καλησπερα στην παρεα εχω μονιμως συνδεδεμενο στη μπαταρια εναν συντηρητη λεω οταν την βαζω μπροστα
πρεπει πρωτα να βγαζω τον συντηρητη φορτιστη; γιατι εγω τον αποσυνδεω μετα. Ευχαριστω εκ των προτερων.
καλησπερα στην παρεα εχω μονιμως συνδεδεμενο στη μπαταρια εναν συντηρητη λεω οταν την βαζω μπροστα
πρεπει πρωτα να βγαζω τον συντηρητη φορτιστη; γιατι εγω τον αποσυνδεω μετα. Ευχαριστω εκ των προτερων.
καλυτερα να τον βγαζεις πριν βαλεις μπρος,γιατι μολις πατησεις μιζα θα ζητησει πολυ ρευμα και μπορει να τον στειλεις.
Το λέει ξεκάθαρα στις οδηγίες. Βγάζεις πρίζα, βγάζεις αρνητικό, βγάζεις θετικό
Δε παθαινει τιποτα, απλα βλεπει μια μπαταρια που πεφτει πολυ η ταση της.
Αν ειναι τοσο μαπα ο ctek ωστε να τα παιζει αν του βαλεις να φορτισει ψοφια μπαταρια, τοτε καλλιτερα να το μαθεις μια ωρα αρχυτερα.
Εγώ τον έχω μόνιμα βιδωμένο δίπλα στον κινητήρα του αυτοκινήτου. Όποτε πέφτει η μπαταρία τον μπριζώνω. Ποτέ δεν τον έχω βγάλει από τους πόλους.
Παιδιά συγγνώμη για την σφήνα. Εγώ δε ξέρω τι είναι αυτό πού λέτε. Θα μπορούσε κάποιος να με κατατοπισει?
καθε μερα ...νεα μερα.
Μιλάμε για φορτιστές-συντηρητές μπαταριών μάρκας CTEK. Υπάρχουν για πολλές κατηγορίες οχημάτων, με διαφορετική ισχύ. Για μοτοσακά είναι αυτοί.
Ο δικός μου είναι αυτός με τη μικρότερη ένταση εξόδου, XS 0.8 (0,8Α). Είναι αυτός που προτείνει η Yamaha και χρεώνει περισσότερο για να βάλει το λογότυπό της πάνω και να εγγυηθεί τη συμβατότητα με τις μοτοσυκλέτες της.
Στη σελίδα 6 των οδηγιών χρήσης, αναφέρει όσα γράφει ο τυφώνας πιο πάνω. Αναφορά ως προς τη χρήση μίζας δεν υπάρχει, ούτε στις οδηγίες ασφαλείας, αλλά γενικά θεωρώ (προσωπική γνώμη) ότι καλό είναι να μη ρισκάρουμε τη χρήση πρόσθετου κυκλώματος, στο ηλεκτρικό κύκλωμα της μοτοσυκλέτας, τη στιγμή που έχουμε υψηλή κατανάλωση φορτίου.
Έχω κι έναν φορτιστή μεγαλύτερης ισχύος από το Lidl, αλλά χρησιμοποιώ μόνο τον CTEK, διότι έχει το Comfort Connect, που βολεύει πολύ, αφού οι πόλοι της μπαταρίας μου δεν είναι άμεσα προσπελάσιμοι. Άλλωστε θεωρώ ότι η αργή φόρτιση με τα 0,8 A, είναι καλύτερη από την ταχεία του φορτιστή του Lidl των 3,8Α.
Τελευταία τροποποίηση από νεοσσός; 08/03/2020 στις 10:22.
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.
Απο εκκινητή έχεις κανείς σας άποψη? Εννοείται compact μέγεθος να τον παίρνουμε σε ταξίδι
διονύσης K / έλα να πάμε στο νησί...το (multi)strada μου εγώ και 'σύ
Επειδή είμαι λίγο άσχετος και οι γνώσεις μου περιορίζονται σε θεωρητικές Φυσικής των Πανελληνίων εννοείς να φτιάξω μία συνδέοντας σε σειρά μπαταρίες των 12Volt ώστε να έχω πόση ένταση? Για δώσε ένα παράδειγμα....
Αλλιώς κουβαλάς μαζί σου εφεδρική μπαταρία λιθίου που είναι πιο μικρή και ελαφριά, σωστά? Το πιο απλό μου ακούγεται, όμως από διάρκεια ζωής? Κάθε χρόνο καινούρια?
....είμαι άσχετος λέμε!!!
Τελευταία τροποποίηση από contes di Zante; 08/03/2020 στις 11:10.
διονύσης K / έλα να πάμε στο νησί...το (multi)strada μου εγώ και 'σύ
Αν συνδέσεις σε σειρά συσσωρευτές, προστίθενται οι τάσεις τους. Δηλαδή, αν συνδέσεις σε σειρά 2 μπαταρίες των 12 Volt, θα έχεις συστοιχία των 2x12 = 24 Volt. Άρα θέλεις είτε παράλληλη σύνδεση στοιχείων των 12 Volt, είτε σύνδεση σε σειρά στοιχείων που έχουν υποπολλαπλάσια τάση.
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.
Ίσως ήθελε περισσότερη εξήγηση από πλευράς μου. Έχω τον CTEK MXS5 που είναι κατάλληλος για αυτοκίνητα και μοτό. Φόρτιση με 5Α.
Τον έχω τοποθετήσει (βιδωμένο) στο αυτοκίνητο και μόνιμα συνδεδεμένο στους πόλους της μπαταρίας.
Έχω τραβήξει μια ειδική εξωτερική μπρίζα στη μάσκα του αυτοκινήτου κάτω από τον προφυλακτήρα και με το που συνδέω παροχή 220-240V αυτόματα αμέσως αρχίζει η φόρτιση, με το που φορτίσει πλήρως κόβει μόνος του. Παράλληλα έχω μια εσωτερική μπρίζα για να παίρνω 220-240V στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.
Ότι έχει τοποθετηθεί είναι με προδιαγραφές για να περνάει ΚΤΕΟ Γερμανίας, και να είμαι νόμιμος σε τυχόν έλεγχο. Δηλαδή είναι εξειδικευμένα για χρήση σε αυτοκίνητα και Camper. Στην Ελλάδα ούτε μπαίνουν στην διαδιακασία ελέγχου, αλλά επειδή μελλοντικά μπορεί να συμβεί και αυτό φρόντισα να είμαι εντός προδιαγραφών από πριν.
Και όλα αυτά γιατί κάθε δεύτερο χρόνο κάνω οργανωμένο κάμπινγκ στην Ευρώπη με την οικογένεια και μπορεί να χρειαστεί να διανυκτερεύσουμε με κρύες συνθήκες στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, το οποίο διαμορφώνω σε κρεββατοκάμαρα όσο ο γιος μου είναι μικρός και χωράμε και οι τρεις.
![]()
Τελευταία τροποποίηση από STF; 08/03/2020 στις 11:56.
https://energybatteries.gr/product/noco-genius-gb20/
Ένα τέτοιο χρειάζεσαι.
Έχω ένα της πλάκας πολύ μικρότερο, τον είχα πάρει ένα πενηντάρικο,
Τον χρησιμοποιούσα συστηματικά κάνα μήνα στο μηχανάκι μέχρι να αξιωθώ να αλλάξω μπαταρία,
και βάζω μπροστά και το αυτοκίνητο που είναι παρατημένο στο χωράφι με μισοπεθαμένη μπαταρία.