Σελίδα 10 από 22 ΠρώτοΠρώτο ... 5678910111213141520 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 136 έως 150 από 324

Θέμα: Cb 400sf 1991

Παλαιό μέλος Το avatar του/της george.S
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από toyar Προβολή μηνύματος
    αν τα στραβα ισιωνουν και τα πας λυμενα θα κανεις δουλεια ευκολα και φτηνα
    Ευχαριστώ Χρήστο
    Πήρα μια τιμή 70 ευρώ το ζευγάρι για ισιωμα
    Θα τα πάρω παραμάσχαλα να πάω να δω από κοντα(πλατεία Αττικής είναι αυτός που βρήκα)
    Αναφορικά με την πληγή στο καλάμι δεν συμφέρει η επισκευή του .

Αν γνωρίζετε από που αλλού θα μπορούσα να πάρω προσφορά γνώμη θα το εκτιμούσα
    Ευχαριστώ

Παλαιό μέλος Το avatar του/της buckley
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από george.S Προβολή μηνύματος
    Ευχαριστώ Χρήστο
    Θα τα πάρω παραμάσχαλα να πάω να δω από κοντα(πλατεία Αττικής είναι αυτός που βρήκα)
    Ελατήρια θα κάνεις σκάντζα φαντάζομαι ε ?
    ΥΓ Ας το βάλει ενας χριστιανός στις ανακατασκευές το θρεντ ρε παιδιά.Παίζει μπάλα ο άνθρωπος λέμε

Παλαιό μέλος Το avatar του/της buckley
    Ευχαριστώ Χρήστο

Ευχαριστώ
    Ο Καμπακλής έχει NOS διάφορα καλάμια ,αλλά είναι λιγο μπέρδεμα η φάση

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MAIK72 Προβολή μηνύματος
    Ακόμα κι αν ήξερα ότι θα αντέξει το οποιοδήποτε μπάλωμα με καλαι , κόλλες κλπ δεν θα μπορούσα να το κάνω μόνος μου χωρίς να το κάνω χειρότερα.Το 50άρικο δλδ δεν θα το γλύτωνα αλλά και πάλι με αμφίβολα αποτελέσματα. Οπότε το πρώτο που θα κοίταγα θα ήταν μήπως ισιώνει αυτό που είναι στραβό για να μην αναγκαστώ να τα πάρω ζευγάρι. Δύσκολα θα τα έσπαγε ο μαντράς . Αν και με λίγο ψάξιμο πιστευώ θα βρεις μονό αντικαταστάτη.
    Ευχαριστώ
    Θέλω όταν τελειώσω να είναι οκ η μηχανή οπότε θα απευθυνθώ και σε μάστορες ανάλογα την περίπτωση για να μην πάει χαμένος ο υπόλοιπος κόπος
    Αλλιώς το έφτιαχνα πρόχειρα και το κυκλοφορούσα
    προτιμώ να περιμένω και να πάει αργά αλλά σωστά όλο το πρότζεκτ παρά να βιαστώ και μετά να τα βρω μπροστά μου

custom freak Το avatar του/της doctor_john
    Ευχαριστώ πολύ
    Ξέρεις πως λένε την διαδικασία? Όσο Και να έψαξα δεν βρήκα κάτι
    Η διαδικασία περιγράφεται σαν silver brazing και μπορεί να την κάνει ο καθένας με φυσιολογική εμπειρία σε κολλήσεις με αέρια.
    Καθαρίζεις, εφαρμόζεις βόρακα ασημιού στα 730C και φωλιάζεις κράματα ασημιού μεγαλύτερα από 48% για να έχεις
    και καλύτερο χρώμα σε σχέση με το καλάμι.
    Φινίρεται με ίσιο τακάκι και λειαντικά μεγαλύτερα από 600gritt με διαγώνια κοψίματα. θα έχει 300 - 400ΜPa αντοχή
    ανάλογα τον τύπο και δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία αν θα αντέξει να στοκάρει αυτά τα κτυπήματα.

Αντίστοιχη διαδικασία μπορεί να κάνει πολύ έμπειρος χρησιμοποιώντας κόλληση για ανοξείδωτο αλλά δεν χρειάζεται.
    Δεν διαχειρίζεται τίποτα περίπλοκο το καλάμι και η ζημιά είναι ελάχιστη.

Δεν θα αλλάξεις τα ελατήρια με λίγο πιο σκληρά; Νομίζω πως ασχολούμαστε πολύ με κάτι που δεν σε προβληματίζει για την ώρα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Kickstart
    τα καλάμια θα εμφανίζουν διαρκώς μπιμπίκι παρά το τριψιμο και την φροντίδα...απο τη στιγμή που το ένα είναι και τσαμπουκαλεμένο απο χτύπημα και σου ζητανε ισιωμα 70 ευρω εγω θα σκεφτόμουνα να δωκω κάτι παραπάνω και να παρω ζευγαρι καινουργιο από κίνα...

πχ https://www.ebay.com/itm/New-Front-P...cAAOSwH1Bdidsi

(δεν ξέρω αν αυτά στο λινκ κανουν για το δίκο σου...αλλα ψαχνοντας κατι θα βρείς)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MAIK72
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από doctor_john Προβολή μηνύματος
    Η διαδικασία περιγράφεται σαν silver brazing και μπορεί να την κάνει ο καθένας με φυσιολογική εμπειρία σε κολλήσεις με αέρια.
    Καθαρίζεις, εφαρμόζεις βόρακα ασημιού στα 730C και φωλιάζεις κράματα ασημιού μεγαλύτερα από 48% για να έχεις
    και καλύτερο χρώμα σε σχέση με το καλάμι.
    Φινίρεται με ίσιο τακάκι και λειαντικά μεγαλύτερα από 600gritt με διαγώνια κοψίματα. θα έχει 300 - 400ΜPa αντοχή
    ανάλογα τον τύπο και δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία αν θα αντέξει να στοκάρει αυτά τα κτυπήματα.
    Καλό τιπ , αλλά νόμιζα ότι γινόταν μόνο με lazer σε άξονες πλοίων όπου το κόστος αντικατάστασης είναι υπερβολικό

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MAIK72 Προβολή μηνύματος
    Καλό τιπ , αλλά νόμιζα ότι γινόταν μόνο με lazer σε άξονες πλοίων όπου το κόστος αντικατάστασης είναι υπερβολικό
    Σοβαρά; δεν είχα ιδέα.
    Αν είσαι τυπικός και χρειάζεσαι κολλήσεις ποιότητας σε διαφορετικά κράματα είναι πολύ καλό.
    Βέβαια δεν είναι στο επίπεδο κόστους απλών αναλώσιμων αλλά στα "δίνει πίσω".

Από τα πλοία που λες, προσπαθώ να ξεσηκώσω άλλου είδους τεχνολογία.
    Ράβουν στις καρίνες κομμάτια αγώγιμα που σκουριάζουν πολύ ευκολότερα από την καρίνα
    με αποτέλεσμα να ελέγχουν την έκφραση του φαινόμενου στα τμήματα που αντικαθιστώνται
    Τελευταία τροποποίηση από doctor_john; 29/10/2019 στις 12:14.

Σοβαρά; δεν είχα ιδέα.
    Αν είσαι τυπικός και χρειάζεσαι κολλήσεις ποιότητας σε διαφορετικά κράματα είναι πολύ καλό.
    Βέβαια δεν είναι στο επίπεδο κόστους απλών αναλώσιμων αλλά στα "δίνει πίσω".

Από τα πλοία που λες, προσπαθώ να ξεσηκώσω άλλου είδους τεχνολογία.
    Ράβουν στις καρίνες κομμάτια αγώγιμα που σκουριάζουν πολύ ευκολότερα από την καρίνα
    με αποτέλεσμα να ελέγχουν την έκφραση του φαινόμενου στα τμήματα που αντικαθιστώνται
    Εκανα ένα λάθος . Λέγεται laser cladding και αφορά άξονες. Με νίκελ και χρώμιο δεν νομίζω ότι ισχύει κάτι τέτοιο

Με συγκεκριμένο τύπο κολλάω κράματα με μεγάλα ποσοστά νικελίου και πετυχαίνω ασφαλείς κολλήσεις με άλλου τύπου ατσάλια χωρίς βαφή σκλήρυνσης.
    Αν μιλάς για επιμεταλλώσεις, γίνονται ξανά στο σύνολο της κατασκευής.

Με συγκεκριμένο τύπο κολλάω κράματα με μεγάλα ποσοστά νικελίου και πετυχαίνω ασφαλείς κολλήσεις με άλλου τύπου ατσάλια χωρίς βαφή σκλήρυνσης.
    Αν μιλάς για επιμεταλλώσεις, γίνονται ξανά στο σύνολο της κατασκευής.
    ¨Οχι λέω ότι στις επιμεταλλώσεις δεν μπορεί να γίνει επιδιόρθωση με λέιζερ πλάσματος. Τώρα πόσο ασφαλής θα είναι η οποιαδήποτε κόλληση σε καλάμια δεν το ξέρουμε. Κάποιοι που το έχουν κάνει και με απλή εποξική έχουν δει ποσοστά επιτυχίας αλλά δεν νομίζω ότι θα είναι το ίδιο επιτυχής και σε βάθος χρόνου.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Kotselakos
    Ευχαριστώ Χρήστο

Ευχαριστώ
    Πάρε ένα παχύμετρο και μέτρα τη διάμετρο σε κάμποσες διατομές των καλαμιών περιστρέφοντας το παχύμετρο γύρω-γύρω να δεις αν έχεις αποκλίσεις, κοινώς αν τα καλάμια σου από το στράβωμα έχουν γίνει οβάλ. Αυτό ακόμα και να τα

ισιώσεις δεν διορθώνεται.
    Κωστής

έφερα επιτέλους το τρακαρισμένο/δότη σπίτι
    όπως τα είδα πρόχειρα δεν παίζουν και δεν θα ασχοληθώ μαζί τους και θα πάνε ανακύκλωση

μου έγινε μια πρόταση για μοντιφα από vtr αλλά λέω να παραμείνω εργοστασιακά αν και θέλω να τα δω από κοντά

μου έδωσε φίλος καλός από bros ένα ζευγάρι από την αποθήκη του αλλά έχουμε διαφορά ύψους γιατί αυτό είχε τα κλιπ ον
    βγάζοντας τις τάπες προφορτισης και βάζοντας τις δικές του τα ανεβάζω μερικά εκατοστά κάτω από το τιμόνι από τις πλάκες αλλά και πάλι θα είναι περίπου 1,5 εκατοστό ψηλότερα το οποίο ίσως και να μην τρέχει κάστανο....

έχω ρωτήσει διάφορους τρόπους να το επαναφέρω τα δικά μου χωρίς να δω κάποιον με καλό μάτι

συνεχίζει η αναζήτηση στο ζήτημα καλάμια είδα και after market και κινέζικα και καινούργια κλπ κλπ βασικά κοιτάζω μεταχειρισμένα

ο φίλος μου έδειξε επίσης αυτό το site με το οποίο βρίσκει part number και σε πολλά και μια ενδεικτική τιμή ανταλλακτικού ....ωραίο χάζι
    https://www.bike-parts-honda.com/

ξέρω το κουράζω λίγο με τα μπροστινά αλλά τουλάχιστον κάποια πράγματα θα προχωρήσουν ταχύτερα τώρα που έχω το δότη
    από αύριο γιατί σήμερα ήταν δύσκολη μέρα

καλό βράδυ
    Συνημμένες μικρογραφίες εικόνων Συνημμένες μικρογραφίες εικόνων IMG-2e56e0904519cf04050d5fe70b98b7d5-V.jpg‎   IMG-104eecc5d39ffe1ef5e0334d41790d11-V.jpg‎   IMG-d1d155743b1bdcd9c43824034ee14dc1-V.jpg‎   20191030_221553_resized.jpg‎  

Ωραίες δισκόπλακες! είναι σε καλή κατάσταση;
    Μπράβο, να πάει καλά! Ο δότης φαίνεται μια χαρά.

Γενικά ήταν προ εξαμήνου ένα πολύ καλά συντηρημενο μηχανάκι με πολλά καινούργια και από σέρβις πράγματα Μόλις μια εβδομάδα πριν τρακαρει
    Το χαμηλό κόστος κτήσης δε με έκανε να το πάρω
    Θα βάλω μια λίστα με όλα όσα θα πάρω

Σελίδα 10 από 22 ΠρώτοΠρώτο ... 5678910111213141520 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. manual cb 400sf
    από geowv στο forum Honda CB series
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 10/10/2007, 08:45
  2. CB 400SF Project 1 agora?
    από suzukimaniac στο forum Honda CB series
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 28/03/2006, 21:48