Σελίδα 6 από 18 ΠρώτοΠρώτο 123456789101116 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 90 από 261

Θέμα: Πολύμετρο

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από atopos Προβολή μηνύματος
    Εάν μετράμε απλά πράγματα ->τάση μπριζας, τάση μπαταρίας αυτοκινήτου/μηχανής κοκ, υπάρχει κάποιος ιδιαιτερος λόγος να μην πάμε στου ~10ευρου?
    Σωστή η λογική σου. Έχω και εγώ ένα που είχα αγοράσει 5€ πριν 12-κάτι χρόνια και είναι μια χαρά για αυτή την δουλειά. Δεν κάνει μπιμπ όταν μετράς αγωγιμότητα αλλά θέλει να κοιτάξεις την οθόνη. Έχω και εγώ σκεφτεί αρκετές φορές να πάρω ένα <<καλό>>, αλλά μέχρι τώρα για την χρήση που του κάνω (που αναφέρεις και εσύ) δεν έχω βρει ακόμη δικαιολογία να κάνω την κίνηση. Ίσως ΑΝ χαλάσει κάποια στιγμή να πάρω ένα του 40αριού.

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Ένα του lidl μου μέτραγε τον ανορθωτή 13,2 -13.3 αντί για 14,4. Φαντάσου τι θα κάνει στις υπόλοιπες βασικές μετρήσεις. Είπαμε φθηνό αλλά όχι και του 5ευρου. Το ότι δουλεύει δεν σημαίνει πάντα ότι μετράει και σωστά.
    Ένα φθηνό που έχω στο χωριό με 17 ευρώ, μετράει σωστά απ' ότι έχω διαπιστώσει όταν το τέσταρα με ένα ακριβότερο που έχω.
    Sent from me using a computer.

Παλαιό μέλος
    Και ένα τσέπης, αλλά δεν ανεβάζει τη φωτο. 15 ευρώ.
    https://www.gearbest.com/other-consu...&lkid=12647165

Παλαιό μέλος
    Αν αγόραζα τώρα πολυμετρο θα επερνα από Aliexpress ένα fluke 101 μαζί με αμπεροτσιμπιδα mastech MS3302 στα 45 ευρώ.
    https://www.aliexpress.com/item/Fluk...ceBeautifyAB=0
    Τελευταία τροποποίηση από JNP; 24/02/2018 στις 23:35.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της kons
    Fluke και Amprobe είναι οι άριστες μάλλον κορυφαίες επιλογές.
    Mil. Spec.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της camen
    Ενα εξαιρετικό pocket πολυμετρο παρέα με ενα νέας γενιάς δοκιμαστικό κατσαβίδι.
    Τετοιο δοκιμαστικό κατσαβιδι πρώτη φορα έπεσε στα χέρια μου κ ειλικρινα το λάτρεψα!
    COO Germany !
    Συνημμένες μικρογραφίες εικόνων Συνημμένες μικρογραφίες εικόνων IMG_1268.jpg‎  

Παλαιό μέλος
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	3491e8d3-f565-4048-9b14-b0238bfde1cb.jpg 
Προβολές:	223 
Μέγεθος:	19,9 KB 
ID:	393529
    Από το Banggood.com γύρω στα 6 ευρώ.

Moderator
    Τώρα να ρωτήσω αν το εμπιστεύεσαι οτι θα ανάψει και θα σου δείξει σωστά? Θα έβαζες το χέρι σου δλδ στο καλώδιο?

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Τώρα να ρωτήσω αν το εμπιστεύεσαι οτι θα ανάψει και θα σου δείξει σωστά? Θα έβαζες το χέρι σου δλδ στο καλώδιο?
    Γιαυτό οι μαστορες είχαν πάντα βοηθούς!
    Προσωπικά ακομη δεν πήρα.

Μιλάς για αυτο των 6€ η γενικά για αυτού του είδους?

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από camen Προβολή μηνύματος
    Μιλάς για αυτο των 6€ η γενικά για αυτού του είδους?
    Γι' αυτό των 6 ευρώ. Ξέρω 'γω! Νομίζω κάποια εργαλεία πρέπει να τα εμπιστεύεσαι, αλλιώς δεν έχουν λόγο ύπαρξης.

Μέλος
    Δεν ξέρω παιδιά αλλά νομίζω ότι αυτά τα δοκιμαστικά είναι φτηνά έτσι και αλλιώς και δεν είναι καλής ποιότητας.
    Δεν ξέρω αν αυτό με τα 6€ είναι καλό(πιθανώς να είναι) αλλά παίρνεις με 12€ ένα πολύ καλό.
    Αυτό που μου λέγανε και στη δουλειά είναι πως αυτά δεν είναι ακριβά.
    Η διαφορά με τα πολύμετρα είναι ότι εκείνα παίζουν με δεκαδικά και έτσι αλλάζει η τιμή τους ανάλογα τη μάρκα.

Γι' αυτό των 6 ευρώ. Ξέρω 'γω! Νομίζω κάποια εργαλεία πρέπει να τα εμπιστεύεσαι, αλλιώς δεν έχουν λόγο ύπαρξης.
    Να σου πω,δε θα με πείραζε να εχει 6€.Θα με πείραζε όμως να ειμαι επαγγελματίας ηλεκτρολόγος κ να εχει 6€.
    Οχι γτ απαραίτητα θα αστοχήσει το φθηνό κ οχι το ακριβό αλλα γτ θεωρώ οτι εχει περισσότερες πιθανότητες να αστοχήσει καποια στιγμη μεσα στον όγκο της δουλειάς. Κ το λεω αυτο γτ ως ερασιτέχνης το ρεύμα δε το φοβάμαι αλλα το σέβομαι γτ δεν μου εχει γινει ρουτίνα κ πριν βάλω χέρι δοκιμάζω 2 και 3 φορες αν εχει ρεύμα,όπως δοκιμάζω κ το παραδοσιακό δοκιμαστικό να δω αν λειτουργεί σωστά!

ΟΜΩΣ παρακολουθώντας κατα ευκαιρίες ηλεκτρολόγους να δουλεύουν εχω παρατηρήσει οτι το δοκιμαστικό δε το χρησιμοποιούν για να δουν οτι δεν εχει ρεύμα κ να βάλουν χέρι ΑΛΛΑ για να δουν οτι εχει ρεύμα εκει που πρεπει να εχει!
    Οταν πρεπει να βάλλουν χέρι (πχ να στρίψουν σύρματα) θα απομονώσουν το κύκλωμα απο τον πίνακα.

Εκτός αυτών, ενώ εμενα μου φαινεται αδιανόητο παρόλο που γνωρίζω 5 πραγματα να δουλέψω υπό τάση, για αυτούς θεωρείται κατι δεδομένο οτι δουλεύουν υπό τάση παρά παρά πολλές φορες!

Προσωπική άποψη, επαγγελματίας ή μη οτι εργαλειο κ να κρατάς που μια αστοχία του μπορει να σου κοστίσει τη ζωη ΠΡΕΠΕΙ να το ελέγχεις πριν τη χρήση του!

Παλαιό μέλος
    Πολύ ωραία το ανελυσες το θέμα .
    Τελευταία τροποποίηση από JNP; 02/03/2018 στις 14:04.

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από camen Προβολή μηνύματος
    Να σου πω,δε θα με πείραζε να εχει 6€.Θα με πείραζε όμως να ειμαι επαγγελματίας ηλεκτρολόγος κ να εχει 6€.
    Οχι γτ απαραίτητα θα αστοχήσει το φθηνό κ οχι το ακριβό αλλα γτ θεωρώ οτι εχει περισσότερες πιθανότητες να αστοχήσει καποια στιγμη μεσα στον όγκο της δουλειάς. Κ το λεω αυτο γτ ως ερασιτέχνης το ρεύμα δε το φοβάμαι αλλα το σέβομαι γτ δεν μου εχει γινει ρουτίνα κ πριν βάλω χέρι δοκιμάζω 2 και 3 φορες αν εχει ρεύμα,όπως δοκιμάζω κ το παραδοσιακό δοκιμαστικό να δω αν λειτουργεί σωστά!

ΟΜΩΣ παρακολουθώντας κατα ευκαιρίες ηλεκτρολόγους να δουλεύουν εχω παρατηρήσει οτι το δοκιμαστικό δε το χρησιμοποιούν για να δουν οτι δεν εχει ρεύμα κ να βάλουν χέρι ΑΛΛΑ για να δουν οτι εχει ρεύμα εκει που πρεπει να εχει!
    Οταν πρεπει να βάλλουν χέρι (πχ να στρίψουν σύρματα) θα απομονώσουν το κύκλωμα απο τον πίνακα.

Εκτός αυτών, ενώ εμενα μου φαινεται αδιανόητο παρόλο που γνωρίζω 5 πραγματα να δουλέψω υπό τάση, για αυτούς θεωρείται κατι δεδομένο οτι δουλεύουν υπό τάση παρά παρά πολλές φορες!

Προσωπική άποψη, επαγγελματίας ή μη οτι εργαλειο κ να κρατάς που μια αστοχία του μπορει να σου κοστίσει τη ζωη ΠΡΕΠΕΙ να το ελέγχεις πριν τη χρήση του!
    Συμφωνώ σε όλα,μόνο μια ένσταση έχω.
    Όταν μπορείς να δουλέψεις χωρίς τάση το κάνεις.
    Υπό τάση αποφεύγουμε να δουλεύουμε γιατί το ρεύμα είναι αόρατο.

Μια απόδειξη αυτού που λέω είναι ότι σπάνια θα δεις ηλεκτρολογο να έχει μωνομένο γαλλικό κλειδί π.χ

Σελίδα 6 από 18 ΠρώτοΠρώτο 123456789101116 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Προτάσεις για πολύμετρο?
    από nick_VFR στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 28/06/2014, 08:50
  2. Λάθος μέτρηση με πολύμετρο
    από killbill στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 03/03/2008, 16:15

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα