Γεια σας κι από μένα, μετά από αρκετό καιρό που παρακολουθώ το φόρουμ είπα να κάνω και εγγραφή. Λίγα πράγματα για μένα ώστε να σχηματίσετε μια γνώμη (οσο μπορεί βέβαια μέσα από ένα ποστ σε ένα φόρουμ), είμαι ο Γιάννης 26 χρόνων. Οδηγική εμπειρία έχω μόνο με αυτοκίνητο και ποδήλατο (και θα λεγα σε ικανοποιητικό επίπεδο με ειλικρίνεια) αλλά πέρα των μαθημάτων οδήγησης και μερικές βόλτες με μηχανές φίλων τίποτα παραπάνω σε μηχανοκίνητο δίκυκλο. Λόγω δουλειάς (ειδικευόμενος χειρουργικής) έχω δει αρκετά πράγματα που θα μπορούσαν να κανουν κάποιον να πει μακρυά από τους δύο τροχούς, αλλά όπως και να χει, το αίσθημα του να καβαλας -για όποιον το νιώθει- σε κάνει να παραβλέπεις το ρίσκο. Χωρίς καμία τάση αλαζονείας θα έλεγα ότι είμαι αρκετά ώριμος.
Έφτασε λοιπόν η ώρα για τη δικιά μου μηχανή. Η χρήση που θα κάνω είναι:
-κατά βάση σε επαρχιακή πόλη (για τα επόμενα χρόνια τουλάχιστον)
-διακοπες δικαβαλο σε κάνα νησί ή κάτι σχετικό
-εκδρομες κανα Σαββατοκύριακο στα περιχωρα.
Γενικά ταξιδια τυπου θεσσαλονικη-αθηνα ή κάτι σε τουρ Ευρώπη ή Βαλκάνια δεν θα παίξουν.
Τώρα περνώντας στις προτιμησεις από αισθητικής άποψης, δεδομένου ότι από μηχανολογικής δεν έχω ιδέα κι εδώ θέλω και την βοήθεια σας, μου αρέσουν τα γυμνά εκτός κι αν μου δώσετε μια επιλογή σε κάτι άλλο που θα μου αρέσει (δεν ξέρω δα και τι μηχανές κυκλοφορούν, μόνο ότι έχω δει από δω κι από κει). Από αυτά που έχω δει (sv, gsr, hornet, bandit, mt, er) νομίζω ότι πιο πολύ το gsr μου κάνει στο μάτι.
Αυτό που ζητάω από την μηχανή πέρα από τα παραπάνω είναι:
-όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφαλεια (φρενα, αναρτησεις, στρίψιμο, και ότι άλλο δεν έχω υπόψιν)
-σχετικη άνεση για τον συνεπιβατη
-τρομερη τελική και δυναμη δεν με ενδιαφέρει καθώς αυτό που με ιντριγκάρει περισσότερο είναι η ελευθερία της οδήγησης από την ίδια την ταχύτητα.
Πλαφόν στην τιμή δε θα βαλω καθώς μπορώ να περιμένω μερικούς μήνες μέχρι να τα μαζέψω (νταξει, μην ξεφύγουμε και τελειως). Στην τιμή δεν υπολογίζω ένα school που θα κάνω οπωσδήποτε και τον εξοπλισμό.
Υγ: υπομονή με τους ασχετους αλλά κάπως πρέπει να μάθουμε κι εμείς :P
Edit1: 1,75 και 80+ κιλα