Αν η Dick είναι γερμανική, τότε ίσως είναι αυτή που φτιαχνει και εξαιρετικά επαγγελματικά μαχαιρια. Που τις βρήκες αλήθεια;
https://www.google.gr/search?safe=ac...L8T%2BlvOu8%3D
Αν η Dick είναι γερμανική, τότε ίσως είναι αυτή που φτιαχνει και εξαιρετικά επαγγελματικά μαχαιρια. Που τις βρήκες αλήθεια;
https://www.google.gr/search?safe=ac...L8T%2BlvOu8%3D
Τελευταία τροποποίηση από JNP; 03/03/2018 στις 15:08.
Εδώ είναι οι πιο πολλές λιμες που εχω για δουλειά στον πάγκο εργασίας.Nickolson και καναδυο India. Μεγάλες και μέτριες. Όλα τα σχήματα -προφίλ :παραλληλογραμμα, τετράγωνα, τρίγωνα,ημιστρογγυλα και στρογγυλά. Με αραιά δόντια για μαλακα υλικά και με πυκνά δόντια για σκληρά υλικά. Όλες χρειάζονται κάποια στιγμή.
Όμως για να δουλεύει σωστά μια λίμα πρέπει τα διαστήματα ανάμεσα στα δόντια της να είναι καθαρά. Με συρματοβουρτσες λοιπόν καθαριζουμε συχνά τα δόντια της λιμας κατά μήκος των διαγωνιων αυλακωσεων.
Από τις παραπάνω συρματοβουρτσες οι ειδικά φτιαγμένες για τον καθαρισμο λιμας κρεμονται αριστερά και είναι οι παρακάτω :
Εκτός από τις μηχανουργικες λιμες όπως οι παραπάνω, έχουμε και τις ρασπες για ξύλο και τις πολύ μικρές για ωρολογοποιους και κοσμηματοτεχνιτες.
Τελευταία τροποποίηση από JNP; 04/03/2018 στις 14:02.
Λιμες "πιστολερο" by valorbe νομίζω ,Ελβετικές
Εχω ενα βούρτσακι με χάλκινες? τρίχες για καθαρισμό επειδή ειναι μαλακό
Grobet swiss made.
Η Grobet εφηύρε το μηχάνημα για να φτιάχνει λίμες. Αργότερα συνενώθηκε με την valorbe.
Sent from me using a computer.
Τελευταία τροποποίηση από JNP; 04/03/2018 στις 14:09.
Έχουμε άποψη για 2 παλιές γερμανικές φίρμες λιμών, τις Wolfa και Hase;
Για την τελευταία κατάφερα και βρήκα ιστοσελίδα, εδώ:
https://www.hase-feilen.de/
Επίσης, βλέπω σε ελληνικά eshops εργαλείων και τις Πορτογαλικές Tome Feteira.
Σε σχέση με Nicholson, Bahco κλπ, λένε τίποτα;
Τελευταία τροποποίηση από lazarefa; 03/01/2021 στις 10:13.
Η Tome Feteira εξαγοράστηκε απ' την Αυστριακή Bludan και η τελευταία μετέφερε όλη την παραγωγή της στην Πορτογαλία. Και οι δύο αυτές νομίζω πως ακόμα κατασκευάζουν στην Πορτογαλία.
Οι λαβές της Hase feilen είναι made in germany και τις χρησιμοποιούν πολλές μάρκες όπως η stahlwille και Pferd. Οι λίμες δε νομίζω να φτιάχνονται στη Γερμανία σήμερα. Η εταιρία εξαγοράστηκε απ' την sonneflex.
Οι Pferd πχ είναι made in india.
Γιατί δε παίρνεις bahco να ξεμπερδεύεις?
Sent from me using a computer.
Κάποιες Bahco που είδα στα Leroy Merlin σχετικά πρόσφατα, έγραφαν Made in Portugal, οπότε μοιραία σκέφτηκα πως ίσως παράγονται από την Tome Feteira. Αν όντως ισχύει αυτό, ποιος ο λόγος να δώσει κανείς 10-15 ευρώ/λίμα και να μην την πάρει ως Tome Feteira με τα μισά χρήματα;
Θυμάμαι την παλιά Bahco όταν νομίζω ανήκε στη Σουηδική Sandvik (κορυφαία κοπτικά τόρνου κι όχι μόνο) που έφτιαχνε η ίδια και τα περίφημα γαλλικά κλειδιά (όχι ότι τα Irega που πουλιούνται ως Bahco είναι υποδεέστερα βέβαια). Αν οι αντίστοιχες λίμες ήταν αυτής της ποιότητας, σίγουρα αξίζουν μέχρι το τελευταίο ευρώ.
Οι λίμες της bahco αξίζουν τα λεφτά τους.
Υπάρχουν γαλλικά irega που πωλούνται σαν bahco?