Σελίδα 117 από 141 ΠρώτοΠρώτο ... 1767107112113114115116117118119120121122127 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1.741 έως 1.755 από 2101

Θέμα: Εργαλεία χειρός (For Tool Addicts')

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    Υπαρχουν 2 κανονες....
    1.οτι πληρωσεις παιρνεις
    2.η φιρμα πληρωνεται
    Ισχυουν ταυτοχρονα και υπερισχυει αλλοτε ο ενας αλλοτε ο αλλος
    Αναφερω ενδεικτικα....
    Υπαρχει κοσμος που πεταξε τα λεφτα του γιατι πηρε κινεζικο εργαλειο η παπι
    Υπαρχει και κοσμος που εκλαψε γιατι εδωσε κατι παραπανω να παρει bmw η miele
    Ειδικα στα εργαλεια πρεπει να αγοραζει κανεις αναλιγα με τις αναγκες του αλλα ειναι πολυ δυσκολο γιατι μοιαζουν ολα πολυ μεταξυ τους

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MISKIN Προβολή μηνύματος
    , όταν ζητάει να της φτιάξει κάτι ο Ασιάτης, το ζητάει γιατί θα του το φτιάξει πιο ΦΘΗΝΑ! Και ο ίδιος θα έπρεπε να μετακυλίσει αυτή τη διαφορά στη τιμή του προϊόντος. Δε το κάνει, άρα τα βάζει στη τσέπη. :
    Αχιλλεα οικογενειακη επιχείρηση σημαίνει μικρή επιχείρηση. Δεν έχουν μπεί στη διαχειρηση πολυεθνικές όπως η Stanley. Κάποιες εταιρίες δίνουν βάση στην ποιοτητα, δεν υπάρχει άλλος λόγος να κρατάνε την παραγωγή στ σπίτι τους. Δε μου απάντησες γιατί η gedore μετέφερε την παραγωγή γερμανοπωλυγωνων καστανιάς στη Γερμανία.

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από toyar Προβολή μηνύματος
    Υπαρχουν 2 κανονες....
    1.οτι πληρωσεις παιρνεις
    2.η φιρμα πληρωνεται
    Θα ήταν σωστά αν δεν εννοούσες ότι δίνεις "τσάμπα" λεφτά στο όνομα.
    Σε αυτή την περίπτωση το ένα αναιρεί το άλλο.

Εξήγησα τους λόγους που έχει επικρατήσει το "η φίρμα πληρώνεται", έτσι όπως το εννοείς.
    Ναι πληρώνεται για να πάρεις αυτό που πληρώνεις.
    Όταν το κόστος είναι δυσανάλογο μεγάλο σε σχέση με ένα αλλο προιον, έχει προκύψει για τους λόγους που εξήγησα και για κάποιους ακομα και όχι για να πληρώσεις το όνομα.

Moderator
    Αχιλλεα δε γίνεται μέσα σε ένα κατάλογο να έχεις τοπ ποιότητα in house και κινέζικα so so ακριβότερα απ τα in house. Δε γίνεται να φτιάχνεις και να προσφέρεις αυτά που φτιάχνει η hazet και κάποια απ τον κατάλογο να είναι παραγγελίες απ την Ασία ποιότητας "οικονομικής" με τιμή φίρμας. Για κάποιον λόγο προέκυψε η τιμή αυτή στις "παραγγελιες" απ την Ασία. Εσύ περιγράφεις αισχροκέρδεια εμποράκου όχι τακτική κολοσσών με όνομα πιο βαρύ απ τον κατάλογο τους.
    Διαφώνησε όσο θέλεις αλλά η οπτική σου είναι επιπέδου πιάτσας ταξί όπως ακριβώς η αποφθεματικη διατιπωση του toyar.

Τα κινεζικά gedore δεν ήταν ούτε κατά διάνοια, ίδια με τα φθηνότερα κινέζικα Carolus, όσο ίδια και να εμοιαζαν και ας βγήκαν απ' το ίδιο εργοστάσιο. Μάλλον δεν ήταν επειδή επάνω χάραξαν άλλο όνομα, ούτε για να βγάλουν τα λεφτά της διαφήμισης.

Και συ δεν απάντησες στο πιο σημαντικό. Ποια έχουν μεγαλύτερο κόστος κατασκευής, τα ευρωπαϊκά εργαλεία ή τα κινέζικα;

Μη γίνει αυτή η κουβέντα πόσο cri την έχει ο καθείς...

Σου είπα και πριν έχω διαφορετική οπτική γωνία. Δεν εμπιστεύομαι τίποτα από ότι λένε οι εταιρίες. Για παράδειγμα δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ότι τα γερμανοπολύγωνα καστάνιας της Gedore είναι made in Germany, έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ.
    Dream with the feathers of angels stuffed beneath your head.

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stefanos Προβολή μηνύματος
    Ξεκινάω από τα τονισμένα που είναι η ουσία.
    Εφόσον λοιπόν ο εξοπλισμός που οφείλω να συντηρήσω και το manual που τον συνοδεύει περιγράφει πχ το συγκεκριμένο πολύγωνο,
    εάν το παραγγείλω για αντικατάσταση του χαμένου δεν είμαι σωστός στη δουλειά μου και απόλυτα καλυμμένος απέναντι στα αφεντικά μου?
    Είμαι.
    Θα μου ζητήσει κανείς εξηγήσεις για το κόστος την ποιότητα ή τις προδιαγραφές του?
    Φυσικά και όχι σε μια σοβαρή εταιρεία αντίθετα μάλιστα θα πρέπει να εξηγήσω γιατί ΔΕΝ παραγγέλνω τα εργαλεία που προβλέπονται από τον κατασκευαστή.
    Να το πάω παραπέρα?Ούτε καν χρειάζεται να το πάρω από το εμπόριο.
    Την επόμενη φορά που παραγγέλνω ανταλλακτικά βάζω και το πολύγωνο στη λίστα και μου το στέλνει ο κατασκευαστής του εξοπλισμού μου.
    Και δεν μιλάω για περίεργους εξολκείς ή δεν ξέρω τι ειδικό.Για απλά κλειδιά και καρυδάκια μιλάω.
    έχεις στο μυαλό σου μια δημόσια επιχείρηση όπου τα μισά εργαλεία είναι κινέζικα και τα άλλα μισά, stahlwille. Δε διαφωνώ ότι έτσι γίνεται αλλά τι ακριβώς σημαίνει αυτό;
    Το εργαλείο των 40 Ευρω απευθύνεται σε κατασκευαστικές αεροσκαφών. Αυτό με τα 15 σε κατασκευαστικές σιδηροδρόμων. Δεν είδα σε κανένα απαιτητικό περιβάλλον να έχουν bgs και expert και ks tools. Για κάποιους λογους τα μεταλλεία Χαλκιδικής παραγγέλνουν gedore ή facom των χιλιάδων Ευρω και η εγγύηση είναι μόνο ένας απ αυτούς.

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MISKIN Προβολή μηνύματος
    Και συ δεν απάντησες στο πιο σημαντικό. Ποια έχουν μεγαλύτερο κόστος κατασκευής, τα ευρωπαϊκά εργαλεία ή τα κινέζικα;

Μη γίνει αυτή η κουβέντα πόσο cri την έχει ο καθείς...

Σου είπα και πριν έχω διαφορετική οπτική γωνία. Δεν εμπιστεύομαι τίποτα από ότι λένε οι εταιρίες. Για παράδειγμα δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ότι τα γερμανοπολύγωνα καστάνιας της Gedore είναι made in Germany, έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ.
    Απάντησα πολλες φορές. Βλέπε παραπάνω.
    Και η ερώτηση που έκανα πάλι εκεί αποσκοπεί.
    Τελευταία τροποποίηση από daz; 22/12/2017 στις 07:56.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    έχεις στο μυαλό σου μια δημόσια επιχείρηση όπου τα μισά εργαλεία είναι κινέζικα και τα άλλα μισά, stahlwille. Δε διαφωνώ ότι έτσι γίνεται αλλά τι ακριβώς σημαίνει αυτό;
    Το εργαλείο των 40 Ευρω απευθύνεται σε κατασκευαστικές αεροσκαφών. Αυτό με τα 15 σε κατασκευαστικές σιδηροδρόμων. Δεν είδα σε κανένα απαιτητικό περιβάλλον να έχουν bgs και expert και ks tools. Για κάποιους λογους τα μεταλλεία Χαλκιδικής παραγγέλνουν gedore ή facom των χιλιάδων Ευρω και η εγγύηση είναι μόνο ένας απ αυτούς.
    Και αν δεις κάνα ks ή κάτι ανάλογο θα είναι γιατί χάθηκε χάλασε ή κάτι παρόμοιο το gedore η το stahl η το facom αν μιλάς για ευρωπαϊκό εξοπλισμό .
    όπου το εργοστάσιο (επίπεδο τρένα αεροπλάνα ορυχείο κλπ) παίρνει και ένα εργοστάσιο εργαλείων μαζί του και φτιάχνουν τις εργαλειοθήκες με τα εργαλεία και τα όργανα που απαιτούνται για την χρήση ή και την συντήρησή του (ανάλογα με το επίπεδο συντήρησης που απαιτεί κάθε τελικός χρήστης), και θα εκπαιδεύσει και θα πιστοποιήσει το προσωπικό στην χρήση και την συντήρηση.
    Πώς αλλιώς να το κάνεις?
    Που θα ξέρει ο καθένας μας ότι επίπεδο γνώσης και να έχει (στο τριτοκοσμικό επίπεδο της χώρας μας) τι εργαλεία τι όργανα τι ειδικό εξοπλισμό χρειάζεται ένα μηχάνημα μεταλλείου ή ένα τρένο ή ένα αεροπλάνο.
    Αλλά και να ήξερε κάποιος γιατί να τον πληρώσεις να κάνει αυτή την δουλειά εφόσον μπορείς να αγοράσεις τη γνώση έτοιμη εγγυημένη, πιστοποιημένη, μαζί με τα μηχανήματά σου.
    Και αυτή νομίζω είναι και η κύρια δουλειά που κάνουν οι κορυφαίοι εργαλειάδες και αντίστοιχα οι κορυφαίοι κατασκευαστές εξοπλισμού
    και η διαφορά που τους κάνει κορυφαίους.
    Εξελίσσουν τα εργαλεία τους σύμφωνα με τις απαιτήσεις της βιομηχανίας και αντίστροφα.
    Και φυσικά αυτό σημαίνει ότι στις τιμές τους αντικατοπτρίζεται ακριβώς αυτό το επιπλέον κόστος.
    Το αποδέχεσαι ή όχι σαν ιδιώτης.
    Αλλά το μεταλλείο ή ο σιδηρόδρομος (που είναι ουσιαστικά ο πελάτης) κερδίζει χρήματα αγοράζοντας το "πανάκριβο" και αυτό ακριβώς κάνει.

Moderator
    Στέφανε νομίζω πως κατάλαβα τι θέλεις να πεις και νομίζω ότι συμφωνώ.

Edit..
    Οπότε παρανόησα το προηγούμενο ποστ σου και κατάλαβα κάτι άλλο!
    Τελευταία τροποποίηση από daz; 22/12/2017 στις 19:03.
    Sent from me using a computer.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της macdeath_s
    Μην τα ισοπεδώνουμε όλα, σίγουρα η φίρμα δεν αποτελεί το μεγαλύτερο παράγοντα στην τελική τιμή αλλά σε πολλές περιπτώσεις την αυξάνει αρκετά. Παραδείγματα από διάφορους τομείς είναι της apple τα προιόντα, τα dell, Cisco, το merchandise της KTM (π.χ. τα ίδια παπούτσια σε Alpinestars 30-40€ kάτω), σε ρούχα εννοείται αλλά και σε εργαλεία όπως πχ DeWalt ή Wurth. Για παράδειγμα στη δουλειά έχω ξαναπει έχουμε Wurth και για να μην πω παγκοσμίως σίγουρα Ευρώπη και βόρεια αμερική. Πρόσφατα σε εμάς εδώ (Καταλονία) σταματήσαν να παίρνουν ηλεκτρικά από αυτήν και κάναν σύμβαση με Makita τα οποία αξιολογήσαν ως καλύτερα εν τέλει.

Στα εργαλεία εδώ πιστεύω ότι διυλίζουμε τον κώνωπα αλλά αυτό είναι και το βίτσιο μας μάλλον αλλά και η ουσία του thread. Προσωπικά θα μιλήσω, αλλά ίσως ισχύει και για άλους, τα 2/3 από τα εργαλεία που έχω είναι πολύ πιο καλά για τη χρήση που τα θέλω/ που τους κάνω. Ακόμη και κάποια που έχω για τη δουλειά... Οπότε πιστεύω ότι πολλοί από εμάς συνειδητά για τον χ/ψ λόγο πέφτουμε στην παγίδα της "μάρκας". Στην περίπτωση της Φάκομ όμως η εγγύηση εφόρου ζωής αλλάζει πολύ το παιχνίδι και δικαιολογεί το κόστος. π.χ. σε κατσαβίδια θεωρώ ότι Witte, Wera, Wiha είναι πολύ καλύτερα από Facom αλλά αν είχα να εξοπλίσω 10 ομάδες της εταιρείας μου σε όλη την Ελλάδα, Βαλκάνια ή Ευρώπη ίσως π.χ. την Wera δεν θα την προτιμούσα λόγω διαθεσιμότητας ή εγγύησης.

αυτά τα ολίγα για να μην βγούμε και offtopic.

Moderator
    Μερικές φορές συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα. Ο μεταπωλητής (πχ wurth) δεν πουλάει πάντα ακριβότερα αλλά στη περίπτωση της wurth πληρώνεις και την "υπηρεσία" που σου προσφέρει, πχ φορτηγάκι στο χώρο σου (έτσι είχε ξεκινήσει η wurth), ή κουστουμάτος με βαλιτσάκι στο χώρος σου (έτσι έχει καταλήξει σήμερα). Το ίδιο και η snap on στην αμερική ή παλιότερα η hazet.

Δεν υπάρχουν εργαλεία wurth. Η wurth είναι μια εταιρία που μαζεύει εργαλεία απ' όλες τις άλλες και κοιτάει να καλύψει τις ανάγκες των επαγγελματιών με τον πιο εύκολο τρόπο. Θα μιλήσουμε για εργαλεία ή υπηρεσίες. Αν είναι να μιλήσουμε για υπηρεσίες, ο στέφανος, παραπάνω, τα έχει πει όλα!
    Τελευταία τροποποίηση από daz; 23/12/2017 στις 23:22.

Moderator
    Τα πενσάκια που πουλάει η hazet είναι μάρκα Will και τα πουλάει ακριβότερα απ' την will.
    Τα πενσάκια που πουλάει η lux είναι μάρκα WNS και τα πουλάει φθηνότερα απ' την NWS.
    Τα πενσάκια και τα κατσαβίδια που πουλάει η stanley σαν fatmax είναι ίδια με τα facom αλλά έχουν τη μισή τιμή!

Όποιος νομίζει ότι όλα αυτά τα εργαλεία είναι ίδια και η διαφορά παίζει στη φίρμα, να τα πάρει να τα δοκιμάσει.

Παραπάνω εξήγησα τους λόγους που υπάρχουν αυτές οι διαφορές και τις βλέπεις εύκολα στο τελικό προιόν!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της macdeath_s
    Τα πενσάκια και τα κατσαβίδια που πουλάει η stanley σαν fatmax είναι ίδια με τα facom αλλά έχουν τη μισή τιμή!
    Ίδια με Expert είναι όχι με Facom.

Oι εταιρείες που ανέφερα πιο πάνω πάντως δν είναι υπηρεσίες. Στις οποίες ξέχασα να αναφέρω και την Fluke όπου αρκετά ευρώπουλα είναι για το όνομα.

Τα πενσάκια που πουλάει η hazet είναι μάρκα Will και τα πουλάει ακριβότερα απ' την will.
    Τα πενσάκια που πουλάει η lux είναι μάρκα WNS και τα πουλάει φθηνότερα απ' την NWS.

Όποιος νομίζει ότι όλα αυτά τα εργαλεία είναι ίδια και η διαφορά παίζει στη φίρμα, να τα πάρει να τα δοκιμάσει.

Παραπάνω εξήγησα τους λόγους που υπάρχουν αυτές οι διαφορές και τις βλέπεις εύκολα στο τελικό προιόν!
    Εννοείς ότι η Lux και η κάθε Lux, Bennman παίρνουν δεύτερης διαλογής;
    Δε χρειάζεται, το έχεις κάνει εσύ! 20€ έδωσες για τη Benmann (NWS) Fantastico Plus και σου βγήκε σκυλί!
    30€ έδωσα εγώ για τον ίδιο κόφτη από τη μητρική και με μηδενική χρήση μου έσπασε η μύτη στη μια κόψη.
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	IMG_20171223_221610.jpg 
Προβολές:	113 
Μέγεθος:	36,7 KB 
ID:	391536
    Dream with the feathers of angels stuffed beneath your head.

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από macdeath_s Προβολή μηνύματος
    Ίδια με Expert είναι όχι με Facom.

Oι εταιρείες που ανέφερα πιο πάνω πάντως δν είναι υπηρεσίες.
    Για το πρώτο δεν είμαι σίγουρος.
    Το δευτερο είναι λάθος.

Edit.. Γιατί νομίζεις ότι τα εργαλεία της snap on κοστίζουν τόσο? Γιατί είναι track brand. Ερχόμαστε στο χώρο σας με το φορτηγάκι μας φορτώνουμε τα σπασμένα και ξεφορτώνουμε φρέσκο πράμα για τις ανάγκες σας. Την ίδια τιμή θα πληρώσετε και στο κατάστημα γιατί αύριο μπορεί να έρθουμε στο χώρο σας για την εγγύηση του εργαλείου.
    Τελευταία τροποποίηση από daz; 23/12/2017 στις 22:56.

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 36
    Τελευταίο μήνυμα: 02/01/2017, 14:36
  2. [ΠΩΛΕΙΤΑΙ] Alpinestars Tech Tool Pack - Τσαντάκι μέσης με θέση για εργαλεία
    από 675 στο forum Αγγελίες εξοπλισμού αναβάτη
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 01/07/2016, 16:46
  3. Tool box (εργαλειοθήκη) for Tenere '08
    από xtkoulas στο forum Yamaha XT series
    Απαντήσεις: 33
    Τελευταίο μήνυμα: 27/01/2010, 19:45
  4. ONE for the money,TWO for the show,THREE for the girl
    από ntamigio στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 22/12/2003, 08:48
  5. Pink Panther (for TManiac)