Σελίδα 8 από 11 ΠρώτοΠρώτο ... 34567891011 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 106 έως 120 από 158

Θέμα: Το φτηνό αποδεικνύεται τελικά ακριβό;Γενική κουβέντα περί μεταχειρισμένων

Παλαιό μέλος Το avatar του/της buckley
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ptc Προβολή μηνύματος
    Γενικα παντως το οτι ζουμε στην Ελλαδα μας βαζει σε ενα μικρο ποσοστο ανα τον πλανητη που μπορουμε να οδηγαμε ολο το χρονο. Ο,τι ισχυει για τους αμερικανους ισχυει και για τους γερμανους, τους αγγλους, τους ρωσους, κοκ. Μηχανη κλειστη στο γκαραζ για μεγαλο μερος του χρονου. Δεν ειναι δυσκολο να καταλαβεις πως κατι τετοιο θα επιδρα στην ορεξη του καθενος να ασχοληθει με τη μηχανη του και με αλλους τροπους πλην της οδηγησης. Αμα δε γαμας λογικο ειναι να βλεπεις περισσοτερες τσοντες.

Εγω θα παω Ρυσιο και Φλεβαρη (θα βρεθουν μερες με 15 βαθμους ακομα και τοτε), βολτουλα μεσα στο καταχειμωνο μολις βγει ο ηλιος και γενικα πανω απο βδομαδα χωρις να οδηγησω δυσκολα να περασει. Αμα μου επαιρνες τα κλειδια για κανα εξαμηνο παω στοιχημα πως θα αρχιζα κι εγω να την πλενω, να τη γυαλιζω, να τη λυνω και να τη δενω. Πραγματα που τωρα θα πληρωσω καποιον αλλον να τα κανει γιατι προτιμω να οδηγαω. Οχι πως δεν υπαρχουν ανθρωποι που τη βρισκουν και μ'αυτα φυσικα, αλλα δεν ειναι ο κανονας.
    Σίγουρα ?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της SeniorCanardo
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από katsar Προβολή μηνύματος
    Δηλαδή ρε παιδιά αν ρωτήσεις τον μερακλή τον μάγκα τον αμερικάνο ''φίλε να πάρω αυτό 200$ ή να δώσω 2 χιλιάρικα για ένα που κυκλοφορεί;''

Συνημμένο 417162

θα σου πει πάρε το σπασμένο,μην είσαι φλώρος, με λίγα $ και εργασία το κανες μπιμπελό;Γιατί για αυτό ξεκίνησε η κουβέντα,όχι για το ''χάλασε η 20τιας μότο μου'' ''φίλε πέτα το,δεν αξίζει''.
    Δεν ξέρω τι θα σΕ πει ο Αμερικάνος, αλλά αν υποθεσουμε ότι έχεις τα 2 χιλιάρικα, εδώ θα σου πούνε, άστα φίλε μάζεψε λίγα ακόμα, καμιά 3-4 ακόμα δηλαδή και πάρε ένα πενταετίας.

Εγώ όταν ρώτησα πάντως αυτό μου είπανε.

270° firing order Το avatar του/της katsar
    Το χω στο πατρικό μου Καβάλα,θα πω τον αδερφό μου να βγάλει μία.Αν βρεθεί κανας μερακλής θα πάρει μοτόρι.
    Το άλλαξα και 4 φορές λάδια στα 10 χρόνια αλλά ΧΤ είναι,δε χαλάνε αυτά.
    when life gets complicated... i ride.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από bmwr1100gs Προβολή μηνύματος
    Καλημέρα,

Επιλέον και αυτό που θα έπερνες €1.800,00 μέσα σε αυτά τα 2 χρόνια θα ήθελε κάτι από το €1.000,00 που έδωσες σε αυτό που αγόρασες €800,00, οπότε σου βγήκε πολύ λιγότερο από €1.800,00.
    Κάπως έτσι είναι.
    καθε μερα ...νεα μερα.

Το χω στο πατρικό μου Καβάλα,θα πω τον αδερφό μου να βγάλει μία.Αν βρεθεί κανας μερακλής θα πάρει μοτόρι.
    Το άλλαξα και 4 φορές λάδια στα 10 χρόνια αλλά ΧΤ είναι,δε χαλάνε αυτά.
    Καλά μιλάμε ψήθηκα... ανέβασε φωτό ετοιμάζω το μπαγιόκο.

4 φορές λάδια στα 10 χρόνια, τόσο συχνά δεν αλλάζουν ούτε τα σουβλατζίδικα το λάδι στη φριτέζα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της billy84
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Το μεταχειρισμένο είναι πάντα καλύτερη αγορά, με μόνη προϋπόθεση να είναι καλό μεταχειρισμένο. Αλλά αυτό απαιτεί γνώσεις (και τύχη).
    Και Honda!

Κατα τα άλλα συμφωνώ απόλυτα με τον τίτλο του θέματος.
    Οι δυσκολίες συχνά προετοιμάζουν ένα συνηθισμένο άτομο για ένα ξεχωριστό πεπρωμένο. https://www.youtube.com/watch?v=kZmuVMXEZdE

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ptc Προβολή μηνύματος
    Γενικα παντως το οτι ζουμε στην Ελλαδα μας βαζει σε ενα μικρο ποσοστο ανα τον πλανητη που μπορουμε να οδηγαμε ολο το χρονο. Ο,τι ισχυει για τους αμερικανους ισχυει και για τους γερμανους, τους αγγλους, τους ρωσους, κοκ. Μηχανη κλειστη στο γκαραζ για μεγαλο μερος του χρονου. Δεν ειναι δυσκολο να καταλαβεις πως κατι τετοιο θα επιδρα στην ορεξη του καθενος να ασχοληθει με τη μηχανη του και με αλλους τροπους πλην της οδηγησης. Αμα δε γαμας λογικο ειναι να βλεπεις περισσοτερες τσοντες.

Εγω θα παω Ρυσιο και Φλεβαρη (θα βρεθουν μερες με 15 βαθμους ακομα και τοτε), βολτουλα μεσα στο καταχειμωνο μολις βγει ο ηλιος και γενικα πανω απο βδομαδα χωρις να οδηγησω δυσκολα να περασει. Αμα μου επαιρνες τα κλειδια για κανα εξαμηνο παω στοιχημα πως θα αρχιζα κι εγω να την πλενω, να τη γυαλιζω, να τη λυνω και να τη δενω. Πραγματα που τωρα θα πληρωσω καποιον αλλον να τα κανει γιατι προτιμω να οδηγαω. Οχι πως δεν υπαρχουν ανθρωποι που τη βρισκουν και μ'αυτα φυσικα, αλλα δεν ειναι ο κανονας.
    Ρε ψηλέ, αφού ξέρεις γιατί πράμα μιλάω, γιατί με παιδεύεις

Δεν μιλάω για χόμπι, ξεκαβλώνω στο γκαράζ μου, ούτε κάνω συλλογή.

Μιλάω για χαμηλό αρχικό κεφάλαιο για την αγορά και την προσπάθεια να κάνεις ένα μηχανάκι λειτουργικό, με αρκετούς συμβιβασμούς, δίνοντας χρήματα σταδιακά και γλυτώνοντας κόστος από την εργασία και χαβαλέ καπέλο στα ανταλλακτικά.

Το παλιό δεν θα γίνει ποτέ νέο όσο και να το θες ή αν θα γίνει θα κοστίσει παραπάνω πιθανόν από το νέο.

Για παράδειγμα εσύ πήρες το Τζίνι, ένα παλιό μηχανάκι σχετικά φθηνά, έστρωσες κάποια πράγματα, μετά από λίγο καιρό θα έβγαζε κάτι ακόμα και πάει λέγοντας.
    Είναι τούμπανο, όχι. (Κοινώς δεν γ@μησες το μοντέλο, αλλά την κοπελιά από το τυροπιτάδικο απέναντι).
    Αν μάζευες λεφτά,θα έπαιρνες κάτι καλύτερο,πιθανότατα.
    Αλλά και στην δουλειά σε πήγε και στην βόλτα σε πήγε και στην πίστα σε πήγε και έκανες και τη σούζα σου
    Φυσικά πάντα με συμβιβασμούς.

Δεν είναι όλα τα παλιά για πέταμα, ούτε όλα τα φθηνά για πέταμα.
    Είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων και η απάντηση πρέπει να είναι στοχευμένη για τον συγκεκριμένο χρήστη και για το συγκεκριμένο μοτό.

Παλαιό μέλος
    Σε καταλαβα Κωστα. Δεν ειναι της λογικης μου μεν, αλλα σε καταλαβα. Και λεω οτι δεν ειναι της λογικης μου γιατι εγω με το Τζινι δεν εκανα αυτο που εκανες εσυ με το ΚΤΜ ή που προτεινετε να κανει ο φιλος με το Serow. Δεν πηρα δηλαδη κατι φτηνο που ειχε ελλειψεις να προσπαθησω να το κανω σιγα σιγα καλο με προσωπικη εργασια. Εψαξα και βρηκα προσεγμενο μεταχειρισμενο που ηταν πληρως λειτουργικο και που ηθελε λιγα πραγματα. Τα λεφτα που εδωσα για το GN ηταν top money για το συγκεκριμενο μοντελο. Ενα GN σε αντιστοιχη κατασταση με το ΚΤΜ σου (απο τα πιο φτηνα δηλαδη) θα εκανε 5-6 εκατοσταρικα. Εγω εδωσα τα διπλα λεφτα. Οποτε ενω καταλαβαινω τι λες και ποια ειναι η χρησιμοτητα του να παρεις κατι παρατημενο και να το φτιαξεις σιγα σιγα, το παραδειγμα του GN ηταν αστοχο. Δεν ηταν το serow των 400€ που ξεκινησε την κουβεντα, ηταν η αντιθετη περιπτωση που λεει η αλλη πλευρα (παρε κατι ακριβο που δε θα χρειαστει πολλα πραγματα).

Κοπελια του τυροπιταδικου ειναι βεβαια, αλλα στο πεζοδρομιο δεν μπορουμε να αφηνουμε μοντελα γιατι θα μας τα βιασουν.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της telegonos
    Κύριοι, μια-δυο παρατηρησούλες.

1-Μην μου βάζετε πράγματα που δεν είπα.
    2-Δεν είπα πουθενά, παρτε χρέπια να τα αναστήσετε. Είπα ότι κάποιες φορές, γίνεται ΚΑΙ αυτό και σε μερικές περιπτώσεις ΚΑΠΟΙΟΥΣ τους βολεύει.
    3-Δεν έβγαλα κανένα συμπέρασμα, αν είναι πιο ακριβό το φτηνό. Είπα ότι κάθε περίπτωση, είναι διαφορετική, βάση και του μοτό, βάση και του αγοραστή.
    4-Αναρωτήθηκα, γιατί γενικά τόσος συντηρητισμός. Δεν έβγαλα, ούτε διατύπωσα κάποιο συμπέρασμα τι κάνει ο μέσος χρήσης μοτό. Αναρωτιέμαι κι εγώ. Απλά δεν δέχομαι ότι είναι τόσο άχρηστος όσο τον παρουσιάζετε μερικοί. Μπορεί να κάνω και λάθος, δεν είμαι Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία.

και το πιο σημαντικό...

5-Καλά τα μοντέλα, αλλά είναι κάτι και καυλάκια του τυροπιτάδικου, που σόρρυ κιόλλας αλλά ούτε που θα γύρναγα να κοιτάξω το μοντέλο... Κι όχι μόνο εγώ...
    Έχω ζάλη, ζάλη στο κεφάλι, έχω ζούρλα στο μυαλό,
    παίζουν βιφόρια και αρβιεφίδια, γραναζιωτικό σκοπό

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Δηλαδή ρε παιδιά αν ρωτήσεις τον μερακλή τον μάγκα τον αμερικάνο ''φίλε να πάρω αυτό 200$ ή να δώσω 2 χιλιάρικα για ένα που κυκλοφορεί;''

Συνημμένο 417162

θα σου πει πάρε το σπασμένο,μην είσαι φλώρος, με λίγα $ και εργασία το κανες μπιμπελό;Γιατί για αυτό ξεκίνησε η κουβέντα,όχι για το ''χάλασε η 20τιας μότο μου'' ''φίλε πέτα το,δεν αξίζει''.
    Με 2 χιλιάρικα στην τσέπη δεν θα ακούμπαγα afrika ούτε καλή ούτε χρέπι.
    Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι με 2 χιλιάρικα δεν θα αγόραζα xt600 του 500αρικου
    και με το υπόλοιπο 1,5 θα το έφτιαχνα μηχανάκι

...και καλη τυχη μάγκες Το avatar του/της bulmont
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από telegonos Προβολή μηνύματος
    Γιατί τόση υποτίμηση όμως προς τον μέσο χρήστη..............
    Δλδ ένας νέος άνθρωπος, π.χ. 25 ετών, θα πάρει μια μηχανή μεταχειρισμένη,........, θα πελαγώσει όταν ας πούμε χαλάσει η τρόμπα βενζίνης;.

Με όλο το σέβας, πιστεύεις πώς είναι εύκολο να κάνει ο μέσος 25άχρονος χρήστης, διάγνωση βλάβης: ''χαλασμένη τρόμπα βενζίνης'';;;;;;

Εγώ πιστεύω πώς κατ' αρχήν θ' αρχίσει να του κάνει κάποιες διακοπές, θα ξεροβήχει,μέχρι να σβήσει ο κινητήρας .

Ο νεαρός λοιπόν γουάναμπι μάστορας θα αλλάξει μπουζί, μπαταρία, φίλτρο, πλατίνες, παπά να το διαβάσει λίγο καλυτερα, μπορεί
    και λάδια χωρίς να ξέρει καν πώς το μηχανάκι του έχει κάτι που λέγετε τρόμπαβενζίνηςκαιπουστοδιαολοειναιαυτοτοκαβλιτζεκι ....
    "ελλαδα ειναι η χωρα οπου ο λαζοπουλος κανει σατιρα και ο αρκας προπαγανδα....(!)"

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από bulmont Προβολή μηνύματος
    Με όλο το σέβας, πιστεύεις πώς είναι εύκολο να κάνει ο μέσος 25άχρονος χρήστης, διάγνωση βλάβης: ''χαλασμένη τρόμπα βενζίνης'';;;;;;

Εγώ πιστεύω πώς κατ' αρχήν θ' αρχίσει να του κάνει κάποιες διακοπές, θα ξεροβήχει,μέχρι να σβήσει ο κινητήρας .

Ο νεαρός λοιπόν γουάναμπι μάστορας θα αλλάξει μπουζί, μπαταρία, φίλτρο, πλατίνες, παπά να το διαβάσει λίγο καλυτερα, μπορεί
    και λάδια χωρίς να ξέρει καν πώς το μηχανάκι του έχει κάτι που λέγετε τρόμπαβενζίνηςκαιπουστοδιαολοειναιαυτοτοκαβλιτζεκι....
    Τι λες μωρή απάτη

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από bulmont Προβολή μηνύματος

και λάδια χωρίς να ξέρει καν πώς το μηχανάκι του έχει κάτι που λέγετε τρόμπαβενζίνηςκαιπουστοδιαολοειναιαυτοτοκαβλιτζεκι ....
    Και που είναι το κακό?
    Ακριβώς το ίδιο θα κάνει και ο μάστορας που θα του πάει το μηχανάκι.

ΥΓ. Αν πληρώνεις ακόμα πλατίνες άλλαξε μάστορα

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stefanos Προβολή μηνύματος
    Και που είναι το κακό?
    Ακριβώς το ίδιο θα κάνει και ο μάστορας που θα του πάει το μηχανάκι.

ΥΓ. Αν πληρώνεις ακόμα πλατίνες άλλαξε μάστορα
    Μην αγχώνεσαι για το Βαγγελάκο, τα φτιάχνεις μόνος του εδώ και χρόνια

νέος SOS Το avatar του/της νεοσσός
    Συνοψίζοντας με μία ιστορία:

Ερώτηση
    Νέο μέλος: Παιδιά μόλις πήρα δίπλωμα κατηγορίας A και ψάχνω μηχανή. Θέλω κανονική μηχανή όχι σκούτερ και παπί. Τι να πάρω με τα 1500€ που διαθέτω για να πηγαίνω στη δουλειά, αντί να παίρνω το λεωφορείο;

Απαντήσεις
    Μέλος 1: Πάρε KLE.
    Μέλος 2: Δε φθάνουν για μοτοσυκλέτα, αλλά είναι μια χαρά για να πάρεις εξοπλισμό ασφαλείας.
    Μέλος 3: Μάζεψε άλλα τόσα και τα λέμε.
    Μέλος 4.: Χρειάζεσαι παπί, όχι μηχανή.
    Μέλος 5: Πάρε ένα χρέπι με 300€, αγόρασε με τα ρέστα ανταλλακτικά και εργαλεία και κατέβασε το service manual. Όταν φέρεις το μοτοσακό σε λειτουργική κατάσταση, θα μπορείς να πιάσεις δουλειά σαν μηχανικός.
    Τελευταία τροποποίηση από νεοσσός; 05/04/2020 στις 15:40.
    Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.

Σελίδα 8 από 11 ΠρώτοΠρώτο ... 34567891011 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. περί μεταχειρισμένων μηχανών για πόλη
    από georgeww στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 09/01/2020, 22:14
  2. Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 26/02/2009, 04:42
  3. Supersport μόνο το CH.L. τελικά;
    από Gandalf dr685sm στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 29/08/2006, 11:27