Σελίδα 118 από 141 ΠρώτοΠρώτο ... 1868108113114115116117118119120121122123128 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1.756 έως 1.770 από 2101

Θέμα: Εργαλεία χειρός (For Tool Addicts')

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MISKIN Προβολή μηνύματος
    Εννοείς ότι η Lux και η κάθε Lux, Bennman παίρνουν δεύτερης διαλογής;
    Δε χρειάζεται, το έχεις κάνει εσύ! 20€ έδωσες για τη Benmann (NWS) Fantastico Plus και σου βγήκε σκυλί!
    30€ έδωσα εγώ για τον ίδιο κόφτη από τη μητρική και με μηδενική χρήση μου έσπασε η μύτη στη μια κόψη.
    Συνημμένο 391536
    Ο δικός σου έχει επίστρωση τιτανίου και καλύτερες λαβές δυο συστατικών. Ο benman ήταν μαυρισμένος με τις παλιές γκουμούτσες λαβές.

Η μύτη μπορεί να σπάσει σε όλους. Οι κοπτικές ακμές του benman είναι σε χειρότερη κατάσταση απ' τις δικές σου αλλά αυτό εξαρτάται απ' τη χρήση και δεν μπορουν να βγουν συμπεράσματα. Είναι απόλυτα λειτουργικές και φαίνεται ότι θα είναι για πολύ καιρό ακόμα.

Ο ποιοτικός έλεγχος είναι κάτι που δεν φαίνεται συγκρίνοντας δυο εργαλεία εξ' αποστάσεως αλλά κοστίζει. Στους benman μπορεί οι λαβές, στο σημείο ένωσης, να ήταν πολύ σφιχτές ή πολυ χαλαρές σε ένα μεγαλύτερο ποσοστό. Αυτός που είχα εγώ πάντως δεν είχε τέτοιο πρόβλημα.

Σου φτάνουν αυτά για 10 ευρώ?

Βάλε και την εγγύηση (που πηγάζει και απ' τον ποιοτικό έλεγχο) που δίνει η nws και την εγγύηση της benman. (Στην Ελλάδα φυσικά θα είναι η μία άθλια και η άλλη ανύπαρκτη, φαντάζομαι και μόνο σε λίγα μαγαζιά θα δίνουν σωστή εγγύηση στις nws. Η benman δεν προσφέρει τέτοιο πράγμα γιατί το άλλο μοντέλο πένσες θα είναι επιπέδου lidl όπως και πολλά απ' τα υπόλοιπα εργαλεία της).

Ακριβότερη έπρεπε να είναι η nws!
    Τελευταία τροποποίηση από daz; 23/12/2017 στις 23:24.
    Sent from me using a computer.

Moderator
    Η pb swiss ελέγχει το ατσάλι με μικροσκόπιο και χρησιμοποιεί μόνο αυτό που δεν έχει κάτι διαόλους που δεν θυμάμαι πως λέγονται και το microstructure και πιάσ' το αυγό.. Είναι μουρλοί οι άνθρωποι! Αν αυτό το στάδιο το παραλείψει, ένα μικρό ποσοστό δε θα παρουσιάσει την ίδια αντοχή στην κατάχρηση. Ένα μικρό ποσοστό λέω! Γι' αυτό το μικρό ποσοστό αυξάνεται το κόστος του τελικού προιόντος. Ξέρεις όμως ότι ότι πάρεις θα είναι άριστο απ' όλες τις απόψεις.

Ένα ατσάλι Β διαλογής ή ένα ατσάλι διαφορετικής σύστασης πόσο μπορεί να γίνει αντιληπτό απ' τον τελικό καταναλωτή?

Και είναι πολλά τα στάδια που μπορουν να παραληφθούν για να κρατηθεί το κόστος χαμηλά χωρίς καν να φανεί στο τελικό προιόν! Ακόμα και στην επεξεργασία πριν το τελικό φινίρισμα, το οποίο είναι κατι που θα φανεί μόνο στο χρόνο.

Εσείς το λέτε "λεφτά στη φίρμα" εγώ το λέω "ότι πληρώνεις παίρνεις". Μπορεί το κόστος να είναι δυσανάλογα μεγάλο σε σχέση με το αποτέλεσμα ακόμα και για power users, αλλά αυτό δεν αλλάζει την πραγματικότητα.
    Τελευταία τροποποίηση από daz; 24/12/2017 στις 01:49.

Τόλη δουλεύω σε παραγωγικά εργοστάσια από το 2000 και αυτό που λες είναι πολύ δύσκολο να γίνει.
    Θα ήταν πιο φθηνό και γρήγορο να δώσει η NWS την ίδια ποιότητα που έχει για τον εαυτό της, παρά να δημιουργήσει άλλη υποβαθμίζοντας το προϊόν.
    Θα ήταν και άσχημο για τη φήμη της. Για τη φίρμα της.
    Dream with the feathers of angels stuffed beneath your head.

Δεν ισχύει το ότι πληρώνεις παίρνεις.
    Και δεν ισχύει για έναν απλό και ξεκάθαρο λόγο.

Γιατί αν ίσχυε, δε θα έδινε χώρο να αναπτυχθούν νέες εταιρίες. Νέες ιδέες.
    Δε θα υπήρχε Xiaomi για παράδειγμα.

Moderator
    Τόλη δουλεύω σε παραγωγικά εργοστάσια από το 2000 και αυτό που λες είναι πολύ δύσκολο να γίνει.
    Θα ήταν πιο φθηνό και γρήγορο να δώσει η NWS την ίδια ποιότητα που έχει για τον εαυτό της, παρά να δημιουργήσει άλλη υποβαθμίζοντας το προϊόν.
    Θα ήταν και άσχημο για τη φήμη της. Για τη φίρμα της.
    Δεν λέει nws επάνω, benman λέει! Η επίστρωση τιτανίου και οι λαβές και η εγγύηση είναι αρκετά για να δικαιολογήσουν περισσότερα από 10 ευρώ διαφοράς! Τσέκαρε πόσο έχει η επίστρωση τιτανίου με την μαυρισμένη σε μια απλή πένσα. Βάλε και το ξεστοκάρισμα από παλιές λαβές! Αν θέλεις βάλε και αυτά που βγήκαν απ' την ίδια γραμμή παραγωγής και δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές για να σταμπαριστούν NWS.

Αχιλλέα ξέρω λεπτομέρειες για την παραγωγή που δεν φαντάζεσαι!

Moderator
    Δεν ισχύει το ότι πληρώνεις παίρνεις.
    Και δεν ισχύει για έναν απλό και ξεκάθαρο λόγο.

Γιατί αν ίσχυε, δε θα έδινε χώρο να αναπτυχθούν νέες εταιρίες. Νέες ιδέες.
    Δε θα υπήρχε Xiaomi για παράδειγμα.
    Άστοχο!

Ρε συ δε πειράζει! Δεν συμφωνούμε, απλά!

Βλέπουμε το ίδιο πράγμα από διαφορετική οπτική γωνία και το αντιλαμβανόμαστε αλλιώς! Αν θέλεις, μεταφράζουμε διαφορετικά κάποια πράγματα! Παλιότερα, και εγώ τα ίδια με σένα έλεγα. Η άποψή μου άλλαξε μαθαίνοντας κάποια πράγματα και βλέποντας κάποια άλλα.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Δεν λέει nws επάνω, benman λέει! Η επίστρωση τιτανίου και οι λαβές και η εγγύηση είναι αρκετά για να δικαιολογήσουν περισσότερα από 10 ευρώ διαφοράς! Τσέκαρε πόσο έχει η επίστρωση τιτανίου με την μαυρισμένη σε μια απλή πένσα. Βάλε και το ξεστοκάρισμα από παλιές λαβές! Αν θέλεις βάλε και αυτά που βγήκαν απ' την ίδια γραμμή παραγωγής και δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές για να σταμπαριστούν NWS.

Αχιλλέα ξέρω λεπτομέρειες για την παραγωγή που δεν φαντάζεσαι!
    Ούτε με σφαίρες δε δικαιολογεί το 50% της τιμής της "απλής". Ούτε με κανόνια. Δε υπάρχει αυτό. Άσε που στη περίπτωση της δικής μου δε τη βοήθησε και ιδιαίτερα η επίστρωση.

Άστοχο!

Ρε συ δε πειράζει! Δεν συμφωνούμε, απλά!

Βλέπουμε το ίδιο πράγμα από διαφορετική οπτική γωνία και το αντιλαμβανόμαστε αλλιώς! Αν θέλεις, μεταφράζουμε διαφορετικά κάποια πράγματα! Παλιότερα, και εγώ τα ίδια με σένα έλεγα. Η άποψή μου άλλαξε μαθαίνοντας κάποια πράγματα και βλέποντας κάποια άλλα.
    Ακριβώς αυτό σκεφτόμουν και γω! Ότι παλιότερα πίστευα ότι ότι πληρώνεις παίρνεις. Σιγά σιγά όμως από κανόνας, πάει να γίνει εξαίρεση.

Και η αιτία είναι ότι υπάρχει νέα αγορά, τεράστια και για να τη κερδίσεις πρέπει να κάνεις το ανάποδο από αυτό που γινόταν τόσα χρόνια.

Moderator
    Ούτε με σφαίρες δε δικαιολογεί το 50% της τιμής της "απλής". Ούτε με κανόνια. Δε υπάρχει αυτό. Άσε που στη περίπτωση της δικής μου δε τη βοήθησε και ιδιαίτερα η επίστρωση.
    Η επίστρωση είναι για τη σκουριά, όχι για την αντοχή!

Η επίστρωση είναι για τη σκουριά, όχι για την αντοχή!
    Τότε δεν έχει σχέση με τη σπασμένη μύτη.

Moderator
    Ακριβώς αυτό σκεφτόμουν και γω! Ότι παλιότερα πίστευα ότι ότι πληρώνεις παίρνεις. Σιγά σιγά όμως από κανόνας, πάει να γίνει εξαίρεση.

Και η αιτία είναι ότι υπάρχει νέα αγορά, τεράστια και για να τη κερδίσεις πρέπει να κάνεις το ανάποδο από αυτό που γινόταν τόσα χρόνια.
    Δε καταλαβαίνω που το έχεις πάει και τι σχέση έχει και πραγματικά δε θέλω να μάθω!

Τότε δεν έχει σχέση με τη σπασμένη μύτη.
    Ποιός έχει μπει με το αβαταρ του miskin ρε?

Ποιος είπε ότι έχει? Όλες οι επιστρώσεις προσφέρουν αντοχή στη σκουριά γιατί τα κράματα αυτά δεν είναι ανοξείδωτα.

Δε καταλαβαίνω που το έχεις πάει και τι σχέση έχει και πραγματικά δε θέλω να μάθω!

Ποιός έχει μπει με το αβαταρ του miskin ρε?

Ποιος είπε ότι έχει? Όλες οι επιστρώσεις προσφέρουν αντοχή στη σκουριά γιατί τα κράματα αυτά δεν είναι ανοξείδωτα.
    Δε λέω κάτι δυσνόητο. Λέω ότι για να κερδίσεις μια νέα αγορά πρέπει να προσφέρεις καλό και φθηνό προϊόν. Τουλάχιστον στην αρχή. Τι δε καταλαβαίνεις;

Νόμιζα ότι το συνδύασες με τη σπασμένη μύτη, γιατί το έγραψες από κάτω, my bad.
    Όπως έλεγα λοιπόν οι ίδιοι ακριβώς κόφτες, μιας και οι λαβές και η επίστρωση δε παίζουν ρόλο στη αντοχή, είχαν εντελώς διαφορετική πορεία. Ο δικός σου ο φθηνός, ο βιασμένος, δεν έχει κάνει κιχ, ενώ ο δικός μου, ο ακριβός, εκτός από σπασμένη μύτη, έχει και αρπαγμένη κόψη. Βλέπεις τον ήλιο ανάμεσα!

Φυσικά αυτό είναι σταγόνα στον ωκεανό, δεν είναι ο κανόνας. Αλλά πρέπει να παραδεχτείς ότι ούτε το ότι πληρώνεις παίρνεις, είναι κανόνας. Δεν έχεις τα μέσα να το υποστηρίξεις. Θυμάσαι ότι στο τεστ που έκανα στα γερμανοπολύγωνα, το πιο μαλακό κράμα το είχε το πιο ακριβό κλειδί! Το σκατοχαζετ

Moderator
    ...
    Πραγματικά με κάνεις να θέλω να ξαναγράψω όσα έχω γράψει. Αν θέλεις ξαναδιάβασε και πες μου σε τι διαφωνείς απ' αυτά που έγραψα και τι σχέση έχουν αυτά που λες τώρα!

Δε λέω κάτι δυσνόητο. Λέω ότι για να κερδίσεις μια νέα αγορά πρέπει να προσφέρεις καλό και φθηνό προϊόν. Τουλάχιστον στην αρχή. Τι δε καταλαβαίνεις;
    Δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει με το οτιδήποτε παραπάνω! Σωστά το λες! Για να κερδίσεις μια αγορά πρέπει να προσφέρεις καλό και φθηνό προιόν. Για να κερδίσεις μια άλλη αγορά (πχ βιοημηχανία), πρέπει να προσφέρεις ένα καλό προιόν. Οι εν λόγο εταιρίες δεν είναι στην αρχή και έχουν μεγάλη μερίδα της αγοράς στην οποία απευθύνονται. Επίσης δεν απευθύνονται στην στην αγορά που που ψάχνει το καλό και φθηνό. Αλλά τι σχέση έχουν όλα αυτά δεν κατάλαβα.

Όπως έλεγα λοιπόν οι ίδιοι ακριβώς κόφτες, μιας και οι λαβές και η επίστρωση δε παίζουν ρόλο στη αντοχή, είχαν εντελώς διαφορετική πορεία. Ο δικός σου ο φθηνός, ο βιασμένος, δεν έχει κάνει κιχ, ενώ ο δικός μου, ο ακριβός, εκτός από σπασμένη μύτη, έχει και αρπαγμένη κόψη. Βλέπεις τον ήλιο ανάμεσα!
    Αχιλλέα δεν μπορείς να κρίνεις τι χρήση από διαφορετικούς χρήστες από φωτογραφίες. Εσύ μπορεί να κόβεις ελατήρια και μπουλόνια ενώ εγώ χοντρές πρόκες που όμως είναι πιο μαλακές.
    Και ο δικός μου έχει φαγωμένη κόψη, όπως και ο δικός σου και είναι απόλυτα λειτουργική για το είδος του κόφτη! Χαλασμένη κόψη έχουν και πολλοί knipex που έχω και εδώ και και στη δουλειά, που αποδεδειγμένα είναι κορυφαίοι!
    Η μύτη είναι κατι που μπορεί να πάθει ο οποιοσδήποτε. Αν σε ενοχλεί πάνε τον πίσω να πάρεις άλλον. (στη γερμανία θα στον άλλαζαν στο π και φ και το ίδιο θα έπρεπε να κάνουν και εδώ).

Αλλά πρέπει να παραδεχτείς ότι ούτε το ότι πληρώνεις παίρνεις, είναι κανόνας. Δεν έχεις τα μέσα να το υποστηρίξεις. Θυμάσαι ότι στο τεστ που έκανα στα γερμανοπολύγωνα, το πιο μαλακό κράμα το είχε το πιο ακριβό κλειδί! Το σκατοχαζετ
    Δε με ενδιαφέρει να αποδείξω τίποτα! Το πιο μαλακό κλειδί είχε περισσότερη αντοχή απ' τα snap on σε τεστ περιοδικών και την μεγαλύτερη απ' όσα τεστάρησαν. Το snap on είχε καλύτερη αντοχή σε πολύ σκληρές βίδες λόγο μεγαλύτερης σκληρότητας, στο τεστ που έκανες εσύ. Και τα δύο έχουν αποδείξει την αξία τους εδώ και πολλές δεκαετίες. Πριν γεννηθούμε εμείς! Το δυσκολότερο για τον κατασκευαστή είναι να το κάνει τόσο σκληρό ώστε να μη χαλάει και τόσο μαλακό ώστε να μη σπάει. Τα ποσοστά στη σύσταση των κραμάτων σε χρώμιο και βανάδιο αυτό ακριβώς κάνει. Ο κάθε κατασκευαστής μαγειρεύει διαφορετικά! Το πάχος του μετάλλου δεν είναι ανεξάρτητο και σε διαφορετικά μοντέλα μπορεί να έχει διαφορετικά hrc. Το stahlwille το στρίψανε 3 φορές και δεν έσπασε και έχει υψηλότερο δείκτη σκληρότητας αλλά δεν έχει ούτε το μισό πάχος του hazet.

Χασαμε το δάσος αχιλλέα! Δεν καταλαβαίνω προς τι ο λόγος!

Πρέπει να υπάρχει κάποιος λόγος για να γίνεται μια κουβέντα μεταξύ δύο διαφορετικών απόψεων;
    Αν θέλεις λόγο τότε να δώσω έναν. Ο λόγος που γίνεται αυτή η κουβέντα είναι ότι δεν είναι απαραίτητο η τιμή να συμβαδίζει με τη ποιότητα και το αντίστροφο. Εγώ το βλέπω παντού γύρω μου, στα μηχανάκια, στα εργαλεία, στους φακούς, στα κινητά, κλπ, κλπ.
    Συνεπώς αυτοί που διαβάζουν εδώ μέσα πρέπει να μάθουν, αν θέλουν να γλιτώσουν μερικά ευρώπουλα, τι αξίζει τα λεφτά που δίνουν και τι όχι. Υπάρχουν άπειρα παραδείγματα που εργαλεία βγαίνουν από τον ίδιο κατασκευαστή και πωλούνται με διαφορετική τιμή από άλλους resellers (ή κατασκευαστές και οι ίδιοι, εργαλείων). Δε γίνεται να συμβαίνει σε όλες τις άλλες κατηγορίες προϊόντων και να μη γίνεται στα εργαλεία. Να λέμε ότι πληρώνεις παίρνεις. Δε σύγκρινα τα facom με τα powerfix. Με τα Toptul τα σύγκρινα.

Υπάρχουν σωρός υπερτιμημένων προϊόντων, ισχύει και για τα εργαλεία.

Moderator
    Τα υπόλοιπα τα κόβω απ' την παράθεση γιατί απάντησα παραπάνω.

Πρέπει να υπάρχει κάποιος λόγος για να γίνεται μια κουβέντα μεταξύ δύο διαφορετικών απόψεων;
    Και για το λόγο αυτό παρέθεσα τις απόψεις μου παραπάνω.

Είπα δε, ότι ο καλύτερος τρόπος να γλιτώσεις λεφτά ειναι να πάρεις αυτό που σου προσφέρει το καλύτερο vfm (toptul) και αυτό σίγουρα δεν είναι τίποτα απ' αυτά που προσφέρουν οι κορυφαίοι (hazet)!

Εσύ υποστηρίζεις ότι στη hazet πληρώνεις όνομα και εγώ ότι παίρνεις πολλά περισσότερα που τις περισσότερες φορές αν και δυσανάλογα, έχουν αντίκρισμα στο τελικό προιόν. (και δεν είναι πάντα δυσανάλογο)

Και αυτό δεν είναι συζήτηση. Τσατ είναι σε δημόσιο φόρουμ. Σε λίγο θα μπει ο teo να μας πει να βρούμε δικό μας δωμάτιο.

Αν κάποιος δεν καλύφθηκε ως τώρα και έχει απορίες να επισκεφθεί ψυχολόγο.
    Τελευταία τροποποίηση από daz; 24/12/2017 στις 01:55.

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 36
    Τελευταίο μήνυμα: 02/01/2017, 14:36
  2. [ΠΩΛΕΙΤΑΙ] Alpinestars Tech Tool Pack - Τσαντάκι μέσης με θέση για εργαλεία
    από 675 στο forum Αγγελίες εξοπλισμού αναβάτη
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 01/07/2016, 16:46
  3. Tool box (εργαλειοθήκη) for Tenere '08
    από xtkoulas στο forum Yamaha XT series
    Απαντήσεις: 33
    Τελευταίο μήνυμα: 27/01/2010, 19:45
  4. ONE for the money,TWO for the show,THREE for the girl
    από ntamigio στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 22/12/2003, 08:48
  5. Pink Panther (for TManiac)