Σελίδα 25 από 51 ΠρώτοΠρώτο ... 15202122232425262728293035 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 361 έως 375 από 760

Θέμα: Κατσαβίδια - L keys κ.α (γενική συζήτηση)

Tricycle
    Το θέμα λαβή είναι πολύ βασικό. Πχ εμένα οι Wera δεν με βολεύουν καθόλου και προστιμώ σαφώς τις Facom. Και οι Wiha είναι καλές ειδικά αν έχεις μεγαλύτερα χέρια αλλά και πάλι προτιμώ τις Facom.
    Τώρα τα τελευταία είναι ακόμη γαλλικά, ακόμη και η νέα σειρά (από όσα έχω δει τουλάχιστον). Τα Wiha ήταν γερμανικά την τελευταία φορά που είδα, ενώ τα Wera όχι (ανατολική Ευρώπη).
    Είχα Wiha ηλεκτρολογικά και τα έδωσα επειδή δεν με βόλευαν τόσο πολύ οι λαβές. Ξαναπήρα Facom που τα προτιμώ γενικώς και σε ηλεκτρολογικά και σε κανονικά. Έχω και Knipex VDE (δεν ξέρω ποιός τους τα φτιάχνει, είναι χωρίς χώρα προέλευσης) όπου εκεί όμως οι λαβές είναι προς το μικρό στα μικρότερα νούμερα, θα έλεγα. Θα σου πρότεινα να κάνεις μια βόλτα από τα γνωστά μαγαζιά, ειδικά Σπύρου Πάτση να δοκιμάσεις και να δεις και τιμές. Τα facom πχ ήταν σε προσφορά μέχρι πρόσφατα ίσως είναι ακόμη.

Απλά κατσαβίδια είναι καλά επίσης τα Felo. Μπορείς να πάρεις σε αρκετά καλή τιμή Felo γερμανικά από τα Leroy Merlin με το σήμα της Dexter. Ένα 20αρικο (διόρθωση: όχι η εξάδα) η πεντάδα. Προσοχή να τα ξεχωρίσεις από τα κινέζικα όμως. Είναι με τις μαλακές λαβές σαν σιλικόνη.
    Για ένα και μόνο σετ όμως εγώ πάλι σε Facom θα πήγαινα καθότι δεν έχει τόοοσο μεγάλη διαφορά η τιμή.

Για χτυπητά: Έχω τα Wera από το Άμαζον κι έχουν βγει αρκετά καλά με κάποιο ξύλο που έχουν φάει. Τα Wiha που αναφέρεις δείχνουν καλά κι αυτά. Θα τα αγόραζα αν τα έβρισκα σε καλή τιμή. Πολλές φορές είναι και θέμα παρτίδας ξέρεις. Αν διαβάσεις κριτικές στο Άμαζον όλοι έχουν κάποιο παράπονο με κάτι.

Κατά κανόνα, στα επώνυμα δύσκολα θα κάνεις κακή επιλογή.
    Για JII δεν ξέρω να σου πω. Για τα Vessel λένε πολύ καλά λόγια αλλά δεν έχω άποψη καθότι δεν είχα ποτέ.
    Επίσης όλα είναι θέμα και τιμής. Μπορεί να βρεις μια καλή προσφορά σε μια μάρκα που να σε ικανοποιήσει απόλυτα. Βέβαια εάν είσαι εργαλειάκιας όπως οι πιο πολλοί εδώ μέσα, όπως κι εγώ, δεν θα μείνεις με ένα-δυο-τρια σετ. Αν με καταλαβαίνεις
    Δες τι θα σου πουν και τα άλλα τα παιδιά.
    Τελευταία τροποποίηση από geo10; 05/06/2019 στις 19:22. Αιτία: πεντάδα, όχι εξάδα

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stelioss_1 Προβολή μηνύματος
    καλήμερα σας, ενδιαφέρομαι για ένα σετακι κατσαβίδια για ηλεκτρολόγο (vde) + κάτι χωρίς vde. να πω ότι έχω το set τις wiha l-boxx Συνημμένο 407158
    σε vde θέλω κάτι σε wera ή facom τι προτείνετε ?

https://www.amazon.de/gp/product/B000297U4S
    https://www.amazon.fr/gp/product/B00410X6ZG/

όσο για το χωρίς vde
    σκέφτομαι κάτι σαν αυτό
    https://www.amazon.de/Wiha-Schrauben.../dp/B001JGAPSG
    ή να πάρω μεμονωμένα οτι χρειάζομαι.
    σίγουρα θέλω ένα ίσιο που να μην το λυπάμαι να του δώσω με σφυρί για να σπάσω κατι κτλ σαν καλέμι μικρο.. κτλ. ( κάποτε είχα με πράσινη διάφανες χερούλι ότι και να του έκανα δεν είπε τίποτα!~

ακούω γενικά προτάσεις ... θέλω κάτι οικονομικό και καλο.. πχ η τιμές που βρήκα απο εξωτερικό μου φαίνονται καλές.. και για το facom και wera..

ειδα και τα vessel που έχουν κάτι σαν impact μέσα τους...

ευχαριστώ! ( δεν έπιασα στο χερι μου wera ούτε facom για να αποφασίσω σε θέμα λάβεις )

προσκαλώ τους ειδήμονες να δώσουν ενα χέρι βοηθείας! miskin,Leon67,daz κτλ

θέλω και ένα JII έτσι για να υπαρχει !
    VDE δεν πολυχρησιμοποιώ αλλά εχω ενα σετάκι της Wera inox VDE. Τα υπόλοιπα είναι Wiha και Gedore (Τα Gedore από μιά βαλίτσα που είχαμε κανει ομαδική κάποιοι από εδω μεσα: στην τιμή του L-Box πήραμε σφυρί, 5 κατσαβίδια, γκαζοτανάλεια, τανάλια και σετάκι allen, μια φορα στην 10ετία....). Θα πρότεινα - για να μην φλυαρώ - όποιαδήποτε σε βολεύουν από θεμα λαβής σε Facom ή Wiha που θα τα βρεις σε τιμες εξωτερικού Σπ.Πάτση στον Βράττη και Labo αντίστοιχα καθώς βέβαια και σε πολλά αλλα μαγαζιά.

τα χτυπητά από Amazon είναι σε πάρα πολύ καλή τιμή αλλά πάρε και τιμές από εδώ. Το set που εβαλλές δεν εχει το Ph3 που θα πάρεις αν θελεις χωριστά με 10+ ευρώ.

Τα πράσινα που είχες με διάφανη λαβή είναι/ηταν μαλλον Champion και αντέχουν πολύ κακομεταχείρηση αλλα η λαβή δεν είναι η καλύτερη.

Σε κανονικό JIS- φαντάζομαι Ph2- μόνο από ebay, σε JIS compatible Vessel πάλι από e-bay τα γαλάζια ή τα κόκκινα ισως τα 2ης γεννιάς με την ελαφρυά οδόντωση στις ακρες καθε μύτης. Αυτά με κάτι σαν impact είναι τα Vessel impacta, λίγο σκληρά σε λειτουργία καθως είχαν πει 1-2 από εδώ που τα εχουν/είχαν. Υπάρχουν αντίστοιχα φτηνότερα σε Anex που είναι μαλλον μαλακώτερα σε ελατήριο.

Οτι αλλο ξαναρώτα

edit: Τα wera είναι εφάμιλα των Facom και Wiha που σου προτείνω αλλα μαλλον τα βρήσκεις ακριβώτερα και υπάρχουνε σε λιγότερα μαγαζιά Ελλάδα. κοίτα και Witte αν είσαι Β. Ελλάδα.
    Τελευταία τροποποίηση από Leon67; 05/06/2019 στις 17:05.

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Δεν υπάρχει περίπτωση να βρει κάποιος felo με μαλακή λαβή και να έχουν 20 ευρώ η εξάδα. Σε καμία μάρκα.

Tricycle
    Τελευταία τροποποίηση από geo10; 05/06/2019 στις 19:24. Αιτία: διόρθωση λινκ

Moderator
    Δεν είναι αυτά με την μαλακή λαβή της φελο.

Επίσης δεν ξέρω καν αν είναι φελο.

Αν κάνω λάθος και έχουν μαλακή λαβή απ' αυτή που τη ζουπας και μπαίνει το δάχτυλο μέσα, τότε σίγουρα δεν είναι φελο.

Tricycle
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	G38CkVb.jpg 
Προβολές:	277 
Μέγεθος:	66,9 KB 
ID:	407175

Moderator
    Ρε geo τα ξέρω. Τα έχω τα φελο και απ' την ίδια και απ' την wurth. Και με τη μαλακή λαβή και με τη σκληρή δύο συστατικων.

Tricycle
    Επιμένεις ότι το πάνω κατσαβίδι στη φωτό είναι διαφορετικό από το κάτω έτσι; Ότι το ντέξτερ της φωτο δεν είναι φέλο. Εάν είναι έτσι πάω πάσο. Γενικώς πάω πάσο, τώρα που το σκέφτομαι

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από geo10 Προβολή μηνύματος
    Επιμένεις ότι το πάνω κατσαβίδι στη φωτό είναι διαφορετικό από το κάτω έτσι; Ότι το ντέξτερ της φωτο δεν είναι φέλο. Εάν είναι έτσι πάω πάσο. Γενικώς πάω πάσο, τώρα που το σκέφτομαι
    Δε μπορώ να γράψω τώρα. Κάποια άλλη στιγμή για τα rebranded.

Edit.. Επισης, δες τι έγραψα
    Τελευταία τροποποίηση από daz; 05/06/2019 στις 21:33.

Νέο μέλος
    ξέρει κάποιος τιμές που παίζουν περίπου τα facom? ( ειναι αδύνατο να παω) εκτός αν παρω τηλέφωνο αλλά και πάλι δεν νομίζω να μου κάνει καλύτερες τιμές απο αυτη που εχει το αμαζον.. αλλά θα προσπαθήσω. δεν θα ειναι μονο κατσαβίδια. θα θέλω αρκετά πράγματα. όπου ειναι ποιο οικονομικά θα τα πάρω.
    felo σε ποια κατηγορία τα βάζετε?

Μέλος Το avatar του/της Road Pirat
    Champion 1ης Βουνίσιας
    Κάνε ένα τηλέφωνο στον κ. Ηλία δεν έχεις να χάσεις κάτι είναι πολύ εξυπηρετικός. Τα felo εγώ έχω ένα rebranded profi από το πρακτικές και το θεωρώ εξαιρετικό κατσαβίδι, βέβαια τα vessel που έχω είναι καλύτερα αλλά και ποιο ακριβά.

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Να πάρεις τηλ στον κο Βραττη. Είναι πολύ σοβαρός και εξυπηρετικος. Θα τα βρείτε φαντάζομαι στην τιμή συν το ότι έχεις κάπου να αποτανθεις στην άσχημη.

Παλαιό μέλος
    Χρόνια είχα να πάω στο Leroy Merlin και προχθές λόγω αεροδρομίου είπα να μπω να χαζέψω.
    Πήρα το τελευταίο κτυπητο Dexter Ph2 που βρήκα και άλλο ένα για μυτες.

Όνομα:	IMG_20190610_122103.jpg 
Προβολές:	197 
Μέγεθος:	80,4 KB 
ID:	407240
    Εδώ σε σύγκριση με ένα mini carolus.
    Στο μεσαίο έβαλα μια γερμανική υποδοχή για bits με ισχυρό μαγνήτη.
    Το Dexter εχει καλύτερη εφαρμογή εξαρτημάτων από το carolus, το οποίο έχει μπόσικα.

Όνομα:	IMG_20190610_122139.jpg 
Προβολές:	196 
Μέγεθος:	60,4 KB 
ID:	407241
    Εδώ σε σύγκριση με ένα κτυπητο Champion. Τα Dexter χοντρά, βαριά και δεν γλυστρανε.
    Από αντοχή θα δείξει...
    Τελευταία τροποποίηση από JNP; 13/06/2019 στις 11:02.

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από geo10 Προβολή μηνύματος
    Επιμένεις ότι το πάνω κατσαβίδι στη φωτό είναι διαφορετικό από το κάτω έτσι;
    Ναι.
    Και ξέρεις γιατί? Γιατί το felo έχει την τριπλάσια τιμή. Εγώ σας λέω οτι στις περισσότερες περιτπώσεις η τιμή είναι ενδεικτικό οτι δυο εργαλεία δεν είναι ίδια και εσείς ακομα το ρίχνεται οτι ο ένας πουλάει όνομα.

Πάμε να το σπάσουμε λίγο γιατί κανείς δε κάνει μαγικά και κανένας "μεταπωλητής" δεν πουλάει φθηνότερα απ' τον κατασκευαστή το ίδιο εργαλείο, την ίδια χρονική στιγμή.

Πριν συνεχίσω να πω οτι τα rebranded είναι απ' τις καλύτερες περιπώσεις που μπορούμε να βρούμε. Και το έχω ξαναπει πολλές φορές στο tooladicts και το ξαναλέω. Είναι συνήθως παλιότερα εργαλεία αναγνωρισμένων κατασκευαστών που φέρουν τη φίρμα ενός μεταπωλητή. Οι τρίτοτέταρτες μάρκες, ψάχνουν τις φθηνότερες δυνατές προσφορές. Κάποιες έχουν και κινέζικα και λίγο καλύτερα και ακριβότερα. Δεν ξέρω αν ξεστοκάρουν τις αποθήκες των κατασκευαστών από παλιότερα εργαλεία ή αν κάνουν παραγγελίες εργαλείων με "φθηνότερα" χαρακτηριστικά ή παλιά σχεδίαση. Μάλλον το πρώτο συμβαίνει γιατί όλα σε καλούπια φτιάχνονται.

Το σίγουρο είναι οτι σπάνια πρόκειται για τα ίδια ακριβώς εργαλεία αν δεν είναι και σε παραπλήσια τιμή. Οι διαφορές συνήθως δε φαίνονται ή σε κάποιες περιπτώσεις φαίνονται κάποιες απ' αυτές.

Πχ οι πένσες της nws που πωλούνται από πάρα πολλές μάρκες. Κάποιες έχουν παλιότερα μοντέλα και κάποιες έχουν το ίδιο μοντέλο με την nws. Κάποιες μάρκες τις έχουν φθηνότερα και κάποιες στην ίδια ή μερικές φορές και σε ακριβότερη τιμή απ' το κατασκευαστή. Καποια απ' αυτά τα εργαλεία θα είναι ακριβώς ίδια με αυτά που πωλούνται σαν nws και άλλα θα έχουν καποιες μικρές ή μεγάλες διαφορές. Οι περιπτώσεις που ξεστοκάρουν την nws φαίνεται. Πουλάνε nws με τη δική τους φίρμα αλλά το εργαλείο έχει τον προηγούμενο σχεδιασμό και τις προηγούμενες λαβές απ' το σημερινό που πουλάει η nws. Επεσε μια τέτοια στο χέρι μου και φαινόταν να έιναι το ίδιο ακριβώς μοντέλο με το προηγούμενο της nws, με την επίστρωση τιτανίου και τις παλιότερες λαβές. Η τιμή της ήταν αρκετά χαμηλότερη απ' τα καινούρια nws. Φυσικά οι διαφορές δεν ήταν μονο στη λαβή ή στο σχεδιασμό αλλά και στην επίστρωση. Μάλλον βαμμένη ήταν παρά οτιδήποτε άλλο. Η επίστρωση δεν ήταν καθόλου ανθεκτική και σίγουρα δεν ήταν η επίστρωση τιτανίου που είχε το εργαλείο όταν πωλούνταν απ' τη nws. Ήταν το εργαλείο καλό? Ναι πάρα πολύ καλό και σε καλή τιμή. Ήταν εργαλείο ενός αναγνωρισμένου κατασκευαστή με την ίδια ποιότητα αλλά χειρότερα χαρακτηριστικά και παλιότερη εμφάνιση - λαβές.

Πάμε στα φελο.. Είπα οτι μπορεί και να μην είναι φελο. Μια χαρά μπορεί να συμβαίνει. πχ..
    Δεν είμαι σίγουρος οτι το συγκεκριμένο dexter είναι rebranded felo ενώ το kraftool είναι!

Όνομα:	37d3aa011597586c165971f52f89ad1a.jpg 
Προβολές:	141 
Μέγεθος:	58,3 KB 
ID:	407442

Κάτι παρόμοιο είχε γίνει στο leroy και με τα wiha. Είχε wiha, rebranded wiha σαν dexter και κινέζικα που έμοιαζαν με τα wiha έχοντας ομως κάποιες διαφορές, πάλι σαν dexter (ή άλλη μάρκα δε θυμάμαι).

Στην παραπάνω περίπτωση τώρα.. Φαίνεται να είναι το ίδιο κατσαβίδι αλλά η τιμή κάνει μεγάλο σκαλοπάτι. Μπορεί το dexter να έχει λαβή δυο συστατικών αλλά όχι την λαβή με το τζελ που τη ζουπάς και μπαίνει μέσα.
    Ή..
    Να έχει λαβή που την ζουπας και μπαίνει μέσα αλλά όχι την καινούρια με το τζελ. Παλιότερα η felo είχε κάτι σαν λάστιχο εσωτερικά των λαβών της ώστε όταν το πιέζεις να γίνεται ένα με το χέρι σου. Αργότερα το άλλαξε και έβαλε τζελ. kai γέμισε το νετ με αυτή τη φωτό..

Όνομα:	download.jpeg 
Προβολές:	136 
Μέγεθος:	7,0 KB 
ID:	407445

Πολύ πιο ανθεκτικό, δε χαλάει δεν πέφτει με το χρόνο κ.α.
    Αν είχε στοκ παλιά κατσαβίδια δε μπορούσε να τα πουλάει με τα καινούρια. Μπορεί όμως να τα πουλήσει στην ταδε εταιρία σαν dexter kraftool ktl. Μια χαρά! Συνήθως παίρνεις "πολύ" κατσαβίδι για την τιμή του, χωρίς να ξέρω όμως και τι άλλες αλλαγές μπορεί να έχουν.
    Τελευταία τροποποίηση από daz; 15/06/2019 στις 13:33.
    Sent from me using a computer.

Moderator
    dexter vs felo. Το dexter είναι φελο με τις προηγούμενες λαβές. Αν κόψεις με τον ίδιο τρόπο ένα παλιό φέλο είμαι σίγουρος οτι θα είναι ιδιο με το dexter. Δεν ξέρω αν έχουν και αλλες αλλαγές! ..

Όνομα:	9b6477453bad91e3097a386e1bb6f36b (1).jpg 
Προβολές:	147 
Μέγεθος:	47,8 KB 
ID:	407443
    http://www.mastergrad.com/forums/t74...21#post6503163
    Τελευταία τροποποίηση από daz; 15/06/2019 στις 13:28.
    Sent from me using a computer.

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 280
    Τελευταίο μήνυμα: 20/04/2018, 15:01
  2. Γενικη συζητηση για τα V-Strom
    από gcrook στο forum Suzuki V-Strom series
    Απαντήσεις: 54
    Τελευταίο μήνυμα: 19/09/2011, 10:44
  3. ΧΙΟΣ...Άνοιξη 2007 - Γενική συζήτηση
    από Cpt. Haddock στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 278
    Τελευταίο μήνυμα: 10/02/2010, 20:06