Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 41

Θέμα: Φορητά κομπρεσέρ αέρος.

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Sapadak Προβολή μηνύματος
    Ένα απο τα λιντλ πάντως μια χαρά έχει κάνει τη δουλειά του 3 φορές που έχει χρειαστεί.

Και το εβαζα σε ένα πολυ μικρό tank bag (8lt)
    Μάλλον δεν είναι το ιδιο γιατί αυτό που έχω εγώ είναι βαρύ. Είναι αυτό με το καζανάκι και με διακόπτη ον-οφφ. Είχε πάρει ο αδελφός μου δύο και μου έδωσε το ένα, το οποίο ήταν παρατημένο μέσα στο αμάξι. Την τέταρτη φορά που το χρησιμοποίησα χάλασε ο διακόπτης. Διαλύθηκε εσωτερικά απ' τους κραδασμούς. Το έλυσα αποσύνδεσα τα καλώδια και τώρα για να λειτουργήσει ενώνω τα καλώδια.
    Sent from me using a computer.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    Αυτο που εχεις ειναι φασον με του λιντλ
    Δε φουσκωσε ποτε τπτ και ο διακοπτης χαλασε στο δευτερο πατημα
    Το πηγα πισω και πηρα τα 14 ευρω

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από toyar Προβολή μηνύματος
    Αυτο που εχεις ειναι φασον με του λιντλ
    Δε φουσκωσε ποτε τπτ και ο διακοπτης χαλασε στο δευτερο πατημα
    Το πηγα πισω και πηρα τα 14 ευρω
    Όχι δεν κατάλαβες. Αυτό που χάλασε είναι του λιτλ. Όσο δούλευε, δούλευε καλά, μετά χάλασε! Έχω ένα ίδιο από μαγαζί και δεν έχει πάθει τίποτα. Έχει και σπιράλ σωληνάκι ώστε να μαζεύεται από μόνο του.

Αυτό που έβαλα φωτό παραπάνω στην παλάμη μου, το έχω καμια 10αρια χρόνια. Τα πρώτα χρόνια δούλεψε με τα πλαστικά του και αφού πήρα το μεγαλύτερο, αυτό το ξεγύμνωσα και του κουβαλάω μαζί μου στη μηχανή στις άδειες και στα ταξίδια.

Moderator
    Μερικοί νομίζουν οτι αυτά που υπάρχουν στην αγορά και μοιάζουν, είναι φασόν με του λιντλ. Δεν είναι! Του λιντλ είναι πάντα ένα σκαλί χειρότερα. Μερικά είναι πράγματι ίδια, αλλά η τιμή δεν είναι και πολύ διαφορετική.

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Έχω διαβάσει καλά λόγια και έχω ακούσει εξίσου καλά από φίλο για τούτο εδώ:

https://m.louis.eu/artikel/airman-to...7555cd779352d6

έχω κάνα χρόνο το airman (κιτ με κάτι σαν slime), δεν μου έχει χρειαστεί ακόμα πέραν από κανά περιοδικό ψιλοφουσκωματάκι όταν χρειάζεται να συμπληρώσω χωρίς να τρέχω στο βενζινάδικο (πιέσεις 35-41). Ελπίζω να βγει καλό εάν γίνει στραβή.

Hey satan, payed my dues. Το avatar του/της petros1479
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MikeG Προβολή μηνύματος

Συμφωνώ!!! μετά από 6 χρόνια χρήσης. Και το χρησιμοποιώ πολύ συχνά για την μηχανή Αλλά και για να φουσκωνω τις ελβετικές μπάλες που χρησιμοποιώ λόγω δουλείας!!!

Βλέπω την τιμή και βαράω το κεφάλι Μου!! Πριν ΈΞΙ χρόνια νομίζω 45€ ότι το είχα πάρει!!!!
    Τελευταία τροποποίηση από petros1479; 18/03/2018 στις 19:43.
    "Δεν είμαι Μωαμεθανός
    ούτε και ανήκω κανενός
    Σ’ όσους και να πάω τόπους
    ίδιους βρίσκω τους ανθρώπους"

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Πάντως μην ψάχνετε μικρό που να μπορεί να ζαντάρει το λάστιχο στην ζάντα. Για να γίνει αυτό χρειάζεται μεγάλη παροχή υπό μεγάλη πίεση πράγμα που προϋποθέτει την ύπαρξη δεξαμενής αέρος και μάλιστα τα 50L είναι λίγα. Μιλάω για τα τιούμπλς λάστιχα. Έχω προσπαθήσει και απέτυχα με όλους τους δυνατούς τρόπους, το ζαντάρισα αφού αγόρασα ένα Τεζα από παρακείμενο μπακάλικο με το γνωστό κόλπο με την φωτιά. Και το λάστιχο φούσκωσα και μετά από 5 χρόνια δεν έχει πλησιάσει κατσαρίδα το αυτοκίνητο
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Παλαιό μέλος
    εχω απο ΚΙΑ ενα κομπρεσερακι ποκετ ειναι περιπου 15χ15χ8 για ακριβια θα το δω αυριο και θα σου πω. ειναι σε στιλ κουτι πλαστικο απλα βγαζεις το λαστιχο που μαζευει μεσα σε αυτο και το καλωδιο του αναπτηρα,τελιονοντας ξαναμαζευουν μεσα και εισαι οκ.

εχω βγαλει απο πιεσομετρο το αντλιακι που εχει και το εχω δοκιμασει εχει πολυ καλη πιεση,αλλα για σηγουρια θα του βαλω λαστιχο με βαλβιδα για να φουσκοσο ενα λαστιχο να δω τι κανει.οσο για το μεγεθος ειναι 2.5x10 cm. το δουλεψα με 12βολτ.και δουλεψε κανονικα,δεν γραφη επανω του ποσα βολτ ειναι αλλα αν κανει οντος δουλεια αφου το δοκιμασω με μια λιθιου 7,4v.θα ειναι οκ.
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	IMG_20180318_214734.jpg 
Προβολές:	149 
Μέγεθος:	50,0 KB 
ID:	394122

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από vaska Προβολή μηνύματος
    Πάντως μην ψάχνετε μικρό που να μπορεί να ζαντάρει το λάστιχο στην ζάντα. Για να γίνει αυτό χρειάζεται μεγάλη παροχή υπό μεγάλη πίεση πράγμα που προϋποθέτει την ύπαρξη δεξαμενής αέρος και μάλιστα τα 50L είναι λίγα. Μιλάω για τα τιούμπλς λάστιχα. Έχω προσπαθήσει και απέτυχα με όλους τους δυνατούς τρόπους, το ζαντάρισα αφού αγόρασα ένα Τεζα από παρακείμενο μπακάλικο με το γνωστό κόλπο με την φωτιά. Και το λάστιχο φούσκωσα και μετά από 5 χρόνια δεν έχει πλησιάσει κατσαρίδα το αυτοκίνητο
    Βασίλη αυτά τα μηχανάκια μπορούν να δώσουν αρκετά psi και χωρίς τη χρήση βαλβίδας τα δίνουν εύκολα. Αν το φτάσεις 70psi δε θα ζαντάρει? Πιστεύω και νωρίτερα. Δεν το έχω δοκιμάσει όμως, την επόμενη φορά θα δοκιμάσω το μικρό και σας πω.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Βασίλη αυτά τα μηχανάκια μπορούν να δώσουν αρκετά psi και χωρίς τη χρήση βαλβίδας τα δίνουν εύκολα. Αν το φτάσεις 70psi δε θα ζαντάρει? Πιστεύω και νωρίτερα. Δεν το έχω δοκιμάσει όμως, την επόμενη φορά θα δοκιμάσω το μικρό και σας πω.
    Αν έχεις ξεζαντάρει το λάστιχο και προσπαθήσεις να δώσεις πίεση αέρα με το μικρό κομπρεσέρ, ο αέρας θα φεύγει από τα χείλη που δεν έχουν εφαρμόσει σωστά και ποτέ δεν θα ανεβάσεις πίεση όση ώρα και να παιδεύεσαι. Θέλει μεγάλη παροχή απότομα να διασταλεί ακαριαία το λάστιχο να πιάσουν τα χείλη και μετά ανεβάζεις όση πίεση θές. Το κόλπο είναι η απότομη αύξηση της πίεσης στον "αεροθάλαμο" αν μπορώ να το πω έτσι και αυτό επιτυγχάνεται με παροχή μεγάλης ποσότητας αέρα που τα μικρά κομπρεσέρ δεν είναι ικανά να δώσουν. Αν είσαι τυχερός και έχουν κάτσει σωστά τα μάγουλα του ελαστικού και δεν χάνεις αέρα, μπορείς να ζαντάρεις αλλά όσες φορές κι αν το προσπάθησα παρόλο που γύριζα τον τροχό και πίεζα να κάτσουν, από την μία κάθονταν κι έβγαιναν από την άλλη με αποτέλεσμα να μην μπορώ να φουσκώσω.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από petros1479 Προβολή μηνύματος
    Βλέπω την τιμή και βαράω το κεφάλι Μου!! Πριν ΈΞΙ χρόνια νομίζω 45€ ότι το είχα πάρει!!!!
    Τα παλιότερα (όπως αυτό που έχω κι εγώ) ήταν made in taiwan, πλέον έχουν γίνει made in china και ρίξανε την τιμή
    Why do you go away? So that you can come back. So that you can see the place you came from with new eyes and extra colors. And the people there see you differently, too. Coming back to where you started is not the same as never leaving. T. Pratchett

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MikeG Προβολή μηνύματος

κατι τετοιο νομιζω οτι κανει την δουλεια !
    μαζεμενο , αναπτηρα και σε καλη τιμη.
    αφου λενε οτι ειναι και σχετικα αξιοπιστο , δειχνει καλη επιλογη.

Moderator
    Βασίλη έτσι είναι όπως τα λες. Μόνο που σε αυτά που δεν έχουν σαμπρέλα δεν χρειάζεται να βγάλεις λάστιχο για να επισκευασεις. Κορδόνι θέλεις μόνο και κάτι να βάλεις ξανά αέρα στο λάστιχο. Με σαμπρέλα είναι αλλιώς τα πράγματα και πιθανότατα θα δουλέψουν.

Τώρα αν κάποιος true adve τύπος θέλει να πάει Μογγολία με tubeless και θέλει να αλλάξει λάστιχα με πιο χωματινα, θα το κάνει σε κάποια πόλη ή βενζιναδικο. Μέχρι τότε μόνο επισκευές.

Ξέχασα να πω ότι έχω πολλά χρόνια κι αυτόν

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	michelin_12v_air_compressor.jpeg 
Προβολές:	99 
Μέγεθος:	5,9 KB 
ID:	394164

Τον είχα πάρει από Praktiker και τον έχω δουλέψει αρκετά. Το δικό μου μοντέλο έχει μόνο την μία μονάδα μέτρησης (bar) αλλά όσα είχαν εισαχθεί επίσημα στην Ευρώπη έχουν και psi. Είναι αυτόματος, φτάνει μέχρι την default πίεση που του έχει οριστεί (είναι αυτοκινητάδικος) και κόβει μόνος του. Βέβαια σου επιτρέπει να ανεβάσεις ή να κατεβάσεις όσο θες. Μικρός και πρακτικός και όπου τον χρειάστηκα δούλεψε χωρίς πρόβλημα. Σε λάστιχα με σαμπρέλα έχει ανεβάσει κανονική πίεση από το 0 αρκετές φορές (λάστιχα στο τρέιλερ)

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Κομφλερ Κομπρεσερ Αερος (αγορα)
    από motomaniac στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 38
    Τελευταίο μήνυμα: 30/01/2012, 02:01
  2. Φίλτρο Αέρος
    από Acanthor στο forum Honda VFR's
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 04/01/2009, 00:26
  3. Κομπρεσέρ για αέρα
    από 916 στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks