Χρειάζομαι ένα μαχαίρι κρέατος. Για τεμαχισμό και κόψιμο όταν το αγοράζω από χασάπη. Όχι ιδιαίτερα ακριβό. Τι προτείνουν τα μαστόρια;
και εγώ στην ίδια φάση είμαι καιρό τώρα...ψάχνω...κάποια στιγμή έλεγα να φτιάξω κλπ....πυρηνική φυσική άστο θα το πάρω έτοιμο και ακόμα ψάχνω........
μέχρι τώρα ακολουθώ ότι με ένα κάλο μαχαίρι μάγειρα τα κάνεις όλα και καλό μαχαίρι είναι ένα ακονισμένο μαχαίρι με λαδάκονο.
Μέχρι πόσα ευρώ διαθέτεις;
Για να πάρεις μια ιδέα : https://coozina.gr/maxairia/machairi...fibrox--601322
Ελβετικό με πολύ καλό ατσάλι και εργονομική λαβή.
Υπάρχουν και λίγο φθηνοτερα πορτογαλικά πολύ καλά. ICEL κλπ.
Προσανατολισου σε μήκος λαμας 15-18 εκ, 20 εκ για να σφάζεις και καρπούζια.
Τελευταία τροποποίηση από JNP; 11/01/2019 στις 19:08.
Το fibrox victorinox έχει ατσάλι που η κόψη του αντέχει πιο πολύ.
Γιαυτό το χρησιμοποιούν και επαγγελματίες.
Απαραίτητη προϋπόθεση συχνό ακόνισμα σε μασατι όπως έγραψα παραπάνω.
Όσον αφορά στη διάρκεια ζωής του, με ερασιτεχνική χρήση θα το έχουν και τα εγγόνια σου.
ΥΓ. Κόβουμε πάντα το κρέας ή τα ζαρζαβατικα πάνω στο ειδικό ξύλο ή πλαστικό και δεν κόβουμε ποτέ ψωμί με σκληρή κορα η κόκκαλα.
Τελευταία τροποποίηση από JNP; 11/01/2019 στις 23:34.
Το συγκεκριμένο το έχω σταμπάρει και εγώ χωρίς να ξέρω αν είναι καλό ή όχι. Ότι έχω από βικτορ για κουζίνα είναι καλό για τα λεφτά του. Ακόμα και τα φθηνά της.
Edit. Αν το πάρεις απ' το σαιτ του λινκ, χτύπα πρώτα ένα τηλ να δεις αν είναι διαθέσιμο ανεξάρτητα από το τι γράφει.
Sent from me using a computer.
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
"These violent delights have violent ends
And in their triumph die, like fire and powder
Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
"These violent delights have violent ends
And in their triumph die, like fire and powder
Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).
Έπεσες διάνα! Το ακόνισμα θέλει χρόνο και ηρεμία.
Αν δεν τα έχεις, βρες ένα μαγαζί που ακονιζει για επαγγελματίες και δωστου τα μαχαίρια σου μια φορά το χρόνο ανάλογα τη χρήση. Μάθε το μασατι που είναι φτηνό και γρήγορο, και απαραίτητο ώστε να συντηρείται η κόψη και είσαι άρχοντας.
Τα κουζινομάχαιρα της γυναίκας μου με καθημερινή χρήση έχω να τα ακονισω πάνω από χρόνο. Όμως τα περνάω από το μασατι κάθε δεύτερη μέρα ή μετά από έντονη χρήση.
Προσοχή όμως το μασατι να μην είναι κινεζια του 1,5 ευρώ γιατί είναι για πέταμα. Προχθές πήρα από υαλοπωλειο της γειτονιάς μου ένα γερμανικό από το solingen απλό στρογγυλό 25εκ στα 11ευρω.
Το μήκος του μασατιου πρέπει να είναι 20-25 εκ για μικρά μαχαίρια των 10-16εκ και 30-35 εκ για μαχαίρια με 18-25 εκ μήκος λαμας. Αυτό το λέω για την ασφάλεια των χεριών μας.
Πάντα όταν αγοράζω μασατι γίνεται επί τόπου δοκιμή γιατί έχουν διαφορετική διαβάθμιση αγριάδας.Κατι σαν τον κόκκο στα γυαλόχαρτα. Τα πολύ κοφτερά ατσάλια θέλουν λίγη αγριάδα, ενώ τα μαλακά και λιγότερο κοφτερά περισσότερη αγριάδα. Αυτό το καταλαβαίνεις από τον ήχο που κάνει η λάμα και την αίσθηση στο χέρι,θελει εμπειρία.
Οι καλές εταιρείες συνήθως σου λένε τι αγοράζεις και πληρώνεις φυσικά τριπλάσια και βάλε.
Μικρό βίντεο γενικά για ακονισμα:
https://youtu.be/_0U44A7KJK4
Ειδικά για μασατι :
https://youtu.be/mSelJEfnZOQ
Τελευταία τροποποίηση από JNP; 12/01/2019 στις 16:18.