Σελίδα 119 από 141 ΠρώτοΠρώτο ... 1969109114115116117118119120121122123124129 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1.771 έως 1.785 από 2101

Θέμα: Εργαλεία χειρός (For Tool Addicts')

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Και επειδή δεν μ' αρέσει τα τσουβαλιάζω αν και έχω γενικεύσει πολύ για χάρη της συζήτησης.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MISKIN Προβολή μηνύματος
    δεν είναι απαραίτητο η τιμή να συμβαδίζει με τη ποιότητα και το αντίστροφο.

Εξαιρέσεις υπάρχουν και θα υπάρχουν (δεδομένων συνθηκών), αλλά δεν αποτελούν τον κανόνα.
    Τελευταία τροποποίηση από daz; 24/12/2017 στις 02:45.
    Sent from me using a computer.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Τα ποσοστά στη σύσταση των κραμάτων σε χρώμιο και βανάδιο αυτό ακριβώς κάνει. Ο κάθε κατασκευαστής μαγειρεύει διαφορετικά!
    Δεν είναι μόνο η σύσταση του μετάλλου που πάιζει ρόλο στις ιδιότητες του τελικού προϊόντος, αλλά και η θερμική επεξεργασία (από τη θερμοκρασία στην οποία ζεσταίνουμε, στο χρόνο που κρατάμε στη θερμοκρασία αυτή, στο μέσο ψύξης, στο ρυθμό ψύξης, στη θερμοκρασία του ψυκτικού μέσου, στην προστασία που έχει το μέταλλο κατά τη θέρμανση από τον αέρα ώστε να μην οξειδωθεί πολύ και ΚΥΡΙΩΣ στη θερμοκρασία και διάρκεια, που μπορεί να γίνει ακόμα και σε κύκλους, της επαναφοράς αφού έχει σκληρυνθεί το μέταλλο).

edit: Αλλαγή όρων απο τα αγγλικά στα ελληνικά
    Τελευταία τροποποίηση από SciTeF; 24/12/2017 στις 11:02.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    Υπαρχουν απειρα παραδειγματα προιοντων που δεν ισχυει το οτι πληρωσεις παιρνεις ειδικα οταν πληρωνεις ακριβα
    Χωρις να ειμαι ειδικος πιστευω οτι αυτο συμβαινει και σε καποια εργαλεια
    Σε καθε περιπτωση παιζει ρολο και η χρηση
    Στο ανωτερο επιπεδο της βιομηχανιας η των κατασκευων η επιλογη δε γινεται μονο βαση ποιοτητας αλλα και με εγγυησεις διαθεσιμοτητες τιμη ακομα και δημοσιες σχεσεις και μιζες
    Η μηπως νομιζει κανεις οτι οι γερμανοι δεν μιζαρονται;

Τα υπόλοιπα τα κόβω απ' την παράθεση γιατί απάντησα παραπάνω.

Και για το λόγο αυτό παρέθεσα τις απόψεις μου παραπάνω.

Είπα δε, ότι ο καλύτερος τρόπος να γλιτώσεις λεφτά ειναι να πάρεις αυτό που σου προσφέρει το καλύτερο vfm (toptul) και αυτό σίγουρα δεν είναι τίποτα απ' αυτά που προσφέρουν οι κορυφαίοι (hazet)!

Εσύ υποστηρίζεις ότι στη hazet πληρώνεις όνομα και εγώ ότι παίρνεις πολλά περισσότερα που τις περισσότερες φορές αν και δυσανάλογα, έχουν αντίκρισμα στο τελικό προιόν. (και δεν είναι πάντα δυσανάλογο)

Και αυτό δεν είναι συζήτηση. Τσατ είναι σε δημόσιο φόρουμ. Σε λίγο θα μπει ο teo να μας πει να βρούμε δικό μας δωμάτιο.

Αν κάποιος δεν καλύφθηκε ως τώρα και έχει απορίες να επισκεφθεί ψυχολόγο.
    Και γω δεν έκανα κάτι παραπάνω από το να παραθέσω τις απόψεις μου με παραδείγματα.
    Και επειδή δεν μ' αρέσει τα τσουβαλιάζω αν και έχω γενικεύσει πολύ για χάρη της συζήτησης.

Εξαιρέσεις υπάρχουν και θα υπάρχουν (δεδομένων συνθηκών), αλλά δεν αποτελούν τον κανόνα.
    Κάτι είναι και αυτό. Πιστεύω την επόμενη φορά θα σε πείσω ότι τις περισσότερες φορές πληρώνουμε υπεραξία!
    Dream with the feathers of angels stuffed beneath your head.

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SciTeF Προβολή μηνύματος
    Δεν είναι μόνο η σύσταση του μετάλλου που πάιζει ρόλο στις ιδιότητες του τελικού προϊόντος, αλλά και η θερμική επεξεργασία (από τη θερμοκρασία στην οποία ζεσταίνουμε, στο χρόνο που κρατάμε στη θερμοκρασία αυτή, στο μέσο ψύξης, στο ρυθμό ψύξης, στη θερμοκρασία του ψυκτικού μέσου, στην προστασία που έχει το μέταλλο κατά τη θέρμανση από τον αέρα ώστε να μην οξειδωθεί πολύ και ΚΥΡΙΩΣ στη θερμοκρασία και διάρκεια. που μπορεί να γίνει ακόμα και σε κύκλους, του tempering αφού έχει σκληρυνθεί το μέταλλο).
    Σωστός! Τα έχω πει πολλές φορές πιο πίσω αλλά δε πρόκειται να κάτσω να περιγράψω διαδικασίες.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από toyar Προβολή μηνύματος
    Υπαρχουν απειρα παραδειγματα προιοντων που δεν ισχυει το οτι πληρωσεις παιρνεις ειδικα οταν πληρωνεις ακριβα
    Χωρις να ειμαι ειδικος πιστευω οτι αυτο συμβαινει και σε καποια εργαλεια
    Σε καθε περιπτωση παιζει ρολο και η χρηση
    Στο ανωτερο επιπεδο της βιομηχανιας η των κατασκευων η επιλογη δε γινεται μονο βαση ποιοτητας αλλα και με εγγυησεις διαθεσιμοτητες τιμη ακομα και δημοσιες σχεσεις και μιζες
    Η μηπως νομιζει κανεις οτι οι γερμανοι δεν μιζαρονται;
    Οι γερμανοί τη μιζα δε τη θεωρούν καν κακό! Είναι της άποψης πως όποιος μπορεί καλά κάνει. Ακόμα και σε επίπεδο κυβερνήσεων!

Κάποια εργαλεία τα πληρώνεις ακριβότερα γιατί μαζί με αυτά πληρώνεις και πράγματα που δε θα χρησιμοποιήσεις ποτέ απλούστατα γιατί δεν απευθύνονται για την χρήση στην οποία απευθύνονται.

Moderator

Κάτι είναι και αυτό. Πιστεύω την επόμενη φορά θα σε πείσω ότι τις περισσότερες φορές πληρώνουμε υπεραξία!
    Αν κάτσουμε να αναλύσουμε όλες τις περιπτώσεις μία μία θα δεις ότι είναι άλλα πράγματα στη μέση και στην ουσία πληρώνεις απλά δυσανάλογο κόστος σε σχέση με το αντίκρισμα.
    Κάποιοι μπορεί να θεωρούν ότι ποσοστιαία πληρώνουμε υπεραξία σε όλα τα είδη, πράγμα που είναι πιο σωστό.

Αν κάτσουμε να αναλύσουμε όλες τις περιπτώσεις μία μία θα δεις ότι είναι άλλα πράγματα στη μέση και στην ουσία πληρώνεις απλά δυσανάλογο κόστος σε σχέση με το αντίκρισμα.
    Κάποιοι μπορεί να θεωρούν ότι ποσοστιαία πληρώνουμε υπεραξία σε όλα τα είδη, πράγμα που είναι πιο σωστό.
    Όχι, όχι, δεν εννοώ αυτό. Αυτό που λέω είναι ότι ΠΑΝΤΑ πληρώνεις υπεραξία στη φίρμα. Έχω κατασταλάξει σε αυτή την άποψη δουλεύοντας πολλά χρόνια σε βιομηχανίες φασόν. Για παράδειγμα, κατασκευάζαμε για πολλά χρόνια ανταλλακτικά μιας συγκεκριμένης πολύ γνωστής στο χώρο, εταιρείας μηχανών πλοίων. Τα στέλναμε Ολλανδία σε λευκά κουτάκια δίχως κάποιο διακριτικό και αυτοί τα πουλούσαν σαν ΟΕΜ. Στη τριπλή τιμή από όσα τα αγόραζαν. Δε προσπαθώ να σε πείσω, γιατί προφανώς δε πείθεσαι. Άλλωστε έχουμε κάνει πολλές φορές αυτή τη συζήτηση, απλώς καλό είναι να γίνεται δημόσια για να λένε κι άλλοι την άποψή τους.

Moderator
    Όχι, όχι, δεν εννοώ αυτό. Αυτό που λέω είναι ότι ΠΑΝΤΑ πληρώνεις υπεραξία στη φίρμα. Έχω κατασταλάξει σε αυτή την άποψη δουλεύοντας πολλά χρόνια σε βιομηχανίες φασόν. Για παράδειγμα, κατασκευάζαμε για πολλά χρόνια ανταλλακτικά μιας συγκεκριμένης πολύ γνωστής στο χώρο, εταιρείας μηχανών πλοίων. Τα στέλναμε Ολλανδία σε λευκά κουτάκια δίχως κάποιο διακριτικό και αυτοί τα πουλούσαν σαν ΟΕΜ. Στη τριπλή τιμή από όσα τα αγόραζαν. Δε προσπαθώ να σε πείσω, γιατί προφανώς δε πείθεσαι. Άλλωστε έχουμε κάνει πολλές φορές αυτή τη συζήτηση, απλώς καλό είναι να γίνεται δημόσια για να λένε κι άλλοι την άποψή τους.
    Αυτό ακριβώς εννοώ ότι ποσοστιαία πληρώνουμε υπερξία σε όλα τα είδη. Η τριπλάσια τιμή και λίγη είναι.

Όσο αφορά το παράδειγμά σου και στη γιαμάχα όταν πληρώνεις την philips λάμπα στο σακουλάκι της γιαμάχα με τον κωδικό της υαμαχα, θα την την πληρώσεις ακριβότερα. Πολύ ακριβότερα! Μλκ δε μπορείς καν να εστιάσεις, στο σημείο που διαφωνούμε!

Αυτό ακριβώς εννοώ ότι ποσοστιαία πληρώνουμε υπερξία σε όλα τα είδη. Η τριπλάσια τιμή και λίγη είναι.

Όσο αφορά το παράδειγμά σου και στη γιαμάχα όταν πληρώνεις την philips λάμπα στο σακουλάκι της γιαμάχα με τον κωδικό της υαμαχα, θα την την πληρώσεις ακριβότερα. Πολύ ακριβότερα! Μλκ δε μπορείς καν να εστιάσεις, στο σημείο που διαφωνούμε!
    Μλκ και που διαφέρει αυτό από τη Facom και τα εργαλεία που παραγγέλνει από Ταϊβάν; Θα μας τρελάνεις; Εγώ δε μπορώ να εστιάσω ή εσύ γέρασες και δε θυμάσαι τι γράφεις;

Moderator
    Μλκ και που διαφέρει αυτό από τη Facom και τα εργαλεία που παραγγέλνει από Ταϊβάν;
    Καμία!
    Ούτε σε αυτά της τοπτουλ διαφέρει, ούτε σε αυτά του λιντλ, ούτε σε αυτά της hazet. Έχεις εστιάσει λάθος.

Έχω εστιάσει ακριβώς εκεί που θέλω και γράφω αυτό ακριβώς που σκέφτομαι. Ότι τη φίρμα θα τη πληρώνουμε πάντα παραπάνω. Χωρίς τις περισσότερες φορές να τα αξίζει

Παλαιό μέλος
    Δεν είναι μόνο η σύσταση του μετάλλου που πάιζει ρόλο στις ιδιότητες του τελικού προϊόντος, αλλά και η θερμική επεξεργασία (από τη θερμοκρασία στην οποία ζεσταίνουμε, στο χρόνο που κρατάμε στη θερμοκρασία αυτή, στο μέσο ψύξης, στο ρυθμό ψύξης, στη θερμοκρασία του ψυκτικού μέσου, στην προστασία που έχει το μέταλλο κατά τη θέρμανση από τον αέρα ώστε να μην οξειδωθεί πολύ και ΚΥΡΙΩΣ στη θερμοκρασία και διάρκεια, που μπορεί να γίνει ακόμα και σε κύκλους, της επαναφοράς αφού έχει σκληρυνθεί το μέταλλο).
    Βέβαια, τα περισσότερα, αν όχι όλα, από αυτά που ανέφερα,τα επιλέγουμε με βάση τη σύσταση του μετάλλου που θέλουμε να σκληρύνουμε, οπότε ίσως και να ήταν άτοπη η παρέμβασή μου, κοινώς σας την γ#!*@% τη συζήτηση.

Moderator
    Έχω εστιάσει ακριβώς εκεί που θέλω και γράφω αυτό ακριβώς που σκέφτομαι. Ότι τη φίρμα θα τη πληρώνουμε πάντα παραπάνω. Χωρίς τις περισσότερες φορές να τα αξίζει
    Δεν έχεις αλλά δεν πειράζει.
    Αυτό που έφτιαξες εσύ και το πούλησε άλλος στην 3πλάσια τιμή έστω ότι είναι toptul.
    Τώρα έρχεται η hazet και σου λέει να φτιάξεις το ίδιο πράγμα αλλά.

1ον. Δε θα βάλεις ότι μέταλλο θέλεις αλλά αυτό που θα σου υποδείξει.
    2ον. Το οποίο θα έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές και ποιότητα και όχι απλά την σύσταση που θα γράφουν τα χαρτιά οπότε θα πρέπει να χρησιμοποιείς μόνο ένα ποσοστό του μετάλλου που παράγεις.
    3ον. Τα εργαλεία θα δοκιμάζοντα με πιο αυστηρούς ελέγχους και ολοκληρες παρτίδες θα περνούν από επανέλεγχο όταν διαπιστωθεί το παραμικρό σφάλμα σε ένα δείγμα.
    4ον. Σε κάποια μέρη του εργαλείου θα υπάρχουν διαφορετικές προδιαγραφές απ' ότι είχαν αυτά που έφτιαχνες μέχρι τώρα. Πχ αυστηρότερες ανοχές, πιο λεία επιφάνεια, επιφανιακή σκλήρηνση κ.α.
    5ον. Το προιόν θα έχει διαφορετικό φινίρισμα. Πιο όμορφο και πιο ανθεκτικό. Δε θα γίνεται εγχάραξη αλλά σφυριλάτηση εν' θερμό των κωδικών κτλ.
    6ον. Οι λαβές μεταφοράς ή χρησης θα έχουν διαφορετική κάλυψη με το τάδε υλικό.
    7ον. Η συσκευασία αποστολής θα είναι έτσι και έτσι και έτσι ώστε να μην υπάρχει φθορά κατά τη μεταφορά.
    8ον. Θα έχεις ελέγχους της διαδικασίας απ' την εταιρία ή ο έλεγχος θα γίνεται στις εγκαταστάσεις της και τα εργλεία που δεν τηρούν τις συμφωνηθείσες προδιαγραφές, θα επιστρέφονται άνεφ πληρωμής!

Και όταν παίρνει το εργλείο από σένα, το πουλάει πάλι στην τριπλάσια τιμή όπως έκανε η τοπτουλ ή όπως κάνουν τα λιντλ. Εσύ αυτό θα το πουλήσεις στην ίδια τιμή? Δε νομίζω! Οπότε τώρα το εργαλείο αυτό είναι ακριβότερο απ' της τόπτουλ. Κάποιες διαφορές φαίνονται κάποιες όχι. Η διαφορές που έχουν αυτά τα δύο είναι δυσανάλογες αναλογικά με την τιμή τους. Ο ένας κατασκευαστής ή μεταπωλητής την δικαιολογεί δίνοντας εγγύηση καλής λειτουργίας ο άλλος όχι. Όσο προσθέτεις στάδια σε μια διαδικασία παραγωγής τόσο αυξάνεται το κόστος. Από ένα σημείο κι έπειτα το κόστος είναι απλά δυσανάλογο. Η stahlwille έχει άνθρωπο με σβουράκι να πιάνει τα εργαλεία ένα ένα πριν μπουν στο κουτί τους και να τους γυαλίζει τις άκρες και να κάνει τις λεπτομέρειες. Τόσο λεπτομερής είναι σε όλα τα στάδια της διαδικασία που μερικά ειναι πολύ πιο δαπανηρά από έναν εργάτη εξειδικευμένο με ένα σβουράκι στα χέρια. Περιέγραψα δυσανάλογο κόστος σε σχέση με το αποτέλεσμα και στην pb με τους μικροσκοπικούς ελέγχους στο μέταλλο αλλά είναι και πολλά άλλα. Αναφέρθηκα σε διαφορές ανάμεσα σε ίδια εργαλεία gedore και carolus με διαφορά στην τιμή αλλά και σε άλλες περιπτώσεις. Αναφέρθηκα σε διαφορά στις ανοχές εργαλείων toptul vs hazet οι οποίες δε θα γίνουν αντιληπτές εύκολα γιατί ο ένας καλύπτει τα στάνταρ και ο άλλος τα υπερκαλύπτει.

Μερικές φορές το κάτι παραπάνω μπορεί να είναι και μια υπηρεσία.. πχ φορτηγάκι στην αυλή σου. Δεν ξέρω!

Το θέμα είναι ότι όσο και να μοιάζουν δυο εργαλεία η διαφορά στο κόστος που μπορεί να έχουν κρύβεται σε πράγματα που ο περισσότερος κόσμος δε τα βλέπει ή δε τα αντιλαμβάνεται. Αν βιδώνω μια βίδα το μήνα και τα δύο εργαλεία είναι το ίδιο καλά με το hazet να έχει αδικαιολόγητο κόστος που κατά τη δική σου άποψη έχει πάει στη φίρμα. Στις περισσότερες περιπτώσεις το toptul ειναι υπερ αρκετό, αλλά για να υπάρχει και το hazet, υπάρχει αγορά και γι' αυτό! Η βιομηχανία το επιβεβαιώνει.

Τέτοιου είδους εργαλεία, τέτοιων προδιαγραφών δε γίνεται να κατασκευαστούν ή να παραγγελθούν από εταιρίες οι οποίες δεν μπορουν να υποστηρίξουν την πωλησή τους, με το όνομά τους. Η hazet μπορεί να το κάνει, η toptoul αν προσπαθούσε να πουλήσει ποιότητα hazet στην ίδια τιμή θα έκλεινε χθες. Οπότε θεωρούμε ότι πληρώνουμε τη φίρμα.

Εσύ υποστηρίζεις οτι η hazet παραγγέλνει ή κατασκευάζει εργαλεία ίδιων προδιαγραφών με την toptul και τα πουλάει ακριβότερα λόγο φίρμας. Εγώ διαφωνώ! Δε ξέρω τι άλλο μένει να συζητήσουμε.

Όταν η toptul βγάλει κλειδί τόσο λεπτό σαν το stahlwille που έχει την ίδια αντοχή και διάρκεια στο χρόνο, με την ίδια εγγύηση καλής λειτουργίας εφ' όρου ζωής, σε χαμηλότερη τιμή, τα ξαναλέμε. Μέχρι τότε ο καθένας ας αγοράσει ότι νομιζει!

Moderator
    Βέβαια, τα περισσότερα, αν όχι όλα, από αυτά που ανέφερα,τα επιλέγουμε με βάση τη σύσταση του μετάλλου που θέλουμε να σκληρύνουμε, οπότε ίσως και να ήταν άτοπη η παρέμβασή μου, κοινώς σας την γ#!*@% τη συζήτηση.
    γ#!*@%νη είναι από ώρα μην ανησυχείς! Είσαι στο κατάλληλο θρεντ, γράψε ότι θέλεις!

Παλαιό μέλος
    Αυτό που χρήζει διευκρίνισης είναι οι οπτική γωνία από την οποία βλέπουμε τα πράγματα. Έχω την εντύπωση ότι στο φόρουμ όσα γράφουμε αφορούν τον ιδιώτη χρήστη σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από τις εταιρείες και την πρακτική αυτών σε ότι αφορά τα εργαλεία και την αγορά τους. Ακόμα και εκεί (στις εταιρείες) υπάρχουν διαφορές ανάλογα με κλίμακα εμπλοκής-χρήσης εργαλείων όπως και τελικού χρήστη αν δηλαδή η εταιρία τα χρησιμοποιεί εσωτερικά στον χώρο της ή τα παραχωρεί σε εξωτερικούς χρήστες υπεργολάβους, εργάτες , συνεργεία εξωτερικά κτλ…. Νομίζω ότι σε κάθε επίπεδο επαγγελματισμού οι διαχειριστές-αγοραστές πράττουν όσον αφορά στα εργαλεία λαμβάνοντας υπόψη όλους τους παράγοντες που αναφέρθησαν παραπάνω αλλά και άλλους που έχουν να κάνουν με την οικονομική διαχείριση. Όμως αυτά έχουν φιλολογικό ενδιαφέρον –κουβέντα να γίνεται που λέμε- για εδώ. Δεν ξέρω αν και γιατί μας ενδιαφέρει τι κάνουν οι βιομηχανίες και μάλιστα αυτές που δεν έχουν σχέση με μοτοσυκλέτες;
    Σε επίπεδο ιδιώτη-home user- μπορούμε να χωριστούμε σε δύο κατηγορίες χωρίς βέβαια να αποκλείουμε ενδιάμεσες υποκατηγορίες: Αυτούς που θέλουν κάτι που δεν θα δημιουργήσει προβλήματα ούτε θα πεταχτεί (πχ κλειδί που θα χαλάσει με την 1η φορά βίδες και παξιμάδια) και θα κρατήσει για πάρα πολύ-για πάντα σχεδόν σε επίπεδο weekend warrior- και σε αυτούς που θέλουν ΚΑΙ μπορούν να έχουν το κάτι παραπάνω σε ποιότητα για λόγους όπως pride of ownership, χόμπι, για ότι τέλος πάντων ο καθένας θέλει κάτι και δεν χρειάζεται να το δικαιολογήσει. Ας πούμε –χωρίς να κολλήσουμε σε επιμέρους συμπάθειες ή αντιπάθειες επιμέρους εταιριών εργαλείων ότι η πρώτη κατηγορία κοιτάει εργαλεία από Toptul, Benman, Lux από Praktiker, Carolus όσο αφορά κόστος απόκτησης-τιμή και η 2η σε premium μάρκες Hazet, Gedore, Facom κτλ που προσφέρουν κατι παραπάνω. Αυτό το κάτι δεν χρειάζεται να το δικαιολογήσουν οι home users –για τον καθένα είναι κάτι διαφορετικό άλλωστε και αν πληρώνουν παραπάνω νομίζω το κάνουν εν γνώσει τους ότι την ίδια δουλειά την έκαναν και φτηνότερα.

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 36
    Τελευταίο μήνυμα: 02/01/2017, 14:36
  2. [ΠΩΛΕΙΤΑΙ] Alpinestars Tech Tool Pack - Τσαντάκι μέσης με θέση για εργαλεία
    από 675 στο forum Αγγελίες εξοπλισμού αναβάτη
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 01/07/2016, 16:46
  3. Tool box (εργαλειοθήκη) for Tenere '08
    από xtkoulas στο forum Yamaha XT series
    Απαντήσεις: 33
    Τελευταίο μήνυμα: 27/01/2010, 19:45
  4. ONE for the money,TWO for the show,THREE for the girl
    από ntamigio στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 22/12/2003, 08:48
  5. Pink Panther (for TManiac)