Καποιος να banαρει τον μΠούστη λεφτά δεν υπάρχουν λέμε
Μεγειές και καλοδούλευτα ρε![]()
εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου
ΩΩΩ!!!
Μηχανικό έμβολο! Πόσων τόνων είναι?
Sent from me using a computer.
Νομίζω (κατα 99% σίγουρος) οτι αυτή η σειρά είναι Orbis εκτός από γκαζοτανάλια που είναι in house Hazet. Η Orbis / Will είναι πια θυγατρικες της Knipex και η ποιότητα είναι made in Germany. Τωρα αν οι προδιαγραφες παραγωγής είναι καλύτερες, χειρότερες ή ιδιες/εφαμιλες με Knipex αυτό το ξέρουν μονο στην Knipex και την Hazet. Εγω τα πήρα επιδή εχω μια λόξα με μερικες μαρκες και η Ηazet είναι μια από αυτές. Σαν επιχρωμιωμένα σίγουρα θα είναι ευαίσθητα σε flaking αλλά για πραγματικες δουλειές -στην τσάντα/σακκίδια της
δουλειάς- εχω αλλο σετάκι κυρίως Gedore και Knipex. Αυτά είναι για να τα εχω απλά και για ψιλοδουλειές στα μηχανάκια αλλά ΚΥΡΙΩΣ για να τα έχω. Η καινούργια σειρά πενσικά της Hazet είναι από την NWS και βιάστηκα να πάρω τα παλαιότερα για να είναι όλα ίδια και να μην κυνηγάω στο e-bay τα NOS.
Και τα παλιά will και τα orbis (πριν ενσωματωθούν μεταξύ τους και μετά με την knipex) είναι καταπληκτικά εργαλεία. Ενα πολύ παλιό orbis έχει δείξει υποδειγματική αντοχή στην κατάχρηση όσο αφορά την αντοχή της κόψης του. Κάποια στιγμή διαπίστωσα οτι έχει αναπτύξει τζόγο στο σημείο σύνδεσης αλλά δεν θυμάμαι πως ήταν όταν ήταν καινούριο. Σε άλλα εργαλεία της orbis δεν έχω παρατηρήσει κάτι παρόμοιο! Πάντως η λειτουργικότητα δεν επηρεάζεται σημαντικά. Παραμένει άκρως επιχειρησιακό παρ' όλα τα χρόνια και την κατάχρηση που έχει περάσει.
Τα will είναι επίσης πολύ καλά και προσωπικά τα θεωρώ ακόμα καλύτερα! Υποδειγματική είναι επίσης και η αντοχή του χρωμίου τους. Από προσωπική εμπειρία τα θεωρώ ανώτερα και από nws και gedore.
Τα hazet φαίνεται να ήταν will. Γίνανε orbis-will μετά την συνένωση και τώρα που η orbis will ανήκει στην knipex, πήγαν απ' ότι λέει ο leo, στην nws.
Όλα αυτά σε σχέση με τα knipex? Προσωπικά δε θα επέλεγα άλλη μάρκα απ' τα knipex. Οι λόγοι? Λεπτομέρειες! Βαρος, σχεδίαση, μέγεθος κεφαλής, αντοχή, ανθεκτικότητα, λειτουργία. Βασικοί παράγοντες φυσικά, αλλά τα αποκαλώ λεπτομέρειες γιατί οι διαφορές τους απ' τις υπόλοιπες κορυφαίες μάρκες είναι μικρές.
Και αφού συζητάμε για κορυφαίες μάρκες ας βάλω και εγώ ένα no name. Πιθανότατα πρόκειται για old stock από κάποιον δορυφορικό μικροκατασκευαστή της γερμανίας. Το βρήκα σε σωστή τιμή στο κάτω ράφι ενός συνοικιακού μικρομάγαζου και ο πατέρας μου το εκτίμησε δεόντως. Που τον χάνεις που τον βρίσκεις με έναν εμπροσθοκόφτη στην κωλότσεπη είναι αυτός ο άνθρωπος!
![]()
Τελευταία τροποποίηση από daz; 18/10/2019 στις 21:34.
Sent from me using a computer.
Υπάρχουν και γάντια Κόναν.