Όταν τρέχει σαν service δεν βλέπεις το παράθυρο της εφαρμογής, ούτε εικονίδιο στο system tray, πρέπει να σταματήσεις το service για να χρησιμοποιήσεις την εφαρμογή.
Αφού δουλεύει, μη το πειράζεις!![]()
Όταν τρέχει σαν service δεν βλέπεις το παράθυρο της εφαρμογής, ούτε εικονίδιο στο system tray, πρέπει να σταματήσεις το service για να χρησιμοποιήσεις την εφαρμογή.
Αφού δουλεύει, μη το πειράζεις!![]()
The journey is the reward!
Ξεκινάς με το να ξηλώσεις το Nagios....![]()
![]()
Σοβαρά μιλάω...
Μετά βάζεις http://mathias-kettner.com/check_mk.html ναι χρησιμοποιεί το Nagios Core (εκτός κι αν αγοράσεις το δικό τους) αλλά κατά τα άλλα καμιά σχέση...
'Ημουν απο του μεγαλύτερους fun (κυρίως λόγω customization) του Nagios μιας και το χρησιμοποιώ απο την version 0.9... Κάθε 3-4 χρόνια έκανα μια σύγκριση με τα υπολοιπα opensource monitoring tools αλλα δεν.. Οσπου καπου στο 2009 ο κ. Mathias 'εβγαλε το check_mk σαν nagios plugin ε απο τότε...
Μετά έγινε ολοκληρωμένη λύση βάζοντας gui κτλ κτλ...
Σήμερα to μόνο που χρειάζεσαι είναι το rpm/deb πακέτο (ναι μπορείς να το χτίσεις και απο source αλλά δεν αξίζει πλέον ο κόπος) και έχεις Nagios Core + Nagvis + PNP + Check_MK ready for use...
Ξέχασα να σου πω ότι έχει πλέον και το δικό του API για να κάνεις αυτό που θές μέσω cli
Αν αποφασίσεις να το εγκαταστήσεις και χρειαστείς βοήθεια πές μου...
Αγαπητοι συναδελφοι(και ειδικα οι της δομημενης καλωδιωσης) για προτεινετε:Βολικο-προσιτο τροπο σημανσης καλωδιων δικτυου για ενα καμπινακι που εχω αναλαβει.
Μεχρι ωρας χρησιμοποιω δεματικα με ταμπελακι για να σημανεις με μαρκαδορο,οικονομικη λυση αλλα οχι καλη σε στριμοκωλες απο αποψη χωρου υλοποιησεις(περιττο να πω οτι απο οτι εχω δει εδω στο νησι η σημανση καλωδιων στις εγκαταστασεις ειναι κατι που ερχεται απο εξωγηινους και το αποφευγουν μετα βδελυγμιας).
Κι αφου θα μπω στη βασανο να ξεμπλεξω μακαροναδες,θα το κανω οσο καλυτερα γινεται.
Αναμενω συστασεις και ειδικα απο τους εχοντες hands on experience,που λενε και στο χωριο μου![]()
Sju sjösjuka sjömän sköttes av sjuttiosju sköna sjuksköterskor på det sjunkande skeppet Shanghai
Ρίξε μια ματιά εδώ, έχει διάφορες λύσεις.
The journey is the reward!
κατι φεγγαρια ειχα δουλεψει σε σχετικο με καλωδια. με κατι παρομοιο δουλευαμε, δες αυτο
Γιαννης
Να ξέρεις ότι οτιδήποτε εξέχει (περισσεύει) του καλωδίου εύκολα κόβεται είτα από τον εξυπνάκια που θα πάει μετά από σένα είτε λόγω στενότητας χώρου. Όλες οι σημάνσεις πρέπει να είναι περιτυλιγμένες στο καλώδιο και αν είναι δυνατόν αδιάβροχες (ιδρωμένα χέρια αλλοιώνουν τα γράμματα και μετά γάματα). Εγώ χρησιμοποιώ κάποια σαν αυτά.
https://www.amazon.com/Mr-Label%C2%A.../dp/B01GE2XPQI
Επίσης τα χρώματα βοηθούν σε μεγάλες εγκαταστάσεις είτε για να ξεχωρίζεις δωμάτια είτε ορόφους είτε για όποια άλλη χρήση εσύ θες να έχεις άμεσα κι εύκολα οπτικό εντοπισμό. Φτηνά δεν τα λες αλλά είναι η καλύτερη λύση που εγώ προσωπικά έχω δουλέψει.
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
"These violent delights have violent ends
And in their triumph die, like fire and powder
Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).
Εδώ που είμαι τώρα έχουμε τον εκτυπωτή της Panduit αλλά παρότι δεν ξέρω πόσο πάει το μαλλί δεν θα το πρότεινα καν (λόγω κόστους). Στην προηγούμενη δουλειά αλλά και σε freelανσιές Ελλάδα είχα τα παρακάτω:
- αυτό εδώ είναι καλή λύση αν δεν έχεις Dymo ή κάτι αντίστοιχο. Για μεγάλα ονόματα δν λέει
- Για Dymo αγαπώ αυτό το tape σε αντιθεση με το πάνω που χρειαζόταν ταινία ή δυνατό σελοτέιπ για περιπτώσεις που θα βάζαν διάφοροι χέρι αυτό δεν ήθελε κάτι έξτρα.
Κάτι που πρέπει να λάβεις υπόψιν σου είναι ότι αναλόγως το που βρίσκονται τα καλώδια, το ROHS μπορεί να είναι ένας παράγοντας. Π.χ. στο Data Center μου απαγόρεψαν το 3M, πρώτο λόγω σύμβασης με Panduit δεύτερον λόγω ROHS. Η ταινία της 3M ήταν compliant αλλά το σελοτέιπ που βάζαμε από πάνω όχι.
Eν ολίγοις θα σου πρότεινα το 2ο tape με αυτό το Dymo
2 πρακτικές συμβουλές αν και ίσως τις έχεις ήδη κατα νού: πρώτον σε κάθε άκρο του καλωδίου σημείωνε που συνδέεται (από την πλευρά που είναι εύκολα ορατή όταν κουμπώσει το κλιπσάκι στο port) αλλά και που πάει η άκρη. Δεύτερον αν δεν βαριέσαι, βάλε και έναν αριθμό με μαρκαδόρο.
Εγώ επειδή έχω συχνά αλλαγές χρησιμοποιώ αυτοκόλλητα σαν και αυτά https://www.ebay.co.uk/itm/150pc-5-S...-/173022977330 αλλά σε λευκά, είναι εύκολα να τα γράψεις στο χέρι στα γρήγορα και εύκολα να τα αλλάξεις. Επιπλέον έχουν αρκετό χώρο καθώς απο τη μία πλευρά γράφεις σε ποιά πορτα πχ είναι το καλώδιο και απο την πίσω έχει ένα to: για να βάλεις το που πάει.
Για πιο μόνιμες καταστάσεις ή όπου υπάρχει θέμα χώρου η καλύτερη επιλογή είναι κάποιο καλό labeler όπως το Dyno του mac απο πάνω ή αυτό που είπε ο vaska.
Why do you go away? So that you can come back. So that you can see the place you came from with new eyes and extra colors. And the people there see you differently, too. Coming back to where you started is not the same as never leaving. T. Pratchett
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
"These violent delights have violent ends
And in their triumph die, like fire and powder
Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).
Ερώτηση παντελώς άσχετη με τα πιο πάνω :
Ένα vdsl modem μπορεί να δουλέψει σε adsl γραμμή ; Τα φίλτρα, που μπαίνουν στην πρίζα, είναι ίδια για vdsl και adsl ;
Άπας αήρ αετώ περάσιμος
ναι μπορεί.
Είναι ίδια ναι.
Μοναδική περίπτωση να καταργήσεις τα φίλτρα είναι να σου γυρίσουν την σύνδεση από PSTN σε VoIP. Καταργείς το φίλτρο, κουμπώνεις απευθείας το vdsl router στο τοίχο, και το τηλέφωνο το κουμπώνεις πάλι απευθείας (χωρίς φίλτρο) ΠΑΝΩ στη θέση Phone1 του vdsl router.
Απορία γενικής φύσεως. Στο vdsl δηλαδή το τηλ το συνδέεις στο ρουτερ;