Σελίδα 1 από 5 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 73

Θέμα: συντηρητης μπαταριας ctek

Νέο μέλος Το avatar του/της interceptor

συντηρητης μπαταριας ctek

καλησπερα στην παρεα εχω μονιμως συνδεδεμενο στη μπαταρια εναν συντηρητη λεω οταν την βαζω μπροστα
    πρεπει πρωτα να βγαζω τον συντηρητη φορτιστη; γιατι εγω τον αποσυνδεω μετα. Ευχαριστω εκ των προτερων.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    να τον βγαζεις
    δεν ειναι εκκινητης

Παλαιό μέλος Το avatar του/της andreaspetr
    καλυτερα να τον βγαζεις πριν βαλεις μπρος,γιατι μολις πατησεις μιζα θα ζητησει πολυ ρευμα και μπορει να τον στειλεις.

Παλαιό μέλος
    Το λέει ξεκάθαρα στις οδηγίες. Βγάζεις πρίζα, βγάζεις αρνητικό, βγάζεις θετικό

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Δε παθαινει τιποτα, απλα βλεπει μια μπαταρια που πεφτει πολυ η ταση της.
    Αν ειναι τοσο μαπα ο ctek ωστε να τα παιζει αν του βαλεις να φορτισει ψοφια μπαταρια, τοτε καλλιτερα να το μαθεις μια ωρα αρχυτερα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της STF
    Εγώ τον έχω μόνιμα βιδωμένο δίπλα στον κινητήρα του αυτοκινήτου. Όποτε πέφτει η μπαταρία τον μπριζώνω. Ποτέ δεν τον έχω βγάλει από τους πόλους.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
    Παιδιά συγγνώμη για την σφήνα. Εγώ δε ξέρω τι είναι αυτό πού λέτε. Θα μπορούσε κάποιος να με κατατοπισει?
    καθε μερα ...νεα μερα.

νέος SOS Το avatar του/της νεοσσός
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ Προβολή μηνύματος
    Παιδιά συγγνώμη για την σφήνα. Εγώ δε ξέρω τι είναι αυτό πού λέτε. Θα μπορούσε κάποιος να με κατατοπισει?
    Μιλάμε για φορτιστές-συντηρητές μπαταριών μάρκας CTEK. Υπάρχουν για πολλές κατηγορίες οχημάτων, με διαφορετική ισχύ. Για μοτοσακά είναι αυτοί.

Ο δικός μου είναι αυτός με τη μικρότερη ένταση εξόδου, XS 0.8 (0,8Α). Είναι αυτός που προτείνει η Yamaha και χρεώνει περισσότερο για να βάλει το λογότυπό της πάνω και να εγγυηθεί τη συμβατότητα με τις μοτοσυκλέτες της.

Στη σελίδα 6 των οδηγιών χρήσης, αναφέρει όσα γράφει ο τυφώνας πιο πάνω. Αναφορά ως προς τη χρήση μίζας δεν υπάρχει, ούτε στις οδηγίες ασφαλείας, αλλά γενικά θεωρώ (προσωπική γνώμη) ότι καλό είναι να μη ρισκάρουμε τη χρήση πρόσθετου κυκλώματος, στο ηλεκτρικό κύκλωμα της μοτοσυκλέτας, τη στιγμή που έχουμε υψηλή κατανάλωση φορτίου.

Έχω κι έναν φορτιστή μεγαλύτερης ισχύος από το Lidl, αλλά χρησιμοποιώ μόνο τον CTEK, διότι έχει το Comfort Connect, που βολεύει πολύ, αφού οι πόλοι της μπαταρίας μου δεν είναι άμεσα προσπελάσιμοι. Άλλωστε θεωρώ ότι η αργή φόρτιση με τα 0,8 A, είναι καλύτερη από την ταχεία του φορτιστή του Lidl των 3,8Α.
    Τελευταία τροποποίηση από νεοσσός; 08/03/2020 στις 10:22.
    Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της contes di Zante
    Απο εκκινητή έχεις κανείς σας άποψη? Εννοείται compact μέγεθος να τον παίρνουμε σε ταξίδι
    διονύσης K / έλα να πάμε στο νησί...το (multi)strada μου εγώ και 'σύ

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από contes di Zante Προβολή μηνύματος
    Απο εκκινητή έχεις κανείς σας άποψη? Εννοείται compact μέγεθος να τον παίρνουμε σε ταξίδι
    Δεν εχει νοημα. Καλλιτερα παρε μια ρεζερβα μπαταρια λιθιου, η φτιαξε μια με στοιχεια Α123.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της contes di Zante
    Επειδή είμαι λίγο άσχετος και οι γνώσεις μου περιορίζονται σε θεωρητικές Φυσικής των Πανελληνίων εννοείς να φτιάξω μία συνδέοντας σε σειρά μπαταρίες των 12Volt ώστε να έχω πόση ένταση? Για δώσε ένα παράδειγμα....

Αλλιώς κουβαλάς μαζί σου εφεδρική μπαταρία λιθίου που είναι πιο μικρή και ελαφριά, σωστά? Το πιο απλό μου ακούγεται, όμως από διάρκεια ζωής? Κάθε χρόνο καινούρια?

....είμαι άσχετος λέμε!!!
    Τελευταία τροποποίηση από contes di Zante; 08/03/2020 στις 11:10.
    διονύσης K / έλα να πάμε στο νησί...το (multi)strada μου εγώ και 'σύ

Παλαιό μέλος Το avatar του/της ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από νεοσσός Προβολή μηνύματος
    Μιλάμε για φορτιστές-συντηρητές μπαταριών μάρκας CTEK. Υπάρχουν για πολλές κατηγορίες οχημάτων, με διαφορετική ισχύ. Για μοτοσακά είναι αυτοί.

Ο δικός μου είναι αυτός με τη μικρότερη ένταση εξόδου, XS 0.8 (0,8Α). Είναι αυτός που προτείνει η Yamaha και χρεώνει περισσότερο για να βάλει το λογότυπό της πάνω και να εγγυηθεί τη συμβατότητα με τις μοτοσυκλέτες της.

Στη σελίδα 6 των οδηγιών χρήσης, αναφέρει όσα γράφει ο τυφώνας πιο πάνω. Αναφορά ως προς τη χρήση μίζας δεν υπάρχει, ούτε στις οδηγίες ασφαλείας, αλλά γενικά θεωρώ (προσωπική γνώμη) ότι καλό είναι να μη ρισκάρουμε τη χρήση πρόσθετου κυκλώματος, στο ηλεκτρικό κύκλωμα της μοτοσυκλέτας, τη στιγμή που έχουμε υψηλή κατανάλωση φορτίου.

Έχω κι έναν φορτιστή μεγαλύτερης ισχύος από το Lidl, αλλά χρησιμοποιώ μόνο τον CTEK, διότι έχει το Comfort Connect, που βολεύει πολύ, αφού οι πόλοι της μπαταρίας μου δεν είναι άμεσα προσπελάσιμοι. Άλλωστε θεωρώ ότι η αργή φόρτιση με τα 0,8 A, είναι καλύτερη από την ταχεία του φορτιστή του Lidl των 3,8Α.
    Ευχαριστώ πολύ συντροχε. Είναι φορτιστής μπαταρίας αλλά με μπέρδεψε ο stf πού είπε ότι τον έχει μόνιμα βιδωμενο.
    Ο εκκινητης πού λέει ο φίλος πιο πάνω είναι το booster...
    καθε μερα ...νεα μερα.

νέος SOS Το avatar του/της νεοσσός
    Επειδή είμαι λίγο άσχετος και οι γνώσεις μου περιορίζονται σε θεωρητικές Φυσικής των Πανελληνίων εννοείς να φτιάξω μία συνδέοντας σε σειρά μπαταρίες των 12Volt ώστε να έχω πόση ένταση? Για δώσε ένα παράδειγμα....
    Αν συνδέσεις σε σειρά συσσωρευτές, προστίθενται οι τάσεις τους. Δηλαδή, αν συνδέσεις σε σειρά 2 μπαταρίες των 12 Volt, θα έχεις συστοιχία των 2x12 = 24 Volt. Άρα θέλεις είτε παράλληλη σύνδεση στοιχείων των 12 Volt, είτε σύνδεση σε σειρά στοιχείων που έχουν υποπολλαπλάσια τάση.
    Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της STF
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ Προβολή μηνύματος
    Ευχαριστώ πολύ συντροχε. Είναι φορτιστής μπαταρίας αλλά με μπέρδεψε ο stf πού είπε ότι τον έχει μόνιμα βιδωμενο.
    Ο εκκινητης πού λέει ο φίλος πιο πάνω είναι το booster...
    Ίσως ήθελε περισσότερη εξήγηση από πλευράς μου. Έχω τον CTEK MXS5 που είναι κατάλληλος για αυτοκίνητα και μοτό. Φόρτιση με 5Α.
    Τον έχω τοποθετήσει (βιδωμένο) στο αυτοκίνητο και μόνιμα συνδεδεμένο στους πόλους της μπαταρίας.
    Έχω τραβήξει μια ειδική εξωτερική μπρίζα στη μάσκα του αυτοκινήτου κάτω από τον προφυλακτήρα και με το που συνδέω παροχή 220-240V αυτόματα αμέσως αρχίζει η φόρτιση, με το που φορτίσει πλήρως κόβει μόνος του. Παράλληλα έχω μια εσωτερική μπρίζα για να παίρνω 220-240V στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.
    Ότι έχει τοποθετηθεί είναι με προδιαγραφές για να περνάει ΚΤΕΟ Γερμανίας, και να είμαι νόμιμος σε τυχόν έλεγχο. Δηλαδή είναι εξειδικευμένα για χρήση σε αυτοκίνητα και Camper. Στην Ελλάδα ούτε μπαίνουν στην διαδιακασία ελέγχου, αλλά επειδή μελλοντικά μπορεί να συμβεί και αυτό φρόντισα να είμαι εντός προδιαγραφών από πριν.
    Και όλα αυτά γιατί κάθε δεύτερο χρόνο κάνω οργανωμένο κάμπινγκ στην Ευρώπη με την οικογένεια και μπορεί να χρειαστεί να διανυκτερεύσουμε με κρύες συνθήκες στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, το οποίο διαμορφώνω σε κρεββατοκάμαρα όσο ο γιος μου είναι μικρός και χωράμε και οι τρεις.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	20190804-113817_rsz.jpg 
Προβολές:	269 
Μέγεθος:	99,6 KB 
ID:	415627

Όνομα:	20191015-130119_rsz.jpg 
Προβολές:	258 
Μέγεθος:	77,5 KB 
ID:	415631

Όνομα:	20190805-151925_rsz.jpg 
Προβολές:	260 
Μέγεθος:	82,6 KB 
ID:	415628

Όνομα:	20190805-180604_rsz.jpg 
Προβολές:	260 
Μέγεθος:	87,8 KB 
ID:	415629

Όνομα:	20191015-130218_rsz.jpg 
Προβολές:	258 
Μέγεθος:	55,4 KB 
ID:	415630
    Τελευταία τροποποίηση από STF; 08/03/2020 στις 11:56.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos

Αλλιώς κουβαλάς μαζί σου εφεδρική μπαταρία λιθίου που είναι πιο μικρή και ελαφριά, σωστά? Το πιο απλό μου ακούγεται, όμως από διάρκεια ζωής? Κάθε χρόνο καινούρια?

....είμαι άσχετος λέμε!!!
    https://energybatteries.gr/product/noco-genius-gb20/
    Ένα τέτοιο χρειάζεσαι.
    Έχω ένα της πλάκας πολύ μικρότερο, τον είχα πάρει ένα πενηντάρικο,
    Τον χρησιμοποιούσα συστηματικά κάνα μήνα στο μηχανάκι μέχρι να αξιωθώ να αλλάξω μπαταρία,
    και βάζω μπροστά και το αυτοκίνητο που είναι παρατημένο στο χωράφι με μισοπεθαμένη μπαταρία.

Σελίδα 1 από 5 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Συντηρητής Μπαταρίας ή αποσυνδεση πόλων?
    από borgiriadis1 στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 41
    Τελευταίο μήνυμα: 22/10/2018, 17:10
  2. Συντηρητής Μπαταρίας
    από BlackAdder στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 91
    Τελευταίο μήνυμα: 08/11/2016, 09:30

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας