΕΜΕ Το avatar του/της πυξιδας990
    Παροτι λες 4κ τολμω να πω ktm superduke gt 1290

Παλαιό μέλος Το avatar του/της lleonidas
    Τα πρώτα που μου έρχονται στο μυαλό είναι FJR,ZZR,z1000sx,Crosstourer,versys 1000 αλλά πρέπει πρώτα να οριοθετήσεις το budget και αν μιλάμε για καινούριο η μεταχειρισμένο !

Νέο μέλος
    Ξέχασα να αναφέρω ότι αγαπω japan σχολή.. Αν θα πήγαινα σε Ευρώπη μόνο σε xr1000 bmw.. Αλλά πολλά τα λεφτά.. Ποιο πολύ δεν θέλω προτάσεις για μηχανές όσο έμπειριες για το κατά πόσο τα ψηλά Street μπορούν να ταξιδέψουν φορτωμένα το ίδιο σταθερά και γρήγορα όσο τα st.. Και πια κατηγορία από τις 2 είναι καλύτερες σαν άνεση για τουρισμό..

Νέο μέλος
    Μέχρι 15 χιλιάδες ευρώ χωρίς περιορισμο σε μεταχειρισμένο η καινούργιο...

εναλλακτικό μέλος Το avatar του/της akis_trevor
    Fjr,zzr.
    ....νιώθω μεγάλη μοναξιά μέσα στο πλήθος....

Έχοντας αυτή την άνεση στο budget,θεωρώ πως είναι κρίμα να μην πας σε καινούριο!
    Όσο για τη σταθερότητα και την άνεση,εξαρτώνται σε ένα βαθμό από τον τρόπο που οδηγείς...στο θέμα της άνεσης κυρίως αλλά και του φορτώματος ένα mega on/off είναι πολύ καλό,ταξιδεύεις άνετος και καμαρωτός αλλά έχει κάποιο όριο στις τελικές...με ένα fjr όμως ταξιδεύεις πιο σταθερά και με μεγαλύτερες τελικές,εξαρτάται τι σε εξιτάρει πιο πολύ.
    Πέρα από αυτό εξαρτάται και από το κάθε μοντέλο...διαφορετική συμπεριφορά έχει ας πούμε μια GS από ένα Crosstourer ή ένα FJR από μία Κ.
    Το 1290 Super Adv αποκλείεται λόγω 2κύλινδρου και φιλοϊαπωνικής προσέγγισης;

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από lleonidas Προβολή μηνύματος
    Έχοντας αυτή την άνεση στο budget,θεωρώ πως είναι κρίμα να μην πας σε καινούριο!
    Όσο για τη σταθερότητα και την άνεση,εξαρτώνται σε ένα βαθμό από τον τρόπο που οδηγείς...στο θέμα της άνεσης κυρίως αλλά και του φορτώματος ένα mega on/off είναι πολύ καλό,ταξιδεύεις άνετος και καμαρωτός αλλά έχει κάποιο όριο στις τελικές...με ένα fjr όμως ταξιδεύεις πιο σταθερά και με μεγαλύτερες τελικές,εξαρτάται τι σε εξιτάρει πιο πολύ.
    Πέρα από αυτό εξαρτάται και από το κάθε μοντέλο...διαφορετική συμπεριφορά έχει ας πούμε μια GS από ένα Crosstourer ή ένα FJR από μία Κ.
    Το 1290 Super Adv αποκλείεται λόγω 2κύλινδρου και φιλοϊαπωνικής προσέγγισης;
    Ναι δυστηχως.. Για να σου δώσω να καταλάβεις.. Αν δεν υπήρχαν τα περί αστάθειας στο tracer (πόσο μάλλον να το φορτώσεις τριβαλιτσο δικαβαλο) το έπαιρνα αύριο.. Το έχω οδήγησει και είναι αν και ψηλό αρκετά fun bike.. Αν το φορτώσω όμως και θέλησω να κάνω μια προσπεράση σε έθνικη δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορω απλά να γυρνάω το γκάζι και να είναι το ίδιο σταθερά όπως ένα z 1000 sx ας πούμε.. Ακόμα και το fazer 8 που είχα 3 βαλίτσο έβλεπα υψηλές ταχύτητες και αλλαγές πορείας χωρίς πρόβλημα..

Κάτσε γιατί τώρα μας τα μπερδεύεις
    Το tracer είναι ένα ψηλό street με γονίδια s.motard αλλά αν είναι να πάρεις μοτοσυκλέτα (και) για ταξίδια δικάβαλα στο εξωτερικό με τριβάλιτσα,δεν κοιτάζεις tracer(ακόμα και αν δεν είχε το θέμα με το wobbling)...όχι ότι δε θα σε πάει,αλίμονο...απλά δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η δεύτερη επιλογή,κατά την άποψή μου!Επειδή όμως εσύ θα την οδηγείς και το δικό σου γούστο μετράει,θα προσπαθούσα να βρω μια γιαπωνέζικη multistrada,caponord ή s1000xr...τι να πω, versys 1000,crossrunner...δε σκέφτομαι κάτι άλλο...τα βαριά mega on/off δεν ξέρω αν θα σε βολέψουν.
    Δες και εδώ την tourer edition του θηρίου μήπως και...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Tasostadv Προβολή μηνύματος
    ... Φοβάμαι να σηκωθώ τελείως όρθιος γίατι φοβάμαι ότι θα χάσω το γρήγορο ταξίδι 150+ και τα παιχνίδια
    . και από την άλλη φοβάμαι να παραμείνω λίγο σκυφτός γίατι δεν θέλω να καταλήξω να κάνω μεγάλα ταξίδια μόνος μου.. Κάθε έμπειρια και αποψη καλόδεχόυμενη..
    Πήγαινε κάνε ένα τεστ το BMW S1000XR. Πιθανόν να διαγράψεις όλο το παραπάνω quote.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της nik69
    Το μόνο που δεν με απασχολεί στο Tracer μετά από 9500Km πλέον είναι το κούνημα (το οποίο δεν υπάρχει πλέον) . Δεν το πήρα όμως με προτεραιότητα για δικάβαλο και τον γύρο της ευρώπης.
    Ο συνεπιβάτης καθεται πολύ άνετα αλλά δεν μπορείς να βάλεις το μέγεθος του τριβάλιτσου που θα βάλεις σε ένα FJR πχ. και κάπου ισχύουν οι νόμοι της φυσικής . Δεν μπορέις να φορτώσεις
    ένα μηχανάκι 210 κιλών όπως θα φορτώσεις ένα 280 κιλών. Οι προτεραιότητες είναι δικές σου.
    Η θέση οδήγησης είναι σαφέστατα πιο άνετη για μέσα στην πόλη (δεν πέφτει βάρος στους καρπούς) και σε ορεινούς δρόμους.
    Σε ευθείες και σε μεγάλες ταχύτητες ίσως να υπερτερεί το Fazer αλλά οι διαφορά είναι πολύ μικρή και στο κάτω-κάτω με αλλαγή καβαλέτων-τιμονιού κάτι μπορείς να κάνεις.

Τις ίδιες αμφιβολίες είχα και εγώ. Στόχευα το Tracer σαν οικονομική λύση και είχα να διαλέξω μεταξύ Z1000SX , S1000XR και ΜΤ10 (αυτό δεν παίρνει συνεπιβάτη!!!!) και το Versys δεν μου άρεσε καθόλου οπτικά

Νέο μέλος
    Road spirit όπως είπα πιο πάνω από Ευρώπη θα κοίταγα μόνο s1000xr.. Για τους προφανείς λόγους που θα διεγράφα το παραπάνω quote.. Ομως το xr είναι ένα.. Και στοίχιζει λίγο λιγότερο από ένα διαρι διαμπερές κατασκευής του 80.. lleonidas μην σε μπερδεύει το tracer.. Οπως ειπα θέλω να παντρέψω 2 κόσμους που δύσκολα συνυπάρχουν.. Σταθερότητα σε ταχύτητες 150+ όντας φορτωμένο.. Αλλά να μην ζύγιζει και 1τονο πχ zzr.. Παιχνίδια και ωραία πατήματα σε επαρχιακό δυκτιο.. Και άνεση και ξεκούραστο ταξίδι για τον συνεπιβάτη.. Τελικά όμως πια είναι η άποψη σου.. Γίνεται άνετο ταξίδι για 2 άτομα με ένα μέσαιο st?? Και λέω μέσαιο γιατί αν πάμε σε ζουζουρες fjr κτλ ξεχνάς τα παιχνίδια σε κλείστο επαρχιακό (κρίνωντας από τις δυνατότητες μου πάντα).. Και επειδη δεν έχω ταξιδέψει ποτέ με όρθιο αύτα που λένε ότι η όρθια θέση ίσως είναι πιο κουραστική λόγο καταπόνησης της μέσης?? Υπάρχει κανόνας η ειναι τελικά τι βολεύει τον καθένα? Ίσως γίνομαι κουραστικός αλλά δεν θέλω να κάνω υποχωρήσεις σε οδηγική συμπεριφορά πηγαίνοντσς σε ψηλό Street για καλύτερη άνεση σε Ταξιδι και στο τέλος να συνηδοτοποιησω ότι ίσως το λιγο σκυφτό είναι καλύτερα για οδηγό και συνοδηγό.. Nic69 δώσε μου λίγο υλικό παραπάνω.. Το έχεις φόρτωσει? Έχεις ταξιδέψει? Και αν ναι με τι ταχύτητες το αισθάνοσουν στιβαρό? από θέμα ευέλιξιας δεν θελω λεπτομέρειες.. Το οδήγησα σε πόλη και κλειστό στροφιλικι και ήταν όνειρο..

Καλή βδομάδα!
    Ακόμα και αν υπήρχε τέτοιος κανόνας για εμένα,δε θα ήμουν απόλυτος διότι σε αυτά τα θέματα είμαστε διαφορετικοί.Περα από τα γούστα ή τις "παραξενιές" του καθενός από εμάς,παίζουν ρόλο και πιο μετρήσιμα πράγματα όπως το ύψος,τα κιλά ή κάποιες ευαισθησίες (π.χ.μέση ή αυχένας)που μπορεί να μας περιορίζουν... το ίδιο και για τον συνεπιβάτη μας.
    Προτείνω να τεστάρεις σ'ένα καλό test ride κάποιες από τις μοτο που σου αρέσουν,ει δυνατόν μαζί με τη σύζυγο, μήπως και ξεκαθαρίσει λίγο το τοπίο.Θα ξοδέψεις αρκετά χρήματα και είναι βασικό να αγοράσεις κάτι που θα σε καλύπτει απόλυτα

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Παρακαλω τα φωτα σας!!..
    από delichoussein στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 17/10/2004, 22:07
  2. Ρε παιδιά τα Φώτα σας......
    από powerphot στο forum Προτάσεις & σχόλια
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 30/06/2004, 13:12
  3. Τα φώτα σας
    από frikis στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks