Φίλε μου από που συμπεραινεις πως έχω το οποιοδήποτε κόμπλεξ με το χρώμα της μηχανής μου. Κόμπλεξ θα είχα αν επέλεγα ένα χρώμα που δεν ήταν η αρχική προτίμηση αλλά αναγκάστηκα να το επιλέξω για άλλους λόγους. Και για να καταλάβεις τι εννοώ φίλε μου, όταν παρήγγειλα το μηχανάκι στο συγκεκριμένο χρώμα, λόγω της τεράστιας ζήτησης που είχε ( δεν υπήρχε καθόλου διαθεσιμότητα) ο έμπορος προσπάθησε να με πείσει να το πάρω σε μαύρο για να μην περιμένω. Εγώ περίμενα 3,5 μήνες και το πήρα στο χρώμα που μου άρεσε αλλά και στο χρώμα που έχει την μεγαλύτερη ζήτηση όπως αποδείχθηκε.
Κόμπλεξ θα είχα αν το έπαιρνα σε μαύρο και εκανα οτι μου ελεγε ο εμπορος και να κοίταζα στο δρόμο κανένα μπλε και να έλεγα τι άσχημο χρώμα είναι το μπλε, αυτο που ήθελα να παρω αρχικα αλλα τελικα δεν ειχα την υπομονη να το παρω. Αυτος είναι ο ορισμος του κομπλεξ.
Κάπου έχεις μπερδέψει τις έννοιες και πετάς λέξεις χαρακτηρίζοντας άτομα όταν δεν γνωριζεις καν τις ίδιες τις έννοιες των λέξεων αυτών.
Φρόντισε φίλε μου να είσαι πιο προσεκτικός στο τι λες.
Νομίζω οτι η λέξη κομπλεξ δεν ήταν η σωστή..
Μάλλον η λέξη ψώνιο θα ήταν σωστότερη.
Αλίμονο όταν αγοράζεις καινούριο όχημα, να μην είναι ακριβώς το χρώμα που θές...
Φιλε μου, εδώ μέσα κάτι δεν πάει καλά. Ψώνιο ποιος ειναι αυτος που παίρνει το χρώμα που του αρεσει, εφόσον είναι και διαθεσιμο βεβαιως, ή αυτός που χαρακτηρίζει κομπλεξικό αυτόν που παίρνει το χρώμα της επιλογής του.
Και οσον αφορά τα περί χρωμάτων, ανέτρεξε λίγο πίσω στο νήμα να δεις πόσοι φίλοι πήγαν να αγοράσουν σε μπλε χρώμα και τελικά πήραν μαύρο γιατί δεν δεν ήθελαν να περιμένουν 3 και 4 μήνες όπως περίμενα εγώ, καλώς ή κάπως;
Χρώμα επιλέγεις αναλόγως ναι με την διαθεσιμότητα και δεν επιλέγεις πάντα αυτό που θα ήθελες αν δεν έχεις και λίγο υπομονή.
Αυτοί που έκαναν υπομονή είναι κομπλεξικοι και ψωνια;
Μήπως η κατάλληλη λέξη είναι υπομονετικοί;
Γιατί στο τέλος θα ξεχάσουμε και την γλώσσα που μιλάμε με αυτά που διαβαζουμε.
Τελευταία τροποποίηση από doros74; 01/10/2019 στις 00:30.
Μάλλον δεν με κατάλαβες. Δεν το λέω αρνητικά.
Άλλωστε τι να πώ εγώ που περίμενα 2 χρόνια να εμφανιστεί αγγελία με τη μηχανή που ήθελα στο χρώμα που ήθελα και έμπαινα κάθε μέρα στο car για να δώ άν μπήκε...
Πόσο μάλλον εσύ που την πήρες και καινούρια...
Αυτό που ήθελα να πώ είναι οτι το παιδί απο πάνω δεν ήθελε να σε προσβάλει με τη λέξη κόμπλεξ.
Τώρα αν αυτό ή η λέξη ψώνιο σε προσβάλει εσένα, τι να σου πω.
Δεν το συνεχίζω γιατί όπως φαίνεται αδυνατεις να καταλάβεις!
Φίλε μου εγώ περίμενα 4 μήνες να πάρω την μηχανή στο χρώμα που ήθελα δεδομένου της μεγάλης ζήτησης που είχε το χρώμα και της χαμηλής διαθεσιμότητας.
Εσύ λες ότι ότι περίμενες 2 χρόνια για να εμφανιστεί στο car αγγελία με το μηχανάκι που ήθελες και καλά έκανες.
H Yamaha το Tracer 900 το βγάζει σε 2 εκδόσεις.
Στην απλή και την GT με τις διαφορές που ξέρουμε, να μην λέμε πάλι τα ίδια.
Η Yamaha για δικούς της λόγους δεν έχει τα ίδια χρώματα στις δύο αυτές εκδόσεις, πλην του γκρι-κόκινου.
Στην απλή έκδοση έχει το γκρι γυαλιστερό - κόκκινο (αρχικά Λευκο) και το Μαύρο Ματ με τις μπλε ζάντες.
Στην έκδοση GT βγαίνει σε 3 χρώματα. Μάυρο γυαλιστερό - ασημι με μπλε ζάντες, γκρι γυαλιστερό -κόκκινο και Μπλε Σατινε (Phantom Blue).
Η λογική διαδικασία επιλογής είναι κάποιος να καταλήξει σε μια από τις δύο εκδόσεις που τον καλύπτει και έχει και την οικονομική δυνατότητα και μετά να επιλέξει κάποιο από τα χρώματα, αναλόγως με τη διαθεσιμότητα και την υπομονή που έχει να περιμένει.
Αυτό λέει η κοινή λογική.
Τώρα αν κάποιος δεν θέλει να αγοράσει το GT, για παράδειγμα, επειδή δεν του αρέσουν τα χρώματα που υπάρχουν διαθέσιμα στην έκδοση αυτή και επιλέγει την απλή έκδοση γιατί του αρέσει το μαύρο Ματ που δεν είναι διαθέσιμο στην GT έκδοση, συγνώμη όμως αυτός δεν είναι ο τρόπος που επιλέγω εγώ, αλλά και οι περισσότεροι.
Πρώτα επιλέγεις την έκδοση που θέλεις και μετά επιλέγεις το χρώμα στην έκδοση αυτή.
Βεβαίως πάντα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις και ενδεχομένως κάποιος όντως να μην θέλει να πάρει μια έκδοση λόγω χρώματος.
Αυτή η περίπτωση όμως είναι αρκετά σπανιότερη (εγώ πρώτη φορά συναντώ τέτοια περίπτωση), χωρίς να σημαίνει πως δεν μπορεί να υπάρξει μεμονωμένα ή σωρευτικά (να είναι ένας από τους λόγους και να υπάρχουν κι άλλοι).
Σε καμία περίπτωση δεν είπα πως το μαύρο ΜΑΤ δεν είναι ωραίο χρώμα.
Αν έπαιρνα το απλό μοντέλο ίσως να επέλεγα αυτό.
Εγώ ανέφερα πως και στην GT έκδοση υπάρχουν ωραία χρώματα και δεν υπάρχει λόγος απόρριψης του GT για το λόγο αυτό.
Μάλιστα έφερα ως παράδειγμα το δικό μου μηχανάκι που είναι σε Phantom Blue ανεβάζοντας ορισμένες φωτογραφίες για να δει ο φίλος, σε περίπτωση που δεν το έχει δει.
Και το έκανα γιατί αυτή την στιγμή στην Κέρκυρα 9/10 μηχανάκια που πουλάει η Yamaha είναι Phantom Blue, στα μοντέλα που βγάζει αυτό το χρώμα, βεβαίως.
Ειδικότερα τα στο X-MAX 300 όλοι σε αυτό το χρώμα το ζητάνε, μάλιστα υπάρχει και η περίπτωση κάποιου που αγόρασε σε μαύρο ματ του το αντικατέστησαν στην εγγύηση γιατί παρουσίασε κάποιο σοβαρό πρόβλημα και ζήτησε να του το αντικαταστήσουν με Phantom Blue το οποίο είδε εκ των υστέρων και του άρεσε πολύ. Μάλιστα περίμενε 3 μήνες να του το φέρουν λόγω έλλειψης διαθεσιμότητας του χρώματος.
Δεδομένου ότι το χρώμα αυτό αρέσει πολύ στην πλειονότητα (όσοι φίλοι και γνωστοί μου το έχουν δει από κοντά όχι απλώς τους άρεσε, τους άρεσε πολύ ) και αυτό φαίνεται από τις πωλήσεις και την ζήτηση, σκέφτηκα να το αναφέρω στον φίλο ως μια καλή επιλογή για να μην απορρίψει την GT έκδοση.
Αν αυτό σημαίνει πως είμαι ψώνιο ή έχω κόμπλεξ τότε σηκώνω τα χέρια ψηλά.
Συνεπώς άλλοι αδυνατούν να καταλάβουν το νόημα αυτών που γράφω και όχι εγώ αυτών που γράφουν εκείνοι.
Εγώ κανένα δεν χαρακτήρισα ούτε για την επιλογή της μηχανής που έχει κάνει ούτε του χρώματος αυτή.
Έναν φίλο πήγα να βοηθήσω σε μια επιλογή που θέλει να κάνει, που στο τέλος βεβαίως αυτός θα την κάνει.
Για μένα το θέμα τελειώνει εδώ ο καθένας ας κάνει αυτό που νομίζει και καλό θα ήταν να σέβεται την άποψη και τις επιλογές του άλλου.
Δεν είναι υποχρεωτικό να συμφωνούμε σε όλα.
Τουλάχιστον να σεβόμαστε ο ένας τον άλλο
Εγώ σε ευχαριστώ πολύ φίλε πάντως. Τώρα πάω και θα τα βρω όλα... Θα δω τι θα κάνω είμαι σε σκέψεις σίγουρα... Το έχω δει από κοντά και το μπλε. Δεν είναι άσχημο εννοείται και το μπλε είναι το χρώμα μου. Θα τα δούμε όλα τώρα που θα πάω από κοντά να δούμε τι κάνει με δώσεις κτλπ
Θα μου επιτρέψεις να σου πω πως ο τρόπος σκέψης σου είναι από την αρχή ως το τέλος λάθος.
Όταν κάποιος μας ζητάει τη γνώμη μας του τη δίνουμε για να ακούσει ενδεχομένως κάποια πράγματα που δεν έχει σκεφτεί. Ο τρόπος που γράφεις μοιάζει λίγο σαν το κοινώς αποδεκτό να είναι και το αλάνθαστο. Δεν υπάρχει αυτό. Τη γνώμη μας λέμε, δεν επιβάλλουμε....
Κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστή προσωπικότητα και έχει τα δικά του στάνταρτς και τα δικά του θέλω. Το παράδειγμα της Κέρκυρας εντελώς άστοχο. Αν και μου αρέσει πολύ το phantom blue σαν χρώμα, θα σου πω πως δε θα μου άρεσε καθόλου να ζω σε ένα μοτο-στρουμφοχωριό που όλες οι Yamaha είναι μπλε.... τι είναι αυτό πάλι.... αυτό είναι το φυσιολογικό; Τα διάφορα χρώματα είναι ωραίο πράγμα, όπως οι διαφορετικές μοτοσυκλέτες και οι διαφορετικές εταιρείες.
Τέλος πάντων, ο άνθρωπος άκουσε πολλές γνώμες νομίζω πως ξέρει τι θα κάνει.
Πως μπορώ να παίρνω ενημέρωσεις για το θέμα αυτό??
Με ενδιαφέρει συγκεκριμένα όταν θα μπεί κάποιος να πει: " Καλά ρε μ@λακες, τσακώνεστε για το τί χρώμα θα πάρει ο άλλος το μηχανάκι του αντί να πάτε καμια βόλτα?"
Και μετά που θα ανοιχτεί άλλον ένα που θα λέει οτι το μοτο.γρ περνάει κρίση, που είναι οι παλιοί, που είναι οι βόλτες, μ@@νοπανα admins....
Όταν φτάσετε εκεί, ξυπνήστε με.
I’ve got the bike every middle-aged dude dreams of!!
Καλά ρε μ@λακες, τσακώνεστε για το τί χρώμα θα πάρει ο άλλος το μηχανάκι του αντί να πάτε καμια βόλτα?"
Και μετά που θα ανοιχτεί άλλον ένα που θα λέει οτι το μοτο.γρ περνάει κρίση, που είναι οι παλιοί, που είναι οι βόλτες, μ@@νοπανα admins....
![]()
Καλό να είσαι μέτριος αρκεί να είσαι Καφές
Καλά ρε μ@λακες, τσακώνεστε για το tracer;
![]()
Gagourus agamitus Parthenopipitsus!