Σελίδα 68 από 121 ΠρώτοΠρώτο ... 1858636465666768697071727378118 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1.006 έως 1.020 από 1807

Θέμα: Yamaha MT-07

Νέο μέλος Το avatar του/της Takis24
    Το μονο που σκέφτομαι είναι μην τα χρεωθεί το παιδί που μου έκανε το σέρβις. Θα παω πάντως γιατι κι εγώ λεφτακια έδωσα και είναι κρίμα και το μηχανάκι.

νέος SOS Το avatar του/της νεοσσός
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Lumiel Προβολή μηνύματος
    Απορία, μεταξύ σοβαρού και αστείου, τι κάνω λάθος και με περνάνε όλοι σαν σταματημένο? Μήπως το παραχαιδεύω το MT? Μήπως τρέχουν οι άλλοι σαν τρελοί? Έχει πρόβλημα το μηχανάκι μου??
    Μια και πέτυχα το νήμα, θα πω τη γνώμη μου επί του θέματος, 3 μήνες μετά το ερώτημά σου. Ξέρω ότι αυτά που θα γράψω, θα παραξενέψουν τους περισσότερους φανατικούς.

Κινούμαι κυρίως σε λεωφόρους εντός του αστικού ιστού και έχω κάνει πάνω από 10.000 km με MT-07. Ταξίδια έχω κάνει μέχρι 500 km σε μία μέρα, αλλά δεν είναι συχνά. Το MT-07 είναι πολύ γρήγορο, αλλά αυτός δεν είναι λόγος να προσπαθείς να το αποδεικνύεις σε κάθε περίσταση. Καθημερινά με προσπερνάνε κάθε είδους δίκυκλα, από παπιά, scooter, μοτοσυκλέτες κάθε κυβισμού και δεν προσπαθώ να τα κυνηγήσω. Κινούμαι όσο νιώθω ο ίδιος άνετα και ευχάριστα και αξιοποιώ την περίσσεια ισχύος μόνο όταν είναι απαραίτητη και όχι σε κάθε περίσταση.

Είναι γεγονός ότι κοιτάζω εντυπωσιασμένος όσους κινούνται με μεγάλη ταχύτητα, αλλά ταυτόχρονα δεν ακολουθώ με την πρακτική τους, διότι παίρνουν ως δεδομένες πολλές συνθήκες που δεν είναι πάντοτε παρούσες. Καθένας κινείται με την ταχύτητα που τον κάνει να νιώθει άνετα, βάσει της εμπειρίας του και των συνθηκών. Προσωπικά δε μου αρέσει να πιέζω τα μηχανήματα και να τα φέρνω στα όριά τους, διότι έτσι τα φθείρονται πολύ γρήγορα. Προτιμώ να οδηγώ με λιγότερο ρίσκο και πίεση, ώστε να αντέξω περισσότερο καιρό κι εγώ και το μηχανάκι και να ευχαριστιέμαι τις διαδρομές.

Κάθε διαδρομή με το MT-07 είναι απίστευτα όμορφη. Είναι ιδανικό για μέσα στην πόλη, αλλά και υπέροχο για περιαστικές διαδρομές. Σε αυτοκινητόδρομους, ο κινητήρας νιώθει πολύ άνετα σε υψηλές ταχύτητες, αλλά ο αναβάτης όχι για πολλή ώρα, αφού είναι γυμνό. Άλλωστε, ένας από τους λόγους που αγοράζεις γυμνή μοτοσυκλέτα είναι για να νιώθεις περισσότερο τον αέρα. Μέχρι τα 90 km είναι τέλειο, αλλά σε υψηλότερες ταχύτητες αρχίζει να κουράζει σε πολύωρη διαδρομή, ενώ ακόμα περισσότερο κουράζεται η συνοδός σου.

Πολύ οικονομικό, με μέση κατανάλωση κάτω από 4 λίτρα/100 km μέσα στην πόλη σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης. Είναι στενό σχεδόν σαν παπί, ώστε να περνάει από παντού και σχετικά ευέλικτο και ελαφρύ. Συνδυάζει οικονομία ενός μεσαίου scooter, με ενεργητική ασφάλεια μοτοσυκλέτας και αντίστοιχες επιταχύνσεις, αν το θελήσεις ή αν χρειαστεί. Θεωρώ ότι είναι μοτοσυκλέτα ιδανική για καθημερινή συμβίωση. Σίγουρα το παπί είναι πολύ καλύτερο στην πόλη και οι μηχανές τουρισμού σαφώς ανώτερες στο ταξίδι σε υψηλές ταχύτητες, αλλά αν θέλεις ένα μηχανάκι που δε θα σε περιορίσει σχεδόν πουθενά, είναι από τις καλύτερες επιλογές.

Νέο μέλος
    Εμενα βγαζει καταναλωση 5 λιτρα με χαλαρη οδηγηση.

νέος SOS Το avatar του/της νεοσσός
    Το χαλαρή είναι σχετικό για τον καθένα. Το δικό σου χαλαρό, μπορεί να είναι δικό μου σβέλτο. Έχω δει μέση κατανάλωση μέχρι 4,7 L/100km σε οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο.

Όμως σε επαρχιακό δρόμο με χαλαρή οδήγηση ή με οδήγηση μέσα στην Αθήνα το καλοκαίρι που δεν έχει κίνηση, η κατανάλωση πέφτει στα 3,2 L/100km (έχω δει και 3,1), μετρημένη τόσο από τον ψηφιακό μετρητή της μοτοσυκλέτας όσο και με το γέμισμα ανά 250-300 χιλιόμετρα. Περίπου τόσο καίνε τα 300άρια scooter.

Το χειμώνα ανεβαίνει στα 3,7 L/100km, λόγω της αυξημένης κίνησης στους δρόμους της πόλης.
    Τελευταία τροποποίηση από νεοσσός; 14/10/2017 στις 18:13.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από parlapipas25 Προβολή μηνύματος
    Εμενα βγαζει καταναλωση 5 λιτρα με χαλαρη οδηγηση.

Εγώ στο MT-09 tracer έχω μέση 4,5. Και το μαγαζί μου είναι στην Ερμού οπότε κινούμαι και κέντρο κέντο.

Νέο μέλος
    Τι να πω δεν ξερω, το σκουτερ που ειχα πριν και ηταν 300αρι εκαιγε 4.

Παλαιό μέλος
    300 χιλιόμετρα απο 13αρι ντεπόζιτο;

Ανοίξτε το λίγο το εργαλείο ρε παιδιά, θα μπουκώσει.

Το συγκεκριμένο μοτέρ όντως μπορεί να δώσει πολύ χαμηλές καταναλώσεις. Μια φορά που δοκίμασα να πάω σαν άνθρωπος είχε πέσει κάτω από πέντε η κατανάλωση. Ακόμα και στην πίστα πάνω από εξιμιση δεν είδα ποτέ.

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    14άρι, αλλά ναι, αυτές οι καταναλώσεις είναι αστείες. Γύρω στο 5-5,2 βλέπω με φυσιολογική χρήση, σβέλτη οδήγηση, μεικτό κύκλο. Σε ταξίδι/ΕΟ, πέφτει εύκολα κάτω από 5. Μόνο στο στρώσιμο έβλεπα 4,2-4,4. Αλλά δεν κυνηγάω την οικονομία.
    Life begins at 45°.

Νέο μέλος
    Καλημέρα παίδες, θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάτι που μου έτυχε σήμερα το πρωί.
    Καθώς πάω να πάρω το μοτόρι απο το γκαράζ μου, βλέπω κάτω απο το μοτέρ λίγες σταγόνες λάδι.
    Κοιτώντας καλύτερα είδα οτι η αριστερή πλευρά του μοτέρ έχει γεμίσει με λάδια, τόσα που έχει γεμίσει και η εξάτμιση απο κάτω.
    Σίγουρα όχι κάτι που θα ήθελα να δω...
    Το μηχανάκι παρεπιπτόντος το έχω 1,5 χρόνο και γενικά δεν του γλεντάω την ψυχή.
    Για να δούμε τι θα μας πεί και το συνεργείο...

Τάπα; Φίλτρο;
    Life begins at 45°.

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Τάπα; Φίλτρο;
    Δεν είχα πάρα πολύ χρόνο για να τσεκάρω απο που ακριβώς χάνει (ίσα ίσα κοίταξα να δω αν χάνει λάδι το μοτέρ ή αν είναι απο τα σωληνάκια).
    Θα του ρίξω μια ενδελεχή ματιά αφού φύγω απο την δουλειά.

Νέο μέλος
    Του έριξα μια ματιά απο κοντά και δεν είναι τάπα η κάτι σχετικό.
    Φαίνεται το λάδι να βγαίνει πίσω (και λίγο ποιο πάνω) απο το προστατευτικό που έχει για τις ταχύτητες (εκεί που ενώνεται με το μοτέρ).
    Ίδωμεν...

Λέγε, ρε φίλε, τι έγινε. Μας έχεις κάνει ρόμπα σε όλο το φόρουμ. Πες τι λάθος κάνατε και το χαλάσατε.
    Life begins at 45°.

Το χεις??το χωωω.. Το avatar του/της o teos
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Λέγε, ρε φίλε, τι έγινε. Μας έχεις κάνει ρόμπα σε όλο το φόρουμ. Πες τι λάθος κάνατε και το χαλάσατε.
    Παει ρε...να δω με τι μουτρα θα μας ξανα πεις για την αξιοπιστία του τωρα
    Throttle that mysterious friend of ours

Νομίζω είναι επειδή δεν το γλεντάει. Αν δεν κάνει σούζες κάθε λίγα μέτρα, τα λάδια μένουν χαμηλά και προκαλείται διαρροή.
    Life begins at 45°.

Παρόμοια θέματα

1. Yamaha mt-03
    από Projector στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 55
    Τελευταίο μήνυμα: 25/08/2006, 22:07
  2. yamaha mt-03 ή kawasaki er-6n
    από skynet στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 46
    Τελευταίο μήνυμα: 24/07/2006, 13:58
  3. yamaha mt-3
    από focustud στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 22/06/2006, 17:18
  4. Yamaha Mt - 02
    από el_hymador στο forum Νέα
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 04/04/2006, 00:01

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •