Σελίδα 13 από 43 ΠρώτοΠρώτο ... 38910111213141516171823 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 181 έως 195 από 637

Θέμα: Knives n' tools

  1. #181
    Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Εγγραφή
    02/12/2008
    Μηνύματα
    11.964
    Αν δεν ξυρίζει μέχρι 2000 κάτι κάνεις λάθος. Πιστεύω ότι δίνεις πολύ μεγάλη γωνία λόγο μαλακής επιφάνειας. Δεν είναι τόσο απλό και τα περισσότερα βίντεο στο σωλήνα είναι από ψιλοασχετους που τα κουτσοκαταφέρνουν. Δεν είναι όμως ούτε δύσκολο, αν το κάνεις σωστά. Για σωστό κονβεχ το mouse pad είναι συνήθως πολύ μαλακό. Ένα χοντρό δέρμα είναι αρκετό.

    Αν έχεις ένα δέρμα επάνω σε ξύλο μπορείς να ακονίσεις το μαχαίρι σου με γυαλόχαρτα και μετά να το κάνεις στροπινγκ βάζοντας κάποια πάστα επάνω στο δέρμα. Θα δεις τρελή διαφορά.

    Έχω δέρμα 3.5 με 4μμ να σου στείλω να δοκιμάσεις.
    Sent from me using a computer.

  2. #182
    Παλαιό μέλος
    Εγγραφή
    22/10/2017
    Μηνύματα
    279
    Δεν ξυρίζει όπως το ξυράφι, κόβει τρίχες αλλά πρέπει να επιμείνεις.
    Αν θυμάμαι καλά τα νούμερα που έχω, φτάνω 1200 και το κρατάω εκεί γιατί προτιμώ πιο toothy edge.

    Πιθανόν όμως να κάνω λάθος, δεν το αποκλείω.

    Όσο για το δέρμα το γνωρίζω, ότι θα έχει τρελό αποτέλεσμα.
    Και πάστα υπάρχει και κάτι σε σχήμα σαπουνιού που το τρίβεις πάνω στο δέρμα και υγρά διαλύματα και μάλιστα τα τελευταία φτάνουν σε απίθανα νούμερα micron.

    Α και ευχαριστώ για την προσφορά, αλλά οφείλω να αρνηθώ!

  3. #183
    Παλαιό μέλος
    Εγγραφή
    25/06/2017
    Μηνύματα
    2.058
    Να διορθώσω ένα λάθος μου, αυτη η κόψη που ανέφερα σαν κοιλο convex το σωστό είναι hollow grid ή concave.
    Να προσθέσω ότι το F1 στο οποίο το convex το φτιάχνω και εγώ σε mouse pad φτάνοντας σε γυαλοχαρτο 2000 ναι μεν κόβει το χαρτί αλλά όχι με την ευκολία που έχουν αλλου είδους λεπτοτερες λάμες. Αυτό όμως το κανω συνειδητά γιατί από το συγκεκριμένο μαχαιρι δεν απαιτώ να φιλεταρει ψάρια ή κρέατα, αλλά να κάνει ικανοποιητικα σχεδόν τα πάντα και να μην απαιτεί συχνό ακονισμα.
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	_20180126_020725.jpg 
Προβολές:	114 
Μέγεθος:	61,8 KB 
ID:	392467
    Φρέσκια η φώτο, μπορεί και το κόβει το χαρτί αλλά όχι με την ευκολία του scandi grid η άλλων πιο λεπτών κοψεων.
    Τελευταία τροποποίηση από JNP; 26/01/2018 στις 01:10.

  4. #184
    Παλαιό μέλος
    Εγγραφή
    25/06/2017
    Μηνύματα
    2.058
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Αξιόλογο μαχαιράκι σε πολύ καλή τιμούλα. το τρόχισμα φαίνεται να είναι hollow grind. Στην κύρια κόψη μπορείς να δώσεις ότι γωνία θέλεις ανεξάρτητα απ' το πάχος της λάμας. Το να κάνεις κόνβεχ την κύρια κόψη σε ένα τέτοιο μαχαίρι δεν είναι και τόσο σωστό, ειδικά αν από πίσω έχεις hollοw grind. 25 μοίρες γωνία και θα κόβεις υλικά χωρίς να τα ακουμπήσει καν η λάμα. From bevel to spine! Like a razor!
    Το convex στη συγκεκριμένη λάμα είναι λίγο, με κύριο σκοπό την ευκολία φρεσκαρισματος σε δύσκολες συνθήκες όπως είναι το κυνήγι οπου δεν έχεις εργαλεια ή επιπεδες επιφανειες για να πετυχαινεις τις γωνίες που θέλεις.

  5. #185
    Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Εγγραφή
    02/12/2008
    Μηνύματα
    11.964
    Ναι κατάλαβα! Καλά του κάνεις.

    Και στο f1 καλά κάνεις και "προσέχεις" την γωνία του. Το vg10 δεν συμπαθεί τις πολύ λεπτές γωνίες όταν πρόκειται για σκληρή χρήση.
    Sent from me using a computer.

  6. #186
    Παλαιό μέλος
    Εγγραφή
    25/06/2017
    Μηνύματα
    2.058
    Και ένα κυνηγετικο μαχαιρι με λάμα full tang,κόψη 15εκ hollow grid παρόμοια με το S1.
    Ισπανικό Nieto,εν μέρει χειροποίητο με ατσάλι 440C.
    Για γδαρσιμο/κόψιμο αγριογούρουνου το πήρα σε καλή τιμή αλλά δεν έχει δουλευτει καθόλου. Τελικά προτιμώ τα χασαπομαχαιρα μου.
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	_20180126_103457.jpg 
Προβολές:	104 
Μέγεθος:	37,7 KB 
ID:	392471
    Αυτο το είδος λάμας αφήνει την πλάτη του μαχαιριου χοντρή και δυνατή για ταλαιπωριες και στο υπόλοιπο κάτω μισό η λάμα τροχιζεται σε κοιλο σχήμα προς τα μέσα, λεπταινει και κόβει καλά.
    Τελευταία τροποποίηση από JNP; 26/01/2018 στις 14:51.

  7. #187
    O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Εγγραφή
    29/12/2009
    Μηνύματα
    6.760
    Εχετε ξεφύγει τόσο με το τρόχισμα/ακόνισμα των μαχαιριών (επιστήμη το παρουσιάζετε, κο@φ@λες )
    Τόσο που έχασα την μπάλα
    Εγώ απλώς να τροχίσω/ακονίσω μαχαίρια κουζίνας θέλω για να κόβουν τις ντομάτες χωρίς να τις σακατεύουν (ναι, θεωρώ την ντομάτα "δύσκολο" υλικό όταν προσπαθείς να την κόψεις στην φλούδα της, απαιτεί καλοακονισμένο μαχαίρι όσο και αν σας φαίνεται περίεργο)
    Προς το παρόν έχω μια πέτρα διπλής όψης και κάτι γίνεται αλλά δεν με ικανοποιεί πλήρως.
    Σκέφτομαι να πάρω τούτο εδώ
    θα κάνω δουλειά η μπα;
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

  8. #188
    Παλαιό μέλος
    Εγγραφή
    22/10/2017
    Μηνύματα
    279
    Εγώ γυαλόχαρτο χρησιμοποιώ στα μαχαίρια μου και συγκεκριμένα στα κουζίνας πάνω σε μάρμαρο όσο πιο ίσιο γίνεται. Στα άλλα που έχω, όπως είπα γυαλόχαρτο πάνω στο mousepad. Φθηνό και σίγουρα αποτελεσματικό αρκεί να κρατάς καλά τις γωνίες τροχίσματος. Και γενικά πάντα προτίνω τρόχισμα με το χέρι. Είναι κάτι που αξίζει να μάθει κανείς και προσωπικά έχω να μάθω ακόμα πολλά. Και προφανώς με δέρμα θα έχεις ακόμα καλύτερα αποτελέσματα αρκεί η λεπτή μεριά της πέτρας σου να είναι, ξέρω γω, 1000 grit και πάνω.

    @ daz

    Θα κάνω δοκιμή στα μαχαίρια που τροχίζω στο mousepad να τα τροχίσω στο μάρμαρο αλλά με όλους τους υπόλοιπους παράγοντες ίδιους (γωνίες, grit κλπ) και να δούμε πόσο off με βγάζει το mousepad λόγω μαλακότητας.

    ΥΓ. Η τομάτα είναι όντως δύσκολο υλικό!
    Τελευταία τροποποίηση από SciTeF; 26/01/2018 στις 12:36.

  9. #189
    Παλαιό μέλος
    Εγγραφή
    25/06/2017
    Μηνύματα
    2.058
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bowleno Προβολή μηνύματος
    Εχετε ξεφύγει τόσο με το τρόχισμα/ακόνισμα των μαχαιριών (επιστήμη το παρουσιάζετε, κο@φ@λες )
    Τόσο που έχασα την μπάλα
    Εγώ απλώς να τροχίσω/ακονίσω μαχαίρια κουζίνας θέλω για να κόβουν τις ντομάτες χωρίς να τις σακατεύουν (ναι, θεωρώ την ντομάτα "δύσκολο" υλικό όταν προσπαθείς να την κόψεις στην φλούδα της, απαιτεί καλοακονισμένο μαχαίρι όσο και αν σας φαίνεται περίεργο)
    Προς το παρόν έχω μια πέτρα διπλής όψης και κάτι γίνεται αλλά δεν με ικανοποιεί πλήρως.
    Σκέφτομαι να πάρω τούτο εδώ
    θα κάνω δουλειά η μπα;
    Μπα,ότι πρέπει για να ρημαζεις τις λάμες.
    Η ντομάτα είναι πράγματι δύσκολο υλικό και γιαυτό καλύτερα δοκίμασε οδοντωτη λάμα 10εκ της victorinox. Τα είχε και το πρακτικερ.
    http://coozina.gr/store/product.php?...8&cat=0&page=1
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	_20180126_133346.JPG 
Προβολές:	88 
Μέγεθος:	16,7 KB 
ID:	392481
    Το φτηνότερο και καλύτερο για σκληρά λαχανικά. Μην το βάλεις σε ψωμί, κρέας ή άλλα υλικά. Το ψωμί θέλει χοντρο δόντι και λάμα 18εκ και πάνω.
    http://coozina.gr/store/product.php?...9&cat=0&page=5

  10. #190
    Παλαιό μέλος
    Εγγραφή
    22/10/2017
    Μηνύματα
    279
    Το F1 θεωρώ πως έχει από τα πιο ωραία drop point σχήματα της αγοράς μαζικής παραγωγής. Αν είμουν μαχαιροποιός θα το χρήσιμοποιούσα ως pattern.

  11. #191
    O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Εγγραφή
    29/12/2009
    Μηνύματα
    6.760
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SciTeF Προβολή μηνύματος
    Εγώ γυαλόχαρτο χρησιμοποιώ στα μαχαίρια μου και συγκεκριμένα στα κουζίνας πάνω σε μάρμαρο όσο πιο ίσιο γίνεται. Στα άλλα που έχω, όπως είπα γυαλόχαρτο πάνω στο mousepad. Φθηνό και σίγουρα αποτελεσματικό αρκεί να κρατάς καλά τις γωνίες τροχίσματος. Και γενικά πάντα προτίνω τρόχισμα με το χέρι. Είναι κάτι που αξίζει να μάθει κανείς και προσωπικά έχω να μάθω ακόμα πολλά. Και προφανώς με δέρμα θα έχεις ακόμα καλύτερα αποτελέσματα αρκεί η λεπτή μεριά της πέτρας σου να είναι, ξέρω γω, 1000 grit και πάνω.

    ΥΓ. Η τομάτα είναι όντως δύσκολο υλικό!
    Γυαλόχαρτο νερού, εκείνο το μαύρο, να υποθέσω; και νούμερα φαντάζομαι από 800 ως 2000;
    Αυτό που με δυσκολεύει είναι η γωνία ακονίσματος, κάνα κολπάκι παίζει; είδα στο νετ να πωλούνται οδηγοί σε διάφορα μήκη που μπαίνουν στην ράχη του μαχαιριού έτσι δεν ξεφεύγει η γωνία, αξίζουν;

    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από JNP Προβολή μηνύματος
    Μπα,ότι πρέπει για να ρημαζεις τις λάμες.
    Η ντομάτα είναι πράγματι δύσκολο υλικό και γιαυτό καλύτερα δοκίμασε οδοντωτη λάμα 10εκ της victorinox. Τα είχε και το πρακτικερ.
    http://coozina.gr/store/product.php?...8&cat=0&page=1
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	_20180126_133346.JPG 
Προβολές:	88 
Μέγεθος:	16,7 KB 
ID:	392481
    Το φτηνότερο και καλύτερο για σκληρά λαχανικά. Μην το βάλεις σε ψωμί, κρέας ή άλλα υλικά. Το ψωμί θέλει χοντρο δόντι και λάμα 18εκ και πάνω.
    http://coozina.gr/store/product.php?...9&cat=0&page=5
    κάτι τέτοιο φαντάστηκα κι εγώ όταν είδα τις πέτρες που έχει μέσα....θα τρώει το μέταλλο αέρα.
    Ψωμομάχαιρο έχω και όντως το έχω αποκλειστικά και μόνο για ψωμί και παντεσπάνι τρια χρόνια δεν έχει κάνει κιχ κόβει αέρα όπως την πρώτη μέρα.
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

  12. #192
    Παλαιό μέλος
    Εγγραφή
    22/10/2017
    Μηνύματα
    279
    Τα μόνο τρίκ που μπορώ να σκεφτώ είναι να βάλεις και λίγο νερό πάνω στο γυαλόχαρτο και όταν δεις ότι η κόψη διώχνει το νερό τότε είσαι στη σωστή γωνία με την προυπόθεση ότι το μαχαίρι έχει ήδη την σωστή γωνία.
    Και επίσης, αλλάζει κι ο ήχος που κάνει το μαχαίρι όταν το τροχίζεις πάνω στο γυαλόχαρτο όταν είσαι στη σωστή γωνία, αλλά δε μπορώ να το περιγράψω επαρκώς αυτό.

    Σωστά υποθέτεις, τόσο για το είδος γυαλόχαρτο όσο και για τα νούμερα. Στα μαχαίρια κουζίνας αξίζει να πας και ψηλότερα σε νούμερα αλλά με χρήση δέρματος και πάστας.

    Τους οδηγούς τους έχω δει σε βίντεο μόνο στο σωλήνα, αλλά δεν τους έχω δοκιμάσει. Θα το μάθεις πάντως.

  13. #193
    Παλαιό μέλος Το avatar του/της Hunter
    Εγγραφή
    03/09/2009
    Μηνύματα
    156
    Εγώ χρησμοποιώ το παρακάτω (για πολυεργαλεία Victorinox) :

    https://www.victorinox.com/global/en...pener/p/4.3323

    Σε μία τυχαία συζήτηση με ένα φίλο που είναι Σέφ σε ξενδοχεία μου έιπε ότι το χρησημοποιεί και εκέινος !

  14. #194
    Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Εγγραφή
    20/10/2005
    Μηνύματα
    13.723
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bowleno Προβολή μηνύματος
    Εγώ απλώς να τροχίσω/ακονίσω μαχαίρια κουζίνας θέλω για να κόβουν τις ντομάτες χωρίς να τις σακατεύουν (ναι, θεωρώ την ντομάτα "δύσκολο" υλικό όταν προσπαθείς να την κόψεις στην φλούδα της, απαιτεί καλοακονισμένο μαχαίρι όσο και αν σας φαίνεται περίεργο)
    Πφφφφ.... Αν θεωρείς τη ντομάτα δύσκολη, φαντάσου τι είναι μια ρόγα σταφύλι (!) https://www.youtube.com/watch?v=dFqqwRWImKc

    Τα chubo τα παρακολουθώ στο instagram κυρίως. Έργα τεχνης (όπως πολλά γιαπωνέζικα μαχαίρια)
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

  15. #195
    O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Εγγραφή
    29/12/2009
    Μηνύματα
    6.760
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SciTeF Προβολή μηνύματος
    Τα μόνο τρίκ που μπορώ να σκεφτώ είναι να βάλεις και λίγο νερό πάνω στο γυαλόχαρτο και όταν δεις ότι η κόψη διώχνει το νερό τότε είσαι στη σωστή γωνία με την προυπόθεση ότι το μαχαίρι έχει ήδη την σωστή γωνία.
    Και επίσης, αλλάζει κι ο ήχος που κάνει το μαχαίρι όταν το τροχίζεις πάνω στο γυαλόχαρτο όταν είσαι στη σωστή γωνία, αλλά δε μπορώ να το περιγράψω επαρκώς αυτό.

    Σωστά υποθέτεις, τόσο για το είδος γυαλόχαρτο όσο και για τα νούμερα. Στα μαχαίρια κουζίνας αξίζει να πας και ψηλότερα σε νούμερα αλλά με χρήση δέρματος και πάστας.

    Τους οδηγούς τους έχω δει σε βίντεο μόνο στο σωλήνα, αλλά δεν τους έχω δοκιμάσει. Θα το μάθεις πάντως.
    Ήχο;;; έπεσες στην περίπτωση

    κουφάλογο είμαι

    Thanks για τιπς, θα το παλέψω με τα γυαλόχαρτα
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Σελίδα 13 από 43 ΠρώτοΠρώτο ... 38910111213141516171823 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

  1. Eρχονται οι Tool???
    από nickmonstro στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 53
    Τελευταίο μήνυμα: 21/12/2006, 01:07
  2. Data Tool
    από ewsd στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 26/02/2006, 12:59
  3. OVERCLOCKING TOOLs
    από sonic22 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 46
    Τελευταίο μήνυμα: 13/09/2005, 13:36
  4. Χρονια Πολλα στους Tatoo23 και Tool
    από crs-k στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 25/09/2004, 16:06

Κανόνες δημοσιεύσεων

  • Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF