Σελίδα 10 από 20 ΠρώτοΠρώτο ... 56789101112131415 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 136 έως 150 από 288

Θέμα: Πόση ώρα πρέπει να ζεσταίνεις το μηχανάκι σου τον χειμώνα;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της SONone
    εχω μοτο με Καρμπυρατέρ και τσοκ μενω σε ανηφόρα , ή εχω υπόγειο γκαραζ οποτε αν δεν ζεσταθεί λιγο δεν εχει την δυναμη να ξεκινήσει χωρίς να ανεβάσω πολλές στροφές. αρα πρέπει να ζεστάνει λιγο.
    άρα βάζω μπροστά αν δεν παρει με την μια και χωρίς γκαζι τραβάω το τσοκ, περνει και εχω 700 στροφές αντι για 1450, αφηνω το τσοκ? ή παιζω λιγο με το γκαζι?
    εχω παρατηρήσει με το αυτί μου οτι οταν εχω το τσοκ ακούγετε ποιο άσχημα απο οταν παίζω με το γκαζι και προσπαθώ να κρατήσω 1700 στροφές. σε 25 δευτερολεπτα εχω σταθερες στροφες και αφηνω το γκαζι και σε 50 δευτερόλεπτα μπορώ να ξεκινήσω ομαλά.

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από νεοσσός Προβολή μηνύματος

Το βασικό επιχείρημα στις αναλύσεις είναι: "Να μη λειτουργεί ο κινητήρας κρύος για πολλή ώρα, άρα πρέπει να ζεσταθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα."
    Το βασικό επιχείρημα στις αναλύσεις είναι: "Να λειτουργεί ο κινητήρας όσο το δυνατόν λιγότερη** ώρα κρύος, άρα πρέπει ζεσταθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα** γίνεται, χωρίς να πιεστεί***, όσο τα μέταλλα* δεν έχουν φτάσει στη σωστή θερμοκρασία λειτουργίας".

*Όχι τα λάδια, όχι το νερό. Τα μέταλλά του. Μόνο στην σωστή θερμοκρασία έχουν τις κατάλληλες διαστάσεις/σχήμα, ώστε να μη προκαλούμε ζημιές και φθορές.
    ** Αν δεν υπήρχαν αυτά τα δυο αστεράκια θα του πατάγαμε μερικά κοφτιάσματα, θα ξεκινούσαμε με burn out να ζεσταθούν και τα λάστιχα και θα ήμασταν μπρούκληδες!
    ***Εδώ έχουμε συνδυάσει την πίεση, με τις υψηλές στροφές. Δε θα πω οτι είναι λάθος αυτό, γιατί μετά θα πρέπει να περάσουμε σε νέο κύκλο αναλύσεων αλλά θα πω οτι δεν είναι απολύτως σωστό. Ο κινητήρας πιέζεται όταν του ζητάμε πολλά σε σχέση με αυτα που μπορεί να δώσει εκείνη τη στιγμή. Άνοιξε το γκάζι απότομα με χαμηλές στροφές και τον πιέζεις, ακόμα και αν δεν αφήσεις τις στροφές να ανέβουν πολύ. Οδήγησέ τον με πολύ χαμηλές στροφές σε ανηφορικό δρόμο και τον πιέζεις.

Ο κινητήρας δεν πιέζεται αν οδηγηθεί σωστά όσο είναι κρύος και ζεσταίνεται πιο γρήγορα από ότι αν τον αφήναμε στο ρελαντί.

Δεν είδα τα βιντεάκια και τα λινκ. Θα τα δω και αν χρειαστεί θα επανέλθω.
    Sent from me using a computer.

άλλη μια:
    • δεν πρόκειται ποτέ να αφήσω κινητήρα να ζεσταθεί στατικά,ούτε σε τρακτέρ.
    • ρελαντί μέχρι να βάλω κράνος,γάντια και μετά ομαλή πορεία. ομαλή,ούτε στροφαρίσματα,ούτε επιτάχυνση έστω και με χαμηλές στροφές.ότι είπε ο σουπιάς πιο πάνω,μικρό φορτίο στον κινητήρα.
    • εφόσον πιάσει κανονική θερμοκρασία ψυκτικού,προοδευτικό ( ) στροφάρισμα, ότι είχε γράψει ο ντέβιλς στην 1η σελίδα.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από o teos Προβολή μηνύματος
    Νεοσσος...μη σκας..θες 1-2 λεπτάκια να ανέβει το λαδάκι και να πάει παντού εξού και γιατί έχεις το τάδε sae στο λαδάκι σου..Για τα υπόλοιπα έχει φροντίσει ο κατασκευαστής..μετα για τα πρώτα 10-15 λεπτά μη το σκιζεις και είσαι κομπλέ...Αφού ετσι κι αλλιώς δε το σκιζεις τι σκας
    είσαι μλκς
    NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
    riding coach του πληκτρολογίου

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    Αν δειτε βιντεακια τα αγωνιστικα τα ζεσταινουν με ξερογκαζιες με προοδευτικα αυξανομενες στροφες
    Οχι σταθερες στροφες οχι τσοκ

Παλαιό μέλος
    Τότε ξεκινάω αποφεύγοντας να κινηθώ με πάνω από 3.000 rpm και με πολύ γκάζι τα πρώτα 15 λεπτά (20' το χειμώνα). Είμαι ανοικτός σε εμπεριστατωμένες απόψεις.
    Κάτω απο 3.000 μέχρι πχ 3η-4η παλεύεται μιας και η ροπή είναι χαμηλή
    με 5η-6η νομίζω καλύτερα να ανεβάσεις λίγο στροφές να μή ζορίζεται ο κινητήρας
    (στο περίπου ανάλογα την κλίση του δρόμου και το φορτίο της μηχανής)

Προσωπικά τώρα το χειμώνα ανάβω μόλις φτάσω στη μηχανή και το πολύ σε 30" που θέλω να δέσω κράνος-γάντια έχω φύγει ήρεμα
    Το καλοκαίρι πάλι δένω κράνος και φεύγω.
    Δε περιμένω καμία ένδειξη απλά οδηγάω 3.000-4.000 στροφές να κάψει λίγο περισσότερη βενζίνη να ζεσταθεί χωρίς πολύ ζόρι.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bowleno Προβολή μηνύματος
    Δοκίμασε να πατήσεις συμπλέκτη, (χωρίς να βάλεις πρώτη) μισή ψιλογκαζιά ίσα να δώσεις +500-600 στροφές στο ρελαντί, αφήνεις συμπλέκτη ξανπατάς και κουμπώνεις την πρώτη.

Θα εκπλαγείς ευχάριστα.....
    ==========================================
    Εγω σπρωχνω λιγο με το ποδι..και ισα που κυλαει....τοτε κουμπωνω ταχυτητα....θα εκπλαγειτε...πιο ευχαριστα.....ειναι σαν χαδι πραγματικα δεν ακους τιποτα !

νέος SOS Το avatar του/της νεοσσός
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από karateo Προβολή μηνύματος
    Κάτω απο 3.000 μέχρι πχ 3η-4η παλεύεται μιας και η ροπή είναι χαμηλή
    με 5η-6η νομίζω καλύτερα να ανεβάσεις λίγο στροφές να μή ζορίζεται ο κινητήρας
    (στο περίπου ανάλογα την κλίση του δρόμου και το φορτίο της μηχανής)

Προσωπικά τώρα το χειμώνα ανάβω μόλις φτάσω στη μηχανή και το πολύ σε 30" που θέλω να δέσω κράνος-γάντια έχω φύγει ήρεμα
    Το καλοκαίρι πάλι δένω κράνος και φεύγω.
    Δε περιμένω καμία ένδειξη απλά οδηγάω 3.000-4.000 στροφές να κάψει λίγο περισσότερη βενζίνη να ζεσταθεί χωρίς πολύ ζόρι.
    Έχει δίκιο ο teos, δεν το σκίζω, αλλά σε κάποιες ανηφόρες θέλω να ανεβάσω πάνω από 3.000 rpm, διαφορετικά θα πρέπει να κινούμαι με 3η ταχύτητα (κάτω από 45 km/h) και πιο αργά από τη ροή των αυτοκινήτων (επικίνδυνο). Ε, εκεί άμα ήταν ζεστό, θα ανέβαζα 4-5K rpm και τελείωνε η υπόθεση. Όμως, άμα είναι ακόμα κρύο, προβληματίζομαι κατά πόσο είναι σκόπιμο να κινούμαι πιο αργά ή αν γίνομαι υπερβολικός με την προσοχή. Με κρύο κινητήρα, οι 4.000 rpm που αναφέρεις μου φαίνονται πολλές. Γενικά πάντα είχα θέμα με τα αμάξια και τις μηχανές, δε μου αρέσει να τα πιέζω, θέλω να λειτουργούν χαμηλότερα από τις δυναότητές τους και σίγουρα είμαι πολύ προσεκτικός μέχρι να ζεσταθεί ο κινητήρας, σε αντίθεση με τους περισσότερους φίλους μου που τους φέρονται ανελέητα με το που ανάψει η μηχανή.
    Τελευταία τροποποίηση από νεοσσός; 29/12/2018 στις 14:38.
    Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.

Παλαιό μέλος
    Έχει δίκιο ο teos, δεν το σκίζω, αλλά σε κάποιες ανηφόρες θέλω να ανεβάσω πάνω από 3.000 rpm, διαφορετικά θα πρέπει να κινούμαι με 3η ταχύτητα (κάτω από 45 km/h) και πιο αργά από τη ροή των αυτοκινήτων (επικίνδυνο). Ε, εκεί άμα ήταν ζεστό, θα ανέβαζα 4-5K rpm και τελείωνε η υπόθεση. Όμως, άμα είναι ακόμα κρύο, προβληματίζομαι κατά πόσο είναι σκόπιμο να κινούμαι πιο αργά ή αν γίνομαι υπερβολικός με την προσοχή. Με κρύο κινητήρα, οι 4.000 rpm που αναφέρεις μου φαίνονται πολλές. Γενικά πάντα είχα θέμα με τα αμάξια και τις μηχανές, δε μου αρέσει να τα πιέζω, θέλω να λειτουργούν χαμηλότερα από τις δυναότητές τους και σίγουρα είμαι πολύ προσεκτικός μέχρι να ζεσταθεί ο κινητήρας, σε αντίθεση με τους περισσότερους φίλους μου που τους φέρονται ανελέητα με το που ανάψει η μηχανή.
    700 κυβικά 70+ άλογα 250 κιλά στις 4.000 στροφές με κόφτη >10.000
    θα το έλεγα γαργάλημα

κάτω απο 2500 δε πρέπει να πάς σίγουρα
    3.000 θα ήταν το κατώτατο όριο για μένα
    νομίζω πού χαμηλά κάνεις περισσότερο κακό παρά καλό αφού καταπονούνται τα μέταλλα περισσότερο
    λιγότερη συχνότητα κίνησης αλλά με μεγαλύτερη δύναμη

https://www.cycleworld.com/sites/cyc...rJWn7&fc=50,50

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Μ αρέσουν αυτές οι επιστημονικές προσεγγίσεις....
    Είναι και μερικοί πάντως που σκίζουν το μηχανάκι στη σούζα
    και στις τσίτες και τους ανησυχεί το καλό... Ζέσταμα !
    οκ...
    ανανήψαντας

700 κυβικά 70+ άλογα 250 κιλά στις 4.000 στροφές με κόφτη >10.000
    θα το έλεγα γαργάλημα
    Με ζεστό κινητήρα, ναι. Με κρύο όμως;

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Και με κρύο δεν έχεις θέμα σε αυτές τις στροφές, αυτό σου λέει.

Άλλο το αμάξι με υποτετράγωνο μοτέρ και λίγες στροφές που χρειάζεται και άλλο μοτό με υπερτετράγωνο μοτέρ και κόφτη στις 10.000....
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Παλαιό μέλος
    οι ιδιοκτήτες φευγουν πριν τα μηχανάκια. μην δινετε τοση σημασια απλα οδηγηστε το το ρημαδι δεν παθαινει τπτ.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Grafton 505
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από toyar Προβολή μηνύματος
    Αν δειτε βιντεακια τα αγωνιστικα τα ζεσταινουν με ξερογκαζιες με προοδευτικα αυξανομενες στροφες
    Οχι σταθερες στροφες οχι τσοκ
    Αυτό που δεν δείχνουν τα βιντεάκια είναι η προθέρμανση που έχουν κάνει στους κινητήρες κυκλοφορώντας ήδη ζεστό λάδι και νερό πριν τον βάλουν μπρος.

Οι ξερογκαζιές θεωρώ ότι δεν είναι για ζέσταμα αλλά για να μην σβήσει, αλλά εκεί πάμε σε άλλη κουβέντα.
    Άπας αήρ αετώ περάσιμος

Παλαιό μέλος
    Όταν ξεκινάς ποδήλατο πώς "ζεσταίνεσαι" πιο γρήγορα ανώδυνα?
    Με μικρή ταχύτητα 1η-2α-3η και αέρα στα πετάλια?
    Με μεγάλη 18η και πολύ βαριά πετάλια
    ή με 4η-5η-6η με ήπιες στροφές και ήπιο φορτίο?
    Αυτό καταλαβαίνω εγώ και στους κινητήρες και αυτό κάνω.

Και σκέψου ότι το Honda SH300 μου έκαιγε περισσότερο λάδι στα 67.000 απο το VW Golf VI με το τούρμπο και κομπρέσορ που κυριολεκτικά στις 10.000 δεν έχει πέσει ποτέ ο δείκτης στα 87.000!!!

Απλά ο 300άρης κινητήρας έχει δουλέψει πολύ κοντά στην τελική του.

Και σκέψου ότι το Honda SH300 μου έκαιγε περισσότερο λάδι στα 67.000 απο το VW Golf VI με το τούρμπο και κομπρέσορ που κυριολεκτικά στις 10.000 δεν έχει πέσει ποτέ ο δείκτης στα 87.000!!! Απλά ο 300άρης κινητήρας έχει δουλέψει πολύ κοντά στην τελική του.
    Αυτό δεν είναι ενισχυτικό επιχείρημα για το ότι προσέχεις τη μοτοσυκλέτα σου. Αν το SH κατέληξε να σου καίει πολύ λάδι στα 67.000, ίσως δεν το πρόσεχες αρκετά, ενώ πρόσεχες περισσότερο το Golf. Μπορεί να είναι και ο τύπος της μοτοσυκλέτας βέβαια που να καίει, ό,τι κι αν κάνεις, όταν φθάσεις σε αυτά τα χιλιόμετρα, αλλά δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις με αυτό.

Σελίδα 10 από 20 ΠρώτοΠρώτο ... 56789101112131415 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 365
    Τελευταίο μήνυμα: 07/07/2025, 01:51
  2. Σε τι Sites μπορω να βαλω το μηχανακι μου για πουλημα?
    από nik666666 στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 08/11/2012, 07:04
  3. Που να ασφαλισω το μηχανακι μου?
    από clyde2 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 08/01/2011, 06:11
  4. Πως να βάλετε το μηχανάκι στο stand
    από sapila racing στο forum Χωμάτινο τερέν
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 20/09/2010, 01:12
  5. (Γ)Ελλάς το μεγαλείο σου / Τον καιρό των τσιγγάνων