Για τον ίδιο λόγο που δε θα μάθεις να φρενάρεις το ίδιο σε ένα μηχανάκι με ABS και σε ένα χωρίς. Και με τα 2 θα βελτιωθεί η οδήγησή σου, αλλά με το ένα θα βελτιωθεί περισσότερο.
Ποιο ακριβώς είναι το θέμα;
Ότι
οι νέοι δεν ασχολούνται με τις μοτοσικλέτες; Ναι, και; Υπάρχουν δεκάδες αθλήματα (ή απλά χόμπι), πολύ πιο όμορφα, ωφέλιμα και λιγότερο επικίνδυνα.
Ότι οι νέοι ασχολούνται συνεχώς με τα κινητά τους; Ναι οκ, αυτό είναι γεγονός, δεν είναι όμορφο και καταλήγει επικίνδυνο πιο συχνά από καθόλου. Αλλά πλέον σε ένα κινητό βρίσκονται τα πάντα, όλες οι πληροφορίες, οτιδήποτε μπορεί να χρειαστείς ανά πάσα στιγμή. Δεν είναι ΠΑΝΤΑ κακό, αλλά ναι, καταλαβαίνω ότι όταν σε μια παρέα, ΚΑΘΕ φοράς γυρνάς και βλέπεις τουλάχιστον τους μισούς να κάνουν κάτι στο κινητό τους, κάτι δεν πάει πολύ καλά.
Γενικά αυτά τα "εγώ στην ηλικία σου", "εμείς στα νιάτα μας" έχουν καταντήσει τόσο γραφικά, που συνήθως δεν μπαίνω καν στον κόπο. Όπως δεν μπήκα ούτε τώρα, αλλά παρ'όλα αυτά ξέρω ακριβώς τι γράφει. Μια από τα ίδια. Ύπνος. Επίσης, στα @@ μας. Κι εγώ μεγάλωσα στις πλατείες και στους δρόμους, με μπάλα και "καφάσια" και ό,τι ομαδικό παιχνίδι υπήρχε, με τον μαλάκα γείτονα που έσκιζε την μπάλα όταν έπεφτε στην αυλή του, με τα αυτοκίνητα να κορνάρουν να βγάλουμε τα καφάσια που χρησιμοποιούσαμε για τέρματα, κλείνοντας ΟΛΟ το στενό (και φυσικά ξαναβάζαμε όταν περνούσαν και συνεχίζαμε), με τις μανάδες να φωνάζουν από το μπαλκόνι να μαζευτούμε κάποια στιγμή κατά τις 11-12 το βράδυ, με το ποδήλατο στο χωριό, κάνοντας σούζες δίπλα στα αυτοκίνητα που περνούσαν με 120+, στον κεντρικό - και μοναδικό - δρόμο, με τις τούμπες για δεκάδες μέτρα στις κατηφόρες και τα πόδια να χάνουν δέρμα από δάχτυλα μέχρι γόνατα, κεφάλια να αιμορραγούν συχνότερα απ'ό,τι θα μπορούσε...
... αλλά ταυτόχρονα άραζα και στον υπολογιστή μου, έβαζα τη δισκετούλα μου (5.25'' ε) και έπαιζα Prince of Persia (σε CGA 4 χρωμάτων) ή προσπαθούσα να βγάλω άκρη με autoexec.bat και config.sys για το πώς θα ελευθερώσω λίγη συμβατική μνήμη ακόμα για να τρέξει το τελευταίο demo του pcmaster, μιλούσα στο IRC, σκάλιζα scripts, ανακάλυπτα telnet, proxies/vhosts, έκανα φάρσες σε φίλους με πρωτοεμφανιζόμενα backdoors (BO και Netbus κανείς; ), ΠΟΛΥ πριν ο κόσμος πονηρευτεί με την online πραγματικότητα... και; Είμαι nerd; Βγήκα ακοινώνητος, "άρρωστος ψυχικά και πνευματικά"; Ή είμαι ο καλύτερος; Ο τυχερός; Οι επόμενες γενιές είναι καταδικασμένες επειδή δεν μπορούν να κάνουν κάποια από τα παραπάνω; Who cares... μπορούν να κάνουν άλλα. Κανείς δεν πάει χαμένος, αν ενδιαφέρεται. Έχουν δυσκολίες; Σίγουρα έχουν. Αλλά έχουν και έναν τόνο ευκολίες. Μεγάλη συζήτηση βέβαια...
tl;dr στα @@ μας, έχουμε χορτάσει.