Σελίδα 17 από 102 ΠρώτοΠρώτο ... 712131415161718192021222767 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 241 έως 255 από 1529

Θέμα: Καρυδάκια (σετ).

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από macdeath_s Προβολή μηνύματος
    Thanks για την απάντηση. Δεν θα τα σκάσω για τα ακριβά Bahco μιας και δεν θα τα χρησιμοποιώ και σε καθημερινή βάση ούτε πολύ συχνή μάλλον. Acessa δεν την ξέρω αλλά κοίταξα και μου δείχνει κάτι Bahco πάλι σαν Acessa. Carolus δεν έχω δει πουθενά εδώ τριγύρω αλλά αμαζον παίζουν από 3 με 4 ευρώ έκαστο. Μάλλον για Expert θα πάω αλλά γιατί δεν συμφωνείς δεν κτλβα ?

Δεν είμαι Ελλάδα αλλά σε ευχαριστώ για την προσφορά.
    Δεν είδα οτι απάντησες πριν το δευτερο μνμ..

Μια χαρά είναι τα εχπερτ.
    Η acessa πλέον είναι στον ίδιο όμιλο με την bahco.

Τα carolus έχουν την ίδια τιμή με τα απο πάνω άσχετα με το πόσο πουλάνε στο αμαζον.
    Sent from me using a computer.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της macdeath_s
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    H οικονομική σειρά της bahco σε προσφορά απ' τον κατάλογο προσφορών.
    Ουσιαστικά είναι μόνο 3/8 και σε 1/4 έχει μόνο τις μύτες και το καρυδάκι γι' αυτές όπως και το κατσαβίδι. Η καστάνια είναι αξιόλογη για τα λεφτά της κασετίνας και τα καρυδάκια είναι η γνωστή ποιότητα αυτής της κατηγορίας, χωρίς "εχτρα τιμή" για να καθρεφτίζουν και λοιπές μλκς!

Πάρε αυτό που σου χρειάζεται και μόνο αλλά αν είναι να πάρεις καρυδάκια μόνο για περιστασιακή χρήση με το δυναμόκλειδο πάρε κάτι οικονομικό. Με το δυναμόκλειδο τα καρυδάκια δεν τρώνε κανένα ζόρι. Αν είναι να "πληρώσεις" φάκομ ή οτιδήποτε σε αυτή την τιμή μόνο για τη συγκεκριμένη χρήση θα σου πρότεινα είτε μια οικονομική κασετινούλα ή μια οικονομική σειρά με καρυδάκια στα νουμερα που χρειάζεσαι και μόνο.

Συνημμένο 391477
    Είσαι παίχτης... πολύ καλή ιδέα. Στα Expert βέβαια δεν με νοιάζει που θα γυαλίζουν, φάκομ δεν παίρνω γιατί θα είναι ακόμη πιο ακριβά. Εννοείς μάλλον ότι πληρώνεις παραπάνω για να γυαλίζουν. Στο δια ταύτα την κασετίνα τη βρήκα 35€ αλλά δεν ξέρω αν είναι η ίδια παρότι φαίνεται λόγω κωδικού. Από την άλλη, τα καρυδάκια είναι 10€ κάτω και τα υπόλοιπα της κασετίνας δεν έχω ιδέα που μπορεί να χρειαστούν (κατσαβίδι και μύτες σίγουρα δεν θα χρειαστούν).

Υ.Γ.: Τα Expert είναι καλύτερα επειδή είναι chrome vanadium ενώ τα Bahco χάλυβας ?

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	Screen Shot 2017-12-20 at 16.07.26.jpg 
Προβολές:	334 
Μέγεθος:	55,0 KB 
ID:	391479

Moderator
    Είσαι παίχτης... πολύ καλή ιδέα. Στα Expert βέβαια δεν με νοιάζει που θα γυαλίζουν, φάκομ δεν παίρνω γιατί θα είναι ακόμη πιο ακριβά. Εννοείς μάλλον ότι πληρώνεις παραπάνω για να γυαλίζουν. Στο δια ταύτα την κασετίνα τη βρήκα 35€ αλλά δεν ξέρω αν είναι η ίδια παρότι φαίνεται λόγω κωδικού. Από την άλλη, τα καρυδάκια είναι 10€ κάτω και τα υπόλοιπα της κασετίνας δεν έχω ιδέα που μπορεί να χρειαστούν (κατσαβίδι και μύτες σίγουρα δεν θα χρειαστούν).

Υ.Γ.: Τα Expert είναι καλύτερα επειδή είναι chrome vanadium ενώ τα Bahco χάλυβας ?

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	Screen Shot 2017-12-20 at 16.07.26.jpg 
Προβολές:	334 
Μέγεθος:	55,0 KB 
ID:	391479
    Λοιπόν για να μη μπερδεύεσαι και επειδή όλοι κάνουν λάθος. Όλα τα εργαλεία είναι κράματα χάλυβα! Αυτό το κράμα που χρησιμοποιείται στα εργαλεία έχει σαν κύρια συστατικά το χρώμιο και το βανάδιο. Αυτό το χρώμιο είναι ανεξάρτητο απ' την επίστρωση χρωμίου που έχουν απ' έξω. Όλα τα καρυδάκια που βλέπεις απ' το πιο φθηνό κινέζικο που κοστίζει 0,11 λεπτά το ένα μέχρι το gedore ή stahwille με τα 7,89 ευρώ, είναι φτιαγμένο από χρώμιο και βανάδιο μαζί με διάφορα άλλα που έχουν μαγειρευτεί.

Το κράμα από μόνο του δεν ορίζει την ποιότητα του τελικού προιόντος! Σε καμία περίπτωση και για κανένα λόγο! Απ' την ποιότητα του κράματος (και όχι τη σύσταση) μέχρι τη σφυριλάτηση, τη θερμικη επεξεργασία, τα χαρακτηριστικά (διαστάσεις, ανοχές) και το φινίρισμα, είναι πάρα πολλά τα στάδια που ορίζουν το τελικο προιόν.

Και τα bahco λοιπόν είναι φτιαγμένα από χρώμιο και βανάδιο, αλλά αυτό δε σημαίνει απολύτως τίποτα όπως δεν σημαίνει και στα καρυδάκια του λιντλ που πολλοί τα παίρνουν επειδή έχουν χρώμιο και βανάδιο και σου λέει είναι καλά!

Τα σκέτα καρυδάκια της bacho στην πρώτη περίπτωση που έβαλες ήταν η ακριβή σειρά της και στην δευτερη περίπτωση τα μακρυά κινέζικα που είναι πιο ακριβά απ' τα κοντά κινέζικα τα οποία δε θα έχουν πολύ διαφορετική τιμή απ τα expert. Για περιστασιακή χρήση τα κοντά κινέζικα αυτής της τιμής σου είναι μια χαρά. btw τα expert στο ebay έχουν γύρω στα 21 ευρώ για το ίδιο σετ.
    Αν τα προορίζεις για χρήση μόνο με δυναμόκλειδο δεν ξέρω γιατί θέλεις να πάρεις πχ το 19 ή το 22? Δεν υπάρχουν βίδες σε αυτές τις διαστάσεις με ροπές εντός της κλίμακας ενός δυναμόκλειδου 8-50.

Την κεσετίνα την έβαλα σαν ιδέα επειδή σε συμφέρει περισσότερο να δώσεις κάτι παραπάνω και να πάρεις τα ίδια καρυδάκια αλλά με μερικούς οδηγούς και προεκτάσεις.
    Λες ότι οι μύτες δε θα σου χρειαστούν. Μέσα στην κασετίνα υπάρχει ένας αντάπτορας 3/8 σε 1/4 ώστε να μπορείς να βάλεις τις μύτες αυτές σε δυναμόκλειδο για όλες αυτές τις βίδες τορχ και άλλεν. Επίσης έχει και δυο μπουζοκαρυδάκια και προεκτάσεις σε μεγέθη που ίσως δεν έχεις σε 1/2.
    Με την καστανούλα θα μπορείς να χρησιμοποιείς τα καρυδάκια σου πιο συχνά και θα δεις ότι θα σε βολέψουν περισσότερο απ' τα 1/2 για πάρα πολλές δουλειές.

Διαφορετικά πάρε μόνο τα καρυδάκια και τους αντάπτορες που χρειάζεσαι. Δλδ 8-10-11-12-13-14-17, αντάπτορα για μύτες και αντάπτορα 3/8 σε 1/2 ώστε να μπορείς να βάζεις προέκταση 1/2 στο δυναμόκλειδο. Θα σου λείψουν όμως τα μπουζοκαρυδάκια και ο αρθρωτός σύνδεσμος.

Moderator
    33 ευρώ free delivery.

Που είπαμε ότι είσαι?

https://www.toolstop.co.uk/bahco-s33...c-drive-p14021

...

Εdit. διέγραψα το λινκ της bahco γιατί ήταν δημοπρασία. 33.90 έχει η φθηνότερη Buy It Now.
    Τελευταία τροποποίηση από daz; 20/12/2017 στις 21:39.

Παλαιό μέλος
    Τρώγομαι να σχολιάσω αλλά με πολύ ζόρι κρατιέμαι! Θελω όμως βραβείο/δωρο για αυτοσυγκράτηση αλλιώς θα γράψω!!!

Moderator
    Γράψε γιατί βραβείο δεν παίρνεις!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    33 ευρώ free delivery.

Που είπαμε ότι είσαι?

https://www.toolstop.co.uk/bahco-s33...c-drive-p14021

...

Εdit. διέγραψα το λινκ της bahco γιατί ήταν δημοπρασία. 33.90 έχει η φθηνότερη Buy It Now.
    Ε εντάξει για δύο ευρώ, αυτό που πόσταρα πιο πάνω έχει next day delivery, κρατιέμαι να μην κάνω κλικ

Αντάπτορες έχω ήδη από Βράττη (είχα βάλει και φωτό )

Οπότε όσα εργαλεία γράφουν chrome vanadium (π.χ. όλα τα knipex) είναι για λόγους μάρκετινγκ και τπτ άλλο ? Τα Bahco νομίζω κάτι steel alloy γράφανε.

Moderator

Οπότε όσα εργαλεία γράφουν chrome vanadium (π.χ. όλα τα knipex) είναι για λόγους μάρκετινγκ και τπτ άλλο ? Τα Bahco νομίζω κάτι steel alloy γράφανε.
    Αν δεις όλα τα εργαλεία επάνω έχουν cr-v, αυτό σημαίνει chrome vanadium. steel alloy σημαίνει κράμα χάλυβα αλλά επάνω έχουν και το Cr-V που είναι το είδος του κράματος.

Όχι δεν το γράφουν για μάρκετιν αλλά πολλοί το χρησιμοποιούν ακριβώς γι' αυτό. Η knipex μπορεί να φτιάχνει κάποια εργαλεία από Cr-mo που είναι χρωμιομολυβδαινιούχος χάλυβας, που δίνει ατσάλι με διαφορετικές ιδιότητες. Φυσικά στις διαφημίσεις ποτέ δεν ακούς η νέα κνιπεχ είναι από βανάδιο αλλά στις διαφημίσεις του λιντλ συνέχεια αναφέρουν τα καρυδάκια βαναδίου!
    Κρίνε μόνος σου ποιος το κάνει για διαφημιστικούς σκοπούς! Το κράμα από μόνο του δε σημαίνει τίποτα. Τα συστατικά του μπορούν να δώσουν τις κατάλλησες μηχανικές ιδιότητες, αλλά αυτό θα γίνει μόνο μέσα απ' την σωστή θερμική επεξεργασία. Εδώ μιλάμε ότι υπάρχουν καρυδάκια cr-v που ανάθεμα και αν έχουν σφυρηλατηθεί.
    Παρόλα αυτά συνέχεια ακούω "αυτά είναι καλά γιατί είναι χρωμίου βαναδίου" και γι' αυτό το ανέφερα. Δε πα να είναι και από σκληρίτιο, που δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμα!

Επίσης δεν είναι όλες οι ποιότητες χάλυβα, ίδιες. Πιστεύεις ότι τα φθηνά καρυδάκια παράγονται από χαλυβα χρωμίου και βαναδίου υψηλής ποιότητας? Για ποιόν λόγο? Αφού πολλά στάδια της επεξεργασίας θα γίνουν γαργάρα στο βωμό του κόστους.

Δεν είναι όλα τα κράματα που περιέχουν χρώμιο και βανάδιο ίδια, ούτε έχουν όλα τις ίδιες μηχανικές ιδιότητες. Το χρώμιο και το βανάδιο στις μέρες μας είναι στανταράκι στη σύσταση των κραμάτων για εργαλεία, αλλά κάθε κράμα είναι ένα μαγείρεμα με διαφορετικά υλικά, σε διαφορετικό ποσοστό το κάθε ένα! Έχεις δει κάποια εργαλεία που γράφουν vanadium extra? Παλιά belzer νομίζω και κάτι λίγα άλλα? Αυτό περιέχει περισσότερο βανάδιο. Κάποια κατσαβίδια, συνήθως παλιότερα, γράφουν επάνω molybdenum vanadium.

H knipex γράφει τα κράματα που χρησιμοποιεί στο σαιτ της. Το ίδιο και η gedore, 31crV3 νομίζω (εμένα δε μου λέει τίποτα πάντως αυτό). Τα κινέζικα με 4 ευρώ η συλλογή 1/4 και 7ευρώ για την 3/8 είναι λαμαρίνα λυγισμένη που παρόλα αυτά είναι cr-v.

Με λίγα λόγια μη κοιτάς καθόλου αν είναι χρωμίου βαναδίου.
    Τελευταία τροποποίηση από daz; 21/12/2017 στις 01:20.

Moderator
    Τα τελευταία μνμτα μετακινήθηκαν στο tool addicts!

επειδή τείνω να πάρω μεμονωμένα κομμάτια αντί για σετ (αν συμφέρει τελικά) ποιός μπορεί να βοηθήσει από καρύδια να βρούμε... δεν το γράφω

Σίγουρα θέλω 8 και 10 αλλά για τα λάδια χρειάζομαι M20x1.5 ? Τι μέγεθος καρυδάκι είναι αυτό (14?) και μπορώ να βρίσκω τα M σε μέγεθος βίδας ή καρυδιού ?

Moderator
    Οι βιδες για λάδια έχουν δικά τους μεγέθη. Δεν ακολουθούν τυποποιημένες, δλδ τυποποιημένες είναι και αυτές αλλά διαφορετικές. Το κεφάλι της βίδας είναι ανεξάρτητο απ τα υπολοιπα. Το Μ20 κανονοκα πρέπει να είναι 24-27 εξάγωνο αλλά σε λαδοβιδα μπορεί να είναι και 17.

Παλαιό μέλος
    θες και 12,14,17 mm σε κλειδιά και καρυδάκια

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Leon67 Προβολή μηνύματος
    θες και 12,14,17 mm σε κλειδιά και καρυδάκια
    Aν κάνει κλειδί ίδιο μέγεθος το ίδιο μέγεθος είναι καρυδάκι ? 12άρι ήθελα να γράψω πριν, το 8άρι δεν βρήκα για τι είναι... Του λαδιού δεν είναι 17 το δοκίμασα, παίζει να ναι 14 ή 15.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Aν κάνει κλειδί ίδιο μέγεθος το ίδιο μέγεθος είναι καρυδάκι

ναι

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 27/06/2022, 12:44
  2. [ΠΩΛΕΙΤΑΙ] Σετ Καστάνιες & Καρυδάκια HAZET 854-2
    από dimitrisinside στο forum Αγγελίες ποικίλης ύλης
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 06/08/2020, 09:12
  3. Σετ καρυδάκια - καστάνια μέχρι 100 ευρώ (1/2")
    από Takata Dome στο forum Εργαλεία
    Απαντήσεις: 31
    Τελευταίο μήνυμα: 25/09/2016, 19:39
  4. Σετ εργαλείων???
    από Kizoku στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 28/04/2006, 10:34
  5. σετ εργαλείων
    από christos34 στο forum BMW
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 31/08/2005, 21:17

Κανόνες δημοσιεύσεων