Καλησπερα σε ολους

, τα φωτα σας θα χρειαστω για μια συχνη απορ
ια που ο καθενας λεει κατι διαφορετικο

...
Ειμαι 19 χρονων , φοιτητης , προστατευομενο μελος και θελω να αγορασω ενα μεταχειρισμενο παπι . Εργαστ
ηκα περιπου 2 μηνες και θα χρειαστει να δηλωσω περιπου 160 ευρω τον φεβρουαριο στην φορολογικη δηλωση. Οι αποριες μου ειναι οι εξης :
1) Τι γινετ
αι στη περιπτωση που αγορασω ενα οχημα το οποιο θα κανει 500 ευρω αλλα εγω δηλωνω μονο 160 στη φορολογικη μου δηλωση ?
Τίποτα απολύτως. Για τόσο μικρό ποσό, δεν ασχολείται κανείς μαζί σου. Τα μοτό δεν έχουν ετήσιο τεκμήριο διαβίωσης, παρά μόνο και αυτό πάλι θεωρητικά, τεκμήριο αγοράς, δλδ να θεωρεί το κράτος, ότι για να το πήρες, άρα είχες τόσο εισόδημα, άρα φέρε μας φέτος ΑΠΑΞ τόση φορολογία εισοδήματος. Στην πράξη το ποσό είναι τόσο μικρό, που και να το δηλώσεις, δεν προκύπτει φόρος. Και να μην το δηλώσεις, επειδή ακριβώς δεν προκύπτει φόρος, δεν πρόκειται κανένας μηχανισμός να ασχοληθεί που δεν το δήλωσες. Υπόψιν, δηλώσεις, δεν δηλώσεις, το κράτος ξέρει την ακριβή ημερομηνία μεταβίβασης.
2) Τι γινετ
αι εαν εχω κανει φορολογικη δηλωση το 2018 με τα λε
φτα που ειπα πιο παν
ω και αποφασισω οτι θα ειμαι ανεργος μεχρι την επομενη φορολογικη δηλωση (δηλαδη θα δηλωσω 0 ευρω το 2019) , σε αυτη την περιπτωση μπορω να αγορασω οχημα μετα την φορολογικη δηλωση του 2018 ή θα πρεπει να εργαστω για να το δικαιολογ
ησω .. ?
Σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Δεν υπάρχει τπτ από όσα γράφεις. Παίρνεις το παπί, το δηλώνεις σαν αγορά (και αν) και τέλος, δεν ξανασχολείται το κράτος για το παπί μαζί σου. Γενικά, και Bugati Chiron να αγοράσεις, δεν ''δικαιολογείς'' κάτι, απλά πληρώνεις τον φόρο εισοδήματος που θα σου βάλει το κράτος για την αγορά που έκανες, αυτό είναι το τεκμήριο αγοράς. Αν είναι αυτοκίνητο, έχει και ετήσιο τεκμήριο διαβίωσης, δλδ το κράτος θεωρεί ότι για να έχεις το τάδε αυτοκίνητο, άρα έχεις τάδε εισόδημα, άρα φέρε τον φόρο για το εισόδημα αυτό. Εσύ επειδή είσαι προστατευόμενος του πατέρα σου, τα τεκμήρια αυτά, αρθροίζονται στα τεκμήρια του πατέρα σου. ΑΝ τα τεκμήρια υπερβαίνουν το δηλωθέν εισόδημα π.χ. ο πατέρας σου δηλώνει 16.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα, και τα τεκμήρια από σπίτια, αυτοκίνητα, πισίνες, αεροπλάνα, ελικόπτερα
ειναι 20.000, ΤΟΤΕ μόνο πληρώνει φόρο για τα τεκμήρια.
3) Πρεπει να εχω εισοδημα για να μπορω να ασφαλιζω ή να πληρωνω τα τελη για το παπακι μου
;
Στα χαρτιά εννοείς; Όχι, δεν υπάρχει καμία απολύτως συσχέτιση, άλλη του να έχεις όντως λεφτά στην τσέπη, να πληρώνεις ασφάλεια-τέλος στο ταμείον.
4) Υπαρχει καποιο αλλο ποσο που πρεπει να πληρωσω περα απο την συντηρηση,το κτεο,την ασφαλ
εια και τα τελη κυκλοφοριας
;
Εξοπλισμός, αξεσουάρ, ανταλλακτικά, και εκτός αυτών , βόλτες που θα προκύψουν, κοινωνικές σχέσεις, έμμεσα πράγματα δλδ όχι κάτι άμεσο