καλησπέρα
τακτοποίησα τον χώρο και τα εργαλεία για να μπορώ να δουλεύω
έβαλα όλα τα ανταλλακτικά που δεν θα χρησιμοποιήσω σε ένα κιβώτιο και έγραψα τι έχει μέσα
και πηρα δουλεια για το σπιτι....![]()
τρίψιμο λέμε ......ιδρωσα
ανέβηκα μπαλκόνι για να μην με τρώει το υπόγειο
γυαλόχαρτο και στο τέλος στο σαγρέ κομμάτι σύρμα κουζίνας
μετά καλό σαπούνισμα και έτοιμες για βάψιμο
να σου πω στην αρχή με έπιασε μια παράνοια ότι παρόλο το πλύσιμο που θα του έκανα μετά θα έμενε διαβρωτικό και θα μου χαλούσε την βαφή...στην πίσω ζαντα
μέχρι να την τελειώσω έλεγα ότι την μπροστά θα την κάνω με διαβρωτικό πράγμα που δεν έκανα γιατί βαρέθηκα να πάω κάτω στο υπόγειο να το πάρω......![]()
Χαρά στην υπομονή σου. Για κανένα λόγο δεν το έκανα εγώ αυτό, θα τις έστελνα μια αμμοβολή και ηλεκτροστατική να το κάνει ΑΛΛΟΣ και τέλος.
Έχω ζάλη, ζάλη στο κεφάλι, έχω ζούρλα στο μυαλό,
παίζουν βιφόρια και αρβιεφίδια, γραναζιωτικό σκοπό
καλησπέρα
έχω πρόσβαση σε πολύ δυνατό μηχάνημα υαλοβολης σε εργοστάσιο για εργασία χωρίς κόστος αν θέλω
ο χρόνος που θα δαπανούσα για τα πήγαινε έλα σε συνδυασμό με την σκόνη του γυαλιού (δεν έχω αξιωθεί να πάρω ακόμα μια καλή μάσκα) με απέτρεψαν και τα έκανα με το χέρι
αμμοβολή δεν μου αρέσει το αποτέλεσμα της σε αλουμίνια
στο μηχανάκι τώρα
ζέστανα αυτοκόλλητα με θερμοπίστολο και τα έβγαλα.......... εύκολο
ξεκίνησα και το τρίψιμο αλλά δεν έβγαλα φωτογραφία...θα βγάλω όταν ξανακατέβω
ανέβασα το διαβρωτικό και πέρασα τα χερούλια κάτω από την θέση του συνεπιβάτη (δείτε φωτογραφία γιατί το περιγράφω χάλια)
τα πέρασα 2 χέρια και στο τέλος το έτριψα με συρματόβουρτσα γιατί δεν έφευγε με τίποτα
και θεωρούσα ότι ήταν καλό διαβρωτικό ....εκτός και αν ήταν από το εργοστάσιο με ηλεκτροστατική αλλιώς δεν εξηγείται
κάθε μέρα κάνω και κάτι άλλοτε ώρες άλλοτε απλώς βγάζω ένα ο-ρινγκ
ο ελεύθερος χρόνος τελειώνει![]()
Τα σύγχρονα διαβρωτικά είναι της πλάκας λόγω αυστηρότερης νομοθεσίας στα συστατικά τους, χρειάζεσαι όλη τη φιάλη και πολλή υπομονή.![]()
σφαιρα το πας Γιωργο
και συνδυαζεις ποσοτητα με ποιοτητα δουλειας
![]()
Αν είναι το προβλεπόμενο από την νομοθεσία, το ξεχνάμε είναι αλλο ένα αστείο της ΕΕ.
Βάλε στο χέρι, αν περάσουν 10" και δεν τσιμπάει, πέταξε το. Δεν κάνει ζημιά.
Έχουν και σημαντικό λάθος στις οδηγίες του site τους. Εφόσον είναι gel, το εφαρμόζουμε τσιμπητά με το πινέλο
και όχι "Εφαρμόστε με πινέλο ένα παχύ, ομοιόμορφο στρώμα (2 έως 3 χιλ.). "
Σε καμία περίπτωση! Η διαφορά στην αποτελεσματικότητα του είναι της τάξης του 70% μικρότερη απο το πραγματικό
χημικό. Φαντάσου αν είναι νερού.
Χρησιμοποιώ πολλά χρόνια το κανονικό, ακόμα και σε σημεία που μου ξεφεύγει και κάνω κάλυψη, δηλαδή δεν περνά αέρας
απλά δεν δουλεύει.
Ένα πολύ ωραίο κόλπο για να αυξήσεις την δραστικότητα του είναι να του δώσεις πρόσβαση.
Με 80 γυαλόχαρτο κάνεις ένα πέρασμα στο κομμάτι, ίσα ίσα να δημιουργήσεις χαρακές παντού και να το βοηθήσεις.
Για την ιστορία: η νομοθεσία που εφαρμόστηκε το '10 προσπαθεί να μαζέψει τα εργοστάσια και τις βιοτεχνίες
που χρησιμοποιούν μεγάλες ποσότητες και θεωρητικά κάνουν ζημιά στην διαχείριση του σαν απόβλητο.
Δεν είναι απόλυτα αληθές γιατί μπορεί να αναμιχθεί με λάδια και καύσιμα προς ανακύκλωση, διαλύεται με νερό
και αλκαλοποιεί; κάτι κάνει στους αγρούς πριν τη σπορά σε μεγάλη διάλυση.
Η χρήση του σε μικρές ποσότητες που καλύπτουν οικοδομή, συντήριση σπιτιού, χόμπι, δεν μπορεί να αλλιώσει το περιβάλλον.
καλησπέρα
έβαλα στόκους αφού έτριψα και ξανά έτριψα μέχρι 800 νερού
αύριο θα ετοιμάσω και το ντεπόζιτο και θα περάσω primer πλαστικών (γιατί μόνο αυτό έχω τώρα) στα πλαστικά
θα βάψω μετά την κακοκαιρία![]()
έχεις λιώσει στο τρίψιμο![]()
το ασταρι για πλαστικά δεν το χρειάζεσαι, δεν μονώνει, δημιουργεί συνθήκες πρόσφυσης. Τις έχεις.
Βρες αστάρι γιατί αν είναι άγριο ή αργό το διαλυτικό του χρώμματος
έχει ρίσκο να σηκώσει τα παλιά και τότε θα δεις μεγάλη αύξηση σε γκάζια, τα δικά σου
Έχεις κάνει τόση δουλειά, κρίμα να μη το φινίρεις στη βάση.
Αν τρίψεις αστάρι με νερό, άφησε το μια ημέρα να στεγνώσει.
Θα το δείς και γκρί που του πάει
Γενικά, νερό βάζουμε για να "σώσουμε" το μέσο, όχι για να γίνει καλύτερο το τρίψιμο.
Με 2-3 φύλα ξηρής χρήσης θα είσαι οκ για να απολυμάνεις και να βάψεις την ίδια μέρα.