Το KLX 230 ειναι αεροψυκτο
Euro 4
Και εχει παρει πρασινη καρτα για εισοδο στα φυσικα παρκα στις ΗΠΑ
Γενικα ειναι ενα μχν για πολλα χρονια
Το KLX 230 ειναι αεροψυκτο
Euro 4
Και εχει παρει πρασινη καρτα για εισοδο στα φυσικα παρκα στις ΗΠΑ
Γενικα ειναι ενα μχν για πολλα χρονια
Τα 4.600 του klx 230 προσωπικά τα θεωρώ πάρα πολλα μιας και η τεχνολογία του πέρα από τον ψεκασμό είναι 20 ετιας και βάλε. Οκ δεν θα μπορώ να κάνω βόλτες στο Yosemite valley αλλά ζω σε μια χώρα που κυκλοφορούν ταξί diesel euro1 (...) στο κέντρο της πρωτευουσας οπότε who cares. Παίρνω ένα μεταχειρισμένο serrow και του κάνω γενική επισκευή. Οκ δεν θα αντέξει πολύ αλλά δεν μας ενδιαφέρει. Αν ήθελα να κάνω χιλιόμετρα και εργάτη ίσως να το σκεφτόμουνα το klx αλλά το πιθανότερο θα ήταν να πήγαινα σε παπί....Επίσης από ότι θυμάμαι το klx 150 που εμφανίστηκε πριν δυοχρονια εδώ έκανε περίπου 3.200 και ήταν πολύ ποιο όμορφο. Η σωστή τιμή του klx 230 είναι από 3.600 έως 4000 το πολύ.
Γενικα εγώ δεν μπορώ να καταλάβω την εμπορικη προταση των εργοστασιων που προσπαθουνε να προσεγγίσουν την νεα γενια δηλαδή τους λεγόμενους μιλλενιαλς..
Εχουμε και λέμε. Βγάζει η Honda adve 190 κυβικών με 4.800 και πάει να το πουλήσει στον 25αρι. Και ερωτώ αν εσείς ήσασταν 25 αριδες σήμερα τι θα κάνατε; Τι θα σας έδινε δηλαδή μεγαλύτερη υπεραξια σαν προσωπικοτητα:
Α) Να δίνατε 4.800 και να περνάτε ένα cbx 190
B) Να δίνατε 3000 και να περνάτε ένα ηλεκτρικό Mountain bike που θα ήταν τούμπανο και θα έκανε το cbx να μοιάζει με μπανιερα και επιπροσθέτως θα δίνατε και
1000 και 1500 ευρώ και θα περνάτε και ένα μεταχειρισμένο αμαξάκι 15 ετιας;
Αν ημασταν 25αριδες θα περναμε
Scooter
Τι αλλο
Αντε κανενα brixton 125 για <<δηθεν καταστασεις>>
Σιγα μην περναμε klx σαν τον πατερα μας που βλεπει ακομη Σταθη Ψαλτη
Και περιμενει να ξαναβγει το ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Θα ελεγαν οι 25αριδες
Εκτος αν κατοικουν στην Λαρισα και θελουν πανε στα χωραφια
Aν θέλεις μια γνώμη, προσπαθείς να το εξηγήσεις - καταλάβεις χρησιμοποιόντας ένα δείγμα κοινού μιας πολύ μικρής χώρας, που
θεωρητικά δεν υπολογίζει-ε τα εξοδα κίνησης, που αγοράζει μοτοσυκλέτα απο επιλογή και με έντονες εμμονές να αποδείξει
στους "γύρω" του ότι αξίζει.
Δες το σε μια χώρα με 30εκ. εργαζόμενους, με συνθήκες που ουσιαστικά απαγορεύουν την κατοχή αυτοκινητου και
με μισθούς - αγορά που η διαφορά εξόδων ενός 600cc με ένα 200cc είναι τα χρήματα που θα αγοράσεις τρόφιμα
για την επόμενη ημέρα.
Ποιά αγορά λαμβάνει υπόψιν της η honda; των 30εκ που την βλέπουν σαν ducati και έχει εγγυημένα 2εκ πωλήσεις ή
των 20χιλιάδων που την βλέπουν μόνο σαν λύση ανάγκης και εγγυάται 1000 πωλήσεις με το στανιό;
Οταν λεμε ευρωπη δε εννοούμε μονο ελλαδα, γερμανια γαλλια αυστρια αγγλια ολλανδια βελγιο ιρλανδια ελβετια σκανδιναβια ο χαμηλότερος μισθος ειναι απο 1300ευρω και πανω εναντι 600 της ελλαδας.
Τι ειναι τα 4.5k για τον 22χρονο γερμανο, 3 μηνες δουλειάς?
Παντως εγω βλεπω το εξης, μια fix διαφορα >=20% των ιαπωνων εναντι των ινδο κινεζων.
Αν δε ριξουν οι δευτεροι γιατι να ριξουν οι πρωτοι. Μαλ@κες ειναι?
Το hero που εβαλε ο jawa να μην κανει 3.5k(εφάμιλλη τεχνολογια)? Ε, να μη κανει 4.5 ο καβασακης? Λογικο το βλεπω
καθε μερα ...νεα μερα.
Επειδή σε αυτά τα κυβικά λίγη δύναμη παραπάνω κάνει τεράστια διαφορά τότε το Benelli TRK251 είναι μονόδρομος (για εμένα πάντα). Θα σκεφτόμουν το Honda μόνο με τιμή max3500€, άν ήμουν Hondaκιας και άν δεν είχα τα παραπάνω 500€ για το TRK
διονύσης K / έλα να πάμε στο νησί...το (multi)strada μου εγώ και 'σύ
Με τέτοιες τιμές που έχουν τα honδa και όχι μόνο, τελικά δεν είναι περίεργο που τα Κινέζικα γράφουν πωλήσεις.
Όποιος πιστεύει ότι το Κινέζικο, made in china, cbx190, είναι ανώτερο ποιοτικά από, ας πούμε, τη νέα πρόταση της Loncin με την ονομασία Voge, είναι πολύ λάθος.
Αν ερχόταν κάποιος και μου έλεγε, έχω 4.500 και σκέφτομαι να πάρω το νέο cbx190, τι λες, να το πάρω;;;
Με το χέρι στην καρδιά θα απαντούσα όχι!!! Θα του πρότεινα ένα 300αρι Κινέζο, να έχει κάτι με σαφώς περισσότερη δύναμη, πιθανόν καλύτερους χώρους και στο τέλος να έχει κι ένα 1000αρικο στην τσέπη για τις πρώτες βόλτες.
Γενικα, τα υποτίθεται made in japan μηχανάκια, δεν αξίζουν στις τιμές που πωλούνται.
Εκτός και αν αξίζουν τα 4.100 που κάνει ο νέος μπομπος, τα 3.800 που κάνει το C125, τα 6.000 του forza 300 (παίρνεις 300αρι kymco με 2.000 λιγότερα) και πολλά άλλα που βαριέμαι να τα γράψω.
Τελευταία τροποποίηση από jawaforever; 24/04/2020 στις 15:03.
Υπάρχει ένα θέμα όμως. Στη Γερμανία, όπως και σε άλλες χώρες της Δ. Ευρώπης, έτσι και δεν έχεις δικό σου σπίτι, την έκατσες. Στη Σουηδία που μένει φίλος, Έλληνας μετανάστης δλδ, μου είπε πως μπορεί ο μισθός να ειναι σχετικά υψηλός με τα Ελληνικά δεδομένα, όμως τα 1200€ που παίρνει μένουν με το καλημέρα τα μισά γιατί ελάχιστα παραπάνω από 600/μήνα κοστίζει μια γκαρσονιέρα 38 τμ! Βάλε ρεύμα, φως, τ/φ, νερό, το πόσιμο και εμφιαλωμένο είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ στη Γερμανία, καμία σχέση με εδώ που με 2€ παίρνουμε μια 6αδα μεγάλα μπουκάλια, βάλε τα τρόφιμα που είναι και αυτά πιο ακριβά και στο τέλος δεν μένουν και πολλά για μηχανή. Επίσης, οι μηχανές είναι πιο ακριβές από ότι στην Ελλάδα. Δες ποσο κάνουν τα Κινέζικα στριτ 125στην Αγγλία που πωλούνται σαν sinnis πχ εκεί και μετά δες πόσο κάνουν εδώ. Και πολύ καλά είμαστε...
Και εγώ αυτά άκουγα όταν πήγα στην Κύπρο προ-ευρό περίπου το 2003 , όλα πανάκριβα εκεί , η λίρα ακριβό νόμισμα , ένα πακέτο τσιγάρα βγαίνει 5 ε κτλ.
Μια χαρά έβγαινα τελικά και χωρίς άχγος σε σχέση με την Ελλάδα.
Τα τρόφιμα στην Σουηδία δεν είναι τόσο ακριβά όσο νομίζεις.( παιδικός μου φίλος δουλεύει στο εργοστάσιο της Toyota στα κλαρκ ,μένει σε μικρότερη πόλη,όχι Στοκχόλμη).
( τα 10.3 SEK που κοστίζει ένα Λ γάλα = λιγότερο από 1 ευρό) Να μην πω για το εργοστάσιο που τους πληρώνει ...γυμναστήριο,φυσιοθεραπείες ,μασάζ , κτλ κτλ κτλ.
![]()
when life gets complicated... i ride.
φίλε προσωπική εμπειρία στην γερμανία(βαβαρία) το σουπερ μαρκετ(τρόφιμα) καλλυντικά, καύσιμα και πολλά άλλα καταναλωτικά προιόντα πρώτης ανάγκης είναι φθηνότερα απο ότι στην ελλάδα οι αποκλίσεις που είδα τουλάχιστο 15-20%.
Είναι ακριβότερο το φαρμακείο, ρουχα, ενοικίαση αγορά κατοικίας(η οποία περιλαμβάνει τα πάγια έξοδα) , υπηρεσίες
τα εγχώρια οχήματα είναι φθηνότερα λογικό, ακόμη και οι τιμές των γιαπονέζικων μοτό φθηνότερες λόγω χαμηλότερης φορολόγηση απο ότι στην ελλάδα
τα 1.3 είναι o κατώτερος μισθός, δηλαδή ανειδίκευτου εργαζόμενου. Ο εξειδικευμένος εργαζόμενος (εάν στην ελλάδα προ covid ήταν 1.3-1.5kευρώ) παίρνει 3.5-4k και διαπιστευμένα, αστο, άλλη φάση άλλη ποιότητα ζωής
you rise you fall you're down then you rise again
Συμφωνώ σε κάποια, διαφωνώ σε κάποια άλλα, δεν έχει ιδιαίτερο νόημα αυτή η συζήτηση.
Η ουσία αυτών που έχουν γραφτεί λίγο πιο πάνω και ξεκίνησε αυτή η ιστορία με το τι και πότε θα αγοράζαμε αν η ηλικία μας ήταν 20,25,30,35 κ.ο.κ, είναι ότι τα σύγχρονα μικρά - μικρό μεσαία - μεσαία "Ιαπωνικά" μηχανάκια, είναι αδιανόητα ακριβά για αυτά που προσφέρουν. Τουλάχιστον στα δικά μου τα μάτια. Με τα μάτια - και τη λογική - κάποιου άλλου, μπορεί να είναι οι ευκαιρίες του αιώνα.
Και γι'αυτό ακριβώς το λόγο έχουν καταφέρει να βρουν χώρο, έστω και μικρό σε πρώτη φάση, οι Κινέζοι.
Και μακάρι να βρεθούν αξιόλογοι εισαγωγείς, η mototrend που εισάγει τα kymco και τώρα και τα Voge, πιστεύω είναι ένας από αυτούς, ειδικά στα kymco προσφέρουν ακόμα και σήμερα πολλή καλή κάλυψη για μηχανάκια 15+ ετών έχοντας διαθέσιμα σχεδόν τα πάντα ώστε να κερδίσουν μερίδιο και κατά κάποιο τρόπο να ασκήσουν πιέσεις και στα "επώνυμα" Brands να ρίξουν τις τιμές σε πιο λογικά επίπεδα.
Επίσης, μακάρι η προσπάθεια που κάνουν 2-3 Κινέζικα επώνυμα brands, για τα δεδομένα της Κίνας πάντα, να είναι σωστά οργανωμένη και με όραμα, να έχει βάθος. Στην τελική θα είναι κρίμα από τη μια να ρίχνεις ένα σκασμό λεφτά για να συνεργαστείς με την mv agusta ώστε να αποκτήσεις τεχνολογία - τεχνογνωσία και από την άλλη να μην έχεις το μυαλό να καταλάβεις ότι αυτό δεν γίνεται να αποδώσει σε 5-10 χρόνια.. . Όχι δλδ με τη λογική της αρπαχτής.
Θα δείξει. Για εμένα αυτό που μετράει είναι, στο τέλος, να βγει κερδισμένος ο καταναλωτής. Εμείς δηλαδή. Να μπορούμε να αγοράσουμε περισσότερο/καλύτερο προϊόν με λιγότερα χρήματα.
για μένα είναι ειλημμένο πια, τις σταθερές και με ανοδική τάση τιμές των ιαπωνικών εργοστασίων τις διατήρησαν οι κινέζο-ινδοί, γιατί ενω έχουν αμφιλεγόμενη ακόμη πορεία. Οταν έπρεπε δεν πάτησαν δυνατά στα πόδια τους, να φτιάξουν ποιητικές κατασκευές, αντ'αυτού κοίταξαν να εξοικονομίσουν απο την ποιότητα κατασκευής για να λανσαριστούν ανταγωνιστικά με μια τιμολογιακή διαφορά 20% εναντι των ιαπώνων.. Όμως και πάλι η τιμολογιακή αυτή διαφορά δεν αντικατοπτρίζει και στην διαφορά σε τεχνογνωσία-δίκτυο-υποστήριξη-αίγλη-επιδόσεις μεταξύ των δύο πλευρών, αλλά αρκετά μεγαλύτερη (μάλλον χαώδη διαφορά ακόμη).
you rise you fall you're down then you rise again