μερικές προσθήκες στο οπλοστάσιο.
αυτη η κινεζομάρκα η ινγκο, για κάποιο λόγο μ'αρέσει πολύ. την γνωρισα απο ένα φυσητήρα τούρμπο που πήρα για το εξοχικό.
εχω παρει και το αντίστοιχο ανάποδο της φωτό ασφαλειοτσίμπιδο και είναι πολύ ευχαριστο στην αφή όταν το δουλεύεις.
Εδώ και καιρό ήθελα μύτες για ένα βαλιτσάκι με ενα 10,8V Makita δραπανοκατσάβιδο και ψάχνοντας βρήκα αυτό το σετάκι που μου κανε κλικ.
Λίγο καιρό μετά όμως πέτυχα και τούτο που έχει και για τορξ με τρύπα. οπότε απο μύτες είμαστε καλά για την ώρα.
Αυτό δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα αλλά μου φάνηκε εξαιρετική ιδέα για ένα ταληράκι μολις (πάλι απο ινγκο). έχει χρειαστεί στη δουλειά να κόψουμε ξύλο πχ κάνα λατάκι, με τον τροχό. εκτός του ότι ο δίσκος για σίδερο καίει το ξύλο, το ντουμάνι που εβγαζε ήταν αποτρεπτικό.
φαντάζομαι με τούτο θα κάνεις δουλειά μπαμ μπαμ.
Και τέλος ετούτο το έκκεντρο τριβείο το οποίο είναι με ρυθμιζόμενη ταχυτητα και όταν δουλεύει είναι πουπουλο.
![]()
Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες
Έχω δει και δίσκο με αλυσιδα , αλλα δεν το έχω δει στην πράξη να δω.
Για γωνιοτροχό υπάρχουν δίσκοι κοπής ξύλου με μόνο τρία "δόντια" καρβιδίου, υποτίθεται ότι κάνουν λιγότερη ζημιά στο ξύλο.
Total και Ingco είναι κατά 99% η ίδια εταιρεία (ίδια γκάμα, ολόιδιο σχέδιο εργαλείων, ίδια διεύθυνση στην Κίνα), χωρίς να ξέρω αν έχουν και την ίδια ποιότητα.
Σουπιά μέα κουλπα,δεν ήξερα τον άγραφο νόμο.θα επανορθώσω.θα σας βάλω μια από ένα κομψοτέχνημα που έχω φτιάξει για αφαίρεση αξόνων
Τώρα όσο για το δισκάκι.
Δεν το πήρα για να ανοίξω ξυλουργείο. Για χοντρές δουλειές μια στο όποτε το πήρα,καθώς ήταν και πολύ φτηνό.
Ακακιε, ο φυσητήρας που πήρα της ινγκο, είναι δυναμίτης.στο φουλ ακούγεται λες και θα απογειωθεί τζετ.οποτε για Κινέζος είναι τιμιος
Προσωπικά για κανένα λόγο δεν θα έκοβα ξύλο με γωνιακό τροχό και δίσκο με δόντια.
Αν ο δίσκος κλωτσησει δεν ξέρεις που θα καταλήξει και τι θα κόβει ...
Υπάρχουν οι επαναφορτιζομενες σπαθοσεγες με μακρυά λάμα για εργοταξιακη χρήση. πχ:
Με τέτοιο δίσκο θα έκοβα μόνο αν ο τροχός ήταν προσαρμοσμενος σε σταθερή βάση σαν αυτή :
![]()
Τελευταία τροποποίηση από JNP; 01/02/2020 στις 19:05.
Δισκο κοπης ξύλου με αλυσίδα σαν αλυσοπρίονο σε γωνιακό τροχό χρησιμοποίησα απο έναν φίλο.
Αφαιρεί πολύ υλικό γι αυτο και είναι περισσότερο κατάλληλος για σκάλισμα ξύλου. Και βέβαια πετάει υπερβολικά πολύ πράγμα παντού.
Ο τροχός ήταν makita μπαταρίας ο οποίος όταν πάει να κολλήσει σταματάει και ο φίλος που το δουλεύει συχνά μου είπε οτι δεν θα το χρησιμοποιούσε σε άλλον τροχό χωρίς αυτήν την ασφάλεια.
LIVE FREEEEE!!!!!
Επανορθωνω το ολισθημα μου να χρησιμοποιήσω φωτό από το νετ.
Το σετάκι της ντεβαλτ με τις μύτες είναι τόσο μικρό που χωράει στο βαλιτσακι του μικρού δραπανοκατσαβιδου και βολεύει αφάνταστα.
Ίδιο μέγεθος και αυτό της Μπος αλλά με διαφορετικές μύτες μέσα.
Και εδώ το αυτοσχέδιο υποβοηθημα για εξαγωγή αξόνων από ρόδες βαρέως τύπου ή ότι άλλο. Δύο κομμάτια Π δύο ντιζες για ρεγουλατορος απόστασης και νατο. Σφυρί ζουμπα μετά και άουτ γκοουζ δι αξλ
![]()
Μια φρεζοκαβιλιέρα μπήκε στο εργαστήρι και σιγά-σιγά μπορώ να υλοποιήσω κάποιες κατασκευές. Η DeWalt DW682K θεωρείται μια από τις καλύτερες επιλογές στη μεσαία προς φθηνή κατηγορία. Περισσότετες πληροφορίες μετά τη χρήση της.
Εκκρεμούν ακόμη... κάποιοι επιπλέον σφιχτήρες και κάποιες λίγες μετατροπές και εργασίες στους πάγκους!
![]()
Αυτό φτιάχνει ντόμινο, μπισκότα,κλπ τσουμπλεκια ένωσης;