Η Ελβετία πανέμορφη πραγματικά έπαθα την πλακά μου… για έμενα πιο όμορφη από την Νορβηγία γιατι συνδύαζε και τοπίο και βουνό ενώ στην Νορβηγία είναι παντού ευθεία, με στροφές ναι μεν αλλά δίχως υψομετρικές διαβάθμισης στης διαδρομές σου (τουλάχιστον από εκεί που πήγα εγώ )
Aν με έβλεπες κάπου, σίγουρα θα έπινα καφέ…
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια
Ολα καλά πήγαν φέτος, ευτυχώς. βεβαία μπορεί να έχασα 3 κιλά από το αχνός μου μην και τυχόν έχω τίποτα αλλά. … Ομως και με το φειζερ γύρισα, και πιο fit!!
Χαίρομαι που σε έβαλα ιδέες να ταξιδέψεις για εκεί επάνω… Από θέμα καιρικών συνθηκών είναι εύκολο αρκεί να ταξιδέψεις τον Ιούνιο που είναι στατιστικά καταγεγραμμένο ως ο μηνάς με την λιγότερες βροχές. Ασε που είναι σχετικά off season και θα βρίσκεις παντού καταλύματα σε πολύ καλές τιμές. Τα διαδικαστικά χιλιόμετρα είναι λίγο μανική αλλά και τι να κάνεις…
Βασικά έχω δει τελευταία σε ταξιδιωτικά ότι κάποιοι επιλέγουν διαφορετικό τρόπο μετακινήσεις σε μακρινά ταξίδια. Στέλνουν την μηχανή για όπου και να πάνε με καράβι η νταλίκα και μετά περνουν αεροπλάνο… μου αρέσει!! Βεβαία το κόστος δεν ξέρω αλλα μου αρέσει!! Ισως σε λεφτά να είναι πάνω κάτω τα ιδία γιατί γλυτώνεις αρκετά χρήματα σε βενζίνες διόδια (ΜΕ ΞΕΣΚΙΣΑΝ!!) και διανυκτέρευσης μέχρι να φτάσεις στον προορισμό σου
Ας υποθέσουμε ότι έχεις δυο εβδομάδες άδεια, και θες να πας στην Νορβηγία. μπορείς να πας βεβαία οδικός πάνε έλα από Ελλάδα αν είσαι κομάντο. αλλά μπορείς να την στήλης την μηχανή σου στην Νορβηγία και αυτόματος κερδίζεις ουσιαστικές μέρες ταξιδίου δίχως να την σπαταλήσεις στα διαδικαστικά χιλιόμετρα.
Η ακόμα καλύτερα να έχεις να διανύσεις χιλιομετρικά στο ταξίδι σου μόνο την επιστροφή (αν υποθέσουμε ότι πας Σκωτία η Αγγλία). Το θεωρό πιο καλό αν έχεις 15 μέρες άδεια να της καταναλώσεις σε μια γεωγραφική κατεύθυνση παρά στο πάνε έλα. Γιατί θα δεις πολύ πιο πολλά πράγματα δίχως την πίεση του χρόνου και ημερών γιατί αν πας Σκωτία, λέμε τώρα, πιο πολλές μέρες στην Σκωτία θα ήθελες να αφιερώσεις... Και δίχως πιθανές Αχρείαστες φθορές στην μοτοσυκλέτα σου ( εδώ αναφέρομαι στο φειζερ γιατι εχει μια τάση να με αφήνει!! Βεβαία στην περίπτωση μου πεζή να στείλω το φειζερ με νταλίκα να πάω να το παραλάβω όλο προσμονή για να ταξιδέψω και τελικά να μην πάρει μπρος… και να ξαναγυρίσω με το αεροπλάνο

)
Στο μέλλον θα ήθελα να ψάξω εκτενεστέρα και αυτό το στιλ ταξιδιωτικών περιηγήσεων.., Γιατί κατά την γνώμη μου αν δεις μια εθνική οδό, πάνω κάτω είναι σαν να της έχεις δει όλες…
Μίση ώρα να μαζέψεις την σκηνή?? Υπάρχουν και τέτοιοι χρόνοι…